Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 8/6/2025 στις 10:51 ΜΜ, giorgos71 είπε

Ήχο στο PlayStation 5 με οθόνη υπολογιστή

Για ήχο σε ηχεία εννοεί, επειδή η οθόνη υπολογιστή δεν έχει ηχεία, αλλά και να είχε, είναι ανύπαρκτα.

Στις 8/6/2025 στις 11:44 ΜΜ, vorlon68 είπε

Με ακουστικα απο το κοντρολλερ

Λογικά, γίνεται αν συνδέσεις τα ηχεία στην έξοδο ακουστικών της οθόνης.

Ισως να χρειαστεί να ρυθμίσεις απο που θα βγαίνει ο ήχος.

Δημοσ.

Υπάρχουν και ανταπτορες που βγάζουν τον ήχο για να συνδεσεις ηχεία με  οπτική η rca.Εχω πάρει έναν και κάνει μια χαρά την δουλειά του.Φθηνοι είναι κάτω από δέκα ευρώ.

• Λύση
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Mr_Terror είπε

Υπάρχουν και ανταπτορες που βγάζουν τον ήχο για να συνδεσεις ηχεία με  οπτική η rca.Εχω πάρει έναν και κάνει μια χαρά την δουλειά του.Φθηνοι είναι κάτω από δέκα ευρώ.

Μήπως μπορείς να μου στείλεις link για αγορά;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, giorgos71 είπε

Μήπως μπορείς να μου στείλεις link για αγορά;

I just found this on AliExpress: 
€6.22 | HDMI-Compatible Audio Extractor Optical Toslink SPDIF Audio Converter For PS4 Xbox Monitor Projector Support 3D HDCP2.2 18Gpbs
https://a.aliexpress.com/_EzaMAOI

Ενδεικτικά σου δείχνω ένα να καταλάβεις πως είναι.Θα βρεις διαφορετικούς ανταπτορες πάνω κάτω τα ίδια είναι.Εγω από temu το είχα πάρει ένα τάλιρο.Ιδιο με αυτό που σου δείχνω άλλης μάρκας όμως.Θα βρεις και στην Ελλάδα τέτοια πιο ακριβά όμως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους. Για να μην ανοίγω νέο θέμα. Αυτοί οι φθηνιάρικοι hdmi-to-optical converters όπως αυτός που έδειξε ο φίλος παραπάνω, κάνουν δουλειά για να κάνεις passthrough 5.1 ήχο; Τα έχει δοκιμάσει κανείς να μου πει σίγουρα; 

Γιατί τις προάλλες είχα μια συζήτηση με το chatgpt για αυτό το θέμα και ειπώθηκαν τα εξής: 

Αναφορά σε κείμενο

Ασαφής υποστήριξη Dolby/DTS passthrough

• Πολλές τέτοιες συσκευές «φαίνονται» ότι έχουν 5.1 μέσω του διακόπτη stereo/5.1, αλλά δεν υποστηρίζουν πραγματικό passthrough.

• Δηλαδή, αντί να περνούν το ψηφιακό Dolby Digital ή DTS στον ενισχυτή (όπως απαιτείται για τα Creative), κάνουν downmix ή απλώς στέλνουν PCM stereo, ακόμα και στη θέση 5.1.

• Εμπειρικές αναφορές

• Σε διάφορα φόρουμ έχουν αναφερθεί παρόμοια μοντέλα που έχουν διακόπτη 2.0/5.1 αλλά στην πραγματικότητα δεν περνούν multichannel ήχο μέσω Toslink.

•  

Τουλάχιστον μην το πάρουμε τζάμπα!

Επεξ/σία από AfterForever

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...