babistheo99 Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου Εχω μια aorus b550 και πριν λιγους μηνες καηκαν οι 3/4 θυρες της ραμ. Πραγματικα δεν ειχα χρονο να ασχοληθω οποτε αγορασα μια 16αρα μνημη και συνεχισα μια χαρα. Πριν λιγες μερες το pc αρχισε να παθαινει ασταματητα bsod και αποφασισα σημερα να αλλαξω το stick και σταματησε να bootαρει στην οθονη. Κλασικο θεμα μνημης. Ειμαι 99% σιγουρος οτι φταιει η μητρικη, πριν πεθανει το pc εκανα ενα memtest86 το οποιο απετυχε λογω πολλων errors. Εχει αντιμετωπισει κανεις κατι παρομοιο; Πραγματικα θελω βοηθεια.
Sheogorath Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Στις 6/6/2025 στις 3:00 ΜΜ, babistheo99 είπε Εχω μια aorus b550 και πριν λιγους μηνες καηκαν οι 3/4 θυρες της ραμ. Πραγματικα δεν ειχα χρονο να ασχοληθω οποτε αγορασα μια 16αρα μνημη και συνεχισα μια χαρα. Πριν λιγες μερες το pc αρχισε να παθαινει ασταματητα bsod και αποφασισα σημερα να αλλαξω το stick και σταματησε να bootαρει στην οθονη. Κλασικο θεμα μνημης. Ειμαι 99% σιγουρος οτι φταιει η μητρικη, πριν πεθανει το pc εκανα ενα memtest86 το οποιο απετυχε λογω πολλων errors. Εχει αντιμετωπισει κανεις κατι παρομοιο; Πραγματικα θελω βοηθεια. Μήπως στο bios δίνει καμία ηλίθια τάση και τα καίει; Οι μνήμες παίζουν σε άλλο pc? Εγγύηση υπάρχει;
babistheo99 Δημοσ. 16 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου το καταστημα εχει κλεισει, το marketking ηταν. Δεν εχω αλλο υπολογιστη για να τις τσεκαρω, αλλα οταν αλλαξα τις παλιες μου μνημες (οταν καηκαν οι 3/4 θυριδες) τις πουλησα σε ενα μελος εδω περα και ηταν πληρως λειτουργικες.Σιγουρα φτιαιε η μητρικη. Δεν ξερω τι μπορω να κανω στο bios μπας και το σωσω. Να τσεκαρω για power output μην εχει παιχτει ξαμια τρελα; ειμαι ετοιμος να αγορασω αλλη μητρικη αλλα θα μαρεσε να κρατησω το 50ρικο και να μην μεινω με a520.... Το συστημα θα φαει πληρες αναβαθμιση σε περιπου ενα χρονο οποτε δε με απασχολει, αλλα θα θελα να κρατησω τη μητρικη μου. Τι προτεινεις;
@topos Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου (επεξεργασμένο) On 16/06/2025 at 00:07, babistheo99 said: το καταστημα εχει κλεισει, το marketking ηταν. Δεν εχω αλλο υπολογιστη για να τις τσεκαρω, αλλα οταν αλλαξα τις παλιες μου μνημες (οταν καηκαν οι 3/4 θυριδες) τις πουλησα σε ενα μελος εδω περα και ηταν πληρως λειτουργικες.Σιγουρα φτιαιε η μητρικη. Δεν ξερω τι μπορω να κανω στο bios μπας και το σωσω. Να τσεκαρω για power output μην εχει παιχτει ξαμια τρελα; ειμαι ετοιμος να αγορασω αλλη μητρικη αλλα θα μαρεσε να κρατησω το 50ρικο και να μην μεινω με a520.... Το συστημα θα φαει πληρες αναβαθμιση σε περιπου ενα χρονο οποτε δε με απασχολει, αλλα θα θελα να κρατησω τη μητρικη μου. Τι προτεινεις; Έκλεισε, δεν έκλεισε το marketing εάν είσαι στην 2ετια λογικά θα έπρεπε να σε καλύψει η gigabyte. Στειλτους ένα E-mail και δες τι θα σου πούνε. On 16/06/2025 at 08:06, TopCLR said: Ποιο τροφοδοτικό έχεις και πόσο καιρό δούλεψε; Τσεκαρε λίγο και αυτό που υπονοεί ο topclr->πρακτικά εάν είναι κανένα παλιό no name στατιστικά παίζει να φταιει και αυτό. Επεξ/σία 19 Ιουνίου από @topos
TopCLR Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου Έτσι κι αλλιώς με το clear cmos αρχικοποιούνται όλες οι ρυθμίσεις και το XMP είναι ανενεργό.
sattack Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου Στις 6/6/2025 στις 2:00 ΜΜ, babistheo99 είπε πριν λιγους μηνες καηκαν οι 3/4 θυρες της ραμ. Στις 15/6/2025 στις 11:07 ΜΜ, babistheo99 είπε οταν αλλαξα τις παλιες μου μνημες (οταν καηκαν οι 3/4 θυριδες) τις πουλησα σε ενα μελος εδω περα και ηταν πληρως λειτουργικες.Σιγουρα φταιει η μητρικη. Αφού πριν μήνες κάηκαν οι 3/4 θέσεις ram, δεν είναι παράξενο που τώρα χάλασε και η τελευταία. Πως να σωθεί τώρα δηλαδή? Απορώ και με τη διαδικασία που έκανες τότε να αλλάξεις μνήμες και να δουλεύεις μόνο με 1 στικ, αντί να να αλλάξεις ήδη από τότε τη μητρική. Ή έχει καποιου είδους εγγύηση ακόμα μέσω Gigabyte, ή πέτα τη και πάρε άλλη, καινούργια ή μεταχειρισμένη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα