kalgeorge Δημοσ. Πέμπτη στις 11:20 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:20 πμ Καλημέρα σας σε όλους, καταρχάς απολογούμαι αν έχω βάλει το τοπικ σε λάθος thread. Θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια σας στο εξής : εχουμε στην εταιρία εναν provider και στατική IP. Η ταχύτητα που μας προσφέρει ειναι απελπιστικά χαμηλή. Έχουμε και μια backup γραμμή εξίσου απελπιστικά χαμηλή. Έκανα μια έρευνα στους αλλους Providers και μπορούν να μας προσφέρουν ταχύτητες μεγαλύτερες απο αυτές που εχουμε τωρα. οι ερωτήσεις μου ειναι οι εξης : α) μπορώ να μεταφέρω / κρατήσω στην στατική μου όταν αλλάξω πάροχο? β) στην περίπτωση που δεν μπορω, υπαρχει τρόπος να πάρω τον νεο Provider σαν backup line και να τον χρησιμοποιήσω σαν κύρια γραμμή? Διότι υποθέτω πως κατι τέτοιο πρέπει να γίνεται και τώρα με την υπάρχουσα backup line Ευχαριστώ παρα πολύ για τις απαντήσεις σας εκ των προτέρων και είμαι στην διάθεση σας για διευκρινήσεις που ισως χρειαστούν
comfuzio Δημοσ. Πέμπτη στις 04:45 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:45 μμ Δεν σας δίνει ο ίδιος πάροχος καλύτερη ταχύτητα; όχι δεν μπορείτε να μεταφέρετε την στατική ip σε άλλο πάροχο, θα πρέπει να σας δοθεί νέα. Ναι, μπορείτε να αλλάξετε την backup γραμμή με κάποια πιο γρήγορη ώστε να γίνει κύρια αργότερα, παίζει ρόλο το router που έχετε και μετά το config αλλά ότι μπορεί να γίνει, ναι.
kalgeorge Δημοσ. Πέμπτη στις 04:48 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 04:48 μμ 1 λεπτό πριν, comfuzio είπε Δεν σας δίνει ο ίδιος πάροχος καλύτερη ταχύτητα; όχι δεν μπορείτε να μεταφέρετε την στατική ip σε άλλο πάροχο, θα πρέπει να σας δοθεί νέα. Ναι, μπορείτε να αλλάξετε την backup γραμμή με κάποια πιο γρήγορη ώστε να γίνει κύρια αργότερα, παίζει ρόλο το router που έχετε και μετά το config αλλά ότι μπορεί να γίνει, ναι. Δυστυχώς μας δινει download 28mbs και ο άλλος πάροχος μας δινει περιπου 200. Απλά δεν ξερω τι γινεται με τις στατικές διότι θα πρέπει να κάνουμε την backup -> κύρια και αντίστοιχα... και να τις δηλώσουμε απο την αρχή, για αυτο ρώτησα αν μπορώ να μεταφέρω IP. Δηλαδή αν έχω στατική σε ένα πάροχο και αυτος "καταστραφει" την επόμενη μέρα, χάνω και την στατική μου? ( σε περίπτωση δηλαδη που δεν εχω backup) είμαι στον αέρα....
comfuzio Δημοσ. Πέμπτη στις 05:03 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:03 μμ 9 minutes ago, kalgeorge said: Δυστυχώς μας δινει download 28mbs και ο άλλος πάροχος μας δινει περιπου 200. Απλά δεν ξερω τι γινεται με τις στατικές διότι θα πρέπει να κάνουμε την backup -> κύρια και αντίστοιχα... και να τις δηλώσουμε απο την αρχή, για αυτο ρώτησα αν μπορώ να μεταφέρω IP. Δηλαδή αν έχω στατική σε ένα πάροχο και αυτος "καταστραφει" την επόμενη μέρα, χάνω και την στατική μου? ( σε περίπτωση δηλαδη που δεν εχω backup) είμαι στον αέρα.... Ε ναι κάπως έτσι πάνε αυτά, υπάρχει το link bonding που κάνουν οι ISP σε επίπεδο ISP και φυσικά όχι σε οικιακά προγράμματα όπου μπορείτε να έχετε 2 ή και παραπάνω γραμμές και να "δεθούν" ως μια, εκεί πχ αν πέσει η μια γραμμή, συνεχίζει η άλλη, φυσικά με πεσμένη ταχύτητα. Αλλά να το κάνεις αυτό με 2 διαφορετικούς ISP; όχι δεν παίζει. Κάτι τέτοιο για μόνιμο up time μπορείτε να κάνετε με αγορά κάποιου VPS από Hetzner πχ όπου δεν θα πέσει ποτέ *φυσικά το κάνετε hardened και ότι προστασία μπορείτε* και μετά με VPN tunnel στέλνετε το traffic όπου θέλετε. Εγώ το έκανα αυτό όταν είχα για 2 μήνες starlink που έχει CGNAT και δεν μπορούσα να κάνω hosting τίποτα στο σπίτι, έβαλα ένα VPS μπροστά και taiscale VPN και το NPM Proxy Manager έστελνα τις σελίδες μου και plex και jellyfin και γενικά τα πάντα στις εσωτερικές μου συσκευές χωρίς να με ενδιαφέρει αν έχω CGNAT ή αν αλλάζει η IP μου συνέχεια
kalgeorge Δημοσ. Πέμπτη στις 05:54 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 05:54 μμ Να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα και πάρα πολλά χαχααχ. Απλά στην επιχείρηση ήθελα να μεταφέρουμε τη στατική σε άλλο πάροχο για καλύτερο ίντερνετ. πάντως σε ευχαριστώ παρα πολύ για τον χρόνο σου και τις απαντήσεις
KostisKazan Δημοσ. Πέμπτη στις 11:17 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:17 μμ Μπορεις ετσι οπως εισαι τωρα να κανεις backup την μια γραμμη για την αλλη. Δηλαδη primary η 200 και backup η 28. Το ιδιο με αν παρεις και αλλο παροχο. Δεν μας ειπες τι ακριβως κανεις την static IP που εχεις τωρα.
kalgeorge Δημοσ. Παρασκευή στις 09:28 πμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 09:28 πμ 10 ώρες πριν, KostisKazan είπε Μπορεις ετσι οπως εισαι τωρα να κανεις backup την μια γραμμη για την αλλη. Δηλαδη primary η 200 και backup η 28. Το ιδιο με αν παρεις και αλλο παροχο. Δεν μας ειπες τι ακριβως κανεις την static IP που εχεις τωρα. Η στατική χρησιμοποιείται για τις εταιριες στις οποιες συνδεόμαστε, είτε είναι sftp servers ή τραπεζες κλπ Εννοεις να μετατρεψω σε κύρια γραμμή την 200 και backup την 28 αν καταλαβα καλα? Η μηχανογραφηση που χειρίζεται swithces firewalls klp ειανι εξωτερικό και εγω ειμαι Local IT , απλα προσπαθω να δω πως θα βελτιώσω το ιντερνετ μας που σερνεται
KostisKazan Δημοσ. Παρασκευή στις 05:58 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:58 μμ 8 ώρες πριν, kalgeorge είπε Εννοεις να μετατρεψω σε κύρια γραμμή την 200 και backup την 28 αν καταλαβα καλα Ναι. Αυτο γινεται ευκολα με ενα router. Μπορεις επισης και τις συνδυασεις. Δεν θα εχεις ταχυτητα 228, απλα μερικες συνδεσεις θα πανε από την μια και μερικες από τηλ αλλη. Στις 5/6/2025 στις 4:48 ΜΜ, kalgeorge είπε Δηλαδή αν έχω στατική σε ένα πάροχο και αυτος "καταστραφει" την επόμενη μέρα, χάνω και την στατική μου? ( σε περίπτωση δηλαδη που δεν εχω backup) είμαι στον αέρα Ναι. Αν εχεις την IP απο παροχο ειναι του παροχου. Δεν μπορεις να κανεις κατι για αυτο. Η εναλλακτικη θα ηταν να παρεις μια static IP οχι απο παροχο δικτυου, αλλα από compute (π.χ. Amazon, Microsoft, Google)
kalgeorge Δημοσ. Παρασκευή στις 06:54 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 06:54 μμ 55 λεπτά πριν, KostisKazan είπε Ναι. Αυτο γινεται ευκολα με ενα router. Μπορεις επισης και τις συνδυασεις. Δεν θα εχεις ταχυτητα 228, απλα μερικες συνδεσεις θα πανε από την μια και μερικες από τηλ αλλη. Ναι. Αν εχεις την IP απο παροχο ειναι του παροχου. Δεν μπορεις να κανεις κατι για αυτο. Η εναλλακτικη θα ηταν να παρεις μια static IP οχι απο παροχο δικτυου, αλλα από compute (π.χ. Amazon, Microsoft, Google) Μάλιστα κατάλαβα. σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας
poulinos Δημοσ. Κυριακή στις 10:09 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:09 μμ (επεξεργασμένο) On 06/06/2025 at 17:54, kalgeorge said: Μάλιστα κατάλαβα. σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας ο καθε παροχος εχει συγκεκριμενα pool. οποτε δεν μεταφερεται η static. αν κλεισει ενας παροχος θα παρει αυτα τα pool οποιος τον αγορασει αλλιως θα απελευθερωθουν. Επεξ/σία Κυριακή στις 10:27 μμ από poulinos
kalgeorge Δημοσ. Κυριακή στις 10:10 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 10:10 μμ Μόλις τώρα, poulinos είπε ο καθε παροχος εχει συγκεκριμενα pool. οποτε δεν μεταφερεται η static. αν κλεισει ενας παροχος θα παρει αυτα τα pool οποιος τον αγορασει σλλιως θα απελευθερωθουν. Σαφέστατος. Σε ευχαριστώ πολύ! 1
poulinos Δημοσ. Κυριακή στις 10:26 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:26 μμ 14 minutes ago, kalgeorge said: Σαφέστατος. Σε ευχαριστώ πολύ! επισης αν βγεις απο backup συνδεση αλλου παροχου θα βγεις με αλλη ip. ελπιζω να μην ξεχασα κατι. στο ripe.net μπορεις να δεις σε ποιον ανηκει μια ip.
kalgeorge Δημοσ. Κυριακή στις 10:28 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 10:28 μμ 1 λεπτό πριν, poulinos είπε επισης αν βγεις απο backup συνδεση αλλου παροχου θα βγεις με αλλη ip. ελπιζω να μην ξεχασα κατι. στο ripe.net μπορεις να δεις σε ποιον ανηκει μια ip. Ναι θα πρέπει να την κάνω whitelist και να την δημοσιοποιήσω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα