Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, poulinos said:

κουρασες συνεχεια σκαλωμα με τα ατομα με τις πολλες θετικες

Μήπως αγαπητέ θα έπρεπε να αλλάξει λίγο το σύστημα αξιολογήσεων, δηλαδή να μην είναι μόνο θετική/αρνητική αλλά να υπήρχε η δυνατότητα να βαθμολογείται με 1-5 αστέρια; 

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 minutes ago, Makis38 said:

Μήπως αγαπητέ θα έπρεπε να αλλάξει λίγο το σύστημα αξιολογήσεων, δηλαδή να μην είναι μόνο θετική/αρνητική αλλά να υπήρχε η δυνατότητα να βαθμολογείται με 1-5 αστέρια; 

εχει συζητηθει στον παρελθον και οσο θυμαμαι η απαντηση ηταν σε φαση οτι το insomnia ειναι ενα  forum με δυνατοτητες αγγελιων.δεν ειναι marketplace ,vedora και δεν ξερω τι.το ιδιο ισχυει βεβαια και για to thelab.gr.  και εννοειται οτι σε οποιον δεν κανει δεν χρειαζεται να το χρησιμοποιει. 

και δεν το λεω με κακια.αν πας marketplace να δεις τι καταντια παιζει εκει.αλλιως ebay και αλλα site με χρεωσεις

μην τσουβαλιαζεις τους παντες επειδη εχουν πολλες θετικες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Makis38 είπε

Να σου πω το πιο ωραίο , τύπος που είχε αγγελία με Bluetooth handsfree , είχε 10  θετικές και καμιά αρνητική , λογω του ότι ήταν μικρό το ποσό  40 euro, του κάνω κατευθείαν κατάθεση , χωρίς καν να του ζητήσω τηλέφωνο. To αποτέλεσμα , περιμένω δέμα που δεν έρχεται  και ο τύπος κατεβάζει την αγγελία ,χωρίς να με βάλει αγοραστή, κατά συνέπεια δεν μπορώ να του αφήσω αξιολόγηση. Μένουν οι θετικές

• Like 1
  • Sad 2
Δημοσ.
9 minutes ago, findex said:

Να σου πω το πιο ωραίο , τύπος που είχε αγγελία με Bluetooth handsfree , είχε 10  θετικές και καμιά αρνητική , λογω του ότι ήταν μικρό το ποσό  40 euro, του κάνω κατευθείαν κατάθεση , χωρίς καν να του ζητήσω τηλέφωνο. To αποτέλεσμα , περιμένω δέμα που δεν έρχεται  και ο τύπος κατεβάζει την αγγελία ,χωρίς να με βάλει αγοραστή, κατά συνέπεια δεν μπορώ να του αφήσω αξιολόγηση. Μένουν οι θετικές

οι 10 θετικες παντως δεν ειναι πολλες.ευτυχως για σενα δεν ηταν τεραστιο ποσο.

Δημοσ.
18 minutes ago, findex said:

Ο δικός μου δεν κατεβασε την αγγελία , ανέβασε άλλη στην θέση της με άλλο τηλέφωνο, που και πάλι δεν μπορώ να βάλω αξιολόγηση.

Ξερουν τι κάνουν...

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, findex είπε

Πως στέλνετε έτσι λεφτά σε αγνώστους ..........

Δημοσ.
6 hours ago, poulinos said:

χρειαζεται

Καταλαθος αυτό το quote 

33 minutes ago, Ukforthemoment said:

Εγώ έχω στείλει αρκετές φορές χρήματα και μάλιστα πρόσφατα (κάποιες φορές πάνω από 100€) σε άτομα εδώ στο ινσομνια με αρκετές κριτικές και ποτέ δεν έχει πάει κάτι στραβά. Πολλές φορές κιόλας δεν μιλήσαμε καν στο τηλέφωνο. Πιστεύω κάποια σημαδια φαίνονται, σε καμια περίπτωση δεν είμαι απόλυτος βέβαια αλλά τόσα χρόνια σε αγοραπωλησιες και εντός και εκτός ινσομνια δεν έχω πέσει θύμα απάτης ποτέ. Πήραμε και μελίσσια 2000€ πρόσφατα και κάναμε 5 ώρες ταξίδι (κόστους 200€ πήγαινε έλα) να πάμε να τα δούμε και μάλιστα μέσω marketplace. 

Δημοσ.
49 minutes ago, Ukforthemoment said:

εχει να κανει με πολλα.σε πολλες αγγελιες που εχω βαλει και γραφω αθηνα μου στελνουν ατομα απο επαρχια και το πρωτο που λενε ειναι: το θελω αν ειναι διαθεσιμο.πες μου iris να σου βαλω τα χρηματα. αλλα αν βλεπεις ενα ατομο 20 χρονια εδω με πολλες αξιολογησεις με reputation και posts σιγουρα θα φερθεις διαφορετικα απο οτι σε εναν με 0 αξιολογησεις. βεβαια εχω πετυχει και το αναποδο.να λεω στελνω μετα απο καταθεση.και μου λεει κατι σε φαση πως να σε εμπιστευτω. αυτος νεο μελος και 0 αξιολογησεις.απλα δεν καναμε συναλλαγη.δεν θα σκαγα

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

οι 10 θετικες παντως δεν ειναι πολλες.ευτυχως για σενα δεν ηταν τεραστιο ποσο.

Συνήθως τις απάτες βλέπεις πως έχει μια δυο θετικές αξιολογήσεις και είναι πρόσφατη η εγγραφή του στην κοινότητα ,αυτός είχε αρκετά χρόνια εγγραφής. Πάντως για την ιστορία τα λεφτά δεν τα έχασα ,πείσμωσα και βρήκα άκρη. Πάρε ποπ κορν και άκου. Στέλνω μηνύματα σε προηγούμενες συναλλαγές του μήπως κάποιος έχει το τηλέφωνο του ,δε βρήκα άκρη και τότε με τους κατάλληλους φίλους βρήκα το τηλέφωνο του από τον τραπεζικό λογαριασμό. Δεν μπορείς να φανταστείς τη χαρά μου …… τηλεφώνησα και του είπα γιατί το έκανες αυτό, Ο τύπος επειδή ήταν σίγουρος ότι δε μου είχε δώσει το τηλέφωνό κι αυτός βρισκόταν στην Κρήτη και εγώ στη βόρεια Ελλάδα ,δεν  απάντησε σε κανένα μήνυμα που του έστειλα μετά την συναλλαγή μέσω του insomnia μόλις άκουσε το τηλεφώνημα έχασε τα λόγια του και μου έλεγε : εγώ το έστειλα άσχετα αν δεν ήρθε η κούριερ φταίει , χάθηκε  στην κούριερ φαίνεται.

Για να είμαι ειλικρινής σκεφτόμουνα τον τρομάξω λίγο αλλά τελικά τον λυπήθηκα. Σκόπευα να του πω γεια σου Γιώργο, τυχαίο όνομα, είμαι ο Κώστας ,τυχαίο όνομα,που δεν μου έστειλες αυτό που έπρεπε να μου στείλεις. Άκουσε με όπως μπόρεσα εγώ και βρήκα το τηλέφωνο σου, Έτσι θα σε βρουν και σένα σε ένα χαντάκι τις επόμενες μέρες γιατί δεν έχει να κάνει με το ποσό,  αλλά να  είσαι προσεκτικός σε ποιους κανείς εξυπνάδες.

Φυσικά επειδή ήταν large ,μου επέστρεψε τα χρήμα τα παρότι «έφταιγε η courier»

• Like 2
  • Haha 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, findex είπε

Συνήθως τις απάτες βλέπεις πως έχει μια δυο θετικές αξιολογήσεις και είναι πρόσφατη η εγγραφή του στην κοινότητα ,αυτός είχε αρκετά χρόνια εγγραφής. Πάντως για την ιστορία τα λεφτά δεν τα έχασα ,πείσμωσα και βρήκα άκρη. Πάρε ποπ κορν και άκου. Στέλνω μηνύματα σε προηγούμενες συναλλαγές του μήπως κάποιος έχει το τηλέφωνο του ,δε βρήκα άκρη και τότε με τους κατάλληλους φίλους βρήκα το τηλέφωνο του από τον τραπεζικό λογαριασμό. Δεν μπορείς να φανταστείς τη χαρά μου …… τηλεφώνησα και του είπα γιατί το έκανες αυτό, Ο τύπος επειδή ήταν σίγουρος ότι δε μου είχε δώσει το τηλέφωνό κι αυτός βρισκόταν στην Κρήτη και εγώ στη βόρεια Ελλάδα ,δεν  απάντησε σε κανένα μήνυμα που του έστειλα μετά την συναλλαγή μέσω του insomnia μόλις άκουσε το τηλεφώνημα έχασε τα λόγια του και μου έλεγε : εγώ το έστειλα άσχετα αν δεν ήρθε η κούριερ φταίει , χάθηκε  στην κούριερ φαίνεται.

Για να είμαι ειλικρινής σκεφτόμουνα τον τρομάξω λίγο αλλά τελικά τον λυπήθηκα. Σκόπευα να του πω γεια σου Γιώργο, τυχαίο όνομα, είμαι ο Κώστας ,τυχαίο όνομα,που δεν μου έστειλες αυτό που έπρεπε να μου στείλεις. Άκουσε με όπως μπόρεσα εγώ και βρήκα το τηλέφωνο σου, Έτσι θα σε βρουν και σένα σε ένα χαντάκι τις επόμενες μέρες γιατί δεν έχει να κάνει με το ποσό,  αλλά να  είσαι προσεκτικός σε ποιους κανείς εξυπνάδες.

Φυσικά επειδή ήταν large ,μου επέστρεψε τα χρήμα τα παρότι «έφταιγε η courier»

Username checks out

Δημοσ.
16 hours ago, Makis38 said:

Το τι θα κάνει ο καθένας μας το τιμολόγιο είναι δική του υπόθεση. Το θέμα είναι να μην υπόσχεσαι άλλα και να κάνεις άλλα.

Το ότι η εγγύηση είναι valid ακόμη και αν το έχεις αγοράσει στην Ανταρκτική, και το έχεις φέρει Ελλάδα, το ξέρουμε.

Επίσης ως πωλητής υποτίθεται ότι γνωρίζεις τα βασικά, δηλαδή ότι δεν χρειάζεται καν απόδειξη/τιμολόγιο για να έχεις εγγύηση (μιας και αναφέρθηκε αυτή επί τω πλείστων). Τότε τι την αναφέρεις και την υπόσχεσαι ότι θα παρασχεθεί με την πώληση; εγώ φταίω που την ζητάω ή εσύ που την υποσχέθηκες;

Εκτός από τις αξιολογήσεις να ρίχνεται και μία ματιά στο reputation των πωλητών. 

Αυτό ακριβως όπως τα γράφεις , ανέβασε αγγελία ότι το κινητό είναι αγορασμενο με τιμολόγιο από ελληνικό μαγαζί , και όταν του ζήτησα το τιμολόγιο στην αρχή μου είπε θα ρωτήσει τον προηγούμενο , που αυτό από μόνο του δείχνει ότι ΔΕΝ είχε αυτά που έγραφε στην αγγελία  .

Μετά άρχισε να μου κάνει διάφορες επιθέσεις και προσπάθειες να κάνει το άσπρο μαύρο .

Όπως και ένας τύπος εδώ πριν ,που μου έκανε επιθέσεις γιατί δεν γράφω σωστά λέει ,και δεν καταλαβαίνει που είναι το πρόβλημα, και γιατί έχω κάνει θέμα αφού δεν υπάρχει...

Δημοσ.

εγώ μετά από τόσα χρόνια έχω κάνει 2 - 3 συναλλαγές χωρίς θεματα σαν πωλητής και σαν αγοραστής 

χτες έκανα μια ερώτηση για αντικαταβολή με courier για 30 ευρώ αξία και μου είπε όχι γιατί δεν έχω αξιολογήσεις.....

γέλασα και απλά τον χαιρέτησα .......

Δημοσ.
17 hours ago, Makis38 said:

Το τι θα κάνει ο καθένας μας το τιμολόγιο είναι δική του υπόθεση. Το θέμα είναι να μην υπόσχεσαι άλλα και να κάνεις άλλα.

Το ότι η εγγύηση είναι valid ακόμη και αν το έχεις αγοράσει στην Ανταρκτική, και το έχεις φέρει Ελλάδα, το ξέρουμε.

Επίσης ως πωλητής υποτίθεται ότι γνωρίζεις τα βασικά, δηλαδή ότι δεν χρειάζεται καν απόδειξη/τιμολόγιο για να έχεις εγγύηση (μιας και αναφέρθηκε αυτή επί τω πλείστων). Τότε τι την αναφέρεις και την υπόσχεσαι ότι θα παρασχεθεί με την πώληση; εγώ φταίω που την ζητάω ή εσύ που την υποσχέθηκες;

Εκτός από τις αξιολογήσεις να ρίχνεται και μία ματιά στο reputation των πωλητών. 

Από ότι διαβάζω λει ότι έχει αγβραστει με τημολογιο όχι ότι το έχει και θα το δώσει ( η αναφορά κατά πάσα πηθανοτητα είναι καθαρά ενημερωτική για τον αγοραστή ότι έχει 1 χρόνο εγγύηση μετά την μερα της αγοράς και όχι 2)

Αν έλεγε από την άλλη θα δωθει το τημολογιο αγοράς μαζί με την συσκευή αλλάζει το θέμα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, salatzitzis είπε

Αυτό ακριβως όπως τα γράφεις , ανέβασε αγγελία ότι το κινητό είναι αγορασμενο με τιμολόγιο από ελληνικό μαγαζί , και όταν του ζήτησα το τιμολόγιο στην αρχή μου είπε θα ρωτήσει τον προηγούμενο , που αυτό από μόνο του δείχνει ότι ΔΕΝ είχε αυτά που έγραφε στην αγγελία  .

Μετά άρχισε να μου κάνει διάφορες επιθέσεις και προσπάθειες να κάνει το άσπρο μαύρο .

Όπως και ένας τύπος εδώ πριν ,που μου έκανε επιθέσεις γιατί δεν γράφω σωστά λέει ,και δεν καταλαβαίνει που είναι το πρόβλημα, και γιατί έχω κάνει θέμα αφού δεν υπάρχει...

Δηλαδή είσαι ήδη τρίτος κάτοχος εσύ για  το κινητό;

Τουλάχιστον δουλευει καλα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά θα συμφωνήσω με όλους τους συμφορουμήτες. Οι δικές μου συμβουλές που κουμπώνουν με πολλούς φίλους:

1. Έλεγχος αξιολογήσεων

2. Συμμετοχή στο φόρουμ στις συζητήσεις, όχι μονολεκτικά τύπου συμφωνώ - ναι - όχι. αλλά ουσιαστικά, από το άτομο που πουλάει ή θέλω να αγοράσω

3. Παρελθούσες αγορές από ΠΟΙΑ μέλη έχουν γίνει. Δηλαδή 5 καλές αξιολογήσεις από μέλη που έχουν κάνει έγγραφη τον ίδιο μήνα ή το ίδιο τρίμηνο ας πούμε, στο άτομο που θέλουμε να αγοράσουμε ή να πουλήσουμε. 

4. Κάποιες ελάχιστες αγγελίες κουμπώνουν ΑΠΟΛΥΤΑ. Π.Χ. ''ψάχνω ένα προϊόν που έχει 3 πόντους ύψος 7,38 πόντους μήκος ζυγίζει 83,5 γραμμάρια κ.ο.κ.,  και στο καπάκι υπάρχει αντίστοιχα φίλος που το πουλάει με διαφορά 20 λεπτών στην αγγελία. Έ κινεί υποψίες για  μελλοντικές συναλλαγές με αυτά τα άτομα, αλλά παράλληλα μπορεί να μη σημαίνει και κάτι.

5.  Εγώ προσωπικά πάντα θέλω απόδειξη ή τιμολόγιο γιατί θέλω να μπορώ να αποδείξω τη νομιμότητα για την κατοχή ή τη μετέπειτα μεταπώληση.

Κάποια στιγμή είχα πουλήσει ένα iphone 8 νομίζω, σε ένα παιδι 18 19 χρονών  που είχε πρωτοεγγραφει στο φόρουμ. Αυτός είχε ένα 3GS και του το είχαν κλέψει. Με λίγα λόγια με πήρε 12 το βράδυ ουρλιάζοντας ότι τον κοροιδεψα και δε δουλεύει το κινητό. Του λέω κανε το σαν νέα συσκεύη να δούμε τουλάχιστον ότι δουλεύει το κινητό. Ε αυτό ήταν δε με ξαναπήρε και ξεγράφτηκε και από το φόρουμ, αλλά εγώ είχα ταχυπαλμίες κανα 2ωρο. Από τότε μόνο με μεγάλύτερους σε ηλικία ανθρώπους  συναλλαγές ή τελος πάντων συννεννοήσιμους, έστω και ας χάσω και ποσοστό της αξίας της πώλησης. 

Καλημέρα και χρόνια πολλά για την ημέρα

Επεξ/σία από aret1
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...