poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 14 minutes ago, StamTheMan said: Καλα,αυτο δε λεει κατι. Και ειναι και πολλη λαθος λογικη αυτη. Οπως λεει και ο Ιαβερης "δεν ετυχε". οταν καποιος εχει τρακαρει 10 φορες σε ενα χρονο και φταιει ο ιδιος τοτε δεν ετυχε αλλα κατι παει στραβα με τον οδηγο. οταν καποιος εχει κανει 1.000.000km και εχει τρακαρει πχ μια φορα (να φταιει αυτος) σημαινει οτι γενικα οδηγει καλα.δεν σημαινει οτι δεν μπορει να γινει στραβη αλλα γενικα ειναι προσεκτικος. 1
efib Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου @poulinosτι κάθεσαι και ανοίγεις διάλογο για οδήγηση; Εδώ λένε ότι πέρασαν με κόκκινο και μετά άρχισαν την κλαψα όταν τους έπιασαν. Με κόκκινο που που είσαι εν δυνάμει δολοφόνος. Κάθεσαι εσύ και ασχολείσαι και εξηγείς 1 1
Nanix Δημοσ. 5 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 37 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε οι εξετασεις πρεπει να καταργηθουν. το μονο που θα αλλαξει ειναι οτι δεν θα πλουτιζουν σχολες και εξεταστες. εχω δει εξεταση με το ενα χερι του δασκαλου πανω στο τιμονι στο -ολογράφως- ΕΝΑ τετραγωνο που εκανε το αμαξι και πηρε το διπλωμα. Εχω μπει σε αμαξι με ανθρωπο που κοπηκε και οδηγουσε κανονικα και ανθρωπο που περασε με λαδι και δεν μπορουσε να υπολογισει το κοψιμο του τιμονιου για κανενα λογο. ποιο το νοημα λοιπον? για να πουν μερικοι οτι ειναι μαγκες και το πηραν χωρις λαδωμα? κλαιν, καμια διαφορα στο δρομο τελικα ειτε λαδωσεις ειτε οχι, ειτε ξερεις, ειτε οχι. Έτσι όπως γίνονται οι πρακτικές εξετάσεις οδήγησης στην Ελλάδα, πράγματι δεν έχουν τόσο νοημα εντέλει. Θα έλεγα ότι και οι πανελλαδικές ενα παρεμφερές πράγμα είναι, απλα κερδίζουν τα φροντιστήρια. Όλοι πάμε και δίνουμε σαν ρομπότ. Κι όλα αυτά για ένα χαρτί που από μονο του δεν λέει τίποτα ουσιαστικό. Και σαν χώρα χάνουμε το νόημα γενικά, πολλή γραφειοκρατία και τυπικες διαδικασίες, αλλά... πουκάμισο αδειανό. Διαφωνώ στο ότι το νόημα είναι να το παίζουν μαγκες όσοι δεν λαδωνουν. Εγώ καθόλου μάγκας δεν το παίζω, απλά χαίρομαι που δεν τους πληρώνω κιόλας για να "μου κάνουν τη χάρη", και το προτείνω επίσης.
basilis_k6 Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου 18 λεπτά πριν, Nanix είπε Διαφωνώ στο ότι το νόημα είναι να το παίζουν μαγκες όσοι δεν λαδωνουν. Εγώ καθόλου μάγκας δεν το παίζω, απλά χαίρομαι που δεν τους πληρώνω κιόλας για να "μου κάνουν τη χάρη", και το προτείνω επίσης. δεν εγινα σαφης. λεω οτι στο τελος τελος το μονο που κανουν οι εξετασεις ειναι να χωριζουν τους οδηγους σε αυτους που λαδωσαν και σε αυτους που οχι. μαγκια ειναι να περασεις χωρις λαδι βεβαίως αλλα μικρη, σαν να πας στρατο παραμεθόριο η να στησεις ντουλαπα ικεα χωρις οδηγιες.
StamTheMan Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε σαν να πας στρατο παραμεθόριο η να στησεις ντουλαπα ικεα χωρις οδηγιες. Δεν ξερω ποιο απο τα 2 ειναι πιο σκληρο. Επεξ/σία 6 Ιουνίου από StamTheMan 2
lector Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου Υπαρχει μια εδραιωμενη αντιληψη οτι οποιος λαδωνει ειναι αχρηστος και οποιος περναει χωρις λαδωμα ειναι μαγκας και καλος οδηγος. Τελειως λαθος, δεν υπαρχει καμια συσχετιση. Ναι οκ, μπραβο σε οποιον περασε χωρις λαδωμα, αλλα να εχει υπ'οψιν οτι μαλλον πιο πολυ τυχερος ηταν, παρα αξιος. Το ποιος ειναι αξιος οδηγος και ποιος οχι θα φανει στις πραγματικες συνθηκες. 1
andreas-d Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου Σεβαστές όλες οι απόψεις, με κάποιες συμφωνώ με άλλες όχι.. Πιστεύω ότι σε μια εξέταση πάντα υπάρχει άγχος και λογικό να τρέμουν τα πόδια, και δε σχετίζεται με την ικανότητα του εξεταζόμενου.. Συγχαρητήρια για το δίπλωμά.. Σου εύχομαι καλά και ασφαλή χιλιόμετρα. Στο εξωτερικό την απόκτηση διπλώματος την γιορτάζουν καλύτερα και από κάθε γιορτή η γενέθλια.. 1
StamTheMan Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου 19 λεπτά πριν, lector είπε Ναι οκ, μπραβο σε οποιον περασε χωρις λαδωμα, αλλα να εχει υπ'οψιν οτι μαλλον πιο πολυ τυχερος ηταν, παρα αξιος. Μπα,δε θα ελεγα τυχερος. Εκτος και αν αναφερεσαι στο τι εξεταστες μπορει να εχει καποιος. Σιγα τη φοβερη εξεταση που πρεπει να περασεις. Ειδικα η οπισθογωνια,που ειναι και παρανομη. Κοινη λογικη θελει,αντιληψη και λιγο διαβασμα. Τα δυσκολα ερχονται μετα,το να μη στο παρουν πισω 1
lector Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου 5 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Μπα,δε θα ελεγα τυχερος. Εκτος και αν αναφερεσαι στο τι εξεταστες μπορει να εχει καποιος. Σιγα τη φοβερη εξεταση που πρεπει να περασεις. Ειδικα η οπισθογωνια,που ειναι και παρανομη. Κοινη λογικη θελει,αντιληψη και λιγο διαβασμα. Τα δυσκολα ερχονται μετα,το να μη στο παρουν πισω Προφανως αναφερομαι στους εξεταστες. Τωρα ενταξει, αν ο αλλος ειναι τελειως αμπαλος τι να πω...
StamTheMan Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, lector είπε Τωρα ενταξει, αν ο αλλος ειναι τελειως αμπαλος τι να πω... Προσπαθω να μην το βλεπω απο τη δικη μου πλευρα,γιατι εγω εκανα 2 μαθηματα εντος πολης και 1 μαθημα που πηγαμε σε αλλη πολη,για να δουμε το χωρο που θα διναμε για οδηγηση. Ολα τα διπλωματα με τη μια,στην ελαχιστη ηλικια το καθενα ( παπι αμαξι και μηχανη απεριοριστου ) . Ο δασκαλος ειχε παθει πλακα με την οδηγηση μου στα 18,αλλα θυμαμαι που μου ελεγε για μια γυναικα η οποια ειχε κανει καπου 100 μαθηματα και ακομα δεν ηταν σε θεση να δωσει για οδηγηση.
lector Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου 4 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Προσπαθω να μην το βλεπω απο τη δικη μου πλευρα,γιατι εγω εκανα 2 μαθηματα εντος πολης και 1 μαθημα που πηγαμε σε αλλη πολη,για να δουμε το χωρο που θα διναμε για οδηγηση. Ολα τα διπλωματα με τη μια,στην ελαχιστη ηλικια το καθενα ( παπι αμαξι και μηχανη απεριοριστου ) . Ο δασκαλος ειχε παθει πλακα με την οδηγηση μου στα 18,αλλα θυμαμαι που μου ελεγε για μια γυναικα η οποια ειχε κανει καπου 100 μαθηματα και ακομα δεν ηταν σε θεση να δωσει για οδηγηση. Φυσικα θα υπαρχουν περιπτωσεις σαν και τη δικη σου, φυσικα και οι αντιθετες. Καθημερινα αλλωστε τους βλεπουμε ολους αυτους στο δρομο. Ιδιωτες και επαγγελματιες. Εγω την πρωτη φορα που εδωσα (χωρις λαδι) στα 18 κοπηκα στην οπισθογωνια, βγηκα παραεξω. Αρχικα με πηρε λιγο απο κατω, αλλα μετα σκεφτηκα, τι διαλο, δε γινεται ολοι αυτοι γυρω που οδηγανε να ειναι ικανοτεροι απο μενα. Τη δευτερη το πηρα παλι χωρις λαδι. Μερικα χρονια αργοτερα πηρα για μηχανακι με λαδι, για να ξεμπερδευουμε μια ωρα αρχυτερα. Με βαλανε να κανω 100μ και να παρω μια στροφη 90 μοιρων και αυτο ηταν. Ουτε τα προσχηματα δεν τηρησαν.
StamTheMan Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, lector είπε Μερικα χρονια αργοτερα πηρα για μηχανακι με λαδι, για να ξεμπερδευουμε μια ωρα αρχυτερα. Με βαλανε να κανω 100μ και να παρω μια στροφη 90 μοιρων και αυτο ηταν. Ουτε τα προσχηματα δεν τηρησαν. Τιμια πραματα Καλα και το δικο μου για τα 50 ηταν χειροτερο,με εστειλαν να κανω ενα κυκλο μεχρι την πλατεια και να γυρισω,με ενα 115 ενος μπατσου. Αφου δε χτυπησα εγω η καποιος αλλος,ηταν αρκετο για να περασω. Αλλα δε λαδωσα Αλλα τι λεμε,εδω αν ειχες ολα τα διπλωματα στην ηλικια που επρεπε,μετα τα 21 πηγαινες με ενα παραβολο και το εκαναν απεριοριστου ! 1
Ntinaras Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου Στις 5/6/2025 στις 2:29 ΠΜ, 2MM είπε Κι εμενα ετρεμε την ωρα της εξετασης, οταν παταγα τον συμπλεκτη. Πραγμα που δεν το περιμενα .Δεν σημαινει κατι αυτο . Νομιζω το παθαινουν πολλοι εκεινη την ωρα, ειδικα οταν εισαι 18 ετων. Δοξα Τω Θεω ολα καλα και τοτε (πανω απο 25 χρονια) και τωρα Κι εμενα το ιδιο. Το μακρινο 2003, τοτε που ολοι λαδωναν εγω δεν υπηρχε περιπτωση να το κανω. Απο τα 5 ατομα περασαμε 2. Οι 2 κοπελες που κοπηκαν, η μια περασε απο στοπ χωρις να σταματησει, και η αλλη μπηκε αναποδα σε μονοδρομο, και απορουσαν γιατι κοπηκαν... Ο 5ος, ηταν ενας πακιστανος φορτηγατζης, που οδηγουσε 10 χρονια χωρις διπλωμα και τον εκοψαν(!) 8 ώρες πριν, StamTheMan είπε Τιμια πραματα Καλα και το δικο μου για τα 50 ηταν χειροτερο,με εστειλαν να κανω ενα κυκλο μεχρι την πλατεια και να γυρισω,με ενα 115 ενος μπατσου. Αφου δε χτυπησα εγω η καποιος αλλος,ηταν αρκετο για να περασω. Αλλα δε λαδωσα Αλλα τι λεμε,εδω αν ειχες ολα τα διπλωματα στην ηλικια που επρεπε,μετα τα 21 πηγαινες με ενα παραβολο και το εκαναν απεριοριστου ! Καπως ετσι ηταν το διπλωμα ταχυπλοου που εβγαλα. Οταν εδινα, το μονο αγχος που ειχα ηταν για τους κομπους, καθως με τιποτα δε τους θυμομουνα. Τελικα οταν το περασα, μου πε ο δασκαλος ,πως για να κοπεις , πρακτικα πρεπει να βυθιστεις 1 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου Καταρχάς μπράβο σου που το πήρες με το σπαθί σου ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ. Στο είπα και στην άλλη ανάρτηση: Υπάρχουν δύο είδη εξεταστών: αυτοί που πάνε κατά γράμμα και αυτοί που κοιτάνε την ουσία, δηλαδή αν πραγματικά ξέρεις να οδηγείς. Να ξέρεις πως σε γενικές γραμμές, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εξεταστές –κυρίως άντρες– ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία. Είναι οι καλύτεροι. Αν σε δουν να έχεις "άνεση", θα συγχωρήσουν πολλά "μη τυπικά" παραπτώματα, αρκεί να μην κάνεις καμιά τρανταχτή βλακεία. Γενικά, όπως σου είπα, δεν υπάρχει λόγος να είσαι ψαρωμένη. Χαλάρωσε. Ίσως στην πρωτεύουσα να είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα, αλλά εδώ στην επαρχία το λάδωμα είναι πολύ πολύ σπάνιο. Πρέπει να είσαι πολύ κακός οδηγός για να το χρειαστείς ή απλώς να θέλεις το δίπλωμα με... ντελίβερι. Όμως τώρα που πήρες το δίπλωμα, τώρα ξεκινάει η πραγματική εκμάθηση της οδήγησης. Από εδώ και πέρα, πρέπει να αρχίσεις να γράφεις χιλιόμετρα. Πολλά και καθημερινά. Αν έχεις καλή αυτογνωσία, δεν χρειάζεσαι συνοδηγό. Αν όμως νιώθεις ότι θα βοηθούσε, τότε πήγαινε με φίλο ή φίλη κοντά στην ηλικία σου που ξέρει να οδηγεί καλά – και όχι με γονιό. Οι γονείς τις περισσότερες φορές σε σκωτίζουν χωρίς να είναι πάντα εποικοδομητικοί. Πάντα υπάρχει στην παρέα αυτό το άτομο που είναι "ο καλός οδηγός/δάσκαλος". Αυτόν θέλεις. Π.χ. εγώ, από την πρώτη μέρα που πήρα δίπλωμα μέχρι και σήμερα (8 χρόνια μετά), δεν οδήγησα και δεν οδηγώ με τους γονείς μου, ειδικά με τον πατέρα μου. Όσες φορές το δοκιμάσαμε, καταλήγαμε να σκοτωνόμαστε. Το ίδιο συμβαίνει και όταν εγώ είμαι συνοδηγός στον πατέρα μου – πάλι μαλώνουμε. Πρέπει να αναπτύξεις το δικό σου, μοναδικό οδηγικό στυλ. Αυτό θα εξελιχθεί με τα χρόνια, αλλά η βάση του θα παραμείνει. Ό,τι στυλ χτίσεις στους πρώτους 6–12 μήνες, θα σε συνοδεύει για πάντα. Φρόντισε να είναι σωστό, όσο γίνεται. Πρακτικά: ξέχασε όσα έμαθες στη σχολή. Στην πραγματικότητα, έτσι δεν επιβιώνεις στην κυκλοφορία. Και κάτι ακόμα για το πρώτο σου αυτοκίνητο: Δεν ξέρω τις οικονομικές σας δυνατότητες (ούτε με ενδιαφέρει), αλλά αν μπορείς να πάρεις δικό σου αυτοκίνητο, κάν’ το χωρίς δεύτερη σκέψη. Ή έστω να γίνει μια εσωτερική ανταλλαγή μέσα στην οικογένεια και να πάρουν οι δικοί σου κάτι άλλο. Μόνο αν το αμάξι σού αρέσει και σε νοιάζει, θα το προσέχεις και θα το σέβεσαι. Το "σαραβαλάκι της οικογένειας" δεν είναι καλό για τον νέο οδηγό, εκτός κι αν σου αρέσουν τα παλιά – τότε πάσο. Ιδανικό πρώτο αυτοκίνητο; Ένα supermini ή hatch μέχρι 4 μέτρα, με υψηλή θέση οδήγησης και αρκετή δύναμη (είτε με πολλά άλογα είτε με μικρό βάρος). Ένα 307 με 75 άλογα π.χ. εισαι εκτεθιμενος οταν υπαρχει αναγκη – δεν φτάνει όταν όντως τα χρειαστείς. Ιδανικά, κάτι γύρω στα 90–120 άλογα ή κάτω από 900 κιλά. Αν υπάρχει το budget (που το εύχομαι), μην λυπηθείς να πάρεις κάτι καλύτερο. Ακόμα και 200+ άλογα, αν έχεις μυαλό. Δεν είναι θέμα δύναμης – είναι θέμα σεβασμού προς το αυτοκίνητο, όχι φόβου. Αν το παιδί έχει μυαλό –και εσύ μου φαίνεσαι ότι έχεις–, μπορείς να του δώσεις ό,τι αμάξι θες, και δεν θα σε προδώσει ποτέ. Just my 2 cents. 23 ώρες πριν, Haldol είπε Μια ιδέα που εμένα προσωπικά με βοήθησε πολύ, είναι να βγαίνεις για βόλτα μέσ' την άγρια νύχτα. Τύπου 2-3 το πρωί. Η κίνηση είναι ελάχιστη και οι δρόμοι άδειοι, οπότε έχεις την πολυτέλεια να κάνεις λάθη χωρίς ν' αγχωθείς. Αυτος ειναι ο παραδεισος την οδηγησης, οταν θελεις να ηρεμησεις ή σε εχει πιασει το ονομα του forum παιρνεις το αμαξι μες το καλοκαρι κατω τα παραθυρα βαζεις το καλο το ειδικο το playlist και απολαμβανεις την οδηγηση οσο τιποτε αλλο, εισαι εσυ ο δρομος και το αμαξι σου, το προβλημα αρχιζει ομως οταν σταματησεις την μουσικη και ανεβασεις παραθυρα. Τοτε τα πραγματα γινονται ξαφνικα σοβαρα 18 ώρες πριν, poulinos είπε γ.τεραστιο ρολο για το ποσο αγχωνεται καποιος και ποσο ετοιμος ειναι εχει να κανει με τον εκπαιδευτη και τον εξεταστη. δυστυχως και στις 2 κατηγοριες υπαρχουν ατομα που δεν κανουν για αυτην την δουλεια Εχει να κανει με την ψυχοσυνθεση του καθε ανθρωπου 1
Haldol Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου 11 minutes ago, 11osmikrosmhtsos said: Αυτος ειναι ο παραδεισος την οδηγησης, οταν θελεις να ηρεμησεις ή σε εχει πιασει το ονομα του forum παιρνεις το αμαξι μες το καλοκαρι κατω τα παραθυρα βαζεις το καλο το ειδικο το playlist και απολαμβανεις την οδηγηση οσο τιποτε αλλο, εισαι εσυ ο δρομος και το αμαξι σου, το προβλημα αρχιζει ομως οταν σταματησεις την μουσικη και ανεβασεις παραθυρα. Τοτε τα πραγματα γινονται ξαφνικα σοβαρα Αυτό το κάνω για «ψυχοθεραπεία» από τα 19 μου (που πήρα το δίπλωμα). Τώρα είμαι 35 και το συνεχίζω. Από τα πιο απολαυστικά πράγματα στον κόσμο για 'μενα, ιδίως μόνος. Ιδανικά σε ημι-επαρχιακούς δρόμους, που δεν συναντάς παρά ελάχιστο κόσμο, αλλά ακόμα και μέσα στην πόλη. Είναι ωραίο κόλπο όμως και για να μάθεις το αυτοκίνητό σου σαν νέος οδηγός, χωρίς το άγχος της κόρνας του πίσω αν σου σβήσει, ή μην προκαλέσεις ατύχημα, κ.λπ. Άμα μεθαύριο πάρω και μηχανή, το ίδιο θα κάνω για να τη συνηθίσω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα