Axlmon Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Η OpenAI επεκτείνει τη λειτουργία μνήμης του ChatGPT σε χρήστες της δωρεάν έκδοσης, προσφέροντας μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία, αν και με ορισμένους περιορισμούς σε σύγκριση με τους συνδρομητές. Η αναβάθμιση επιτρέπει στην AI να αναφέρεται σε πρόσφατες συνομιλίες, προσφέροντας πιο εξατομικευμένες απαντήσεις. Η λειτουργία μνήμης για τους χρήστες της δωρεάν έκδοσης δεν είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που απολαμβάνουν οι συνδρομητές, αλλά αποτελεί μια σημαντική βελτίωση για όσους ενδιαφέρονται να εξατομικεύσουν την εμπειρία τους με το chatbot. Όπως αναφέρεται στο άρθρο, οι χρήστες μπορούν πλέον να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα ανάκλησης του ChatGPT. Για παράδειγμα, εάν είχατε αναφέρει παλαιότερα στο AI ότι θέλετε να μάθετε Ιταλικά ή ότι αναζητάτε συνταγές χωρίς γαλακτοκομικά, και αργότερα ζητήσετε προτάσεις για δείπνο, το ChatGPT μπορεί να προτείνει κάτι όπως "ριζότο αλά Μιλανέζε με μια παραλλαγή χωρίς γαλακτοκομικά" και να σας προσφέρει τη συνταγή στα Ιταλικά για εξάσκηση. Ωστόσο, σύμφωνα με την OpenAI, πρόκειται για μια "ελαφριά" έκδοση της μνήμης που είναι σχεδιασμένη μόνο για βραχυπρόθεσμη χρήση. Το ChatGPT μπορεί να θυμάται μερικές πρόσφατες λεπτομέρειες, αλλά δεν θα διαθέτει μακροπρόθεσμη, λεπτομερή και συνεχή μνήμη. Αυτό το προνόμιο παραμένει αποκλειστικά για τους χρήστες ChatGPT Plus και Pro. Η διαφορά είναι σημαντική: η μνήμη διαρκεί μέρες για τους δωρεάν χρήστες, ενώ μήνες για τους συνδρομητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρήστες έχουν πάντα τον έλεγχο της μνήμης του ChatGPT. Μπορούν να απενεργοποιήσουν τις αποθηκευμένες αναμνήσεις και το ιστορικό συνομιλιών οποιαδήποτε στιγμή. Υπάρχει επίσης η επιλογή "Προσωρινή Συνομιλία", που λειτουργεί ουσιαστικά ως λειτουργία ανώνυμης περιήγησης που δεν αποθηκεύει τίποτα στη μνήμη του ChatGPT. Υπάρχει επίσης μια γεωγραφική διαφοροποίηση στη λειτουργία της νέας μνήμης του ChatGPT. Για τους περισσότερους χρήστες, εάν η μνήμη του ChatGPT είναι ενεργοποιημένη, θα ενημερώνεται αυτόματα. Ωστόσο, αν είστε δωρεάν χρήστης του ChatGPT σε σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη, δεν θα λάβετε τη λειτουργία μνήμης από προεπιλογή. Θα πρέπει να επιλέξετε να συμμετάσχετε στην ενότητα Memory των ρυθμίσεών σας. Η λειτουργία μνήμης του ChatGPT αποτελεί μέρος της προσπάθειας της OpenAI να κάνει την αλληλεπίδραση με τα AI chatbots σε τακτική βάση πιο φυσική και εξατομικευμένη. Το όραμα της εταιρείας είναι μια συνεχιζόμενη σχέση μεταξύ του χρήστη και του AI βοηθού του, όχι απλώς μια περιστασιακή και σύντομη συνομιλία για ένα μόνο αίτημα. Η μνήμη θεωρείται ένα θεμελιώδες βήμα για να γίνει η AI πιο χρήσιμη στην καθημερινή ζωή. Άλλωστε, η ανάμνηση προηγούμενων συνομιλιών είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε συνεχιζόμενη σχέση μεταξύ ανθρώπων. Η ικανότητα να θυμάται κανείς ποιος είναι κάποιος και λεπτομέρειες για αυτόν είναι ο τρόπος που διαχωρίζει έναν άγνωστο από έναν γνωστό, φίλο, ή ακόμα και εχθρό. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 1
Fotoalexandros Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Δωρεάν τίποτα δεν είναι. Αν είναι "δωρεάν" τότε το "προϊόν" είναι ο χρήστης. 6 1 1
mike299 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Μετά από μήνες χρήσης των δωρεάν chatGPT, copilot, gemini, Grok τις καλύτερες απαντήσεις τις δίνει με διαφορά το Grok. Μοναδική εξαίρεση η ανάπτυξη κειμένου που το gemini υπερτερεί όλων Επεξ/σία 5 Ιουνίου από mike299 7 2 1
tsoukalasKaminia Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, mike299 είπε Μετά από μήνες χρήσης των δωρεάν chatGPT, copilot, gemini, Grok τις καλύτερες απαντήσεις τις δίνει με διαφορά το Grok. Μοναδική εξαίρεση η ανάπτυξη κειμένου που το gemini υπερτερεί όλων Ισχύει. Συγκρίνω απαντήσεις μεταξύ Grok και chatGPT και μιλάμε για χαοτική διαφορά. Από ηλεκτρονικά μέχρι ρυθμίσεις 3d σε στούντιο. Πολύ ανώτερο το Grok. Επεξ/σία 5 Ιουνίου από tsoukalasKaminia 2
fwtonio Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Θα συμφωνήσω για το Grok και νομίζω ότι αυτό συμβαίνει διότι η δωρεάν έκδοση έχει την ίδια "ικανότητα" με την εν πληρωμή. Στην δωρεάν όμως μπορεί να ρωτήσεις μέχρι 20 ερωτήσεις (αν θυμάμαι καλά) και μετά πρέπει να περιμένεις να περάσουν κάποιες ώρες για να γίνει ξανά διαθέσιμο.
dtk-386 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Μόλις τώρα, fwtonio είπε Θα συμφωνήσω για το Grok και νομίζω ότι αυτό συμβαίνει διότι η δωρεάν έκδοση έχει την ίδια "ικανότητα" με την εν πληρωμή. Στην δωρεάν όμως μπορεί να ρωτήσεις μέχρι 20 ερωτήσεις (αν θυμάμαι καλά) και μετά πρέπει να περιμένεις να περάσουν κάποιες ώρες για να γίνει ξανά διαθέσιμο. ίδιους περιορισμούς έχει και το chagpt.....δεν θυμάμαι πόσες ερωτήσεις αλλά είναι λίγες και εκεί
fwtonio Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, dtk-386 είπε ίδιους περιορισμούς έχει και το chagpt.....δεν θυμάμαι πόσες ερωτήσεις αλλά είναι λίγες και εκεί Το δωρεάν ChatGPT νομίζω ότι είναι μειωμένης "ικανότητας"... ή κάνω λάθος; (έχει καιρό που ασχολήθηκα)
dtk-386 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου μεταπίπτει σε προηγούμενη έκδοση αν θυμάμαι καλά, δεν το δίνω σημασία γιατί μόλις μου βγάζει μήνυμα το κλείνω.
doubleh Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 31 λεπτά πριν, Fotoalexandros είπε Δωρεάν τίποτα δεν είναι. Αν είναι "δωρεάν" τότε το "προϊόν" είναι ο χρήστης. Αυτή η θεωρία είναι σαν ωραία καραμέλα. Βέβαια δεν ισχύει. Ωστόσο κάνει αυτούς που πληρώνουν να νιώθουν καλύτερα. 1
Fotoalexandros Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 15 minutes ago, doubleh said: Αυτή η θεωρία είναι σαν ωραία καραμέλα. Βέβαια δεν ισχύει. Ωστόσο κάνει αυτούς που πληρώνουν να νιώθουν καλύτερα. Ναι, οκ. Γύρνα τώρα πλευρό και πλήρωνε τα δάνεια που ήταν "δωρεάν".
somt Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Fotoalexandros είπε Δωρεάν τίποτα δεν είναι. Αν είναι "δωρεάν" τότε το "προϊόν" είναι ο χρήστης. το προιόν είναι οι διαφημίσεις... προιοντων που βλέπεις σε οσες υπηρεσίες ερχονται δωρεαν. Επεξ/σία 5 Ιουνίου από somt
Fotoalexandros Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 14 minutes ago, somt said: το προιόν είναι οι διαφημίσεις... προιοντων που βλέπεις σε οσες υπηρεσίες ερχονται δωρεαν. Ναι, ωραία το γράφεις αλλά δεν παίρνεις θέση: είναι καλό αυτό ή κακό, γνωρίζοντας την ανόητη φύση του άφρονα μέσου ανθρώπου;
somt Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου συμβαίνει δεκαετίες τώρα να υπάρχουν διαφημίσεις σε "δωρεάν" υπηρεσίες, κυρίως στην τηλεοραση και το ραδιοφωνο στο ιντερνετ λογω της αμφίδρομης φυσης του απλά μπορούν να είναι στοχευμένες fine by me, θα προτιμούσα ακομα πιο στοχευμένες μπας και εμφανιστεί τιποτα που με ενδιαφέρει απο το να βλεπω αρκουδακια που αναπνέουν επίσης δεν εχω κάποια επιθυμία να σώσω τον "αφρονα μεσο ανθρωπο"
zazoum Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου 1 hour ago, fwtonio said: Το δωρεάν ChatGPT νομίζω ότι είναι μειωμένης "ικανότητας"... ή κάνω λάθος; (έχει καιρό που ασχολήθηκα) Δεν είμαι σίγουρος, παντως πάνω σε αυτό, όταν είχα δοκιμάσει απο την 20αρα συνδρομή να πάω στην 200αρα για να δω τί παίζει, έφαγα το μεγαλύτερο scam ever, η 200αρα ήταν πιο ηλίθια και απο τη free λόγω υπερ-εκπαίδευσης, όπως έλεγαν και οι devs στο φόρουμ της openAI. Έφυγαν 200 ευρώ για το τίποτα. Τώρα εχω την 20αρα συνδρομή και δεν το χρησιμοποιώ καθόλου. Μόνο Γκροκ χρησιμοποιώ που έχει το πολύ καλό να είναι προσαρμοσμένο εξαιρετικά στα προβληματικά prompts ενός ανθρώπου (prompt adherence, το καλύτερο για μένα σε αυτô out there). Δεν είμαι ούτε θέλω να γίνω prompt engineer και έτσι το Γκροκ με καλύπτει άψογα για το game που φτιάχνω. ίσως να την ακυρώσω και τελείως την συνδρομή στο ChatGPT.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα