Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Έχω εξοχικό σπίτι σε κεντρικό σημείο επαρχιακής πόλης και στην περιοχή μου υπάρχει μόνο μία 5G κεραία (απόσταση 500-600 μέτρα περίπου αλλά σε πυκνοκατοικημένη περίοχη με πολλές πολυκατοικίες που επηρεάζουν το σήμα μου) ενώ υπάρχουν αρκετές παλιότερες 4G κεραίες. Έχω ένα 5G router από πέρσι το οποίο είναι κλειδωμένο στη μοναδική 5G κεραία της περιοχής, αλλά τώρα το καλοκαίρι φαίνεται να μη τραβάει τόσο (μιας και δεν έχω και το καλύτερο δυνατό σήμα). Πέρσι τα πράγματα ήταν αρκετά καλύτερα (έβλεπα download μεχρι 550 ενώ φέτος ούτε 300 πλέον). Την ίδια στιγμή, υπάρχουν 4G κεραίες σε κοντινή απόσταση (250-300 μέτρα σε καθαρή ευθεία χωρίς κανένα εμπόδιο ανάμεσα), που θεωρητικά θα μπορούσαν να μου δώσουν καλύτερη ταχύτητα (σε παλαιότερο 4g κινητό με Carrier Aggregation βλέπω 200+ σταθερά στο down λόγω του ότι έχει δυνατό σήμα).

Η ερώτηση μου είναι (ελπίζω να υπάρχει κανένας insider της πρώην πράσινης εταιρίας aka ματζεντα) :
Υπάρχει πιθανότητα να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες 4G κεραίες σε 5G στο άμεσο μέλλον, ή αυτές θα παραμείνουν ως έχουν μέχρι να γίνει πλήρης μετάβαση σε 5G κάποια στιγμή στο μέλλον; Γενικά, γίνεται αναβάθμιση υπαρχόντων 4G ιστών σε 5G ή αυτό γίνεται μόνο σε νέες εγκαταστάσεις;

Ρωτάω επειδή θα με ενδιέφερε να ξέρω αν αξίζει να περιμένω βελτίωση του 5G σήματος ή όχι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Kind reminder αν υπάρχει κανένας "insider" με παραπάνω πληροφορίες από το roadmap της πρωην πράσινης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...