Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, gairf είπε

Είδες η ΔΕΗ;

Βγάλανε δις με το να μας χρεώνουν με την ακριβότερη κιλοβατώρα ειδικά 2020-2022 που ερχόταν 2ιπλά και 3διπλα τα συμβόλαια απότι ερχόταν συνήθως και είπαν ας βάλουμε 90% στην τσέπη μας και ας βάλουμε 10% για να περάσουμε εδώ και εκεί κάνα fiber (γιατί όλο και κάνα προνόμιο ή επιδότηση θα έχει για όσους περνάνε fiber σε χώρες με χάλια internet σαν την δική μας ) :P 

• Like 2
  • Απαντ. 220
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νομιμο ξεπλυμα.. με επιδοτηση και κρατικη βουλα, ετσι γινονται οι σωστες δουλειες, αμ πως.. 

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, touristas1985 είπε

Δεν χρειαστηκε να ζητησω τιποτα. Πηρα να ρωτησω και μου ειπαν οτι η αλλαγη τιμολογησης ισχυει για ολους του πελατες οποτε γυρναω αυτοματα σε 17.90 απο την επομενη τιμολογηση (που ηδη μου εχουν δωσει και 3 μηνες δωρεαν)

Πολυ θετικα το πρωτα δειγματα. 10 μερες που εχω την συνδεση ειναι σουπερ παντως.

Το καλώδιο πως έρχεται σπίτι σου;

• Super Moderators
Δημοσ.
9 hours ago, kat said:

γι αυτο γεμισαν την γειτονια με καλωδια και λογικα παρανομα?

Ο ΔΕΔΔΗΕ της ανήκει (51%), ποια παρανομία...

8 hours ago, atypicalcoder said:

Εμένα η απορία μου είναι, έχει πανελλαδική 100% κάλυψη με δικά της καλώδια ή κλασικά μέσω του ΟΤΕ? αν ναι το έχω απορία πως το κατάφερε. Το ότι έχει παντού καλώδια ρεύματος/στύλους δεν μου το εξηγεί. Ρεύμα μεταφέρουν όχι data. Άρα και πάλι χρειάζεται τεράστιο έργο για να βάλεις τέτοια καλώδια παντού.

Δεν έχει πανελλαδική κάλυψη FTTH, που διάβασες κάτι τέτοιο?

Ρίχνει τις οπτικές εναέρια όπου έχει κολώνες ο ΔΕΔΔΗΕ. Πχ στον δήμο της Αθήνας που δεν υπάρχουν μιας κι έχει υπογειοποιηθεί το ρεύμα, δύσκολα θα πάει.

Προφανώς είναι τεράστιο έργο αλλά είναι αρκετά φτηνότερο από το να χρειάζεται να σκάβεις παντού.

7 minutes ago, thanosAIAS said:

Το καλώδιο πως έρχεται σπίτι σου;

Εναέρια από την κοντινότερη κολώνα σε ένα επιτοίχιο box και μετά με επιτοίχια κανάλια μπαίνει μέσα στα κτίρια όπως και στους κλασικούς 3 παρόχους.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Thresh είπε

Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες έχουν εναέρια δίκτυα. Μάντεψε με ποιων τις τιμές συγκρίνουμε τις δικές μας αλλά δεν μας αρέσει το εναέριο...cherry picking!

Εχουν εναερια δικτυα σε περιοχες αγροτικες η οχι πυκνοκατοικημενες για συγκεκριμενους λογους και κυριως κοστους. Εδω σε μια πολη τοσο πυκνοκατοικημενη οσο η Αθηνα, την στιγμη που κρεμονται ηδη αυτα ρευματος δε μπορει να πηγαινουμε ηδη να προσθεσουμε επιπλεον καλωδια εν ετει 2025...

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

χωρις γενικη συνελευση και αποφαση γενικης αποδοχης δεν γινεται τιποτα αφου χρειαζεται μελετη για να περαστει διακλαδωτης και απο εκει οι σωληνες για τα καλωδια σε καθε οροφο ειτε εξωτερικα της πολυκατοικιας ειτε εσωτερικα μεσω κλιμακοστασιου.. μια και η οπτικη ινα δε μπορει να ψαρευτει μεσα απο την υπαρχουσα τηλεφωνικη εγκατασταση..  κατι που επισης σημαινει οτι το νεο router θα μπει εκει που βολευει και οχι απαραιτητα εκει που ηταν το προηγουμενο με plug απο τον τοιχο... για ολα αυτα υπαρχει και ενα κοστος εγκαταστασης γυρω στο 500αρικο που πρεπει να μοιραστει στα κοινοχρηστα 

Δεν ισχύει αυτό που λες. Ένας αρκεί να θέλει, και η οπτικη μπαινει, και μάλιστα ολοι οι πάροχοι κανουν τα πάντα δωρεαν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Sotosgl είπε

Γερακα/Παλληνη ξεκινησα την διαδικασια για την μανα μου πριν κανεναν μηνα (ετρωγα ακυρο απο το καρτελ για ταχυτητα πανω απο 50) τελικα επειδη περιμεναμε να μπει ενα pillar για να μην ειναι τα καλωδια εναερια το παγωσαμε αλλα θα το τρεξω φουλ 
Ηρθαν στην εβδομαδα οι τεχνικοι μετα την αιτηση btw ετοιμοι να το βαλουν αν διναμε το οκ,μολις τους ειπαμε για το pillar μονοι τους μας προτειναν να ξανακανουμε αιτηση
Στην γειτονια ηδη εχουν μπει 4 ατομα γνωστοι και οι ταχυτητες ειναι κομπλε 

Μπορείς να δώσεις λεπτομέρειες πώς κάνουν την εγκατάσταση από το κεντρικό κουτί μέχρι το διαμέρισμα; Στη δική μας πολυκατοικία έχουν βγάλει το κουτί δίπλα στα ρολόγια του ΔΕΔΔΗΕ. Από εκεί βγαίνει καλώδιο και το πάνε μέσα στο διαμέρισμα όπως η Inalan με όποιον τρόπο βολεύει (είμαι πελάτης τους από το 2018 και το έχω πάει από το πίσω μπαλκόνι π.χ.) ή κάνουν εγκατάσταση με κουτί ανά όροφο όπως η COSMOTE?

Επεξ/σία από dBpanos
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

χωρις γενικη συνελευση και αποφαση γενικης αποδοχης δεν γινεται τιποτα αφου χρειαζεται μελετη για να περαστει διακλαδωτης και απο εκει οι σωληνες για τα καλωδια σε καθε οροφο ειτε εξωτερικα της πολυκατοικιας ειτε εσωτερικα μεσω κλιμακοστασιου.. μια και η οπτικη ινα δε μπορει να ψαρευτει μεσα απο την υπαρχουσα τηλεφωνικη εγκατασταση..  κατι που επισης σημαινει οτι το νεο router θα μπει εκει που βολευει και οχι απαραιτητα εκει που ηταν το προηγουμενο με plug απο τον τοιχο... για ολα αυτα υπαρχει και ενα κοστος εγκαταστασης γυρω στο 500αρικο που πρεπει να μοιραστει στα κοινοχρηστα 

Κανένα κόστος εγκατάστασης δεν υπάρχει. Με βάση το νόμο ούτε καν απόφαση γενικής συνέλευσης απαιτείται, παρα μόνο έγκαιρη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ προς το διαχειριστή. αυτό όσον αφορά το τυπικό κομμάτι, προφανώς εαν στην πολυκατοικία υπάρχουν μυστήριοι/μπαρμπάδια που δεν θέλουν εκεί θα έχουν τριβές. Για κόστη σε κοινόχρηστα μη γράφετε ανακρίβειες. 

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, ritualistic said:

Εχουν εναερια δικτυα σε περιοχες αγροτικες η οχι πυκνοκατοικημενες για συγκεκριμενους λογους και κυριως κοστους. Εδω σε μια πολη τοσο πυκνοκατοικημενη οσο η Αθηνα, την στιγμη που κρεμονται ηδη αυτα ρευματος δε μπορει να πηγαινουμε ηδη να προσθεσουμε επιπλεον καλωδια εν ετει 2025...

Μια χαρά έχουν και μέσα σε πόλεις, ειδικά οι χώρες που φημίζονται για το φτηνό FTTH που βολικά κάνουμε τη σύγκριση για να κράξουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, UncleKim said:

Δεν ισχύει αυτό που λες. Ένας αρκεί να θέλει, και η οπτικη μπαινει, και μάλιστα ολοι οι πάροχοι κανουν τα πάντα δωρεαν.

οσοι γνωστοι μου εβαλαν οπτικη σε πολυκατοικια εγινε με αυτο τον τροπο, η εγκατασταση γινεται -οχι δωρεαν- στον πρωτο που θα βαλει με την προυποθεση οτι μελλοντικα καποια στιγμη θα βαλουν και οι υπολοιποι οι οποιοι εχουν συμφωνησει..

εδω μεσα διαβαζω για κατι inalan που πεταει σπιραλ καλωδια απο τα μπαλκονια εκει παω πασο..

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Odyss3us said:

οσοι γνωστοι μου εβαλαν οπτικη εγινε με αυτο τον τροπο, η εγκατασταση γινεται -οχι δωρεαν- στον πρωτο που θα βαλει με την προυποθεση οτι μελλοντικα καποια στιγμη θα βαλουν και οι υπολοιποι..

H εγκατάσταση είναι δωρεάν, κανείς δεν έχει χρεώσει μέχρι στιγμής και γι' αυτό εδώ και 2 χρόνια έχει πάει ΑΚΛΑΦΤΗ η επιδότηση εγκατάστασης Smart Readiness, διότι έτσι κι αλλιώς δεν πλήρωνε κάτι η πολυκατοικία/μονοκατοικία.

Άρχισαν να τη σπρώχνουν τους τελευταίους μήνες γιατί πλέον είναι προϋπόθεση για να πάει το Gigabit Voucher στις επόμενες φάσεις του.

Προφανώς εννοώ τους 3 κλασικούς μεγάλους, όχι HCN ή Inalan.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, Thresh said:

Ο ΔΕΔΔΗΕ της ανήκει (51%), ποια παρανομία...

Μικρή διόρθωση εδώ... η εταιρεία ΔΕΔΔΗΕ που έχει ως δραστηριότητα την διαχείριση του δικτύου ανήκει κατά 51% στην ΔΕΗ. Τα πάγια χαμηλής και μέσης τάσης (κολώνες κ.α.) ανήκουν σχεδόν 100% στην ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ απλά τα διαχειρίζεται για λογαριασμό της.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
  • Thanks 1
Δημοσ.

για κα

1 minute ago, Thresh said:

H εγκατάσταση είναι δωρεάν, κανείς δεν έχει χρεώσει μέχρι στιγμής. 

για καθιστε ρε παιδια μονο τους χυτοσιδηρους σωληνες να βαλεις που πρεπει να περαστουν για καθε διαμερισμα εξωτερικα απο το ισογειο μεχρι πχ. τον 5ο οροφο -οπως ειναι και του φυσικου αεριου- καταλαβαινεις οτι υπαρχει κοστος

Δημοσ.
11 ώρες πριν, parsector είπε

Αν κάνει κάποιος port forwarding θέλει οπωσδήποτε static IP μιας και το δίκτυο είναι επάνω σε cgnat όπως μου είπαν.

Γιατί όμως; Είναι κάτι το οποίο με ενδιαφέρει και η static ip για μένα δεν είναι επιλογή..:mellow:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...