petros002 Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου Γεια σε όλους, Πριν από δύο μέρες μου έβαλαν οπτικές ίνες στο σπίτι. Ο τεχνικός που ήρθε έκανε την εγκατάσταση, αλλά δεν έκανε καθαρισμό στις άκρες των οπτικών ινών, κάτι που θεωρώ σημαντικό για την ποιότητα της σύνδεσης. Όταν έκανα το πρώτο τεστ ταχύτητας, είδα ότι το ping ήταν στα 10ms, το οποίο μου φάνηκε αρκετά υψηλό για μια οπτική ίνα, ειδικά αφού πριν με VDSL είχα 12ms ping. Επικοινώνησα με την Cosmote και μου είπαν ότι φταίει το router, και έκαναν κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις του. Ωστόσο, μετά από αυτές τις αλλαγές, το router σταμάτησε να λειτουργεί εντελώς. Έκαναν reset και πάλι δούλεψε κανονικά, αλλά το ping παρέμεινε ίδιο. Όταν τους ζήτησα να στείλουν έναν τεχνικό να ελέγξει αν υπάρχει απώλεια ή κάποιο πρόβλημα στην εγκατάσταση, μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να φταίει η εγκατάσταση. Ο τεχνικός που έκανε την αρχική εγκατάσταση μου είπε ότι το θέμα θα διορθωθεί μέσα σε μία μέρα με μια ενημέρωση στο ONT, όμως πέρασαν δυο μέρες και δεν έγινε καμία αλλαγή. Έχει κανείς εμπειρία με παρόμοιο πρόβλημα; Μπορεί το ping στα 10ms να οφείλεται στον μη καθαρισμό των άκρων της οπτικής ίνας; Υπάρχει τρόπος να πιέσω να γίνει πιο ενδελεχής έλεγχος στην εγκατάσταση ή να γίνει κάποιο πιο σωστό reset/update στο ONT; Ευχαριστώ πολύ!
petros002 Δημοσ. 14 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 1 ώρα πριν, jimakos00 είπε από το κινητό έχεις 10 ms ping ; να το τεστ έγινε από το κινητό την ημέρα της εγκατάστασης που ήταν παρόν και ο τεχνικός και όταν του το έδειξα μου είπε ότι το ping είναι υψηλό αλλά αφού κάνει το ΟΝΤ ενημέρωση μέσα σε μια μέρα θα πέσει στο 4-5
jimakos00 Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου Το ping μιας σύνδεσης το μετράμε από σταθερό υπολογιστή συνδεδεμένο με καλώδιο ethernet με τον router. Το wifi έχει απώλειες. 1
petros002 Δημοσ. 15 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 3 ώρες πριν, jimakos00 είπε Το ping μιας σύνδεσης το μετράμε από σταθερό υπολογιστή συνδεδεμένο με καλώδιο ethernet με τον router. Το wifi έχει απώλειες. δεν το ήξερα, θα το δοκιμάσω με αυτόν τον τροπο να κάνω ένα τεστ να δω τα αποτελέσματα.
Λύση petros002 Δημοσ. 16 Ιουνίου Μέλος Λύση Δημοσ. 16 Ιουνίου Στις 14/6/2025 στις 11:13 ΜΜ, jimakos00 είπε Το ping μιας σύνδεσης το μετράμε από σταθερό υπολογιστή συνδεδεμένο με καλώδιο ethernet με τον router. Το wifi έχει απώλειες. τελικά έκανα το τεστ στον υπολογιστή με ethernet και το ping έπεσε στο 5 ms, ειχες δίκιο σε ευχαριστώ για την συμβουλή και την βοήθεια !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα