Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch - Error Code: 2618-0516

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη τη παρέα!

Νιούφης εδώ όσον αφορά το Switch και ειδικά το online κομμάτι του.

Χθες προσπάθησα για περίπου δύο ώρες να παίξω Super Mario Kart 8 Deluxe online, αλλά δυστυχώς χωρίς επιτυχία, λόγω του σφάλματος Error Code: 2618-0516.

Λίγα δεδομένα για το setup μου:

1. Η σύνδεση γίνεται μέσω Wi-Fi.

2. Η κονσόλα είναι Switch OLED, πλήρως ενημερωμένη με το τελευταίο firmware.

3. Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα σύνδεσης με άλλες συσκευές στο σπίτι (όπως Xbox Series X και PS5).

4. Η συνδρομή NSO + Expansion Pack είναι ενεργή και λειτουργεί κανονικά. Τα υπόλοιπα μέλη του family group δεν έχουν αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα.

5. Έχω ήδη δοκιμάσει διάφορες λύσεις:

• Σύνδεση τόσο στο 2.4GHz όσο και στο 5GHz Wi-Fi του σπιτιού.

• Ρυθμίσεις router με βάση τις οδηγίες της Nintendo: ενεργοποίηση port forwarding, τοποθέτηση του Switch σε DMZ, αλλαγή NAT type, αλλαγή DNS σε Google DNS (8.8.8.8 / 8.8.4.4).

6. Κάνοντας μια έρευνα online, βλέπω ότι το ίδιο πρόβλημα το έχουν/είχαν αρκετοί — με λύσεις που δουλεύουν για τον έναν αλλά όχι για τον άλλον.

Επιπλέον παρατηρήσεις:

• Το αρχικό NAT type ήταν D, αλλά κατάφερα να το ανεβάσω σε A — χωρίς όμως ουσιαστική διαφορά.

• Η μοναδική φορά που κατάφερα να συνδεθώ και να μπω σε match μέσα σε 2-3 δευτερόλεπτα, ήταν όταν χρησιμοποίησα hotspot από το κινητό μου με δεδομένα (γιατί hotspot με το Wi-Fi του σπιτιού δεν έπιασε). Όμως αυτό δεν είναι βιώσιμη λύση για μόνιμο online gaming.

Αν κάποιος έχει περάσει κάτι παρόμοιο ή έχει κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει, θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια ή πρόταση. Το να αρχίσω να πετάω χειριστήρια από τα νεύρα και την απογοήτευση είναι πολύ κοντά...

20250606_230232~3.jpg

20250606_225758~2.jpg

Δημοσ.
19 ώρες πριν, killbillc12 είπε

Αν κάποιος έχει περάσει κάτι παρόμοιο ή έχει κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει, θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια ή πρόταση. Το να αρχίσω να πετάω χειριστήρια από τα νεύρα και την απογοήτευση είναι πολύ κοντά...

Χαζη ερωτηση,αλλα δυστυχως εχει λυσει ποοοοοοολλες παρομοιες καταστασεις.
Δοκιμασες να κανεις restart το ρουτερ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...