christos_kapi Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Καλημέρα. Θέλω να συνδέσω 2 σπίτια με το ίδιο δίκτυο starlink. Στο ενα μένω εγω με την οικογένεια μου (2οροφο στο επανω) και έχω συνδέσει τη κεραία με το ρουτερ περνώντας το καλώδιο μεσα από τον τοίχο με τρύπα. Το αλλο σπιτι ειναι μπροστα από το δικό μου και ισόγειο. Λόγω κεραμοσκεπης που παρεμβαλεται ανάμεσα στα 2 σπίτια τα οποία ειναι σχεδον μεσοτοιχια, ειναι λογικό να μη πιάνει καθολου στο αλλο σπιτι. Σκέφτομαι να τραβηξω ethernet απο το gen3 starlink router εξω απο τον τοίχο, να το περάσω στο κάτω σπιτι και εκει να συνδέσω μια συσκευή αναμετάδοσης του σήματος. 2 ερωτήσεις: 1: τι συσκευή θα βάλω γιατι έχω μπερδευτεί με τα extenders, routers, repeaters, mesh κλπ μπορώ να παρω ενα απλό ρουτερ και να το κάνω repeater; θα πρέπει να βάλω συγκεκριμένα extender ή mesh; σε αυτή τη περίπτωση δε με νοιαζει το latency/ping γιατι θα ειναι μονο για σερφαρισμα των γονιών μου. 2: στο πάνω σπιτι το δικό μου Θέλω να λειτουργεί κανονικά το wifi του starlink router γιατι το χρησιμοποιω και για gaming. Θα απενεργοποιηθει αν κανω τη ρύθμιση bypass από το app για να εχει σήμα το δεύτερο router/extender; τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω δλδ για να έχουν σήμα wifi και τα 2 routers; Συγγνώμη για το μακροσκελες κείμενο. 🙂
Λύση Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιουνίου Λύση Δημοσ. 13 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, christos_kapi είπε Καλημέρα. Θέλω να συνδέσω 2 σπίτια με το ίδιο δίκτυο starlink. Στο ενα μένω εγω με την οικογένεια μου (2οροφο στο επανω) και έχω συνδέσει τη κεραία με το ρουτερ περνώντας το καλώδιο μεσα από τον τοίχο με τρύπα. Το αλλο σπιτι ειναι μπροστα από το δικό μου και ισόγειο. Λόγω κεραμοσκεπης που παρεμβαλεται ανάμεσα στα 2 σπίτια τα οποία ειναι σχεδον μεσοτοιχια, ειναι λογικό να μη πιάνει καθολου στο αλλο σπιτι. Σκέφτομαι να τραβηξω ethernet απο το gen3 starlink router εξω απο τον τοίχο, να το περάσω στο κάτω σπιτι και εκει να συνδέσω μια συσκευή αναμετάδοσης του σήματος. 2 ερωτήσεις: 1: τι συσκευή θα βάλω γιατι έχω μπερδευτεί με τα extenders, routers, repeaters, mesh κλπ μπορώ να παρω ενα απλό ρουτερ και να το κάνω repeater; θα πρέπει να βάλω συγκεκριμένα extender ή mesh; σε αυτή τη περίπτωση δε με νοιαζει το latency/ping γιατι θα ειναι μονο για σερφαρισμα των γονιών μου. 2: στο πάνω σπιτι το δικό μου Θέλω να λειτουργεί κανονικά το wifi του starlink router γιατι το χρησιμοποιω και για gaming. Θα απενεργοποιηθει αν κανω τη ρύθμιση bypass από το app για να εχει σήμα το δεύτερο router/extender; τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω δλδ για να έχουν σήμα wifi και τα 2 routers; Συγγνώμη για το μακροσκελες κείμενο. 🙂 Καλώδιο προς το άλλο σπίτι και ένα access point για wifi
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 26 λεπτά πριν, christos_kapi είπε Και από ρυθμίσεις του access point; Τι ρυθμίσεις;Πως θα βάλεις τον κωδικό στις συσκευές;Εχει μάνουαλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα