Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 minutes ago, Morosana said:

Από τη στιγμή που του κάνει πρόταση να το συντηρεί και ο ίδιος να εκμεταλλεύεται το λάδι τους καρπούς κτλ γιατί να το χαρίσει; Αν είχε σκοπό να το αγοράσει θα του είχε ήδη κάνει πρόταση οπότε βολεύει και τον ίδιο. Το θέμα είναι να μη βρει το μπελά του και σε λίγα χρόνια το κλαίει οπότε καλύτερα νομιμα με ένα ελάχιστο ποσό και να γλιτώσει από μελλοντικές στραβες. Η ενοικιαση στα λόγια δεν έχει μόνο το φόβο να χάσει το χωράφι, τι θα γίνει αν ο ts ανακαλύψει ότι κάποιος καλλιεργεί χασισοδεντρα ή του κόψει όλα τα δέντρα για να πουλήσει τα ξύλα; Μην είστε τόσο αφελείς με τις περιουσίες σας ακόμα και ας μην έχουν καθόλου αξία 

μένω σε χωριό με 50 άτομα τώρα και βλέπω κτήματα παρατημένα και οι ιδιοκτήτες που μένουν Αθήνα νομίζουν ότι έχουν η θα πάρουν κάποια αξία (στη περιοχή μου ούτε 50 ευρώ το στρέμμα,με δέντρα μερικά 150-200 το πολύ......πολλοί βέβαια τα έδωσαν σε κάποιους ντόπιους με κάποιο μικρό αντίτιμο γιατί έτσι θα έμεναν ........

βέβαια αν είναι κοντά σε κάποιο παραλιακό μέρος η αξία ενός χωραφιού είναι διαφορετική ......αν μιλάμε για ορεινό χωριό σαν το δικό μου (μερικά δεν έχουν ούτε 10 κατοίκους) όπου πολλοί ούτε τα πατρικά τους δεν έχουν φτιάξει και έχουν πέσει τι μπελά να βρει ...αν και πολλοί που ξέρω  δε δηλώνουν τα χωράφια γιατί τα περισσότερα  είναι διάσπαρτα......αν ήταν μαζεμένα με νερό μέσα κάποιο ενδιαφερον θα είχαν..... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Chloe2 είπε

Εάν έχεις στοιχεία όπως συμβόλαιο, ε9, υποθηκοφυλάκειο, κτηματολόγιο, έκδοση/πληρωμή λογαριασμών νερού στο όνομά σου, ετήσια πληρωμή ΕΝΦΙΑ, άδεια στο όνομά σου π.χ για περίφραξη, φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα (π.χ από τοποθέτηση σκηνής ή από picnic δίπλα από ένα χαρακτηριστικό δέντρο του χωραφιού), μάρτυρες, κλπ πιο μεγάλη πιθανότητα είναι να πάρεις εσύ με αγωγή ως αποζημίωση την περιουσία των "μαρτύρων" παρά ο επίδοξος καταπατητής το χωράφι σου, καθώς αποδεικνύεις (και με έγγραφα) ότι το χωράφι δεν το έχεις παρατημένο.
Οι πιθανοί "μάρτυρες" έχοντας το ένστικτο της αυτοσυντήρησης συνήθως θέλουν να αποφεύγουν τα μπλεξίματα και δεν πάνε εύκολα ως "μάρτυρες" για καταπάτηση δηλωμένων χωραφιών. 

Χαίρομαι που βρήκατε λύση στο θέμα σας.

Καλά έκανες. Γλίτωσες τα μπλεξίματα και δεν έκανες αδικία σε βάρος άλλων.

Οι λογαριασμοί ότι πληρώνεις νερό και ενφια είναι σημαντικότεροι από τα υπόλοιπα. Πρέπει να έχεις κάτι που να αποδεικνύει ότι ασχολήθηκες με το ακίνητο σου έστω και μια φορά την εικοσαετία. Το δικαστήριο εξετάζει περισσότερο ποιος έδωσε σημασία και ασχολήθηκε με το ακίνητο όχι τόσο ποιος το κατείχε στα χαρτιά, είναι αυτονόητο πως οτιδήποτε ιδιωτικό κάποιος το κατείχε. 

Εαν έχεις όλα αυτά δεν θα μπει στον κόπο ο καταπατητης να διεκδικήσει τίποτα, το έχει ψάξει πρώτα τι τον συμφέρει και έχει καταρτίσει το πλάνο του, δεν ξεκινάει διαδικασίες έτσι αέρα πατέρα. 

Κάτι Έλληνες όμως που μένουν εξωτερικό και έχουν χάσει τις επαφές με Ελλάδα και την περιουσία τους, παπαλα η περιουσία είναι θέμα χρόνου. 

2 ώρες πριν, Morosana είπε

τι θα γίνει αν ο ts ανακαλύψει ότι κάποιος καλλιεργεί χασισοδεντρα ή του κόψει όλα τα δέντρα για να πουλήσει τα ξύλα; Μην είστε τόσο αφελείς με τις περιουσίες σας ακόμα και ας μην έχουν καθόλου αξία 

Καλά αυτά μπορούν να γίνουν ακόμα και με μισθωτήριο. Θα σου πει αυτός που κάνει χρήση και το εκμεταλλεύεται ότι δεν ξέρει τίποτα κάποιοι άλλοι το έκαναν και μπλα μπλα, σιγά μην ομολογήσει. Γενικά περιουσιακό στοιχείο που δεν του ασκεις έλεγχο, μην πω δεν δυσμενείς κάθε μέρα μέσα, υπάρχει θεμα αργά ή γρήγορα. 

1 ώρα πριν, kostasbm είπε

μένω σε χωριό με 50 άτομα τώρα και βλέπω κτήματα παρατημένα και οι ιδιοκτήτες που μένουν Αθήνα νομίζουν ότι έχουν η θα πάρουν κάποια αξία (στη περιοχή μου ούτε 50 ευρώ το στρέμμα,με δέντρα μερικά 150-200 το πολύ......πολλοί βέβαια τα έδωσαν σε κάποιους ντόπιους με κάποιο μικρό αντίτιμο γιατί έτσι θα έμεναν ........

βέβαια αν είναι κοντά σε κάποιο παραλιακό μέρος η αξία ενός χωραφιού είναι διαφορετική ......αν μιλάμε για ορεινό χωριό σαν το δικό μου (μερικά δεν έχουν ούτε 10 κατοίκους) όπου πολλοί ούτε τα πατρικά τους δεν έχουν φτιάξει και έχουν πέσει τι μπελά να βρει ...αν και πολλοί που ξέρω  δε δηλώνουν τα χωράφια γιατί τα περισσότερα  είναι διάσπαρτα......αν ήταν μαζεμένα με νερό μέσα κάποιο ενδιαφερον θα είχαν..... 

Πολλά από τα χωράφια δεν δηλώνονται στο κτηματολόγιο διότι το κόστος για όλο αυτό είναι ίσο η υπερβαίνει και την πιθανή αξία πώλησης του χωραφιου. Έτσι θα μείνουν αδηλωτα και μοιραίως καποια στιγμή θα περάσουν στην κυριότητα του κράτους ή σε καταπατητες. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
9 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Έχω ένα χωράφι με ελιές (γύρω στα 40 δέντρα) στα πατρικά μου μέρη. Είναι μακριά και δεν ασχολούμαι. Υπάρχει ένας κύριος που πηγαίνει και καθαρίζει τα αγριόχορτα και μαζεύει τις όποιες ελιές βγουν (είναι ξερικά τα δέντρα). Πιθανόν να τις κλαδεύει κιόλας, δεν είμαι σίγουρος. Σημείωση: Δεν παίρνω λεφτά. Όσο λάδι βγάλει, χαλάλι για τον κόπο του.

Ερώτημα: Είναι παράνομο που αυτό γίνεται με προφορική συμφωνία; Πρέπει να γίνει εκμίσθωση εκ μέρους μου και αυτός αντίστοιχα να δηλώνει τάδε έσοδα από την εκμετάλλευση των τάδε δέντρων; Δηλαδή θα έχουμε πρόβλημα με την εφορία αν γίνει καταγγελία από κάποιο γείτονα;

Σου χρειάζεται το χωράφι;Το έχεις κάποια ανάγκη;Έστω συναισθηματική;

Αν όχι τότε πούλησε του το πχ με αντάλλαγμα λάδι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...