Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε οποιον διαβασει το θεμα.

Μου ηρθε σημερα ο τεχνικος να μου κανει την συνδεση με την οπτικη.

Εκανε οτι εκανε ειδε απλα απο το fast.com ασυρματα οτι εχει 500+ dl ειπε ολα καλα και εφυγε.

Οι δικες μου οι μετρησεις ειναι τελειως διαφορετικες ομως απο wifi σε ethernet

Σε ethernet μου δινει αυτα

heu8kS9.jpeg

GUKSVFx.jpeg

ενω στο wifi μου δινει αυτο

aQ0U6h7.jpeg

το ethernet ειναι στο 2ο port του router. στα αλλα χαμηλωνει περισσοτερο η ταχυτητα.

το καλωδιο ειναι cat6 

που μπορει να βρισκεται το προβλημα εαν εχει κανεις καμια ιδεα?

Επεξ/σία από omghi2u
Δημοσ.

Για αρχή άλλαξε καλώδιο ethernet και δοκίμασε ξανά. Για να πάρεις τις μέγιστες ταχύτητες στο ασύρματο θα πρέπει να συνδεθείς σε WiFi 6 δίκτυο με WiFi 6 συσκευή και να είσαι απο πάνω απο το ρούτερ.

• Like 1
Δημοσ.

Δοκιμασα 2 καλωδια, δοκιμασα σε διαφορετικο router

κοιταξα τα settings του Network adapter απο device manager. φαινομενικα ολα ειναι οκ...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, omghi2u είπε

Δοκιμασα 2 καλωδια, δοκιμασα σε διαφορετικο router

κοιταξα τα settings του Network adapter απο device manager. φαινομενικα ολα ειναι οκ...

Γενικά το router του παρόχου "μπουκώνει" εύκολα και καλό είναι να κάνεις μια επανεκκίνηση πριν κάνεις μετρήσεις.

Επίσης για το ασύρματο δίκτυο καλύτερα να πάρεις ένα TP-Link Deco.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, keleystis είπε

Γενικά το router του παρόχου "μπουκώνει" εύκολα και καλό είναι να κάνεις μια επανεκκίνηση πριν κάνεις μετρήσεις.

Επίσης για το ασύρματο δίκτυο καλύτερα να πάρεις ένα TP-Link Deco.

Ο Τυπος που εβαλε την οπτικη το εκανε reset σε factory settings, θελει κ αλλο restart?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, omghi2u είπε

Ο Τυπος που εβαλε την οπτικη το εκανε reset σε factory settings, θελει κ αλλο restart?

Βγάλε το ρεύμα, άστο 30" και ξαναβάλτο. Μετά συνδέσου και κάνε μετρήσεις. Πρέπει να είσαι 500 up / 250 down.

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, keleystis είπε

Βγάλε το ρεύμα, άστο 30" και ξαναβάλτο. Μετά συνδέσου και κάνε μετρήσεις. Πρέπει να είσαι 500 up / 250 down.

Tιποτα δυστυχως. Εβγαλα το ρευμα για κανα λεπτο, το εβαλα... εκανα μετρησεις και 525 dl - 69 upl.

I am at my wits end.

Δημοσ.

Δηλαδη εχεις δοκιμασεις ολους τους δυνατους συνδυασμους?

1. Διαφορετικο καλωδιο
  2. Διαφορετικη πορτα στο router
  3. Διαφορετικη συσκευη (laptop/desktop/phone)
  4. Test (fast.com, speedtest, bufferbloat, wifiman)

Και βλεπεις παλι το ιδιο?

Μιλαμε παντα για το πιο απλο σεναριο router -> καλωδιο ethernet -> συσκευη που τρεχεις το τεστ

Σωστα?

• Like 1
Δημοσ.

2 διαφορετικα καλωδια
ολα τα πορτς του ρουτερ
διαφορετικη συσκευη lan δεν εχω... αλλα με wifi πιανει full τις ταχυτητες upl & dl

ναι το απλο σεναριο. απο το 2ο port του ρουτερ που παιρνει το ιντερνετ απο την οπτικη στο pc.

ειναι κανονικα με τα πιο προσφατα updates ο network adapter

Δημοσ.

Εαν στο ασύρματο πιάνεις full ταχύτητες τότε μάλλον κάτι γίνεται με την θύρα ethernet στον υπολογιστή. Δοκίμασε να μπείς στο Device manager, να διαγράψεις τον network adapter, να κάνεις μια επανεκκίνηση τον υπολογιστή και να ξαναδοκιμάσεις τότε. 

Επίσης (εαν δεν το έχεις κάνει ήδη) συνδέσου με το καλώδιο ethernet που έρχεται μαζί στην συσκευασία του router.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...