Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

αυτό το βίντεο το έχει δει η ασφάλεια σου;

Του άλλου η ασφάλεια το έχει δει;

Η δικιά μου το είδε οι άλλοι δν τις το έστειλα 

Ευχαριστώ παιδιά αλλά ούτε νομική προστασία έχω βάλει από αμέλεια και έλλειψη χρημάτων ούτε δικηγόρο έχω να πάω δικαστικός... 

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, armagedwnn είπε

Μερικοί εδώ πέρα πραγματικά δεν ξέρω τι πρόβλημα έχετε πραγματικά. 

Βλέπεις κάτι σχόλια του τύπου πήρε κλειστά την στροφή. Πια στροφή πήρε κλειστά το λευκό, δεν έχει στρίψει καν το τιμόνι ακόμη. Σοβαρευτείτε λίγο.

Κι όμως όσο "απίστευτο" και αν σου φαίνεται αυτός είναι και ο λόγος πρόκλησης του συγκεκριμένου ατυχήματος.
Είναι χαρακτηριστική περίπτωση και μπορείς να ρωτήσεις οποιαδήποτε σοβαρή σχολή εάν δεν πέρασες ποτέ ο ίδιος από μια. Υπάρχει άπλετος χώρος να μην τέμνονται οι πορείες των δυο οχημάτων αλλά έτσι όπως έκοψαν την στροφή (και οι δύο το είπα) κατάφεραν να πέσουν ο ένας πάνω στον άλλο.

Εδώ το λευκό διακρίνεται να έχει στρίψει το τιμόνι πριν ξεκινήσει περιμένοντας, ενώ θα έπρεπε να αρχίζει να στρίβει όταν φτάσει στο μέσο της οδού. Πολλοί μάλιστα έχουν την κακιά συνήθεια να περιμένουν να στρίψουν αριστερά με στραβό τιμόνι έτσι με κίνδυνο να βρεθούν μετωπικά στο αντίθετο ρεύμα εάν τους παρασύρει κανένας αφηρημένος φορτηγατζής... Αλλά οκ όπως νομίζει ο καθένας.

Άλλα σχόλια, δεν τσέκαρες καλά κτλ. Όταν πας να περάσεις διπλό δρόμο θα κοιτάξεις φυσικά το πρώτο ρεύμα κοιτά το δεύτερο σε σειρά που θες να μπεις και ξεκινόντας ξανατσεκάρεις. Αυτό έκανε ο οδηγός με το λευκό εδώ. Και όταν ξεκίνησε χωρίς καν να στρίψει, είτε από περιφερειακή όραση είτε από τσεκ ξανά είδε το αμάξι και σταμάτησε. 

Όχι δεν έκανε αυτό το λευκό, και εκ του αποτελέσματος αυτό δεν αμφισβητείται.
Υποθέτω ο OP τσέκαρε αρχικά αριστερά, άφησε να φύγουν τα 2 πρώτα αμάξια, και ύστερα τσέκαρε φευγαλέα δεξιά και βγήκε. Εάν είχε τσεκάρει τελευταία φορά ξανά αριστερά δεν θα έβγαινε. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το μαύρο ο οποίος μάλλον μπήκε βουρ μετά τα 2 τσεκάροντας δεξιά γιατί θα επαναπαύτηκε στο ότι το λευκό προηγουμένως περίμενε.

Μην τρελαθούμε, αν ο οδηγός του μαύρου έκανε το ίδιο ούτε στο ελ΄χιστο δεν θα υπήρχε χτύπημα. Αλλά ο οδηγός του μαύρου έστριβε και κοιτούσε το ρεύμα που έμπαινε δεν κοιτούσε μπροστά του γι αυτό και το τρακάρισμα. 

Τέλος, μακάρι τα ατυχήματα στην Ελλάδα να ήταν έτσι και για τέτοιους μόνο λόγους. Γιατί μερικοί εδώ μέσα είστε υπερτέλοιοι μάλλον.

Εγώ στάθηκα στο λευκό περισσότερο γιατί ο ίδιος άνοιξε το θέμα και θα μπορούσε να απαντήσει και δευτερευόντως με αυτή την ορατότητα απέναντι δεν υπάρχει δικαιολογία. Είναι καθαρά δική τους χαζομάρα που έπαιξαν συγκρουόμενα. Όπως το βλέπω εγώ υπάρχει συνυπαιτιότητα αν και τυπικά φαίνεται ο άλλος να είχε εισέλθει στην οδό σχεδόν όλος. Εάν είχε βάλει το βίντεο μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα ίσως είχαμε καλύτερη εικόνα.
Screenshotmp4-Copy.png.354f33cc5a1d7948eb5ee01a442b36f1.png

Επίσης αν και φαινομενικά πιο "alert" ο OP που τελικά φρενάρει καθυστερημένα δεν φέρει μικρότερη ευθύνη έναντι του άλλου του "αφηρημένου". Ίσα ίσα και λογικά να το πάρεις αλλά και στο πνεύμα του ΚΟΚ πρέπει να γίνεται αντιληπτό πώς ανά πάσα στιγμή η προτεραιότητά σου μπορεί να παραβιαστεί, άστον τον άλλον να πάει στην ευχή του κρισνα.
Μερικοί είστε πραγματικά αδιόρθωτοι... Μακάρι να μην συνέβαιναν ατυχήματα για αυτούς ειδικά τους λόγους και αυτό διότι εν γνώση του κάποιος προκαλεί ατύχημα ενώ θα μπορούσε να το αποφύγει λόγο υπέρμετρου εγωισμού. Ο ορισμός δηλαδή του επικινδύνου οδηγού.

Επεξ/σία από grinder_
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στον δρόμο υπάρχει διπλή διαχωριστική γραμμή την οποία διασχίζουν κάθετα και τα δύο οχήματα. Άρα παραβίαση σήμανσης και υπαιτιοτητα 50-50. Απορώ που δεν το ανέφερε κανένας. Κακώς έστριψαν αριστερά και οι δύο, ασχέτως ύπαρξης πινακίδας. 

Προφανώς η τροχαία το κατέγραψε και το είδαν στην ασφαλιστική. 

Φυσιολογική πορεία δεξιά, μετά αριστερά σε φανάρι ή κόμβο με διακεκομμένη και έξοδο στην άλλη κατεύθυνση. 

Επεξ/σία από rodosf1
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

Στον δρόμο υπάρχει διπλή διαχωριστική γραμμή την οποία διασχίζουν κάθετα και τα δύο οχήματα. Άρα παραβίαση σήμανσης και υπαιτιοτητα 50-50. Απορώ που δεν το ανέφερε κανένας. Κακώς έστριψαν αριστερά και οι δύο, ασχέτως ύπαρξης πινακίδας. 

Προφανώς η τροχαία το κατέγραψε και το είδαν στην ασφαλιστική. 

Φυσιολογική πορεία δεξιά, μετά αριστεράς σε φανάρι ή κόμβο με διακεκομμένη και έξοδο στην άλλη κατεύθυνση. 

Εφόσον δεν υπάρχει απαγορευτικό μπορούν να στρίψουν αριστερά.
Και στο ύψος της Κιουρκατιωτού και στο ύψος της Πεισιστράτου διακόπτεται η διπλή.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, grinder_ είπε

Εφόσον δεν υπάρχει απαγορευτικό μπορούν να στρίψουν αριστερά.
Και στο ύψος της Κιουρκατιωτού και στο ύψος της Πεισιστράτου διακόπτεται η διπλή.

Αν διακόπτεται η διπλή οκ, δεν φαίνεται καθαρά από τα καρέ.

Δεν νομίζω στον ΚΟΚ να επιτρέπεται να διασχίσει τη διπλή διαχωριστική όχημα από ότι θυμάμαι πάντως. Διαχωρίζει ρεύματα κυκλοφορίας που δεν πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία, σαν νοητός τοίχος. 

Η αριστερή στροφή σε διπλή γραμμή για έξοδο μου έχει τύχει να θεωρείται λόγος παραβίασης ΚΟΚ σε φίλο που κινείται επί της οδού και στρίβει αριστερά για να εξέλθει. Και του έκοψε και κλήση η τροχαία μόλις το δήλωσε λέγοντας του ευγενικά "κύριε έπρεπε να πάτε παρακάτω όπου διακόπτεται η διπλή για να στρίψετε αριστερά, έχετε υποπέσει σε παράβαση". 

Πριν την διάβαση πάντως σίγουρα φαίνεται ξεκάθαρα διπλή γραμμή, μετά δεν είμαι σίγουρος. φαίνεται μια λωρίδα συνεχής, η τροχαία τι έγραψε στο δελτίο όμως ΟΡ? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

Αν διακόπτεται η διπλή οκ, δεν φαίνεται καθαρά από τα καρέ.

Δεν νομίζω στον ΚΟΚ να επιτρέπεται να διασχίσει τη διπλή διαχωριστική όχημα από ότι θυμάμαι πάντως. Διαχωρίζει ρεύματα κυκλοφορίας που δεν πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία, σαν νοητός τοίχος. 

Η αριστερή στροφή σε διπλή γραμμή για έξοδο μου έχει τύχει να θεωρείται λόγος παραβίασης ΚΟΚ σε φίλο που κινείται επί της οδού και στρίβει αριστερά για να εξέλθει. Και του έκοψε και κλήση η τροχαία μόλις το δήλωσε λέγοντας του ευγενικά "κύριε έπρεπε να πάτε παρακάτω όπου διακόπτεται η διπλή για να στρίψετε αριστερά, έχετε υποπέσει σε παράβαση". 

Ναι στο καρέ δεν διακρίνεται καθόλου. Νοητά όμως φαίνεται ξεκάθαρα ότι το μαύρο βρίσκεται εκτός λωρίδας.

Αν δεις maps Δεκέμβριο του 2014 είναι ευδιάκριτο ότι διακόπτεται σε αυτά τα σημεία για να γίνει διέλευση.
Τα επόμενα χρόνια όντως φαίνεται σαν να συνεχίζει και να έχει φθαρεί.
Τα έχουμε πει, σωστή/φρέσκια σήμανση να υπήρχε στους δρόμους και ιδιωτικές εταιρίες γερανοφόρων να οργώνουν τουλάχιστον τα παρκαρισμένα σε διασταυρώσεις που κόβουν εγκληματικά την ορατότητα θα είχε λυθεί το πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, grinder_ είπε

Ναι στο καρέ δεν διακρίνεται καθόλου. Νοητά όμως φαίνεται ξεκάθαρα ότι το μαύρο βρίσκεται εκτός λωρίδας.

Αν δεις maps Δεκέμβριο του 2014 είναι ευδιάκριτο ότι διακόπτεται σε αυτά τα σημεία για να γίνει διέλευση.
Τα επόμενα χρόνια όντως φαίνεται σαν να συνεχίζει και να έχει φθαρεί.
Τα έχουμε πει, σωστή/φρέσκια σήμανση να υπήρχε στους δρόμους και ιδιωτικές εταιρίες γερανοφόρων να οργώνουν τουλάχιστον τα παρκαρισμένα σε διασταυρώσεις που κόβουν εγκληματικά την ορατότητα θα είχε λυθεί το πρόβλημα.

παίζει να πέρασε κανένα συνεργείο του Δήμου τόσα χρόνια μετά και να άλλαξε την σήμανση από.... βαρεμάρα να σηκώσει το ρόλο πάντως. το έχω δει κ αυτό, έβαψαν οι αστερίες χιλιόμετρα σερί χωρις να αφήσουν κενό στην διπλή ακόμα και σε νόμιμους κόμβους. 

Κακή σήμανση όπως σωστα λές και ορατότητα. Γ αυτό αν είχε το δελτίο της τροχαίας που του έδωσαν θα φανεί τι σημείωσαν πάνω. Εκεί πήγε η σκέψη μου από την απευθείας απάντηση της ασφαλιστικής αφού είδε και το βίντεο να του πει 50-50.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, mezger είπε

Ο κώδικας ρε παιδια είναι απόλυτα σαφής

Δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο.

12 ώρες πριν, mezger είπε

Τι γίνεται όταν υπάρχουν δύο στοπ ένας θεός ξέρει (ή ένας δικηγόρος με εμπειρίες απο υποθέσεις που έφτασαν στα δικαστήρια, αν υπάρχει)

Κωλοτουμπα δλδ.

• Thanks 1
Δημοσ.

αυτο που βλεπουμε ειναι οτι και οι δυο πρεπει να ξαναδωσουν για διπλωμα.

ο ασπρος στην ουσια παει αναποδα.Ο αλλος σου λεω εγω εστριψα ανοιχτα....

• Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, atheatos said:

Στον Καναδά σχεδον όλες οι διασταυρωσεις εντος πόλης εχουν στοπ, σε ολους. 4 στοπ και κανένας δεν λέει τίποτα....Περιμένουν όλοι ποιος θα κάνει πρώτος την κίνηση και μετα ένας ένας ακολουθουν.  

Κανονικά αυτο ειναι λάθος.  Ο κοκ και τα σημετα γενικά, υπάρχουν για να μειωθεί το κόστος συνεννόησης και κατ επέκταση να διευκολυνθεί η κίνηση. Αν ειναι μα σταματάμε όλοι και να συνέλθουμε με νοήματα,  δεν εχει λόγο ύπαρξης το stop.

Επεξ/σία από manos08
Δημοσ.
3 ώρες πριν, manos08 είπε

Αν ειναι μα σταματάμε όλοι

Το χασαμε ηδη.
Οι Καναδοι φημιζονται για την ευγενεια τους.
Εμεις εδω ειμαστε χειροτεροι απο την Ινδια,γιατι οι Ινδοι τα καταφερνουν μεσα σε εκεινο το χαμο.
Εμεις οχι απλα δεν τα καταφερνουμε,αλλα γελαμε με τα βιντεο που βλεπουμε και νομιζουμε οτι ειμαστε καλυτεροι.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Το χασαμε ηδη.
Οι Καναδοι φημιζονται για την ευγενεια τους.
Εμεις εδω ειμαστε χειροτεροι απο την Ινδια,γιατι οι Ινδοι τα καταφερνουν μεσα σε εκεινο το χαμο.
Εμεις οχι απλα δεν τα καταφερνουμε,αλλα γελαμε με τα βιντεο που βλεπουμε και νομιζουμε οτι ειμαστε καλυτεροι.

Μη γράφεις ανακρίβειες που μπορείς να εξακριβώσεις εύκολα Online. Εντάξει είμαστε χαμηλά στην Ευρώπη, αλλά όχι κι έτσι.

• Haha 1
Δημοσ.
8 minutes ago, Jts said:

Μη γράφεις ανακρίβειες που μπορείς να εξακριβώσεις εύκολα Online. Εντάξει είμαστε χαμηλά στην Ευρώπη, αλλά όχι κι έτσι.

Είμαστε πάααρα πολύ χαμηλά και βαδίζουμε προς τα εκεί...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Stratosnis είπε

Είμαστε πάααρα πολύ χαμηλά και βαδίζουμε προς τα εκεί...

Το ότι είμαστε πιο χαμηλά απ'ότι θα έπρεπε ισχύει, αλλά δεν χειροτερεύουμε. Κι αυτό εύκολα το βρίσκεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...