Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν ήρθε η ΔΕΗ, μας πρότεινε να σκάψει από την κολώνα ( η οποία είναι απέναντι), μέχρι μέσα για να βάλει τα κουτιά. Τελικά επιλέξαμε την εναέρια σύνδεση με την κολώνα για να μην κάνουμε μερεμέτια στην πολυκατοικία.

Παίζει κανονικά από 21/05. Για κάποια θεματάκια με το wifi που είχα (δεν έφταιγε η ΔΕΗ), ασχολήθηκαν πολύ σχολαστικά μπορώ να πω και σε θέματα τα οποία δεν ήταν δουλειά τους.

So far so good...

• Απαντ. 220
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, oefialtis είπε

Καλημέρα,

Φυσικά, ορίστε οι προηγούμενες 7 ημέρες, το latency κυμαίνεται, αυτή τη στιγμή έχω 2ms με Microsoft, 2ms με Cloudflare, 14ms με Google. Περιστέρι, Αττικής. 

Σε παιχνίδια είναι εντάξει; 

επίσης αν μπορείς, δοκίμασε ένα ping 9.9.9.9

Δημοσ.

Ερώτηση, αν και φαντάζομαι δύσκολο να απαντηθεί: Είδα ότι η εγκατάσταση έχει γίνει στην κολώνα της ΔΕΗ έξω από το σπίτι μου. Πόσο καιρό περίπου κάνουν για να την ενεργοποιήσουν?

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Opposite είπε

Ερώτηση, αν και φαντάζομαι δύσκολο να απαντηθεί: Είδα ότι η εγκατάσταση έχει γίνει στην κολώνα της ΔΕΗ έξω από το σπίτι μου. Πόσο καιρό περίπου κάνουν για να την ενεργοποιήσουν?

Γιατι δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο στη ΔΕΗ να τους πεις ακριβώς κολώνα μήπως γνωρίζουν? 

• Super Moderators
Δημοσ.
25 minutes ago, Opposite said:

Εκδήλωση ενδιαφέροντος ΔΕΗ Fiber Κοιτάς διαθεσιμότητα αρχικά.

Αν έχει, κάποτε έλεγαν έως 30-35 εργάσιμες, αλλά πλέον το site γράφει "Ο χρόνος ενεργοποίησης της σύνδεσης εξαρτάται από την υφιστάμενη κατάσταση της υποδομής στον χώρο σας. Για πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης, παρακαλούμε ξεκινήστε την ηλεκτρονική αίτηση ενδιαφέροντος."

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Thresh είπε

Εκδήλωση ενδιαφέροντος ΔΕΗ Fiber Κοιτάς διαθεσιμότητα αρχικά.

Αν έχει, κάποτε έλεγαν έως 30-35 εργάσιμες, αλλά πλέον το site γράφει "Ο χρόνος ενεργοποίησης της σύνδεσης εξαρτάται από την υφιστάμενη κατάσταση της υποδομής στον χώρο σας. Για πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης, παρακαλούμε ξεκινήστε την ηλεκτρονική αίτηση ενδιαφέροντος."

Το έχω κάνει αυτό το βήμα, δεν υπάρχει προς το παρόν διαθεσιμότητα. Έχω αφήσει στοιχεία στη φόρμα κλπ. Οι εργασίες γίνανε παράλληλα με το σκάψιμο από άλλο πάροχο για υπόγεια εγκατάσταση. Ούτε αυτοί έχουν δώσει ακόμα στην περιοχή. Δεν νομίζω να παίζει ρόλο απλά λέω.

26 λεπτά πριν, Arkin είπε

Γιατι δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο στη ΔΕΗ να τους πεις ακριβώς κολώνα μήπως γνωρίζουν? 

Από παλαιότερη ενασχόληση με άλλες εταιρείες, αυτό που κάνανε στην εξυπηρέτηση ήταν απλά το ίδιο τσέκ που έκανε και οποιοσδήποτε ιδιώτης από μόνος του, οπότε δεν νομίζω να γίνω σοφότερος, αλλά θα το δοκιμάσω, ευχαριστώ

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Opposite said:

Το έχω κάνει αυτό το βήμα, δεν υπάρχει προς το παρόν διαθεσιμότητα. Έχω αφήσει στοιχεία στη φόρμα κλπ. Οι εργασίες γίνανε παράλληλα με το σκάψιμο από άλλο πάροχο για υπόγεια εγκατάσταση. Ούτε αυτοί έχουν δώσει ακόμα στην περιοχή. Δεν νομίζω να παίζει ρόλο απλά λέω.

Υπομονή τότε όπως καταλαβαίνεις. Κλασικά ανάλογα την περίπτωση μπορεί να είσαι τυχερός ή γκαντέμης, ανεξαρτήτως παρόχου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως τους πήρα τηλέφωνο για έλεγχο διαθεσιμότητας και ήταν εφικτή η σύνδεση οπτικής ίνας ΔΕΗ fiber. Ενώ στο site γράφει ότι δεν καλύπτει την περιοχή!!! 🤷‍♂️

Επεξ/σία από Axis80
Δημοσ.
Στις 11/6/2025 στις 2:05 ΠΜ, nick_souvlaki είπε

Μικρή διόρθωση εδώ... η εταιρεία ΔΕΔΔΗΕ που έχει ως δραστηριότητα την διαχείριση του δικτύου ανήκει κατά 51% στην ΔΕΗ. Τα πάγια χαμηλής και μέσης τάσης (κολώνες κ.α.) ανήκουν σχεδόν 100% στην ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ απλά τα διαχειρίζεται για λογαριασμό της.

Δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός όταν η ΔΕΗ χρησιμοποιεί τις κολώνες του ρεύματος για να περάσει φθηνά εναέριες οπτικές ίνες, ενώ οι άλλοι πάροχοι internet αναγκάζονται και σκάβουν δρόμους για να περάσουν τις οπτικές ίνες υπόγεια, με εξαιρετικά μεγαλύτερο κόστος;  Τι σημαίνει οτι στη ΔΕΗ ανήκουν σχεδόν 100% οι κολώνες;  Έχει αγοράσει τα πεζοδρόμια και τη γη κάτω απ' τις κολώνες;  Πληρώνει ενοίκιο στους δήμους, ΕΝΦΙΑ στο κράτος;  Θα έπρεπε να μπορούν και οι άλλες εταιρίες τηλεπικοινωνίας να χρησιμοποιούν τις ίδιες κολώνες για τα δικά τους καλώδια, πληρώνοντας κάποιο ενοίκιο γι' αυτές.  Οι κολώνες είναι κοινόχρηστες υποδομές όπως οι δρόμοι.  Εξ' άλλου διάφοροι άλλοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος χρησιμοποιούν τις ίδιες υποδομές για να παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα στους καταναλωτές.

Θα ήθελα να μάθω την ιστορία πίσω από αυτή την υπόθεση.  Δεν έχουν διαμαρτυρηθεί οι άλλες εταιρίες;

• Confused 1
Δημοσ.

fuck δεν ειναι διαθεσιμο ακομα εδω. Με το που ερθει εχει φυγει η χιλιαρα εργο

Δημοσ.

Προβλέπεται να περάσει οπτική ίνα της ΔΕΗ υπόγεια δηλ από τον υπάρχων σωλήνα που ξεκινάει από την οικοδομική γραμμή κ φτάνει μέσα στον κατανεμητή; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...