Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Thresh είπε

Αν μιλάμε για VDSL τότε θα έχεις το router της Cosmote στην κλασική τηλεφωνική πρίζα και το router της ΔΕΗ στην οπτική πρίζα που θα σου φέρουν μέσα οι τεχνικοί της.

Το PC θα το συνδέσεις με αυτό της ΔΕΗ και την Cosmote θα την αφήσεις για την τηλεφωνία υποθέτω χωρίς κάτι συνδεδεμένο πάνω της πέρα από την αναλογική τηλεφωνική συσκευή.

Πάντως αν είσαι στους πρώτους 1-2 μήνες της νέας γραμμή της Cosmote και δεν χρειάζεσαι το σταθερό τηλέφωνο, συμφέρει να σπάσεις συμβόλαιο να πληρώσεις κάτω από 100 ευρώ ρήτρα και να την καταργήσεις την VDSL από το να πληρώνεις 24 μήνες χωρίς να την χρησιμοποιείς.

Σωστά , θα συνδέσω τα πάντα PC/TV/Κονσόλα/Κάμερες στο Fiber και θα αφήσω μόνο το σταθερό πάνω στην Cosmote.

Είμαι στο 1ο μήνα στην Cosmote. Θα το σκεφτόμουν να το σπάσω αλλά χρειάζομαι και το σταθερό (η σύζυγος περισσότερο).

30 € είναι το σταθερό με 100mbs και 20 € θα είναι λογικά το Fiber , οπότε 50 € το μήνα. Είναι μέσα στο budget.

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Gkstavros said:

Είμαι στο 1ο μήνα στην Cosmote. Θα το σκεφτόμουν να το σπάσω αλλά χρειάζομαι και το σταθερό (η σύζυγος περισσότερο).

30 € είναι το σταθερό με 100mbs και 20 € θα είναι λογικά το Fiber , οπότε 50 € το μήνα. Είναι μέσα στο budget.

Τους 2 πρώτους μήνες είναι αρκετά φτηνά πάντως οι ρήτρες της Cosmote για σπάσιμο, από τον 3ο ανεβαίνει πολύ.

Κρίμα πάντως, τόσα χρήματα μόνο για σταθερό. :(

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Thresh είπε

Τους 2 πρώτους μήνες είναι αρκετά φτηνά πάντως οι ρήτρες της Cosmote για σπάσιμο, από τον 3ο ανεβαίνει πολύ.

Κρίμα πάντως, τόσα χρήματα μόνο για σταθερό. :(

Ισχύει.. 

Δεν ξέρω, εφόσον έχει σκάψει η ΔΕΗ , αν μπορώ να κάνω Fiber με την Cosmote (χρησιμοποιούνε το ίδιο δίκτυο οπτικής) μήπως βγαίνει φθηνότερα λίγο.

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Gkstavros said:

Ισχύει.. 

Δεν ξέρω, εφόσον έχει σκάψει η ΔΕΗ , αν μπορώ να κάνω Fiber με την Cosmote (χρησιμοποιούνε το ίδιο δίκτυο οπτικής) μήπως βγαίνει φθηνότερα λίγο.

Χρησιμοποιεί, τσεκαρισμένο, sorry ξεχάστηκα. :(

Και μπορείς να πιέσεις για πολύ καλή προσφορά, προφανώς δεν θα αναφέρεις ότι χρειάζεσαι το σταθερό. 😛

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Thresh είπε

Χρησιμοποιεί, τσεκαρισμένο, sorry ξεχάστηκα. :(

Και μπορείς να πιέσεις για πολύ καλή προσφορά, προφανώς δεν θα αναφέρεις ότι χρειάζεσαι το σταθερό. 😛

Δεν πειράζει :-) 

Ξέρεις αν πρέπει να πάει ο διαχειριστείς της πολυκατοικίας πρώτα να κάνει αίτηση  ; 

Η μπορώ να πάω μόνο εγώ , μόλις δω ότι είναι διαθέσιμο.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Gkstavros said:

Δεν πειράζει :-) 

Ξέρεις αν πρέπει να πάει ο διαχειριστείς της πολυκατοικίας πρώτα να κάνει αίτηση  ; 

Η μπορώ να πάω μόνο εγώ , μόλις δω ότι είναι διαθέσιμο.

Μόνο ο ενδιαφερόμενος χρειάζεται. Τυπικά βέβαια μετά θα πρέπει να βάλει την υπογραφή του ο διαχειριστής για να κάνει την εγκατάσταση ο εργολάβος.

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο ο ενδιαφερόμενος χρειάζεται. Τυπικά βέβαια μετά θα πρέπει να βάλει την υπογραφή του ο διαχειριστής για να κάνει την εγκατάσταση ο εργολάβος.

Τέλεια , ελπίζω τότε να πάνε όλα καλά.

Πριν έμενα σε μονοκατοικία , οπότε έκανα μόνο την αίτηση και ήρθαν από την cosmote και το έβαλαν , και ήταν και πολύ καλή.

Τώρα που είναι πολυκατοικία , το έχω λίγο άγχος αλλά ελπίζω να μην υπάρχει θέμα.

Το σίγουρο είναι η διαφορά απλή γραμμής με Fiber είναι τεράστια , έχοντας δουλέψει και με τα δύο. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι όλα απλά και ξεκάθαρα ούτε με τη ΔΕΗ τελικά...

Πρόσφατα έκανα αίτηση για fiber 1000Mbps σε ΝΕΑ οικοδομή...

Μου λένε, ας γίνει η εγκατάσταση από cosmote για όλη την πολυκατοικία. Τελειώνει η Cosmote, έχουμε οπτικές ίνες και η οικοδομή και κάθε διαμέρισμα, έρχεται ο τεχνικός της ΔΕΗ και μου λέει πρέπει να περαστεί ΝΕΟ οπτικό καλώδιο από κολώνα της ΔΕΗ στο υπόγειο (boxakia κεντρικά) ΚΑΙ για κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά.

Ρωτάω ο καψερος, τι πρόβλημα υπάρχει με τα υπάρχοντα; Κανένα μου λέει, ίδια βάζουμε αλλά πρέπει να περάσουν νέα...

Και γιατί δε χρησιμοποιούμε τα υπάρχοντα καλώδια οπτικών της Cosmote, λέω εγώ;! Έτσι ορίζει το κράτος μου απάντησε ο τεχνικός και έμεινα παγωτό...

Πρέπει να κάνουμε μερεμετι σε νεοδμητη οικοδομή αν θέλουμε ΔΕΗ fiber... 

Αθάνατη ελληνικη (εναλλακτική) πραγματικοτητα...!

• Sad 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Markos Mavrodimos said:

Πρέπει να κάνουμε μερεμετι σε νεοδμητη οικοδομή αν θέλουμε ΔΕΗ fiber... 

Τα νεόδμητα κτίρια δεν προβλέπεται να έχουν από τον κατασκευαστή τους έτοιμη κάθετη καλωδίωση οπτικών ινών? Έστω αναμονές...

ΦΕΚ Β’ 7037/13‑12‑2023

Δημοσ.

Εννοείται!

Η προεγκατασταση με τις κάθετες ήταν έτοιμη από τον ηλεκτρολόγο του κατασκευαστή!

Μας έλειπε η οριζόντια για την οποία τη διαδικασία την ξεκίνησα εγώ σαν πρώτος που μετακόμισαν, κάνοντας αίτηση φορητότητας από το Μάϊο!!

Τελικά ήρθε η Cosmote, έκανε την οριζόντια εγκατάσταση και σύνδεση με το δίκτυο αλλά για η ΔΕΗ θέλει δική της ξεχωριστή εγκατάσταση, οριζόντια και κάθετη...

Σημειώνω, ότι δεν υπάρχει κάποια χρέωση για τον αιτούντα, τα καλύπτει όλα η ΔΕΗ τα έξτρα κόστη.

Αλλά το γεγονός ότι "δε μας αρκεί η υπάρχουσα καλωδίωση, πρέπει να βάλουμε δική μας", που σημαίνει έξτρα μερεμετια, είναι τουλάχιστον άξιο αποριας...

Δημοσ.
Στις 28/8/2025 στις 11:50 ΠΜ, Gkstavros είπε

Καλημέρα σε όλους,

Δεν ξέρω αν έχει ερωτηθεί ξανά , αλλά θα μπορούσε κάποιος να έχει cosmote (Σταθερό και Internet) και να βάλει και ΔΕΗ Fiber ;

Έχω νέα γραμμή στην cosmote με 100mbs και σταθερό μαζί (δεν μπορώ να το κόψω) και περιμένω την διαθεσιμότητα της ΔΕΗ για οπτική ίνα.

Έχουν σκάψει έξω από την πολυκατοικία πριν 2 μέρες αλλά ακόμα δεν δείχνει να είναι διαθέσιμη.

Απλά δεν ξέρω αν θα είχε θέμα να υπάρχουν δύο γραμμές internet ταυτόχρονα στο σπίτι.

Ευχαριστώ.

Δεν τίθεται θέμα, μπορείς να έχει 1 VDSL + 1 FTTH ή ακόμα και 1 VDSL + 2 FTTH. Αυτό που χρειάζεσαι για να μπορείς να τα εκμεταλλευτείς πλήρως είναι κατάλληλος εξοπλισμός για να μπορεί να διαχειριστεί 2 ή και παραπάνω παρόχους. Παράδειγμα τέτοιου εξοπλισμού (χωρίς να είναι δεσμευτικό ή διαφήμιση) είναι το Ubiquiti Cloud Gateway Ultra (ή το Max ή το Fiber) (σύνδεσμος https://store.ui.com/us/en/category/cloud-gateways-compact/products/ucg-ultra).

Όταν πληρώνεις υπάρχουν πάντα λύσεις. 

• Super Moderators
Δημοσ.
On 29/08/2025 at 07:51, Markos Mavrodimos said:

Τελικά ήρθε η Cosmote, έκανε την οριζόντια εγκατάσταση και σύνδεση με το δίκτυο αλλά για η ΔΕΗ θέλει δική της ξεχωριστή εγκατάσταση, οριζόντια και κάθετη...

Σημειώνω, ότι δεν υπάρχει κάποια χρέωση για τον αιτούντα, τα καλύπτει όλα η ΔΕΗ τα έξτρα κόστη.

Αλλά το γεγονός ότι "δε μας αρκεί η υπάρχουσα καλωδίωση, πρέπει να βάλουμε δική μας", που σημαίνει έξτρα μερεμετια, είναι τουλάχιστον άξιο αποριας...

Επιμένεις λέγοντας ότι δεν προβλέπεται.

Δημοσ.

Επιμένεις λέγοντας ότι δεν προβλέπεται.

Υπάρχει μια αντιπαράθεση μεταξύ Cosmote και ΔΕΗ Fiber, το έχω ακούσει και από αλλού. H Cosmote με Vodafone και Nova τα έχουν βρει μεταξύ τους και μπορεί η μία να χρησιμοποιήσει την υποδομή της άλλης. Αλλά δυστυχώς η Cosmote σα κακομαθημένο δε τα βρίσκει με τη ΔΕΗ Fiber και δε χρησιμοποιεί η μια την υποδομή της άλλης εντός πολυκατοικίας. 

Θεωρώ και εγώ ότι δε προβλέπεται από το νόμο και μπορείς να το πας το ζήτημα στη ΕΕΤΤ. 

Τα παραπάνω είναι με κάθε επιφύλαξη. 

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, oefialtis said:

Υπάρχει μια αντιπαράθεση μεταξύ Cosmote και ΔΕΗ Fiber, το έχω ακούσει και από αλλού. H Cosmote με Vodafone και Nova τα έχουν βρει μεταξύ τους και μπορεί η μία να χρησιμοποιήσει την υποδομή της άλλης. Αλλά δυστυχώς η Cosmote σα κακομαθημένο δε τα βρίσκει με τη ΔΕΗ Fiber και δε χρησιμοποιεί η μια την υποδομή της άλλης εντός πολυκατοικίας. 

Θεωρώ και εγώ ότι δε προβλέπεται από το νόμο και μπορείς να το πας το ζήτημα στη ΕΕΤΤ. 

Τα παραπάνω είναι με κάθε επιφύλαξη. 

Το θέμα είναι να χρησιμοποιηθεί η κάθετη ιδιόκτητη του κτιρίου. Οκ να μην χρησιμοποιήσει την οριζόντια που έχει βάλει η Cosmote ή τα αντίστοιχα boxes, αλλά γιατί να αρνείται την κάθετη που έχει φτιάξει ο κατασκευαστής του σπιτιού και δεν ανήκει σε άλλο πάροχο?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Thresh είπε

Το θέμα είναι να χρησιμοποιηθεί η κάθετη ιδιόκτητη του κτιρίου. Οκ να μην χρησιμοποιήσει την οριζόντια που έχει βάλει η Cosmote ή τα αντίστοιχα boxes, αλλά γιατί να αρνείται την κάθετη που έχει φτιάξει ο κατασκευαστής του σπιτιού και δεν ανήκει σε άλλο πάροχο?

Την οριζόντια ούτως ή άλλως δε μπορεί να τη χρησιμοποίηση. Εδώ μιλάμε ότι αρνείται να χρησιμοποίηση την κάθετη παρόλο που είναι έτοιμη να υποδεχθεί άλλο πάροχο. Το γνωρίζω από εμπειρία. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...