Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Pokemon640 είπε

Άμα δουλεύει κάτι μην το πειράζεις. Μια χαρά είμαι και εγώ με windows 7 😁

Παντα θα μπορει να δουλευει ομως καλυτερα κατι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, anax111 είπε

Και τώρα Windows  XP! Το μέλλον είναι εδώ! 

Πλάκα πλάκα και εγώ αυτό σκέφτηκα. Windows XP η Window 7 ίσως καλύτερα. Αλλά χρειάζετε ένα λογισμικό ειδικά φτιαγμένο για τα αεροδρόμια, ένα κλειστό σύστημα. Κανονικά η Microsoft θα έπρεπε να φτιάξει ένα καινούριο λογισμικό, ένα Windows type 10 η 11 χωρίς όλες τις βλακίες του ίντερνετ και την παρακολούθηση τους. Αλλα το τι πρέπει και τι κάνουμε πλέον τα τελευταία 15 με 20 χρόννια είναι η μέρα με τη νύχτα.. To golden age του software φαίνετε να έχει περάσει, και το golden age του bloatware και spyware εχει ξεκινήσει, 'ολα πλ'εον θυσιασμένα στομ βωμό του χρήματος.

Επεξ/σία από Georgios Pappas
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Pokemon640 είπε

Άμα δουλεύει κάτι μην το πειράζεις. Μια χαρά είμαι και εγώ με windows 7 😁

Αν το βγάζεις στο internet, κάθε άλλο παρά καλά είσαι. Αν το έχεις σε ένα κλειστό οικοσύστημα, π.χ. virtual machine χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε vlan, τότε κανένα πρόβλημα. Κι εγώ χρησιμοποιώ Windows7, αλλά με τον τρόπο που περιέγραψα και για συγκεκριμένες εφαρμογές που δεν τρέχουν σωστά σε νεότερες εκδόσεις των windows. 

Δημοσ.

οι πεα έχουν υπολογιστές για συγκεκριμένα λογισμικά που δεν ενδιαφέρει κάποιον να είναι updated ούτε να τρέχουν win11, και linux έχω δει για τα σχέδια πτήσης.

Δημοσ.

windows 7 the best. ολα τα αλλα τα κανουν για να κονομανε και να πουλανε νεους επεξεργαστες χωρις αποδοση. με προσχημα την ασφαλεια μας εχουν ζαλισει καθε μερα με αναβαθμισεις και προβληματα. οπως πλεον εχει γινει το android καθε λιγο και λιγακι νεα αναβαθμηση. περασα αναγκαστικα απο 7 σε 11 λογο νεου επεξεργαστη και καθε λιγο ολο κατι χαλαει, μια δεν δουλευει ο ηχος μια οι usb ports κανουν disconnect μια κολλαει και δεν ξερω τι γινεται. εχω το microsoft flight simulation 2020 με καποια χειρηστηρια συνδεμενα και 1 στις 3 φορες ολο και καποιο προβλημα εχω. 

• Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Georgios Pappas είπε

Κανονικά η Microsoft θα έπρεπε να φτιάξει ένα καινούριο λογισμικό, ένα Windows type 10 η 11 χωρίς όλες τις βλακίες του ίντερνετ και την παρακολούθηση τους.

Κι όμως έχει φτιάξει και ονομάζεται Windows Enterprise LTSC.

Αναφορά σε κείμενο

With the LTSC servicing model, you can delay receiving feature updates and instead only receive monthly quality updates on devices. Features from Windows 10 and 11 that could be updated with new functionality, including Microsoft Edge and in-box Windows apps, are also not included. Feature updates are offered in new LTSC releases every several years instead of every few months. You can choose to install them as in-place upgrades, or even skip releases, what's best for your business requirements. Microsoft is committed to providing bug fixes and security patches for each LTSC release during the extended LTSC servicing lifecycle.

Important
The long-term servicing channel isn't intended for deployment on most or all the PCs in an organization. The LTSC edition of Windows provides a deployment option for special-purpose devices and environments. These devices typically do a single important task and don't need feature updates as frequently as other devices in the organization. These devices are also typically not heavily dependent on support from external apps and tools. Since the feature set for LTSC doesn't change for the lifetime of the release, over time there might be some external tools that don't continue to provide legacy support.

...και...

Αναφορά σε κείμενο

The Long-Term Servicing Channel (LTSC) is designed for Windows 10 devices and use cases where the key requirement is that functionality and features don’t change over time. Examples include medical systems (such as those used for MRI and CAT scans), industrial process controllers, and air traffic control devices. These devices share characteristics of embedded systems: they are typically designed for a specific purpose and are developed, tested, and certified before use. They are treated as a whole system and are, therefore, commonly “upgraded” by building and validating a new system, turning off the old device, and replacing it with the new, certified device.

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ που τα λέμε υπήρχαν υπηρεσίες στην Ελλάδα που είχαν τα 98 όπως μου έλεγαν υπάλληλοι. Τώρα οι περισσότερες ζήτημα αν έχουν τα 10αρια. 

Δημοσ.
Στις 13/6/2025 στις 8:53 ΠΜ, csontheline είπε

Ακούγεται πολύ, αλλά δεν ισχύει και τόσο. Ναι, υπάρχουν προγράμματα που τρέχουν έτσι (γιατί κανείς δεν διέθεσε τα χρήματα για την αναβάθμισή τους), αλλά οτιδήποτε προστίθεται ή αλλάζει, αναβαθμίζεται ή γράφεται σε νεότερες γλώσσες. Όσο για το "απαρχαιομένο" as400, μια χαρά είναι πιο αναβαθμισμένο, σταθερό και ασφαλές από την τελευταία έκδοση των windows server 2025 (για όνομα του Θεού, μην αναφέρετε τα windows 11, δεν τρέχουν συστήματα εκεί πάνω) και υποστηρίζει περισσότερες γλώσσες προγραμματισμού, ενώ ταυτόχρονα τρέχει κώδικα γραμμένο πριν από 35 χρόνια ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. 

Δεν μιλησα για το front-end, εγω αναφερομαι στο back-end των τραπεζων και οχι μονο.

Σε μια εταιρια που συνεργαζομαι υπαρχει ομαδα με 25 ατομα μονο για την Cobol, οι μισοι ειναι απο Ινδια ... go figure!

Και δουλειά και λεφτά υπαρχουν σε αυτες τις θεσεις.

Δημοσ.
1 hour ago, lbit said:

Δεν μιλησα για το front-end, εγω αναφερομαι στο back-end των τραπεζων και οχι μονο.

Σε μια εταιρια που συνεργαζομαι υπαρχει ομαδα με 25 ατομα μονο για την Cobol, οι μισοι ειναι απο Ινδια ... go figure!

Και δουλειά και λεφτά υπαρχουν σε αυτες τις θεσεις.

Ποιος μίλησε για το front-end;
Βασικά, τα πάντα μπορούν να τρέξουν αυτά τα συστήματα, είναι πολλά στην τιμή του ενός. Για αυτό είναι και πιο ακριβά στην αρχική αγορά.
Ναι, οι μισοί (και παραπάνω) είναι από Ινδία γιατί έχουν άπειρο κόσμο εκεί, πολύ φθηνότερο, με πολλή περισσότερη όρεξη να ασχοληθεί με αυτά τα συστήματα.

Δουλειά υπάρχει, για λεφτά, δεδομένης του πολύ μικρού εξειδικευμένου δυναμικού, όχι και τόσο. Καλύτερα από τον μέσο εργαζόμενο στο IT, όχι τρομακτική διαφορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...