nemesiskp Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα, Θέλω να αγοράσω το Dji mini 4k αλλά έχω μπερδευτεί λίγο με τους κανονισμούς πτήσης. Το συγκεκριμένο ανοίκει στην κατηγορία C0 (<250γρ) και δεν χρειάζεται κάποια άδεια ή πιστοποίηση από ότι έχω καταλάβει. Σύμφωνα με το site της Υ.Π.Α. μπορώ να το πετάω πάνω από ανρθώπους (Στην «ανοιχτή» κατηγορία δεν επιτρέπεται να πετάτε πάνω από μη εμπλεκομένους ανθρώπους, εκτός εάν έχετε ένα drone ιδιωτικής κατασκευής με βάρος κάτω των 250g ή ένα drone που αγοράστηκε στην αγορά με ετικέτα αναγνώρισης κλάσης (CE) 0 ή 1. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε το χρόνο κατά τον οποίο πετάτε πάνω από ανθρώπους.) αλλά όχι πχ σε γήπεδα ή όπου υπάρχουν συναθροίσεις αρνθώπων, σωστα; Αυτό που έχω μπερδευτεί επίσης είναι σχετικά με την απόσταση των 50μ από τον χειριστή που είχε ψηφιστεί το 2017. Ισχυεί ακόμα γιατί δεν βρίσκω κάποια αναφορά σε νεότερες αναρτήσεις στο internet; Επίσης χρειάζεται δήλωση πτήσης αν σκοπεύω να πάω πάνω από 50μ; Εγώ το θέλω καθαρά για οικογενειακές λήψεις με τα παιδιά και για να τραβάω κανά τοπίο πάνω από την θάλασσα ή κανά βουνό. Απλά ειδικά για κάποιο τοπίο που φαίνονται λίγα τα 50μ. Το ύψος 120μ είναι οκ θεωρώ και είναι και κλειδωμένο εκεί από όσο έχω διαβάσει (δεν έχω σκοπό να το ξεκλειδώσω). Επεξ/σία 9 Ιουνίου από nemesiskp
elpy Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου Μόλις συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν διπλώματα για να πετάξεις drone... Δεν θα το φανταζόμουν ποτέ.
nemesiskp Δημοσ. 9 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου Ρωτώντας πάντως και το ChatGPT χρειάζονται τα παρακάτω για κατηγορία C0. Εγγραφή χειριστή στο uas.hcaa.gr με παράβολο 20 ευρώ. Ύψος από το έδαφος Μέχρι 120 μέτρα Απόσταση Όσο είναι μέσα στο οπτικό σου πεδίο (VLOS) Πτήση πάνω από κόσμο ✅ Επιτρέπεται αν δεν δημιουργείται κίνδυνος Πτήση νύχτα ✅ Επιτρέπεται για C0, με ορατότητα Αυτόνομη πτήση (Follow me κλπ) ✅ Αλλά πάντα υπό παρακολούθηση Αίτηση πτήσης ΜΟΝΟ αν πετάς σε κίτρινη ή μπλε περιοχή Άρα μάλλον δεν ισχύει πλέον ο περιορισμός των 50 μέτρων που είχει εφαρμοστεί το 2017 ή ισχυεί για άλλες περιπτώσεις(;;;). 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα