Black Demis Δημοσ. Σάββατο στις 09:47 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:47 πμ πριν από 19 χρονια και κάτι και εγώ έδινα δίπλωμα και με έκοψαν.... αφου σταματήσαμε κλπ βγαίνουμε και μου λένε..... εε όλα καλά αλλά ήσουν αβέβαιος σε καποιες κινήσεις δεν μπορουμε να σε περάσουμε και με έκοψαν....... δεν έδωσα φακελάκι.. δεύτερη φορά μου στα @@ μου οδηγούσα χωρίς να με νοιάζει.... και όμως το πήρα 1
poulinos Δημοσ. Σάββατο στις 09:47 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:47 πμ σε πολλα αυτοκινητα το καθισμα ρυθιζεται και καθ υψος. 13 hours ago, Nanix said: Α ξέχασα να σε ρωτήσω, μιας και αναφέρεις πληροφορίες για αυτό το θέμα. Είμαι στην έρευνα για να αγοράσω δικό μου αυτοκίνητο (μεταχειρισμένο), αλλα μέχρι τότε είμαι με ένα opel astra. Μην φανταστείς, μια φορά το έχω πάρει και αυτό σε ανοιχτό χώρο για δοκιμή. Το θέμα είναι ότι έχω μάθει με το yaris της σχολής και στο opel νιώθω ότι είμαι πάρα πολύ χαμηλά και οτι δεν έχω τον ίδιο έλεγχο με το yaris που είχα συνηθίσει. Πιστεύεις είναι θέμα συνήθειας και θα το βρω εν καιρώ ή να το κυνηγήσω τώρα κοντά να πάρω ένα πιο "μαζεμένο" (πιο μικρού μήκους, με πιο ανεβασμένο ύψος θέσης κλπ) για να νιώθω πιο άνετα στην οδηγηση; Επιπλέον, αυτό που οδηγούσα στα μαθήματα ξεκινούσε και με χίλιες στροφες στο γκάζι, ενώ το opel θέλει να το φτάσεις στις 2 με 2μισι χωρίς να το αφήσεις να πέσει πιο χαμηλά αλλιώς σβήνει (για την εκκίνηση μιλάω έως ότου αφήσεις τελείως το συμπλεκτη). Σε ευχαριστώ πολύ! 1
dkstopo Δημοσ. Σάββατο στις 11:06 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:06 πμ τόσο σοβαρό θεμα ειναι να παίρνεις διπλωμα χωρίς λαδωμα; επίσης δεν καταλαβα γιατι οι εξεταστές δεν πρεπει να σε στρεσαρουν στην εξέταση, ίσως θα έπρεπε να είναι μεσα στην ρουτίνα, γιατί στην πραγματική ζωή αυτό συμβαίνει συχνα. σιδεροκέφαλη και καλές βολτες 1
piiii Δημοσ. Σάββατο στις 11:29 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:29 πμ Εγώ πάλι δεν θα κρυφτώ πίσω απο το δάχτυλό μου. Επεσε λάδωμα εν αγνοία μου. Αλλά το έμαθα μετέπειτα αφού δεν τα έσκασα εγώ αλλά η συγχωρεμένη η μάνα μου. Ημουν τυχερός γιατί οδηγούσα στην σχολή το ίδιο αμάξι που είχαμε και σαν οικογένεια. Τα έκανα όλα τέλεια κατά την οδήγηση, δεν αντιλήφθηκα πουθενά γκρίνια. Αλλά στο τέλος και πριν βγώ απο το αμάξι αφού είχε τελειώσει η εξέταση, τραβάω χειρόφρενο και αφήνω ταχύτητα στην νεκρά χωρίς να σβήσω το κινητήρα. Θεώρησα για κάποιο χαζό λόγο ότι απλά θα ανέβει ο επόμενος και θα συνεχίσει. Αυτό ήταν... Κόκκινο πανί. Δεν ασφάλισες το αμάξι μου αποκρίθηκε ο εξεταστής! Λέω απο μέσα ρούφα του αυγό σου. Αλλά έμαθα τελικά ότι πέρασα. Βέβαια έχω μείνει με το αιώνιο ερώτημα what if... η αλλιώς τι θα συνέβαινε αν..... Για το αρχείο στα 30 χρόνια που οδηγάω δημιούργησα ατύχημα μία φορά με υλικές ζημιές. Βέβαια δεν το κρύβω ως πιτσιρικάς με το μυαλό που κουβαλούσα ουκ ολίγες φορές το παράκανα με κίνδυνο να γίνει ατύχημα, αλλά πες το έπιασα το τζόκερ η τύχη του πρωτάρη την γλύτωσα φθηνά. Ηρέμησα μόνο όταν έκανα οικογένεια και κατάλαβα ότι υπάρχει κάποιος στο σπίτι που με περιμένει, και δεν πρέπει να ρισκάρω την ζωή μου για ανόητα πράγματα.
basilis_k6 Δημοσ. Σάββατο στις 12:00 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:00 μμ 27 λεπτά πριν, piiii είπε Εγώ πάλι δεν θα κρυφτώ πίσω απο το δάχτυλό μου. Επεσε λάδωμα εν αγνοία μου. ... Για το αρχείο στα 30 χρόνια που οδηγάω δημιούργησα ατύχημα μία φορά με υλικές ζημιές. δεν υπαρχει καμια συνδεση αναμεσα στο αν περασες με λαδωμα ή οχι και στο αν εισαι καλος οδηγος. δυστυχως καποιοι ξερουν και να οδηγουν καλα και με ασφαλεια και μυαλο εχουν αλλα λαδωνουν γιατι δεχονται πιεση και θελουν να ξεμπερδευουν. οι εξεταστες ειναι παρακρατος, δεν μπορεις να κανεις κατι. αυτοι που μπορουν δεν ενδιαφερονται. 3
poulinos Δημοσ. Σάββατο στις 12:11 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:11 μμ (επεξεργασμένο) 2 hours ago, dkstopo said: επίσης δεν καταλαβα γιατι οι εξεταστές δεν πρεπει να σε στρεσαρουν στην εξέταση, ίσως θα έπρεπε να είναι μεσα στην ρουτίνα, γιατί στην πραγματική ζωή αυτό συμβαίνει συχνα. insomnia. δεν απογοητευει ποτε... και για να στο εξηγησω γιατι το ειπα. οταν καποιος εχει κανει δεκα ωρες μαθημα δεν τον στρεσαρεις για να δεις πως θα αντιδρασει στα δυσκολα.ολα αυτα θα ερθουν με την εμπειρια.και ο νεος οδηγος θεωρητικα δεν θα παει να κανει xtreme σεναρια οδηγησης μεχρι να παρει εμπειρια. Επεξ/σία Σάββατο στις 01:10 μμ από poulinos 5
mike15 Δημοσ. Σάββατο στις 03:21 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:21 μμ 3 ώρες πριν, piiii είπε Εγώ πάλι δεν θα κρυφτώ πίσω απο το δάχτυλό μου. Επεσε λάδωμα εν αγνοία μου. Αλλά το έμαθα μετέπειτα αφού δεν τα έσκασα εγώ αλλά η συγχωρεμένη η μάνα μου. Ημουν τυχερός γιατί οδηγούσα στην σχολή το ίδιο αμάξι που είχαμε και σαν οικογένεια. Τα έκανα όλα τέλεια κατά την οδήγηση, δεν αντιλήφθηκα πουθενά γκρίνια. Αλλά στο τέλος και πριν βγώ απο το αμάξι αφού είχε τελειώσει η εξέταση, τραβάω χειρόφρενο και αφήνω ταχύτητα στην νεκρά χωρίς να σβήσω το κινητήρα. Θεώρησα για κάποιο χαζό λόγο ότι απλά θα ανέβει ο επόμενος και θα συνεχίσει. Αυτό ήταν... Κόκκινο πανί. Δεν ασφάλισες το αμάξι μου αποκρίθηκε ο εξεταστής! Λέω απο μέσα ρούφα του αυγό σου. Αλλά έμαθα τελικά ότι πέρασα. Βέβαια έχω μείνει με το αιώνιο ερώτημα what if... η αλλιώς τι θα συνέβαινε αν..... Για το αρχείο στα 30 χρόνια που οδηγάω δημιούργησα ατύχημα μία φορά με υλικές ζημιές. Βέβαια δεν το κρύβω ως πιτσιρικάς με το μυαλό που κουβαλούσα ουκ ολίγες φορές το παράκανα με κίνδυνο να γίνει ατύχημα, αλλά πες το έπιασα το τζόκερ η τύχη του πρωτάρη την γλύτωσα φθηνά. Ηρέμησα μόνο όταν έκανα οικογένεια και κατάλαβα ότι υπάρχει κάποιος στο σπίτι που με περιμένει, και δεν πρέπει να ρισκάρω την ζωή μου για ανόητα πράγματα. θα σε κοβανε,το εχω δει.. αλλα παλι εγω τι ξερω? δεν πρεπει να εχω καν διπλωμα αφου δεν ηξερα οτι ειμαι υποχρεωμενος να ξερω τα νεα ορια ταχυτητας στις εθνικας οδους,στις οποιες δεν παταω ποτε βεβαια. 1
Chloe2 Δημοσ. Σάββατο στις 03:37 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:37 μμ Πήρα το δίπλωμα (θεωρητική + πρακτική εξέταση) με την πρώτη προσπάθεια σε Κωμόπολη. Σχετικά με τη θεωρητική εξέταση: Μας είχαν δώσει στο σχολείο δωρεάν κάποιο cd (ή dvd) με όλες τις πιθανές ερωτήσεις και απαντήσεις θεωρητικής εξέτασης για διπλώματα οχημάτων. Με αρκετή εξάσκηση έμαθα όσες αφορούσαν δίπλωμα αμαξιού και έτσι όταν εξετάστηκα σε η/υ δεν έκανα κανένα λάθος. Στην πρακτική εξέταση δεν έκανα "μαγκιές": Έτρεχα αρκετά λιγότερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας, κρατούσα απόσταση από τα όποια προπορευόμενα οχήματα και γενικότερα πρόσεχα πάρα πολύ κάθε μου κίνηση και την κάθε κίνηση των γύρω μου. ΥΓ: Κάποιες φορές οι εξεταστές για να σε τεστάρουν σου λένε να παρκάρεις σε σημείο που απαγορεύεται, να τρέξεις περισσότερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας, κλπ. 1
Ukforthemoment Δημοσ. Σάββατο στις 03:46 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:46 μμ 23 λεπτά πριν, mike15 είπε θα σε κοβανε,το εχω δει.. αλλα παλι εγω τι ξερω? δεν πρεπει να εχω καν διπλωμα αφου δεν ηξερα οτι ειμαι υποχρεωμενος να ξερω τα νεα ορια ταχυτητας στις εθνικας οδους,στις οποιες δεν παταω ποτε βεβαια. Οτι να είναι!!!
Giorgos241 Δημοσ. Σάββατο στις 03:49 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:49 μμ On 04/06/2025 at 23:51, Nanix said: Είχα κοπεί λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό στην πρώτη εξέταση Κόπηκα 6 φορές θεωρία, το πήρα με την πρώτη στο πρακτικό. (Άλλες εποχές τότε) είχα περάσει ένα καλοκαίρι σχεδόν σε αλάνα στην λούτσα να κόβω βόλτες με αμαξι για να μάθω χειρόφρενο / συμπλέκτη. 1
lector Δημοσ. Σάββατο στις 03:49 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:49 μμ 4 ώρες πριν, piiii είπε Αλλά στο τέλος και πριν βγώ απο το αμάξι αφού είχε τελειώσει η εξέταση, τραβάω χειρόφρενο και αφήνω ταχύτητα στην νεκρά χωρίς να σβήσω το κινητήρα. Θεώρησα για κάποιο χαζό λόγο ότι απλά θα ανέβει ο επόμενος και θα συνεχίσει. Αυτό ήταν... Κόκκινο πανί. Δεν ασφάλισες το αμάξι μου αποκρίθηκε ο εξεταστής! Μια χαρα το ασφαλισες το αμαξι, αφου τραβηξες χειροφρενο. Συμπεραινουμε δηλαδη οτι απο τη στιγμη που ουτως ή αλλως λαδωθηκε και θα σε περναγε, απλα ηθελε να πει τη μαλακια του να το παιξει ιστορια.
mike15 Δημοσ. Σάββατο στις 03:49 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:49 μμ troll! whatever!!! 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Οτι να είναι!!! troll! whatever!!!
basilis_k6 Δημοσ. Σάββατο στις 03:59 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:59 μμ την εποχη που εδωσα εγω οι επιλογες πλην λαδωματος ηταν 1) να σου πει ο δασκαλος οτι ο συγκεκριμενος εξεταστης παιρνει λαδι απο ολους, αλλιως κοβει 2) να σου πει ο δασκαλος οτι ο συγκεκριμενος εξεταστης εφοσον παρει ενα χ ποσο τους υπολοιπους τους περναει 3) να σου πει ο δασκαλος οτι ο συγκεκριμενος εξεταστης ειναι χαλαρος, αν δεν κανεις λαθος περνας ολα αυτα εφοσον ο 2ος στο αμαξι δεν αλλαζε πολυ την κατασταση και εφοσον ο δασκαλος δεν ηταν χωμενος βαθια στο λαδι ειχα εντελως τυχαια φιλους με σχολη οδηγων και τοτε και αργοτερα. εκεινοι ηξεραν ακριβως ποιος ειναι ο καθενας εξεταστης, ποιος μαθητης μπορει και ποιος οχι να περασει. οταν πηγα να δωσω εγω εξετασεις ο δασκαλος με εδιωξε επειδη δεν ηθελε να λαδωσω και ηξερε οτι με την συγκεκριμένη δεν θα περναγα για κανενα λογο. περασα αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.. 1
mike15 Δημοσ. Σάββατο στις 04:14 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:14 μμ 14 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε την εποχη που εδωσα εγω οι επιλογες πλην λαδωματος ηταν 1) να σου πει ο δασκαλος οτι ο συγκεκριμενος εξεταστης παιρνει λαδι απο ολους, αλλιως κοβει 2) να σου πει ο δασκαλος οτι ο συγκεκριμενος εξεταστης εφοσον παρει ενα χ ποσο τους υπολοιπους τους περναει 3) να σου πει ο δασκαλος οτι ο συγκεκριμενος εξεταστης ειναι χαλαρος, αν δεν κανεις λαθος περνας ολα αυτα εφοσον ο 2ος στο αμαξι δεν αλλαζε πολυ την κατασταση και εφοσον ο δασκαλος δεν ηταν χωμενος βαθια στο λαδι ειχα εντελως τυχαια φιλους με σχολη οδηγων και τοτε και αργοτερα. εκεινοι ηξεραν ακριβως ποιος ειναι ο καθενας εξεταστης, ποιος μαθητης μπορει και ποιος οχι να περασει. οταν πηγα να δωσω εγω εξετασεις ο δασκαλος με εδιωξε επειδη δεν ηθελε να λαδωσω και ηξερε οτι με την συγκεκριμένη δεν θα περναγα για κανενα λογο. περασα αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.. περιεγραψες ακριβως οτι εζησα και εγω.μαλλον το ειχε η εποχη.
smpt Δημοσ. Κυριακή στις 10:05 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:05 πμ Το ίδιο συνέβη και με μένα. Τότε (το '90) μου είχε αναφέρει τις ταρίφες που ίσχυαν, καθώς και οτι με ένα 'εξτραδάκι' θα είμαστε σίγουροι ότι την ημέρα της εξέτασης θα ήταν ο 'σωστός' εξεταστής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα