Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 minutes ago, somt said:

τίποτα από όσα έγραψες δεν αφορά καμένο φορτιστή που δινει ότι ναναι και πρέπει απλά να πεταχτεί στα σκουπίδια γιατί είναι επικίνδυνος και για οποιοδήποτε κινητό και για την ακεραιότητα σου.

αυτά είναι nice marketing words και αφορούν μικροδιακυμάνσεις ενός μετριοκακού αλλά λειτουργικού φορτιστή

Εδω μιλαμε για βασικη αρχιτεκτονικη ενος smartphone και εσυ μου λες ο ουρανος ειναι κοκκινος,το marketing τον κανει μπλε.

Εχουν περασει 20+ smartphone απο τα χερια μου σε ολη μου τη ζωη,απο τα πιο φθηνα μεχρι τα πιο ακριβα,και καμια 50αρια φορτιστες απο των 2 ευρω μεχρι των 50+.Ποτε κανενα απο αυτα τα smartphone δεν επαθε κατι τετοιο.Το οτι ''εφταιγε ο φορτιστης'' ειναι κατι που θα ελεγε ενας κατασκευαστης για να υπερασπιστει την αστοχια.

Ειμαι σιγουρος οτι οτι και να σου παραθεσω απλα θα υποστηριζεις τη αποψη σου μεχρι να σβησει το ιντερνετ,οποτε δεν υπαρχει λογος.

• Like 1
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, azuli είπε

Το οτι ''εφταιγε ο φορτιστης'' ειναι κατι που θα ελεγε ενας κατασκευαστης για να υπερασπιστει την αστοχια.

οχι θα το έλεγε οποιοσδήποτε ξερει 5 πράγματα από ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά

μιλάμε για ενα φορτιστή που είπες ότι "άρπαξε και μύρισε" και αποφάσισες οτι ειναι καλή ιδεα να συνεχίσεις να τον χρησιμοποιείς

16 λεπτά πριν, azuli είπε

Εχουν περασει 20+ smartphone απο τα χερια μου σε ολη μου τη ζωη,απο τα πιο φθηνα μεχρι τα πιο ακριβα,και καμια 50αρια φορτιστες απο των 2 ευρω μεχρι των 50+.Ποτε κανενα απο αυτα τα smartphone δεν επαθε κατι τετοιο.

οι αστοχιες δεν συμβαίνουν μέχρι τη μέρα που θα συμβούν

38 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Ναι όλα δουλεύουν μέχρι να  χαλάσουν, όσοι πάντως πάρετε pixel  οποιοδήποτε κινητό προσοχή να του βάζετε καλά καλώδια και ιδανικά το δικό του.

Επεξ/σία από somt
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, azuli είπε

Ναι ειμαι σχεδον σιγουρος..

Να σοβαρευτουμε.

Προσωπικη εμπειρια απο ποιοτητα κατασκευης? Φορτιζα με σχετικα καλο φορτιστη ο οποιος επαθε κοκομπλοκο απο μια μπριζα και αρπαξε μεσα,μυρισε.Ε οχι απλα περασε ρευμα μεσα στο Pixel,αλλα περασε και την θυρα usb και εφτασε motherboard και εκανε βραχυκυκλωμα που ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ γιατι η google αρνειται να δωσει τα schematics του mb στους επισκευαστες.Και φυσικα δεν υπαρχει επισημο service στην Ελλαδα.Ουτε σε καλυπτει καποια εγγυηση.

Αποτελεσμα?Καινουργια συσκευη να μπορει πλεον να φορτισει μονο ασυρματα,φορτιζει 10% την ωρα.Και φυσικα δε μπορεις να μεταφερεις data με καλωδιο,το usb ειναι νεκρο.

Αυτο ουτε σε κινητο των 100ε

Δηλαδη το κινητο δεν ειχε καποια προστασια τασης.Ποιοτητα κατασκευης. 

Και γιατί δεν το στέλνεις εκεί που το αγόρασες να το φτιάξουν;Ο φορτιστής τι ήταν να ξέρουμε να αποφευγουμε;

Δημοσ.
1 hour ago, azuli said:

Εδω μιλαμε για βασικη αρχιτεκτονικη ενος smartphone και εσυ μου λες ο ουρανος ειναι κοκκινος,το marketing τον κανει μπλε.

Εχουν περασει 20+ smartphone απο τα χερια μου σε ολη μου τη ζωη,απο τα πιο φθηνα μεχρι τα πιο ακριβα,και καμια 50αρια φορτιστες απο των 2 ευρω μεχρι των 50+.Ποτε κανενα απο αυτα τα smartphone δεν επαθε κατι τετοιο.Το οτι ''εφταιγε ο φορτιστης'' ειναι κατι που θα ελεγε ενας κατασκευαστης για να υπερασπιστει την αστοχια.

Ειμαι σιγουρος οτι οτι και να σου παραθεσω απλα θα υποστηριζεις τη αποψη σου μεχρι να σβησει το ιντερνετ,οποτε δεν υπαρχει λογος.

Δεν έχει σημασία να κάτσω να σου εξηγήσω τπτ. Η απόψεις μας διαφέρουν άρδην. Από το "hyperos γαμαει " με έχασες. 

• Like 4
Δημοσ.
2 hours ago, divnt said:

Πως είναι το grapheneOS σε καθημερινή χρήση; Μπορείς να πεις κάποια θετικά/αρνητικά που έχεις εντοπίσει; 

Το χρησιμοποιώ σύμφωνα με τη λογική του. Ελάχιστες εφαρμογές, με τις περισσότερες από το F-droid. Είναι ταχύτατο, μου κρατάει 2 μέρες με μία φόρτιση (δε μιλάω πολλή ώρα) και γενικά δίνει την αίσθηση σπαρτιάτικου κινητού. Δε χρησιμοποιώ social, έχω μόνο μια πασιέντζα μαζί με cosmote & τραπεζικές app. Νομίζω ότι δε θα επιστρέψω ξανά σε bloated κινητό. Δεν ανήκω στη μάζα που ξεσκίζει το κινητό κάθε μέρα.

• Like 2
Δημοσ.

Θα είναι ακόμα πιο άσχημο από το απαράδεκτο 9 που σε πονάνε τα μάτια αν δεις την πίσω μεριά, ή θα το ξανακάνουν σαν τις σειρές 7 και 8 που είχαν κορυφαίο σχεδιασμό;

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, divnt είπε

Πως είναι το grapheneOS σε καθημερινή χρήση; Μπορείς να πεις κάποια θετικά/αρνητικά που έχεις εντοπίσει; 

οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω το GrapheneOS ειναι μια κατηγορια μονο του.

η θα το λατρεψεις η θα το μισησεις. Στα θετικα του ειναι η ασφαλεια των προσωπικων σου δεδομενων (εκει ειναι κορυφη), ανοιχτου κωδικα λογισμικο, App-Sandboxing, web installer με τον οποιο και ο αρχαριος σε 15 με 20 λεπτα εχει κανει ξεκλειδωμα bootloader, φλασαρισμα, εγκατασταση και ξανα κλειδωμα του bootloader (πολυ σημαντικο, οχι οπως τα καραγκιοζιλικια του LineageOS) ενω για τους βαρια εξαρτημενους απ την γκουγκλε το καταστημα προσφερει σε αλλο προφιλ με το Shelter App ολη την σαβουρα του ιντερνετ με google play store, google play services κλπ κλπ.

στα αρνητικα, συμφωνα με το επισημο φορουμ οι πελατες κανουν παραπονα επειδη λεει δεν μπορουν να πληρωσουν με google pay απ το κινητο....αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου...

Α και θελει λιγο διαβασμα για να το φερεις να ειναι καπως στο ματι, να δωσεις τα αναλογα δικαιωματα σε καθε εφαρμογη και με τις αναλογες εφαρμογες ανοιχτου λογισμικου π.χ. organic maps, Fossify App, Grayjay κλπ

Επεξ/σία από ichbin
  • Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, KostasKri είπε

Μην ξεχνάς όμως ότι η Google γράφει το Android κάθε χρόνο και προσθέτει features ενώ οι τρίτοι κατασκευαστές απλά παίρνουν δωρεάν τα new features που έχει δώσει και προσθέτουν έξτρα στο δικό τους version. Λογικό να βλέπεις περισσότερα πράγματα. Θα είχε ενδιαφέρον αν έγραφε η ίδια η Google ένα version του Android που να το διανέμει μόνο εκείνη και να μην δίνει τα επιπλέον features ή να τα δίνει 1-2 χρόνια μετά.

αν θυμαμαι καλα, πολλα features που ερχονται στο google android έρχονται απ τα Samsung. Οι 2 εταιρειες συνεργαζονται στενα στο software

Δημοσ.

ρε παιδιά είναι η ιδέα μου η κάθε χρόνο το βάζουν και νωρίτερα , Οκτώβριο θυμάμαι ότι βγάλανε τα 7 και τα 8 και πέρσι μέσα προσ τέλος Αυγούστου , τώρα γιατί τόσο νωρίς ρε παιδιά 

2 ώρες πριν, cr77 είπε

Θα είναι ακόμα πιο άσχημο από το απαράδεκτο 9 που σε πονάνε τα μάτια αν δεις την πίσω μεριά, ή θα το ξανακάνουν σαν τις σειρές 7 και 8 που είχαν κορυφαίο σχεδιασμό;

υπέροχα τα 9 πολύ πιο όμορφα και αυτό ειναι κάτι αντικειμενικό , δουλεύω σε εταιρία τεχνολογίας και τα 9 γίνονται ανάρπαστα από το κόσμο από συναδέλφους τα 8 δεν άρεσαν σε κανέναν 

9 ώρες πριν, azuli είπε

Μεχρι να φτιαξουν τον tensor να μην κανει overheating και να πλησιασει λιγο σε επιδοσεις sd..βλεπουμε..

Οπως και την ποιοτητα κατασκευης.

Μονο η καμερα δεν ειναι αρκετη και πλεον πολλα smartphone εχουν καλη και καλυτερη καμερα

Οσο για το AI.. το gimmick της δεκαετιας

To μονο καλο για μενα ειναι οτι εχεις τα τελευταια android updates day 1 και οτι εχουν αφησει ακομα ελευθερια σε ξεκλειδωματα bootloader κλπ.

Αλλα ακομα και αυτο με τα updates,το καθαρο android ειναι πολυ κλινικο,αδιαφορο,το HyperOS (πρωην MIUI) εχει πολυ περισσοτερα χρησιμα εξτραδακια μεσα,ακομα και το OneUI

(Pixel εχω)

κοίταξε μου αρέσει πολύ η ποιότητα κατασκευής τουσ αλλά όντως είναι μεγάλο θέμα ο tensor , σκεφτομουνα να πάρω πιξελ για τρίτο αλλά αφού θα βγάλουνε τη νέα σειρά θα περιμένω να το πάρω πολύ πιο φτηνά καθώς η αξία των συσκευών τουσ πέφτει ραγδαία 

Δημοσ.
8 hours ago, Hellenicsun said:

Εγώ θα βγω ελαφρώς off topic και θα ρωτήσω τους κατόχους Pixel: είστε εντάξει με 5G, WiFi calling (αν έχει) σε Vodafone ή/ και Cosmote; Είμαι ανάμεσα σε Pixel & Nothing Phone. Θα προτιμούσα το πρώτο.

Να ρωτησω και εγώ κάτι ως κάτοχος pixel 9 pro; Εμπειρία με e-sim έχει κανείς; Ή ακόμα καλύτερα με dual model (e-sim + physical sim);

Δημοσ.

Μετά από δενξερωκαιεγωπόσα χρόνια iPhone, φέτος σκέφτομαι να κάνω την αλλαγή σε Pixel εάν την παλεύει η μπαταρία και ο επεξεργαστής.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 hours ago, azuli said:

Ναι ειμαι σχεδον σιγουρος..

Να σοβαρευτουμε.

Προσωπικη εμπειρια απο ποιοτητα κατασκευης? Φορτιζα με σχετικα καλο φορτιστη ο οποιος επαθε κοκομπλοκο απο μια μπριζα και αρπαξε μεσα,μυρισε.Ε οχι απλα περασε ρευμα μεσα στο Pixel,αλλα περασε και την θυρα usb και εφτασε motherboard και εκανε βραχυκυκλωμα που ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ γιατι η google αρνειται να δωσει τα schematics του mb στους επισκευαστες.Και φυσικα δεν υπαρχει επισημο service στην Ελλαδα.Ουτε σε καλυπτει καποια εγγυηση.

Αποτελεσμα?Καινουργια συσκευη να μπορει πλεον να φορτισει μονο ασυρματα,φορτιζει 10% την ωρα.Και φυσικα δε μπορεις να μεταφερεις data με καλωδιο,το usb ειναι νεκρο.

Αυτο ουτε σε κινητο των 100ε

Δηλαδη το κινητο δεν ειχε καποια προστασια τασης.Ποιοτητα κατασκευης. 

Τα κυκλώματα προστασίας από Overvoltage και Overcurrent έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες προστασίας. 

Σχετικά καλός φορτιστής, κοκομπλόκο, άρπαξε, μύρισε, και σου φταίει το Pixel που κάηκε επειδή χρησιμοποίησες αυτόν το φορτιστή.

Σαν να λές έπεσε κεραυνός στο σπίτι σου, σου καρβούνιασε το Pixel που φόρτιζε και σου φταίει το κινητό.

Αν όντως η θύρα δεν έφερε επαρκή προστασία, το πρόβλημα που αναφέρεις θα έπρεπε να ήταν διαδεδομένο, όπως ήταν στο Nintendo Switch, που καιγόταν η θύρα από μή αυθεντικούς φορτιστές.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, ier506 είπε

Να ρωτησω και εγώ κάτι ως κάτοχος pixel 9 pro; Εμπειρία με e-sim έχει κανείς; Ή ακόμα καλύτερα με dual model (e-sim + physical sim);

Δεν διαφέρει σε κάτι απο δύο φυσικές sim.Εκτός ότι μπορείς να έχεις μέχρι 10 esim καταχωρημένες,πάντα όμως θα είναι μέχρι 2 ενεργές ,sim+esim ή esim+esim  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...