Super Moderators Thresh Δημοσ. Παρασκευή στις 12:44 μμ Super Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 12:44 μμ 11 hours ago, divnt said: Από τι εξαρτάται αν θα περαστούν εναέρια ή υπόγεια τα καλώδια για την οπτική ίνα; Εννοείς για την ΔΕΗ ή γενικότερα?
gbouros Δημοσ. Παρασκευή στις 02:08 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:08 μμ Μέχρι τώρα στο σπίτι μου κανείς πάροχος δεν είχε FTTH και τσουπ η ΔΕΗ μου προσφέρει φτηνά 1Gbps γραμμή Και είμαι σε δίλημμα Να μείνω με την 100αρα VDSL της cosmote που όμως είναι σταθερότατη χωρίς αποσυνδέσεις ή να πάω στη ΔΕΗ που δεν θα ξέρω αν κόβεται το internet;
Super Moderators Thresh Δημοσ. Παρασκευή στις 02:15 μμ Super Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 02:15 μμ 4 minutes ago, gbouros said: Να μείνω με την 100αρα VDSL της cosmote που όμως είναι σταθερότατη χωρίς αποσυνδέσεις ή να πάω στη ΔΕΗ που δεν θα ξέρω αν κόβεται το internet; Στο FTTH (γενικά) δεν θα έχεις αποσυνδέσεις, θα κόβεται και θα μένει down μέχρι να φτιαχτεί. 😛 Από εκεί και πέρα δικό σου θέμα, μπορείς να περιμένεις για να διαβάσεις απόψεις περισσότερων χρηστών (γιατί υπάρχουν ήδη από το πιλοτικό). Έτσι κι αλλιώς οι τιμές αυτές είναι μόνιμες, δεν γράφουν πουθενά για "γνωριμίας" ή για περιορισμένο χρονικό διάστημα ή μέχρι "εξαντλήσεως αποθεμάτων". 1
divnt Δημοσ. Παρασκευή στις 04:10 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:10 μμ 3 ώρες πριν, Thresh είπε Εννοείς για την ΔΕΗ ή γενικότερα? Συγκεκριμένα για τη ΔΕΗ ρωτάω. Απ'όσο ξέρω οι υπόλοιποι , περνάνε υπογείως τα καλώδια. Η ΔΕΗ από τι εξαρτάται αν θα τα περάσει εναέρια η υπογείως; Απ'ότι είδα σε καποιες περιοχές τα περνάνε εναέρια απο τους στύλους και σε άλλες σκάβουν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. Παρασκευή στις 04:13 μμ Super Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 04:13 μμ Just now, divnt said: Συγκεκριμένα για τη ΔΕΗ ρωτάω. Απ'όσο ξέρω οι υπόλοιποι , περνάνε υπογείως τα καλώδια. Η ΔΕΗ από τι εξαρτάται αν θα τα περάσει εναέρια η υπογείως; Απ'ότι είδα σε καποιες περιοχές τα περνάνε εναέρια απο τους στύλους και σε άλλες σκάβουν. Δεν το έχω ψάξει να σου πω την αλήθεια, αλλά νομίζω ότι παίζει σίγουρα λίγο σκάψιμο σε όλες τις περιοχές, από εκεί και πέρα από την στιγμή που υπάρχουν κολώνες το "last mile" προς τα κτίρια θα γίνει σίγουρα εναέρια γιατί είναι και πιο γρήγορο και πιο φτηνό και δεν θέλει κι άδειες από το δήμο. Για περιοχές που δεν έχουν καθόλου κολώνες, παίζει να μην πάνε και καθόλου ή θα πάνε στο τέλος.
divnt Δημοσ. Παρασκευή στις 04:28 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:28 μμ 13 λεπτά πριν, Thresh είπε Δεν το έχω ψάξει να σου πω την αλήθεια, αλλά νομίζω ότι παίζει σίγουρα λίγο σκάψιμο σε όλες τις περιοχές, από εκεί και πέρα από την στιγμή που υπάρχουν κολώνες το "last mile" προς τα κτίρια θα γίνει σίγουρα εναέρια γιατί είναι και πιο γρήγορο και πιο φτηνό και δεν θέλει κι άδειες από το δήμο. Για περιοχές που δεν έχουν καθόλου κολώνες, παίζει να μην πάνε και καθόλου ή θα πάνε στο τέλος. Πιστεύεις τα εναέρια καλώδια οπτικών ινών είναι επίφοβα γενικότερα, μιας και είναι πλήρως εκτεθειμένα σε όλα τα καιρικά φαινόμενα; Εννοώ μπορούν να υπάρχουν διάφορες διακοπές υπηρεσίας από υπερβολικό αέρα, καταιγίδες κλπ;
Super Moderators Thresh Δημοσ. Παρασκευή στις 04:32 μμ Super Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 04:32 μμ 4 minutes ago, divnt said: Πιστεύεις τα εναέρια καλώδια οπτικών ινών είναι επίφοβα γενικότερα, μιας και είναι πλήρως εκτεθειμένα σε όλα τα καιρικά φαινόμενα; Εννοώ μπορούν να υπάρχουν διάφορες διακοπές υπηρεσίας από υπερβολικό αέρα, καταιγίδες κλπ; Δεν νομίζω είναι ενισχυμένα, επιπλέον θα είχαμε παράπονα/αναφορές εδώ και σίγουρα 4 μήνες που έχουν χρήστες του πιλοτικού της. Άσε που πόσες χώρες έχουν αντίστοιχα δίκτυα, ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είμαστε πρωτοπόροι στο συγκεκριμένο, έχουν δοκιμαστεί για αρκετά χρόνια από άλλους. 1
oefialtis Δημοσ. Παρασκευή στις 04:41 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:41 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, gbouros είπε Μέχρι τώρα στο σπίτι μου κανείς πάροχος δεν είχε FTTH και τσουπ η ΔΕΗ μου προσφέρει φτηνά 1Gbps γραμμή Και είμαι σε δίλημμα Να μείνω με την 100αρα VDSL της cosmote που όμως είναι σταθερότατη χωρίς αποσυνδέσεις ή να πάω στη ΔΕΗ που δεν θα ξέρω αν κόβεται το internet; Χρησιμοποιώ ΔΕΗ 500/250, εδώ και 3 μήνες, μπορώ να σου πω ότι δεν υπάρχουν αποσυνδέσεις, τσεκαρισμένο με Ubiquiti καθώς κάνει συνέχεια ελεγχο γραμμής. Σχετικά με την υλοποίηση αυτή είναι συνήθως από τις κολόνες τις ΔΕΗ και το συνεργείο εγκατάστασης που ήρθε στη δική μου περίπτωση ήταν εξαιρετικα συνεργάσιμο και έκανε πολύ καλή δουλεια. Επισυνάπτω και τη εικόνα απο την εισαγωγή της ίνας. (κράτα και τις δύο) Επεξ/σία Παρασκευή στις 04:42 μμ από oefialtis 1
sMeRcYn Δημοσ. Παρασκευή στις 05:52 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:52 μμ Στις 10/6/2025 στις 11:05 ΜΜ, oefialtis είπε Καλησπέρα, Ωραια όλα αυτά τα νέα, όμως κάτι δε πάει καλά εδώ. Εγώ είμαι πελάτης της ΔΕΗ fiber με 500αρα και πληρώνω 27,5€ τελική. ΝΑΙ, πολύ καλά διαβάσατε, ακόμα δεν έχω κλείσει 2 μήνες στην υπηρεσία και πληρώνω κάθε μήνα 27,5€ για κάτι που ΜΟΛΙΣ η ΔΕΗ ανακοίνωσε με 17,90€! Αύριο το πρωί έχει τηλεφώνημα διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ και αμέσως μετά καταγγελία στην ΕΕΤΤ. Update Το επόμενο πρωινό (Τετάρτη) επικοινώνησα με τη ΔΕΗ, και με ενημέρωσαν ότι η τιμή ισχύει και για τους υφιστάμενους πελάτες. Με αντίδραση χελώνας τρεις ημέρες μετά με κάλεσες τόσο ο πωλητής μου όσο και η εξυπηρέτηση πελατών της ΔΕΗ για να με ενημερώσουν ότι η μειωμένη τιμή θα ισχύει και για εμένα. εχεις δυνατοτητα να μας ανεβασεις ενα speedtest να δουμε τι παιζει απο ταχυτητες και ping ?
nickk0kkav Δημοσ. Παρασκευή στις 08:07 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:07 μμ Α για αυτο βγήκαν τοσο νωρις οι νεες προσφορές "μόνο για εμένα" της nova όπου λήγει το συμβόλαιο τον Οκτώβριο και έχουν αρχίσει τα τηλέφωνα. Αλλες φορες ενα μήνα πρίν βγαίνουν οι νέες προσφορές κ τρέχω εγώ στο κατάστημα για να ρωτήσω 1
xaphs.x Δημοσ. Σάββατο στις 03:27 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:27 μμ Στις 11/6/2025 στις 1:06 ΜΜ, MaTrOx είπε Το router της ΔΕΗ είναι κλειδωμένο. Όπως λες θα το κάνεις φορητότητα σε έναν voip πάροχο και είτε θα το βάλεις με voip εφαρμογή σε κινητό, ή θα πάρεις μία voip τηλεφωνική συσκευή, ή θα πάρεις ένα Grandstream HT801 για να συνδέσεις την υπάρχουσα τηλ συσκευή σου. Εγώ το έβαλα στο κινητό μου και σε ένα gigaset S850 που ήδη είχα και παίζει άψογα (modulus). Μίλησα πριν με την modulus και μου είπαν πως δεν υπάρχει τρόπος ο Artec συναργεμός που έχω τώρα, να μπορεί να συνεχίσει να παίρνει τηλέφωνο όταν χρειάζεται. Ισως μόνο με έναν «αντάπτορα της Cisco” ο οποίος είναι περίπου στα 80€ + ΦΠΑ μου είπε. Ξέρει κανείς τι γίνεται με συνδεσιμότητα συναργεμού και voip παρόχου?
THe_onE10 Δημοσ. Κυριακή στις 07:51 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:51 πμ Λέτε να δούμε καμια πτώση τιμών στους άλλους σύντομα;
cinemusic Δημοσ. Κυριακή στις 10:44 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:44 πμ Τελικά όντως η ΔΕΗ εκμεταλλευεται το υπεργειο δίκτυο της και βάζει επιπλέον καλώδιο. Τους βλέπω από το πρωί στην περιοχή μοναστηριού στην Θεσσαλονίκη και στην αρχή δεν μπορούσα να κατάλαβω τι είναι αυτό το μαύρο καλώδιο.
touristas1985 Δημοσ. Κυριακή στις 04:51 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:51 μμ On 13/06/2025 at 17:52, sMeRcYn said: εχεις δυνατοτητα να μας ανεβασεις ενα speedtest να δουμε τι παιζει απο ταχυτητες και ping ? εμενα speedtest παει 496.57Mbps με 12ms ping. Περιοχη Νεα Σμυρνη.
oefialtis Δημοσ. Δευτέρα στις 09:27 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:27 πμ (επεξεργασμένο) Στις 13/6/2025 στις 5:52 ΜΜ, sMeRcYn είπε εχεις δυνατοτητα να μας ανεβασεις ενα speedtest να δουμε τι παιζει απο ταχυτητες και ping ? Καλημέρα, Φυσικά, ορίστε οι προηγούμενες 7 ημέρες, το latency κυμαίνεται, αυτή τη στιγμή έχω 2ms με Microsoft, 2ms με Cloudflare, 14ms με Google. Περιστέρι, Αττικής. Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:28 πμ από oefialtis 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα