Lasernik Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου Καλησπέρα! Συνδέθηκα προ μηνός με FTTH 500/250Mbpps, Nova με Router HUAWEI OptiXstar HG8145X6-10. Με Ethernet η ταχύτητα στο PC είναι 500 αλλά στο WIFI με διάφορα κινητά 5G δεν φτάνει τα 300, (260-290). Απευθύνθηκα στην τεχνική εξυπηρέτηση, έκαν reset στον Router όπως μου είπανε αλλά δεν έφτιαξε. Μήπως αυτός ο Router δεν μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα στο WIFI?
poulinos Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου εισαι κοντα στο router?εισαι στα 5g στο wifi? On 06/06/2025 at 23:45, Lasernik said: Καλησπέρα! Συνδέθηκα προ μηνός με FTTH 500/250Mbpps, Nova με Router HUAWEI OptiXstar HG8145X6-10. Με Ethernet η ταχύτητα στο PC είναι 500 αλλά στο WIFI με διάφορα κινητά 5G δεν φτάνει τα 300, (260-290). Απευθύνθηκα στην τεχνική εξυπηρέτηση, έκαν reset στον Router όπως μου είπανε αλλά δεν έφτιαξε. Μήπως αυτός ο Router δεν μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα στο WIFI?
Lasernik Δημοσ. 21 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα! Ναι, πολύ κοντά και ναι, στο 5G. Επίσης, έψαξα τις προδιαγραφές του Router και αναφέρουν πολύ υψηλότερες ταχύτητες, Air interface rate: 574 Mbit/s (2.4G), 2402 Mbit/s (5G). ROUTER HUAWEI OptiXstar HG8145X6-10 Brochure.pdf Επεξ/σία 21 Ιουνίου από Lasernik
Xristaras12 Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου Πόσα ασύρματα δίκτυα υπάρχουν τριγύρω ιδιαίτερα σε 5GHz; Κατέβασε στο τηλέφωνο το wifi analyzer και δες σε τι κανάλι παίζουν τα γειτονικά και βάλε στο μοντεμ σου ενα που απέχει σχετικά απο τα υπόλοιπα. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν υποστηρίζουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. Σε περίπτωση που αλλάξεις κανάλι και βγει εκτός εύρους συσκευής θα πρέπει να κάνεις reset την συσκευή είτε να συνδεθείς ενσύρματα και να κάνεις τις δοκιμές σου Νομίζω εφόσον υπάρχει ενσύρματη λύση ειναι προτιμότερο να εισαι απο υπολογιστή και να αλλάζεις κανάλια και να βλέπεις τις ταχύτητες που πιάνει.
poulinos Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου On 21/06/2025 at 08:37, Lasernik said: Καλημέρα! Ναι, πολύ κοντά και ναι, στο 5G. Επίσης, έψαξα τις προδιαγραφές του Router και αναφέρουν πολύ υψηλότερες ταχύτητες, Air interface rate: 574 Mbit/s (2.4G), 2402 Mbit/s (5G). ROUTER HUAWEI OptiXstar HG8145X6-10 Brochure.pdf 250.35 kB · 0 downloads a.δοκιμασε διπλα στο router.β.δεν ειναι μονο τι δινει το router αλλα και στα ποσα συνδεεται το κινητο σου.για να κατεβασεις με 500mbit θα πρεπει να συνδεθεις σιγουρα κοντα στα 1000mbit αφου το wifi δεν ειναι full duplex..ειτε στο κινητο ειτε στο router συνηθως αναφερει στα ποσα εχει συνδεθει μια συσκευη.εναλλακτικα μπορεις να κανεις δοκιμη να βαλεις αλλο καναλι.δοκιμασε πανω απο 100καναλι.μπορει να χρειαστει να περιμενεις 5-10 λεπτα μεχρι να γινει διαθεσιμο και να το βρει το κινητο σου διοτι ειναι dfs channel και πρεπει να κανει ελεγχο.αλλα συνηθως δινει καλυτερες ταχυτητες.μονο την πρωτη φορα θα αργησει να στο κανει διαθεσιμο το δικτυο.πχ σε fritz οταν βαλεις πανω απο 100 στο λεει οτι περιμενε μερικα λεπτα.και μεσα σε αυτα τα λεπτα οσο και να ψαχνεις για το δικτυο δεν στο εμφανιζει στα 5ghz μεχρι να τελειωσει τον ελεγχο. On 21/06/2025 at 15:37, Xristaras12 said: Πόσα ασύρματα δίκτυα υπάρχουν τριγύρω ιδιαίτερα σε 5GHz; Κατέβασε στο τηλέφωνο το wifi analyzer και δες σε τι κανάλι παίζουν τα γειτονικά και βάλε στο μοντεμ σου ενα που απέχει σχετικά απο τα υπόλοιπα. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν υποστηρίζουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. Σε περίπτωση που αλλάξεις κανάλι και βγει εκτός εύρους συσκευής θα πρέπει να κάνεις reset την συσκευή είτε να συνδεθείς ενσύρματα και να κάνεις τις δοκιμές σου Νομίζω εφόσον υπάρχει ενσύρματη λύση ειναι προτιμότερο να εισαι απο υπολογιστή και να αλλάζεις κανάλια και να βλέπεις τις ταχύτητες που πιάνει. πιο πολυ αυτο το προβλημα υπηρχε στα 2.4 ghz επειδη τα καναλια ειναι ενα ως δεκατρια αλλα αμερικανικες συσκευες επαιζαν ενα ως εντεκα αν θυμαμαι καλα.στα 5ghz δεν εχω δει τετοιο θεμα.συνηθως καποια router μπορει ναμην δινουν επιλογη από 100 channel και πανω. On 21/06/2025 at 15:47, infin1tyGR said: Και χρειάζεσαι πάνω από 300 στο κινητό επειδή...; ολα εχουν να κανουν με τις αναγκες του καθενος.καποιος μπορει πχ να μεταφερει αρχεια ασυρματα ή να κανει download απο κινητο. μην το ψαχνεις 😛 1
uniquegr Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Στις 21/6/2025 στις 3:47 ΜΜ, infin1tyGR είπε Και χρειάζεσαι πάνω από 300 στο κινητό επειδή...; Όπως είπε και ο @poulinos, εξαρτάται απο τις ανάγκες του χρήστη. Και όντως, μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει backup των αρχείων του κινητού σε ένα τοπικό cloud. Αλλιώς είναι να το κάνεις αυτό με 100mbps και αλλιώς να το κάνεις με 1 gbps. Δηλαδή, έχεις φωτογραφίες στο κινητό σου. Θέλεις να τις ξεφορτώσεις στον υπολογιστή σου. Έχεις δύο επιλογές, είτε να συνδέσεις καλώδιο και να πρέπει να έχεις το κινητό δίπλα στον υπολογιστή, είτε να το κάνεις ασύρματα, οπότε σε αυτή τη περίπτωση, θέλεις να έχεις μεγάλη ταχύτητα μεταφοράς των δεδομένων. Και άντε και θέλεις να τα αποθηκεύσεις σε ένα τοπικό υπολογιστή και μπορείς να συνδεθείς μέσω καλωδίου. Αν έχεις κάποιο nas...? 1
slaughter Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 3 hours ago, uniquegr said: Όπως είπε και ο @poulinos, εξαρτάται απο τις ανάγκες του χρήστη. Και όντως, μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει backup των αρχείων του κινητού σε ένα τοπικό cloud. Αλλιώς είναι να το κάνεις αυτό με 100mbps και αλλιώς να το κάνεις με 1 gbps. Δηλαδή, έχεις φωτογραφίες στο κινητό σου. Θέλεις να τις ξεφορτώσεις στον υπολογιστή σου. Έχεις δύο επιλογές, είτε να συνδέσεις καλώδιο και να πρέπει να έχεις το κινητό δίπλα στον υπολογιστή, είτε να το κάνεις ασύρματα, οπότε σε αυτή τη περίπτωση, θέλεις να έχεις μεγάλη ταχύτητα μεταφοράς των δεδομένων. Και άντε και θέλεις να τα αποθηκεύσεις σε ένα τοπικό υπολογιστή και μπορείς να συνδεθείς μέσω καλωδίου. Αν έχεις κάποιο nas...? τι σχέση έχει το internet speed test αν θες να ανεβάσεις αρχείο σε τοπικό NAS τότε? Επίσης αν έχεις τοπικό NAS δεν παίζεις με το router του Provider γιατί ξέρεις τι Limitations έχει. Απλά έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν απότομα οι ταχύτητες στην Ελλάδα και ο κόσμος δεν έχει υλικό που να τις υποστηρίζει. Βέβαια και να έχει πάλι δεν σημαίνει οτι ο server που κάνεις το backup θα μπορεί να υποστηρίξει 1gbps upload όλη την ώρα.. εδώ τα κινητά μας έκαναν backup στο cloud overnight με 1mbps που είχε η 24ρα... 1
infin1tyGR Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Το 99% όσων ρωτάνε δεν έχουν καμία τέτοια ανάγκη, απλώς θέλουν να βλέπουν full speedtest και από το κινητό. Όσοι τα έχουν όντως ανάγκη, έχουν ήδη 3rd party AP που να το υποστηρίζει. Γι' αυτό ρώτησα να μας πει ο Lasernik πώς/αν θα τα αξιοποιήσει. Επεξ/σία 23 Ιουνίου από infin1tyGR
Lasernik Δημοσ. 27 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου Κατ' αρχήν, σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας, να σκεφθείτε κάποια λύση και να μου απαντήσετε! Σε οτι αφορά την ουσία του θέματος και τις επιμέρους απαντήσεις σας: 1. Την εφαρμογή wifi analyzer την είχα εγκαταστήσει στο κινητό μου, το είχα ελέγξει και το κανάλι 41/5G είναι "καθαρό"! 2. Σε οτι αφορά στο αν και που χρειάζομαι τα 500MBps η απάντηση είναι οτι δεν νομίζω να τα χρειάζομαι τώρα, δεν γνωρίζω αν θα τα χρειαστώ στο μέλλον αλλά θεωρώ πως αφού τα πλήρωσα θα πρέπει και να μπορώ να τα αξιοποιήσω όταν τα χρειαστώ.
comfuzio Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 14 minutes ago, Lasernik said: Κατ' αρχήν, σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας, να σκεφθείτε κάποια λύση και να μου απαντήσετε! Σε οτι αφορά την ουσία του θέματος και τις επιμέρους απαντήσεις σας: 1. Την εφαρμογή wifi analyzer την είχα εγκαταστήσει στο κινητό μου, το είχα ελέγξει και το κανάλι 41/5G είναι "καθαρό"! 2. Σε οτι αφορά στο αν και που χρειάζομαι τα 500MBps η απάντηση είναι οτι δεν νομίζω να τα χρειάζομαι τώρα, δεν γνωρίζω αν θα τα χρειαστώ στο μέλλον αλλά θεωρώ πως αφού τα πλήρωσα θα πρέπει και να μπορώ να τα αξιοποιήσω όταν τα χρειαστώ. Η εγγύηση ταχύτητας που δίνουν όλοι οι πάροχοι είναι με ethernet και όχι με wifi, το τι φαντάζεται ο κάθε χρήστης με το τι λέει το συμβόλαιο δεν είναι πάντα το ίδιο και φυσικά κανείς πάροχος δεν θα βγει και θα πει "όσο δίνω σαν γραμμή, το δίνω και στο wifi" καθώς είναι πάρα πολλές οι μεταβλητές από σπίτι σε σπίτι για να μπορεί να το πει αυτό χωρίς να πέσουν κεφάλια μετά. Όπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω, σε κινητό δύσκολο να χρειαστεί να πιάνεις τόσο μεγάλες ταχύτητες, σε κάποιο laptop άντε οκ. Άντε και σε κονσόλες για όσο κατεβάζουν ένα παιχνίδι. Αν μετράς αυτό που σου πουλάνε με ethernet, η δουλειά του παρόχου σταματάει εδώ. Αν όντως έχεις τώρα ανάγκη για τέρμα ταχύτητες ασύρματα, θα πρέπει να δεις κάποιον after market εξοπλισμό. On 23/06/2025 at 10:12, uniquegr said: ένα τοπικό cloud. και τοπικό και cloud; pots γκένεν ατό;
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου On 23/06/2025 at 13:57, infin1tyGR said: Το 99% όσων ρωτάνε δεν έχουν καμία τέτοια ανάγκη, απλώς θέλουν να βλέπουν full speedtest και από το κινητό. Όσοι τα έχουν όντως ανάγκη, έχουν ήδη 3rd party AP που να το υποστηρίζει. Γι' αυτό ρώτησα να μας πει ο Lasernik πώς/αν θα τα αξιοποιήσει. ισχυει αυτο οτι αφου ο αλλος πληρωνει 1000 θελει να δει και 1000 στην συσκευη του ασχετα με το αν θα το κανει use. On 23/06/2025 at 10:12, uniquegr said: Όπως είπε και ο @poulinos, εξαρτάται απο τις ανάγκες του χρήστη. Και όντως, μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει backup των αρχείων του κινητού σε ένα τοπικό cloud. Αλλιώς είναι να το κάνεις αυτό με 100mbps και αλλιώς να το κάνεις με 1 gbps. Δηλαδή, έχεις φωτογραφίες στο κινητό σου. Θέλεις να τις ξεφορτώσεις στον υπολογιστή σου. Έχεις δύο επιλογές, είτε να συνδέσεις καλώδιο και να πρέπει να έχεις το κινητό δίπλα στον υπολογιστή, είτε να το κάνεις ασύρματα, οπότε σε αυτή τη περίπτωση, θέλεις να έχεις μεγάλη ταχύτητα μεταφοράς των δεδομένων. Και άντε και θέλεις να τα αποθηκεύσεις σε ένα τοπικό υπολογιστή και μπορείς να συνδεθείς μέσω καλωδίου. Αν έχεις κάποιο nas...? οπως και πολλοι που εχουν επενδυσει σε 2.5gbps καρτες για να κανουν backup κτλ. On 23/06/2025 at 13:45, slaughter said: τι σχέση έχει το internet speed test αν θες να ανεβάσεις αρχείο σε τοπικό NAS τότε? Επίσης αν έχεις τοπικό NAS δεν παίζεις με το router του Provider γιατί ξέρεις τι Limitations έχει. Απλά έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν απότομα οι ταχύτητες στην Ελλάδα και ο κόσμος δεν έχει υλικό που να τις υποστηρίζει. Βέβαια και να έχει πάλι δεν σημαίνει οτι ο server που κάνεις το backup θα μπορεί να υποστηρίξει 1gbps upload όλη την ώρα.. εδώ τα κινητά μας έκαναν backup στο cloud overnight με 1mbps που είχε η 24ρα... μπορει το nas να ειναι τοπικα μπορει και οχι.αλλα ο αλλος εφοσον σου λεει οτι πληρωνω 1000 προσπαθει να εχει 1000 σε καθε συσκευη. On 27/06/2025 at 18:07, Lasernik said: Κατ' αρχήν, σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας, να σκεφθείτε κάποια λύση και να μου απαντήσετε! Σε οτι αφορά την ουσία του θέματος και τις επιμέρους απαντήσεις σας: 1. Την εφαρμογή wifi analyzer την είχα εγκαταστήσει στο κινητό μου, το είχα ελέγξει και το κανάλι 41/5G είναι "καθαρό"! 2. Σε οτι αφορά στο αν και που χρειάζομαι τα 500MBps η απάντηση είναι οτι δεν νομίζω να τα χρειάζομαι τώρα, δεν γνωρίζω αν θα τα χρειαστώ στο μέλλον αλλά θεωρώ πως αφού τα πλήρωσα θα πρέπει και να μπορώ να τα αξιοποιήσω όταν τα χρειαστώ. γενικα τα dfs channels παιζουν πιο καλα.100 και πανω δηλαδη. απλα θα παρει λιγη ωρα για να στο κανει assign λογω dfs check On 27/06/2025 at 18:28, comfuzio said: Η εγγύηση ταχύτητας που δίνουν όλοι οι πάροχοι είναι με ethernet και όχι με wifi, το τι φαντάζεται ο κάθε χρήστης με το τι λέει το συμβόλαιο δεν είναι πάντα το ίδιο και φυσικά κανείς πάροχος δεν θα βγει και θα πει "όσο δίνω σαν γραμμή, το δίνω και στο wifi" καθώς είναι πάρα πολλές οι μεταβλητές από σπίτι σε σπίτι για να μπορεί να το πει αυτό χωρίς να πέσουν κεφάλια μετά. Όπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω, σε κινητό δύσκολο να χρειαστεί να πιάνεις τόσο μεγάλες ταχύτητες, σε κάποιο laptop άντε οκ. Άντε και σε κονσόλες για όσο κατεβάζουν ένα παιχνίδι. Αν μετράς αυτό που σου πουλάνε με ethernet, η δουλειά του παρόχου σταματάει εδώ. Αν όντως έχεις τώρα ανάγκη για τέρμα ταχύτητες ασύρματα, θα πρέπει να δεις κάποιον after market εξοπλισμό. kai δεν ειναι μονο ο 3rd party εξοπλισμος (router).εχει να κανει και με τις συσκευες πχ κινητα,laptop κτλ.θα πρεπει και αυτα να μπορουν να σηκωσουν αυτες τις ταχυτητες. 1
uniquegr Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 12 ώρες πριν, poulinos είπε οπως και πολλοι που εχουν επενδυσει σε 2.5gbps καρτες για να κανουν backup κτλ. Ο φίλος αναφέρεται στη ταχύτητα του εξωτερικού δικτύου που και πάλι είναι θεμιτό να αξιώνει να έχει ό,τι του υπόσχεται ο ISP. Αλλά στο εσωτερικό δίκτυο, προσωπικά απολαμβάνω πλέον τη δυνατότητα να μεταφέρω αρχεία απο το κινητό στον file server μου με όλα τα γκάζια που υποστηρίζει το Zyxel σαν access point. Ε, όσο καιρό είχα τα powerlines και έτρωγα bottleneck λόγω της 100mbps συνδεσιμότητας και ενώ όλα τα μηχανήματα είχαν gbps δυνατότητα, ξενέρωνα αφάνταστα.
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου On 30/06/2025 at 00:04, uniquegr said: Ο φίλος αναφέρεται στη ταχύτητα του εξωτερικού δικτύου που και πάλι είναι θεμιτό να αξιώνει να έχει ό,τι του υπόσχεται ο ISP. Αλλά στο εσωτερικό δίκτυο, προσωπικά απολαμβάνω πλέον τη δυνατότητα να μεταφέρω αρχεία απο το κινητό στον file server μου με όλα τα γκάζια που υποστηρίζει το Zyxel σαν access point. Ε, όσο καιρό είχα τα powerlines και έτρωγα bottleneck λόγω της 100mbps συνδεσιμότητας και ενώ όλα τα μηχανήματα είχαν gbps δυνατότητα, ξενέρωνα αφάνταστα. απλα και το να αξιωσει την ταχυτητα που δινει ο παροχος με wifi ,πολλες φορες θελει πιο καλο hardware πχ σε καρτες δικτυου ή αν ειναι μεγαλος ο χώρος θελει παραπανω access points. τα powerlines γιαπαραπανω απο 100mbit δεν ειναι . γενικα καλα χρυσα αλλα οχι πλεον. για τις παλιες εποχες με adsl αξιζαν.πλεον ουτε για αστειο ειδικα οταν μιλαμε για 300,500 , 1000mbps. και gigabit να εχει το powerline παλι το bottleneck δεν θα ειναι η θυρα αλλα το powerline. βεβαια αν καποιος θελει τρελα γκαζια εκει το utp ειναι λιγο μονοδρομες . πχ ατομα που παιζουν με 2.5gbps καρτες δικτυου ή ακομα και 10gbps. γιατι για καποιους ακομα και οι 1000αρες δεν ειναι αρκετες.
comfuzio Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 14 hours ago, poulinos said: απλα και το να αξιωσει την ταχυτητα που δινει ο παροχος με wifi ,πολλες φορες θελει πιο καλο hardware πχ σε καρτες δικτυου ή αν ειναι μεγαλος ο χώρος θελει παραπανω access points. τα powerlines γιαπαραπανω απο 100mbit δεν ειναι . γενικα καλα χρυσα αλλα οχι πλεον. για τις παλιες εποχες με adsl αξιζαν.πλεον ουτε για αστειο ειδικα οταν μιλαμε για 300,500 , 1000mbps. και gigabit να εχει το powerline παλι το bottleneck δεν θα ειναι η θυρα αλλα το powerline. βεβαια αν καποιος θελει τρελα γκαζια εκει το utp ειναι λιγο μονοδρομες . πχ ατομα που παιζουν με 2.5gbps καρτες δικτυου ή ακομα και 10gbps. γιατι για καποιους ακομα και οι 1000αρες δεν ειναι αρκετες. εμένα πχ το 1000άρι δεν μου κάνει, το δίκτυο μου είναι 10gb σαν backbone που σπάει σε 2.5gbps και ξανά σε 1gbps για τις "legacy συσκευές"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα