tanakuso Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους! Έχω προβληματιστεί αρκετά με τις ρυθμίσεις εικόνας της τηλεόρασης LG C4 OLED 55'' Ίσως φταίει ότι έχω δει άπειρα βίντεο στο youtube και δεν ξέρω τελικά ποιες είναι οι ιδανικές ρυθμίσεις για αυτή την τηλεόραση. Έχω δοκιμάσει από RTRINGS και από κάποια βίντεο να κάνω ακριβώς τις ρυθμίσεις που προτείνουν αλλά η τηλεόραση μου φαίνεται αρκετά σκοτεινή ειδικά στο sdr. Επεξ/σία 5 Ιουνίου από tanakuso
Chloe2 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 2 ώρες πριν, tanakuso είπε η τηλεόραση μου φαίνεται αρκετά σκοτεινή Το δωμάτιο που έχεις εγκαταστήσει την νέα τηλεόραση μήπως είναι πολύ φωτεινό; Εάν ναι τότε ίσως βελτιωθεί η κατάσταση με την αύξηση της φωτεινότητας της οθόνης της τηλεόρασης. ΥΓ: Εάν έχεις "πειράξει" πολλές ρυθμίσεις και δεν θυμάσαι ποιες μπορείς πρώτα να επαναφέρεις τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της τηλεόρασης και έπειτα να αυξήσεις τη φωτεινότητα της οθόνης.
tanakuso Δημοσ. 5 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου Όχι δεν είναι φωτεινό και την ρύθμισα χθες στο απόλυτο σκοτάδι. Είναι οκ το αποτέλεσμα αλλά δεν είναι εντυπωσιακό και σκέφτομαι μήπως κάνω κάτι λάθος. Θα ήθελα να μάθω και από άλλους εδώ από ποια πηγή ρύθμισαν την δική τους tv
spocky Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Επειδη εχω το ιδιο θεμα και δεν εχω βρει χρονο να κανω αυτα που λενε στο Youtube πρεπει πρωτα να μας πεις τι χρηση κανεις.Πχ εγω την εχω για monitor, ταινιες, ps5. Καθε πηγη θελει αλλες ρυθμισεις και επισης μετα πρεπει να βαλεις ρυθμισεις και αναλογα το περιεχομενο πχ HDR, SDR, σημα TV δεν ξερω αν εχει καποιο νοημα εγω αφησα το default του Filmaker. Γενικα το χουν κανει να θες πτυχιο με τοσες ρυθμισεις
geomrk Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου 13 ώρες πριν, spocky είπε Γενικα το χουν κανει να θες πτυχιο με τοσες ρυθμισεις Κιόμως
Votritis Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου εχω παρει προσφατα την LG Β4 αλλα δεν εχω ασχοληθεί πολυ με τις ρυθμίσεις περα απο τα βασικά modes που εχει και δεν καταλαβαινω δηλαδη τι σημαινουν "σωστες" ρυθισεις σε tv , καταλαβαινω οτι επαγγελματικα σε μονιτορ πρεπει να εχει την πιστοτητα στην εικονα αλλα σε tv ειναι οτι σου καθετε εσενα πιο καλα στο ματι , θα δοκιμάσω απο περιέργεια τις ρυθμίσεις απο ratings και θα επανέλθω......
NoiSy MaN Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου Στις 5/6/2025 στις 1:06 ΜΜ, tanakuso είπε Καλησπέρα σε όλους! Έχω προβληματιστεί αρκετά με τις ρυθμίσεις εικόνας της τηλεόρασης LG C4 OLED 55'' Ίσως φταίει ότι έχω δει άπειρα βίντεο στο youtube και δεν ξέρω τελικά ποιες είναι οι ιδανικές ρυθμίσεις για αυτή την τηλεόραση. Έχω δοκιμάσει από RTRINGS και από κάποια βίντεο να κάνω ακριβώς τις ρυθμίσεις που προτείνουν αλλά η τηλεόραση μου φαίνεται αρκετά σκοτεινή ειδικά στο sdr. Δεν κάνεις κάτι λάθος, έτσι είναι οι περισσότερες oled (κάτοχος κι εδώ). Έχει γίνει σημαντικό άλμα φέτος με την G5 και την S95F (και πέρσι με G4 και S95D, αλλά φέτος ακόμη περισσότερο). Ή παίρνεις κάποια από αυτές ή πας σε κάποια high end Mini LED.
tanakuso Δημοσ. 12 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου Καλησπέρα και πάλι, Νομίζω έχω βρει τις ρυθμίσεις που χρειάζεται να γίνουν στην LG C4 (αν και νομίζω θα χρησιμεύσει γενικά για τις oled της LG). Πραγματικά η μέρα με την νύχτα και λύθηκε και το πρόβλημα με την φωτεινότητα. Στην ουσία η LG C4 είναι αρκετά φωτεινή! Αφήνω τις ρυθμίσεις εδώ αν τις χρειαστεί κάποιος https://imgur.com/RNVi2bm 2
spocky Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Τις ιδιες εχω κατεβασει κι εγω και ακομα με τα default ειμαι 😔 Ειχα βρει και αυτο : https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/e/2PACX-1vQ_-y8FEqZwFatfvwnScaiu89WJkYx0M_8UsKqiOlx7e6HpWJ8swTGBu1pg-jqTSewuLPkRrd-n5qkN/pubhtml?pli=1# Επεξ/σία 12 Ιουνίου από spocky
spocky Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 24 minutes ago, ntakis said: Καλησπέρα σας, υποψήφιος αγοραστής της συγκεκριμένης τηλεόρασης αλλά με έχετε βάλει σε σκέψεις με όλα τα παραπάνω.. Είμαι ανάμεσα σε LG c4 OLED , LG b4 OLED , Samsung S90D OLED από OLED πάνελ διαφορετικά σκεφτόμουν και την πιο οικονομική λύση (αν δεν έχουν τεράστιες διαφορές) την TCL C6k , 55''inches (Από άποψη ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΧΡΗΜΑΤΩΝ) - Θέλω τη τηλεόραση κυρίως ώστε να παρακολουθώ αγώνες ποδοσφαίρου... Εγω θα πηγαινα σε μια καλη mini led, φανταζομαι δεν θα βλεπεις αγωνες στα σκοταδια ουτε θες να προσεχεις ποσες ωρες κτλ παιζει η τιβι...Δεν νομιζω να δεις και μια τρελη διαφορα σε αγωνες ποδοσφαιρου
Votritis Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 4 ώρες πριν, ntakis είπε Μια καλή Mini led = μια σχετικά φθηνή OLED (B4)... Σίγουρα θα πάω σε μία 120hz, γι 'αυτό άλλωστε σκεφτόμουν την C6k λόγω τιμής.. Αμφιταλαντεύομαι.. ειχα το ιδιο δίλημμα τους τελευταίους μηνες , ηθελα οπωσδήποτε 120hz+ και σκεφτόμουν την tclc805 , ειπα να περιμενω τα καινουρια μοντελα c6k-c7k αλλα βγήκαν αρκετα έκρυβα και τελικα πηρα την Β4 που πριν μερικες εβδομάδες εχει ο Γερμανος την 55 , 725Ε και με 5 χρονια εγγύηση και γι αυτο πηρα Oled λογο εξτρα εγγύησης αλλιώς θα πηγαινα σε μινι λεντ, αν μπορεις να περιμενεις πιστεύω τους επομενους μηνες θα παιζουν και σε καλυτερες τιμες οι tcl . 8 ώρες πριν, tanakuso είπε Καλησπέρα και πάλι, Νομίζω έχω βρει τις ρυθμίσεις που χρειάζεται να γίνουν στην LG C4 (αν και νομίζω θα χρησιμεύσει γενικά για τις oled της LG). Πραγματικά η μέρα με την νύχτα και λύθηκε και το πρόβλημα με την φωτεινότητα. Στην ουσία η LG C4 είναι αρκετά φωτεινή! Αφήνω τις ρυθμίσεις εδώ αν τις χρειαστεί κάποιος https://imgur.com/RNVi2bm το εχω δει και αλλου αλλα γιατι σε ps5 χρησιμοποιούν το filmmaker mode ? δεν βλέπετε αυτο σε ps5
john1987 Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Υπάρχουν ορισμένοι επαγγελματίες στην Ελλάδα που κάνουν αυτή τη δουλειά (καλιμπραρισμα σε τηλεοράσεις/προβολείς). Όταν δίνεις 1.500+ ευρώ για τηλεόραση δεν μπορείς να τσιγκουνευεσαι τα 100-150 ευρώ για το καλιμπραρισμα.
geomrk Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 36 λεπτά πριν, john1987 είπε Υπάρχουν ορισμένοι επαγγελματίες στην Ελλάδα που κάνουν αυτή τη δουλειά (καλιμπραρισμα σε τηλεοράσεις/προβολείς). Όταν δίνεις 1.500+ ευρώ για τηλεόραση δεν μπορείς να τσιγκουνευεσαι τα 100-150 ευρώ για το καλιμπραρισμα. Με 100-150 ευρω παραπανω δινεις ενα 50 ευρω και πας σε αλλη tv καλυτερη 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα