TheoSap7 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Έχω αυτό το πρόβλημα τους τελευταίους δύο μήνες στο λάπτοπ μου. Μία μέρα ξαφνικά άρχιζε να κάνει flicker η οθόνη ( να μαυρίζει για 1-2 δευτερόλεπτα) που έχω συνδεδεμένη στο laptop. Δοκίμασα άλλο καλώδιο Hdmi, δοκίμασα να συνδέσω άλλη οθόνη αλλά το πρόβλημα υπήρχε ακόμη. Το περίεργο είναι οτι όταν είναι συνδεδεμένη εξωτερική οθόνη, μόνο αυτή κάνει flash, ενώ όταν βγάζω το hdmi τότε η οθόνη του laptop τρεμοπαίζει. Όσο περνούσε ο καιρός τα flicker γινόταν και πιο συχνά μέχρι που μια μέρα άρχισε το laptop να crashaρει. Το πήγα σε έναν τεχνικό, μου το καθάρισε μου άλλαξε την πάστα και μου είπε πως όσο το τέσταρε δεν παρατήρησε κάτι. Παρόλα αυτά, λίγες μέρες μετά, το πρόβλημα συνεχίστηκε οπότε ως έσχατη λύση έκανα format και πέρασα τα windows 11. Το πρόβλημα υπήρχε ακόμα αλλά τουλάχιστον δεν είχε κάνει κανένα crash. Μέχρι προχθές που άρχισε πάλι το ίδιο και το λάπτοπ έκανε shut down 5-6 φορές. Κοιτάω τις θερμοκρασίες από HWinfo αλλά δεν παρατηρώ κάτι ακραίο καθώς του έχω και βάση(45-60 C σε απλή χρήση και 75 C περίπου όταν παίζω κάποιο game). To πρόβλημα το έχω παρατηρήσει και όταν το ζορίζω πχ παίζω κάποιο ελαφρύ game, αλλά και σε απλή χρήση (browser κλπ) οπότε δεν ξέρω κατα πόσο φταίει η θερμοκρασία. Κάτι άλλο που σκέφτηκα οτι μπορεί να φταίει είναι η θύρα hdmi της οποίας το ένα pin είναι κάπως στραβο. Παρόλα αυτά μπαίνει κανονικα το καλώδιο και το πρόβλημα υπάρχει και χωρις να έχω συνδεδεμένο κάτι. Άλλα πράγματα που δοκίμασα είναι να κάνω update και rollback τα drivers και να τρέξω το memtest86 το οποίο δεν βρήκε κάποιο error. Έχω κοιτάξει και το windows event viewer μετά από τα restart αλλά δεν βρήκα κάτι που να βοηθάει. Το λάπτοπ είναι Lenovo Ideapad 3 Cpu: AMD Ryzen 5 4500U RAM: 4GB soldered και 8GB που έβαλα εγώ αργότερα 2666Mhz ( παρόλα αυτά βλέπω οτι για κάποιο λόγο δουλεύουν στα 1333Mhz) SSD: 512 GB Motherboard: LENOVO LNVNB161216 (FP6) OS: Windows 11 Home
29gk Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Τσεκαρε αν υπαρχει BIOS update και κατεβασε και τους drivers του κατασκευαστη.
Chloe2 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Αν θέλεις μείωσε τη φωτεινότητα της οθόνης του λάπτοπ και δες αν με την ίδια συχνότητα "μαυρίζει" ανά διαστήματα η οθόνη. Σε πολύ παλιό λάπτοπ περιορίστηκε αρκετά παρόμοιο θέμα με αυτή τη ρύθμιση.
29gk Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Αν στο κανει και στις 2 οθονες, ενσωματωμενη και εξωτερικη, δειχνει για θεμα μητρικης.
sil_unique Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Προβλέπω ότι το πρόβλημα θα χειροτερεύσει και θα χρειαστεί επισκευή μητρικής. Κοίτα να έχεις backup για κάθε ενδεχόμενο.
Monika_1508 Δημοσ. Τρίτη στις 04:15 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:15 μμ try removing the extra 8GB stick and see if things improve. Also, since it only acts up under slight load, maybe try stress testing the GPU/CPU and watch for any spikes. If it keeps shutting down, you might want to get a second opinion from a different tech—it could be a hardware fault that needs replacing.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα