Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να πω το πρόβλημα που έχω μήπως μου βρείτε μια λύση ή μήπως κάποιος άλλος έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα. 

Καταρχήν να αναφέρω ότι κατοικώ σε έναν μικρό οικισμό, εκτός πόλης, στον οποίο δεν υπάρχουν οδοί. Αυτή τη στιγμή έχω σύνδεση vdsl από την nova με ταχύτητα 100mbps (πραγματική περίπου 90). Επίσης έκανα το λάθος να ανανεώσω το συμβόλαιο μου τον Δεκέμβριο. 

Στην περιοχή μου έχουν γίνει έργα για FTTH από τον ΟΤΕ τα οποία έχουν περατωθεί τον Φεβρουάριο. Ήδη πολλά γειτονικά σπίτια έχουν κάνει εγκατάσταση FTTH με πάροχο τον ΟΤΕ ή και την Vodafone. Στον χάρτη ΧΕΜΔ φαίνεται ότι υπάρχει στο κτίριο μου διαθεσιμότητα. Όμως εδώ και μήνες η nova μου λέει ότι δεν υπάρχει. Έχω απευθυνθεί στην εξυπηρέτηση πελατών αλλά και σε κατάστημα και μου λένε ότι δεν είναι δικό τους το πρόβλημα αλλά του ΟΤΕ ο οποίος δεν έχει ενημερώσει. Από τον ΟΤΕ μου λένε ότι έχουν δώσει διαθεσιμότητα και στους άλλους παρόχους. Όλοι μου λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι και ότι δεν είναι δικό τους το φταίξιμο. Εγώ όμως είμαι δεσμευμένος για ακόμη περίπου 1,5 χρόνο στη nova. 

Υπάρχει κάποιος με παρόμοια εμπειρία; Μπορώ να κάνω κάτι για να βάλω επιτέλους οπτική ίνα; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Ο οτε σου δινει διαθεσιμότητα;

Αν ναι τότε απλα η βοντα σου πουλαει παραμύθι γιατι δεν έχουν πάρει άδεια για διαθεσιμοτητα, ενδεχομένως να μην τους συμφέρει για ενα δυο πελάτες.

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι. Σήμερα μπήκα στον πειρασμό και πήρα μέσω gov το gigabit voucher. Στη διαθεσιμότητα φαινόταν κανονικά όλες οι εταιρείες ως επιλέξιμες. Επικοινώνησα πάλι με τη nova τηλεφωνικά αλλά πάλι τα ίδια. Δεν έβγαλα καμιά άκρη καθώς στο σύστημά τους δεν φαίνεται διαθεσιμότητα. Σκέφτηκα να απευθυνθώ στο τοπικό κατάστημα Nova. Ευγενικοτατοι τελικώς μετά από πολύ ψάξιμο μου είπαν ότι ο ΟΤΕ δεν τους έχει δώσει καμία διαθεσιμότητα στην περιοχή μου , παρά μόνο όσων σπιτιών έχουν ακριβή διεύθυνση. Οι υπόλοιποι στο μέλλον. Τώρα πόσο μέλλον κάνεις δεν ξέρει. Είμαστε λοιπόν στο χέρι του ΟΤΕ ή τέλος πάντων του εκάστοτε παρόχου που έχει κάνει την εγκατάσταση στην περιοχή μας.

Δημοσ.

Η Voda σου βγαζει διαθεσιμοτητα?? Υπαρχει ενδεχομενο η Nova να μην εχει συμφωνησει ακομη με τον ΟΤΕ για το FTTH στην συγκεκριμενη περιοχη…

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 11/6/2025 στις 9:18 ΜΜ, SaFiS είπε

Η Voda σου βγαζει διαθεσιμοτητα?? Υπαρχει ενδεχομενο η Nova να μην εχει συμφωνησει ακομη με τον ΟΤΕ για το FTTH στην συγκεκριμενη περιοχη…

Δεν μπορώ να το ελέγξω γιατί πρέπει η αναζήτηση να γίνει με συντεταγμένες του σπιτιού. Πρέπει να το δω σε κατάστημα Vodafone. Πάντως φίλος που μένει κοντά μου, είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με Nova, πήγε Vodafone και συνδέθηκε. Ήταν τυχερός καθώς είχε λήξει το συμβόλαιο του με τη nova. Εγώ πάλι έχω άλλον 1,5 χρόνο σχεδόν καθώς ανανέωσα τον περασμένο Νοέμβριο ή Δεκέμβριο. Το κόστος σπασιμου του συμβολαίου από όσο έχω ακούσει είναι απαγορευτικό.

Δημοσ.

Μερικες ερωτησεις:

1. Εσκαψαν και περασαν οπτικες μπροστα απο το σπιτι και εχουν αφησει αναμονη για οπτικη εξω απο την πορτα σου;

2. Εχει γινει ενδοκτηριακη εγκατασταση των οπτικων ινων;

Γραψε μας λιγο τι γραφει στο ΧΕΜΔ. Πχ εμενα γραφει το παρακατω:
Ανεξάρτητοι χώροι: 4 ⓘ
Έχει συνδεθεί στο δίκτυο FTTH/B: Ναι
Υπάρχει οπτική ενδοκτιριακή υποδομή: Ναι, κατασκευασμένη από τον Πάροχο Πρόσβασης

Τα εργα στην περιοχη σου, εχουν τελειωσει ή σκαβουν ακομα; Αν ναι, ισως θα βοηθουσε να μιλησεις με τον εργολαβο που κανει το εργο στην περιοχη. Κατι αλλο που ΙΣΩΣ βοηθουσε, ειναι το προγραμμα smart readiness. Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος, με το προγραμμα αυτο θα μπορεσεις να βαλεις ενδοκτηριακη καλωδιωση κ ισως μετα η νοβα να μπορει να "δει" το σπιτι σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...