Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκίνησα να εργάζομαι 8 Απρ 2025 σε μια εταιρεία και αναρωτιέμαι αν το επίδομα αδείας μου θα είναι ολόκληρος ο μισός μισθός ή αν πάει αναλογικά.

Έχω διαβάσει και το ένα και το άλλο μετά από αναζήτησή μου πάνω στο θέμα και έχω μπερδευτεί.

Κανένας λογιστής ή τέλος πάντων γνώστης εδώ να δώσει τα φώτα του; 😁

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panosno1com είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το έχω δει το συγκεκριμένο εργαλείο.

Αν επιλέξω πως εργάστηκα μέχρι τέλος του έτους μου λέει πως πληρώνομαι όλο το ποσό του επιδόματος οπότε δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό αφού τυπικά δεν έχω ακόμα εργαστεί μέχρι το τέλος του έτους.

Απ' την άλλη, αν επέλεγα πως δεν έχω εργαστεί μέχρι το τέλος του έτους θα είναι σαν να λέω στο εργαλείο πως την τάδε ημερομηνία λύθηκε η εργασιακή μου σχέση, το οποίο επίσης δεν ισχύει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τωρα θα πληρωθείς κατ' αναλογία. Ουτε πλήρη αδεια δικαιούσαι.

Επεξ/σία από NikosKallithea
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, JohnNightpower είπε

Ξεκίνησα να εργάζομαι 8 Απρ 2025 σε μια εταιρεία και αναρωτιέμαι αν το επίδομα αδείας μου θα είναι ολόκληρος ο μισός μισθός ή αν πάει αναλογικά.

Έχω διαβάσει και το ένα και το άλλο μετά από αναζήτησή μου πάνω στο θέμα και έχω μπερδευτεί.

Κανένας λογιστής ή τέλος πάντων γνώστης εδώ να δώσει τα φώτα του; 😁

Αναλογικά πάει και φυσικά είναι λιγότερος από τον μισό μισθό στην περίπτωση σου.

Χοντρικά για να έχεις μια εικόνα θα αφαιρέσεις το 1/4 του μισού  μισθού σου και το υπόλοιπο θα είναι το επίδομα της άδεια σου.

Δλδ αν κανονικά ο μισός ΚΑΘΑΡΟΣ μισθός σου είναι 500 ευρώ, εσύ θα πάρεις 500-[(1/4)*500]= 375 ευρώ περίπου.

Για τις ημέρες αδείας υπολογίζεις 1,66 ημέρες x 9 μήνες= 14 κάτι μέρες περίπου μέχρι το τέλος του έτους . 

Αυτό με την προυπόθεση:

α) ότι είσαι 5ημερος και

β) έχεις λιγότερα από 12 χρόνια προυπηρεσίας γενικά ή λιγότερα από 10 έτη στον ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Αν είσαι 6ημερος δικαιούσαι περισσότερες μέρες σε άδεια, όπως επίσης αν έχεις πααραπναω χρόνια προυπηρεσίας.

Επεξ/σία από Giorgossath
Δημοσ.

Παιδιά πάντως παρατήρησα κάτι ακόμα.

Εάν επιλέξω ότι εργάστηκα μέχρι τέλος του έτους, πέρα από το ότι παίρνω το πλήρες επίδομα μου λέει ότι δικαιούμαι 15 μερες για το έτος άδεια, και στην δουλειά μου μου έχουν επίσης πει οτι για το υπόλοιπο έτος δικαιούμαι 15 μέρες. μάλλον και το ότι πληρώνομαι το πλήρες επίδομα όπως λέει το εργαλείο, είναι επίσης σωστό.

Just a thought

Δημοσ.

Το καλοκαίρι θα πληρωθείς αναλογικά για τους μηνες που έχεις δουλέψει μέχρι τότε και τέλος του χρόνου/αρχές του επόμενου θα γίνει η εκκαθάριση και θα πληρωθείς και το υπόλοιπο. Επειδή είναι η πρώτη χρονιά στον εργοδότη, το σύστημα δεν μπορεί να σου βγάλει όλο το ποσό του επιδόματος το καλοκαίρι. Επίσης, επειδή είναι η πρώτη χρονιά, οι μέρες άδειας δεν πάνε στο έτος αλλά στο μήνα, επομένως πρέπει να περάσουν όλοι οι μήνες για να υπολογιστεί το επίδομα. Αν φύγεις πριν το τέλος του έτους εκτός από το επίδομα που θα πάρεις το καλοκαίρι θα πρέπει να παρεις και αναλογικά από το καλοκαίρι μέχρι και όταν θα φύγεις. 

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι συγκεκριμένο, γιατί δεν το θυμάμαι:

Πχ σου κάνουν πρόσληψη Ιούνιο του 2024 και μέχρι τέλους του έτους δικαιούσαι άδεια, επίδομα αδείας και δώρα αναλογικά ανά μήνα.

Για να δικαιούσαι πλήρη άδεια, πρέπει να κλείσεις 1 χρόνο, δηλαδή Ιούνιο του 2025, αλλά μετά την ημερομηνία 01/01/2026;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Να ρωτήσω κάτι συγκεκριμένο, γιατί δεν το θυμάμαι:

Πχ σου κάνουν πρόσληψη Ιούνιο του 2024 και μέχρι τέλους του έτους δικαιούσαι άδεια, επίδομα αδείας και δώρα αναλογικά ανά μήνα.

Για να δικαιούσαι πλήρη άδεια, πρέπει να κλείσεις 1 χρόνο, δηλαδή Ιούνιο του 2025, αλλά μετά την ημερομηνία 01/01/2026;

Εμένα με είχαν κάνει πρόσληψη 1 Ιουνίου 2022. Μου έδωσαν το επίδομα άδειας κάπου τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Δεν πρέπει να δώσουν μέχρι τη τελευταία ημέρα του ημερολογιακού έτους; (01/06-31/12)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...