billyg599 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Καλησπέρα, Έχω πάρει ένα mini PC και σκεφτόμουν να το συνδέσω με την τηλεόραση και να βάλω κάποιο "εύκολο" media software. Θα ήθελα κάτι που να είναι εύκολο το UI. Π.χ. τώρα χρησιμοποιούμε το webOS της LG TV που είναι πολυ καλό. Θέλω 3-4 εφαρμογές κυρίως να παίζουν: Jellyfin, ertflix, YT, και άντε το πολύ και Netflix. Δεν ξέρω τι υπάρχει σε linux γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιο σαν media center. Τώρα έχει debian αλλά θα ήθελα κάτι πιο εύχρηστο για την οικογένεια.
comfuzio Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Καλησπέρα, Αρχίζουμε με το αν ξέρεις μερικά πραγματάκια για το τι είναι linux και πως να κάνεις 2-3-4-5 πράγματα, γενικά αυτό που ζητάς είναι εύκολο με docker, μπορείς να βρεις ή να ζητήσεις από κάνα chatgpt να σου κάνει docker-compose για Jellyfin που να έχει hardware acceleration για transcoding -αν το υποστηρίζει το hardware σου αυτό φυσικά-. ertflix κτλ δεν νομίζω να έχουν εφαρμογές με την κλασική έννοια, link για την σελίδα τους θα είναι στον browser που θα τον βάλεις full screen. Και επειδή δεν το έχω ψάξει για mediacenter pc ρώτησα μια το chatgpt και λέει: Quote Καλησπέρα, Αυτό που θες γίνεται και μάλιστα αρκετά καλά, αρκεί να μη σε τρομάζει να πειραματιστείς λίγο στην αρχή. ✅ Jellyfin: Το πιο εύκολο. Τρέχει είτε με Docker, είτε με κανονικό installer σε Linux. Έχει ωραίο UI και υποστήριξη για υποτίτλους κλπ. ✅ YouTube: Μέσω browser ή με plugin σε Kodi. Αν το θες πιο απλό, μπορείς να βάλεις shortcut που ανοίγει απευθείας σε fullscreen. ⚠️ ERTFLIX: Δεν υπάρχει app για Linux, αλλά λειτουργεί μέσω browser στο [https://www.ertflix.gr](https://www.ertflix.gr). Αν δεν ανοίγει, μπορεί να θες να αλλάξεις user-agent (π.χ. να μοιάζει σαν να είναι από κινητό ή TV). ⚠️ Netflix: Δουλεύει κανονικά μέσω Chrome/Chromium, αλλά όχι σε 4K (εκτός κι αν κάνεις κόλπα με user agent + extensions). 💡 Αν θες κάτι ακόμα πιο «τηλεοπτικό», κοίτα το Kodi ή το LibreELEC — φορτώνουν απευθείας σε media center UI και μπορείς να βάλεις εκεί plugins για Jellyfin, YT, shortcuts για Netflix, κλπ. Αν πεις τι hardware έχει το mini PC, μπορούμε να σου πούμε και για hardware acceleration στο Jellyfin (π.χ. αν έχεις Intel CPU, είναι αρκετά εύκολο). Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ όμως αυτά που λέει για YT/ERTFLIX/NETFLIX 1
billyg599 Δημοσ. 5 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου Σας ευχαριστώ και τους δύο. Ιδανικά θα ήθελα κάτι να μπαίνει κατευθείαν σε ένα UI. Είναι δύσκολο από ότι βλέπω. Αυτά τα native που έχουν οι τηλεοράσεις είναι πολύ καλά για απλούς χρήστες όπως εμάς αλλά όταν παλιώνει η τηλεόραση...
Λύση kallair Δημοσ. 6 Ιουνίου Λύση Δημοσ. 6 Ιουνίου Θα σου προτεινα να παραμεινεις στο setup που χρησιμοποιεις τωρα. Δλδ webOS μιας κ εχει ολες τις εφαρμογες που χρειαζεσαι. Αν δεν τρεχει jellyfin στο webOS (δεν το εχω τσεκαρει αλλα νομιζω τρεχει), υπαρχει και η λυση του plex. Θα κρατουσα λοιπον το webOS για ertflix/netflix/disney/prime/jellyfin/plex ή οτι αλλη εφαρμογη χρησιμοποιεις, και το mini pc που εχεις θα το κρατουσα gia jellyfin/plex media server. ολες οι κατεβασμενες ταινιες/σειρες σου εκει στο mini pc και θα το ρυθμισεις να μην κανει transcoding και να κανει direct stream χωρις transcoding στην τηλεοραση. ετσι δεν σε νοιαζει το ποσο δυνατο ειναι το mini pc. Ειχα για παρα πολυ καιρο το παραπανω setup και πραγματικα δεν του ελειπε απολυτως τπτ. Πολυ πιο bugfree και το πιο βασικο, user friendly προς τις μεγαλες ηλικιες και οσους δεν ειναι εξοικειωμενοι με την τεχνολογια. Και οταν βαρυνει το webOS και δεν τρεχουν ικανοποιητικα οι εφαρμογες, θα προτεινα να πας στο ιδιο setup αλλα χρηση καποιας androidtv box συσκευης, αντι του linux media center που εχεις στο μυαλο σου, και κρατα το mini pc plex/jellyfin media server. Aν θες ντε κ καλα κατι που να τρεχει στο mini pc, θα προτεινα να κοιταξεις αν υπαρχει καποια openelec/libreELEC λυση για το mini pc. 1
billyg599 Δημοσ. 7 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 22 hours ago, kallair said: Θα σου προτεινα να παραμεινεις στο setup που χρησιμοποιεις τωρα. Δλδ webOS μιας κ εχει ολες τις εφαρμογες που χρειαζεσαι. Αν δεν τρεχει jellyfin στο webOS (δεν το εχω τσεκαρει αλλα νομιζω τρεχει), υπαρχει και η λυση του plex. Θα κρατουσα λοιπον το webOS για ertflix/netflix/disney/prime/jellyfin/plex ή οτι αλλη εφαρμογη χρησιμοποιεις, και το mini pc που εχεις θα το κρατουσα gia jellyfin/plex media server. ολες οι κατεβασμενες ταινιες/σειρες σου εκει στο mini pc και θα το ρυθμισεις να μην κανει transcoding και να κανει direct stream χωρις transcoding στην τηλεοραση. ετσι δεν σε νοιαζει το ποσο δυνατο ειναι το mini pc. Ειχα για παρα πολυ καιρο το παραπανω setup και πραγματικα δεν του ελειπε απολυτως τπτ. Πολυ πιο bugfree και το πιο βασικο, user friendly προς τις μεγαλες ηλικιες και οσους δεν ειναι εξοικειωμενοι με την τεχνολογια. Και οταν βαρυνει το webOS και δεν τρεχουν ικανοποιητικα οι εφαρμογες, θα προτεινα να πας στο ιδιο setup αλλα χρηση καποιας androidtv box συσκευης, αντι του linux media center που εχεις στο μυαλο σου, και κρατα το mini pc plex/jellyfin media server. Aν θες ντε κ καλα κατι που να τρεχει στο mini pc, θα προτεινα να κοιταξεις αν υπαρχει καποια openelec/libreELEC λυση για το mini pc. Είσαι μέσα στο μυαλό μου . Σχεδόν αυτο ακριβώς κάνω τώρα. 1) Έχω το debian mini PC για jellyfin και immich server με docker. 2) To WebOS της LG είναι πολύ καλό αφού έχει και jellyfin, ertflix, netflix και παίζουν άψογα ολα. Είναι όπως είπες και φιλικό σε χρήστες που δεν ξέρουν τα της τεχνολογίας. Ακόμα και εμένα μου αρέσει, είναι πολύ εύχρηστο. Φυσικά και δεν είχα κανέναν λόγο να το αλλάξω αλλά έγινε αυτό που είπες, δλδ άρχισε να βαραίνει λόγω ertflix/netflix. Μάλλον θα πάω στην κατεύθυνση που λες για ένα android box απλώς θέλει να δω να έχει αρκετή μνήμη...
kallair Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 41 λεπτά πριν, billyg599 είπε Είσαι μέσα στο μυαλό μου . Σχεδόν αυτο ακριβώς κάνω τώρα. 1) Έχω το debian mini PC για jellyfin και immich server με docker. 2) To WebOS της LG είναι πολύ καλό αφού έχει και jellyfin, ertflix, netflix και παίζουν άψογα ολα. Είναι όπως είπες και φιλικό σε χρήστες που δεν ξέρουν τα της τεχνολογίας. Ακόμα και εμένα μου αρέσει, είναι πολύ εύχρηστο. Φυσικά και δεν είχα κανέναν λόγο να το αλλάξω αλλά έγινε αυτό που είπες, δλδ άρχισε να βαραίνει λόγω ertflix/netflix. Μάλλον θα πάω στην κατεύθυνση που λες για ένα android box απλώς θέλει να δω να έχει αρκετή μνήμη... Αν πας σε καποιο πιστοποιημενο με καλο επεξεργαστη, δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα για αρκετα χρονια. Προσωπικα θα πηγαινα σε googletv streamer που το βγαζει η μαμα google για να διασφαλισω οτι θα παιρνει για καιρο αναβαθμισεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα