Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά.

Μένω δυστυχώς σε περιοχή που συχνά έχω τα ωραία της ΔΕΗ. Σήμερα είχα πάλι Τσακ τσούκ ήτοι στιγμιαίες διακοπές ρευματος πράγμα αρκετά σπαστικό. Σήμερα έκανε τουλάχιστον 4-5. Για τις συσκευές μου έχω ένα ups αλλά το μόντεμ είναι σε άλλη θέση και δεν έχω.

Σκέφτηκα μήπως αγόραζα αυτό. Ωστόσο κάποιος που διάβασα έλεγε ότι άμα τραβήξεις το ρεύμα κρατάει το μόντεμ αλλά στις στιγμαιες διακοπές δεν κρατάει το μόντεμ ανοικτό. Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτό οπότε θέλω την γνώμη σας μιας και το θέλω στην ουσία γι αυτόν τον λόγο. Γενικά δεν θέλω κάτι με όγκο.

Από την άλλη είδα και αυτό λίγο πιο ακριβό (δεν με ενοχλεί και τόσο η διαφορά στο κόστος) αλλά λέει 3.0amper...το μοντεμ θελει 2.0α...κανει;  Απο οσα ξερω λογικα κανει και θα παρει οσα χρειαζεται.σωστα;

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ.

Φαντασου το πρωτο που αναρτησες γραφει εξοδος τροποποιημενου ημιτονου,ενω βγαζει συνεχες ρευμα 😅 .

σε μια φωτογραφια γραφει "ταση εξοδου DC 9/12v-50-60 Hz.

Εξοδος σε usb.Χρόνος μεταφορας λέει 0msec-αμεση δηλαδη αρα δεν κανει διακοπη.

Το αλλο ειναι κορυφη τι να πουμε.

• Haha 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, nickvas19 είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Μένω δυστυχώς σε περιοχή που συχνά έχω τα ωραία της ΔΕΗ. Σήμερα είχα πάλι Τσακ τσούκ ήτοι στιγμιαίες διακοπές ρευματος πράγμα αρκετά σπαστικό. Σήμερα έκανε τουλάχιστον 4-5. Για τις συσκευές μου έχω ένα ups αλλά το μόντεμ είναι σε άλλη θέση και δεν έχω.

Σκέφτηκα μήπως αγόραζα αυτό. Ωστόσο κάποιος που διάβασα έλεγε ότι άμα τραβήξεις το ρεύμα κρατάει το μόντεμ αλλά στις στιγμαιες διακοπές δεν κρατάει το μόντεμ ανοικτό. Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτό οπότε θέλω την γνώμη σας μιας και το θέλω στην ουσία γι αυτόν τον λόγο. Γενικά δεν θέλω κάτι με όγκο.

Από την άλλη είδα και αυτό λίγο πιο ακριβό (δεν με ενοχλεί και τόσο η διαφορά στο κόστος) αλλά λέει 3.0amper...το μοντεμ θελει 2.0α...κανει;  Απο οσα ξερω λογικα κανει και θα παρει οσα χρειαζεται.σωστα;

Ευχαριστώ.

Το πρωτο που εστειλες μια χαρα κανει δουλεια.. εχ το ιδιο και κραταει περιπου 4-5 ωρες.. Απλα θα πρεπει ο ΟΤΕ στις καμπίνες να εχει ups. Αν δεν εχει, παλι θα εισαι χωρις ιντερνετ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και πως θα δω εάν έχει Μπαταρία στις καμπίνες  του ΟΤΕ;
το 1ο που έστειλα κάπου διάβασα ότι δημιουργεί συχνές αποσυνδέσεις για κάποιον λόγο σε κάποια σχόλια στο Σκρουτζ. Το ίδιο και στο YouTube 

Στην φωτογραφία λέει έτσι 9v έως 12 διότι έχει διακόπτη να διαλέξεις τι θέλεις .

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ.
5 ώρες πριν, nickvas19 είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Ευχαριστώ.

Αν το ρουτερ σου ειναι 12Vdc παρε ενα σαν και το παρακατω. Με μια μπαταρια πολυβδου 12V/7.2Ah θα εχεις μεγαλη αυτονομία και η μπαταριά ειναι οικονομική και θα σε βγαζει 2 με 3 χρόνια (αναλογα με την ποιοτητα που θα παρεις)  οπου θα την αλλαζεις.

Αναφορά σε κείμενο

Τροφοδοτικό 13,8V DC 3A αδιαλείπτου παροχής (UPS) σε μεταλλικό κουτί με θέση για μπαταρία μολύβδου 12V/7Ah (η μπαταρία δεν περιλαμβάνεται). Διαθέτει μία έξοδο 13,8 VDC (μονής εξόδου) με δυνατότητα ρύθμισης της τάσης εξόδου με ποτενσιόμεντρο και διαθέτει και έξοδο φόρτισης μπαταρίας. 

Λειτουργεί ως τροφοδοτικό αδιαλείπτου παροχής (UPS) ώστε σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, να παρέχεται η τροφοδοσία από την μπαταρία. Παρέχεται σε μεταλλικό κουτί, με εξωτερικό κλείδωμα (περιλαμβάνει 2 κλειδιά) και διαθέτει 4 ενδεικτικά LED στην πρόσοψη του:

• AC POWER (Τάση εισόδου 220V AC)
  • DC OUTPUT (Τάση εξόδου)
  • BATTERY CHARGE (Φόρτιση μπαταρίας)
  • BATTERY LOW ALARM (Ένδειξη χαμηλής μπαταρίας)

-

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

• Τάση Εισόδου: 100~240 VAC
  • Τάση Εξόδου: 13,8V DC  (12~14V Ρυθμιζόμενη)
  • Ρεύμα Εξόδου: 3Α
  • Ρεύμα φόρτισης: 0,8A Smart charger
  • Διαστάσεις Καμπίνας: 225x195x80mm
  • Θέση Μπαταρίας: 12V 7Ah Επαναφορτιζόμενη Μολύβδου

ZTP1203B-01.jpg

Δημοσ.
18 ώρες πριν, nickvas19 είπε

τι μοντέλο είναι αυτό; πρώτη φορά το βλέπω. πως λέγεται;

Δεν ειναι καποιο συγκεκριμενο μοντελο, ειναι κατηγορια. Ψαξε για "τροφοδοτικό backup" και θα βρεις διαφορες μαρκες. Επελεξε ενα συμφωνα με τα αμπερ που ειναι το ρουτερ σου. Μεγαλύτερο δεν πειραζει να ειναι (το τρ/κο) , μικρότερο μην ειναι. Και βασικό το ρουτερ σου να ειναι 12Vdc. Αν ειναι 9 δεν κανει, εκει θελει αλλες διαταξεις μετα, step up converter κλπ. 
Γραψε εδω αν εχεις καμια απορία. 

Μόλις τώρα, Petros Electron είπε

step up converter

*step down converter (απο 12 σε 9) 

Δημοσ.

το θέμα είναι από αυτά που έδειξα....θα μπορέσω να τα ανοίξω και να αλλάξω μπαταρίες; ή το πετάω όπως είναι;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, nickvas19 είπε

το θέμα είναι από αυτά που έδειξα....θα μπορέσω να τα ανοίξω και να αλλάξω μπαταρίες; ή το πετάω όπως είναι;

Στο 1ο οχι, ασε που δεν θα βρεις και μπαταριά ανταλλακτική. Στο 2ο παλι ενδεχομένως ναι αλλα μπορει να φοραει καμια περίεργη *σε διαστάσεις* και να μην συμφέρει οικονομικά.
Παράδειγμα δες ποσο εχει μια 12V 7Ah και κρίνε μόνος σου. Εγω 72 ευρώ για αυτο το APC δεν θα τα εδινα.  

Δημοσ.

Τα ups για τα μόντεμ γιατί είναι διαφορετικά από τα τυπικά των υπολογιστών?

Βλέπω εδώ ότι άλλα είναι 9 βολτ, άλλα 12, έχουν έξοδο usb ή με στρογγυλό βύσμα κλπ.

Για ποιο λόγο να μην μπει ένα απλό ups πριν τον μετασχηματιστή της τροφοδοσίας του μόντεμ και τέλος?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Για ποιο λόγο να μην μπει ένα απλό ups πριν τον μετασχηματιστή της τροφοδοσίας του μόντεμ και τέλος?

Γιατι σπαταλάς ποιο πολυ ενεργεία. Το ups εχει μπαταριά 12V στην οποία σε διακοπή ρεύματος θα πρέπει το inverter του να κανει την συνεχή ταση της μπαταρίας σε εναλλασσόμενη.
Επισης τα οικονομικά ups δεν ειναι εξοδου καθαρού ημίτονου αλλά τροποποιημένου.
Το τροποποιημένο ημίτονο ας πουμε "μπακάλικα" οτι θα "κουράσει" το τροφοδοτικό του ρουτερ για αυτο και δεν ενδεικνύονται για συνεχή χρήση.. Υπάρχει και η λυση βεβαια του UPS "καθαρού" ημίτονου αλλα πολλα τα χρήματα εκει χωρις λογο, αφου υπάρχει η εναλλακτική..
Αντίθετα ενα UPS των 12V σε διακοπή ρεύματος θα δωσει καθαρό DC 12V και το ρουτερ θα λειτουργήσει αψογα σαν να ηταν με το δικο του τροφοδοτικό 230V. Και τελος αν το ρουτερ μας ειναι 9V η 15 κλπ υπαρχει και η λυση του stepdown ή stepup converter μετα την εξοδο του UPS 12V χαμηλώνουμε η ανεβάζουμε την ταση ανάλογα με τις ανάγκες μας. 
Όποτε με ενα σπάρο 2 τρυγόνια, καλύτερη διαχείριση κατανάλωσης και καλύτερη λειτουργία εφεδρείας :) 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω της Lamtech το μαύρο με τα 30w εδώ και 2 χρόνια. Επάνω έχω το Fritz Router, ένα 5port Sodola network switch 2.5Gb και με την μπροστινή USB δίνω ρεύμα σε ένα Raspberry Pi 4B 2G. Τα κρατάει όλα μια χαρά για κανα 2ωρο.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Γιατι σπαταλάς ποιο πολυ ενεργεία. Το ups εχει μπαταριά 12V στην οποία σε διακοπή ρεύματος θα πρέπει το inverter του να κανει την συνεχή ταση της μπαταρίας σε εναλλασσόμενη.
Επισης τα οικονομικά ups δεν ειναι εξοδου καθαρού ημίτονου αλλά τροποποιημένου.
Το τροποποιημένο ημίτονο ας πουμε "μπακάλικα" οτι θα "κουράσει" το τροφοδοτικό του ρουτερ για αυτο και δεν ενδεικνύονται για συνεχή χρήση.. Υπάρχει και η λυση βεβαια του UPS "καθαρού" ημίτονου αλλα πολλα τα χρήματα εκει χωρις λογο, αφου υπάρχει η εναλλακτική..
Αντίθετα ενα UPS των 12V σε διακοπή ρεύματος θα δωσει καθαρό DC 12V και το ρουτερ θα λειτουργήσει αψογα σαν να ηταν με το δικο του τροφοδοτικό 230V. Και τελος αν το ρουτερ μας ειναι 9V η 15 κλπ υπαρχει και η λυση του stepdown ή stepup converter μετα την εξοδο του UPS 12V χαμηλώνουμε η ανεβάζουμε την ταση ανάλογα με τις ανάγκες μας. 
Όποτε με ενα σπάρο 2 τρυγόνια, καλύτερη διαχείριση κατανάλωσης και καλύτερη λειτουργία εφεδρείας :) 

Πετρο Ποσοι υπολογιστες δουλευουν με οικονομικα ups και δεν παθαινουν τιποτα!! Και αυτοι τροφοδοτικα εχουν.Στα υπολοιπα με βρισκεις συμφωνο.

Δημοσ.

Έχω το πρώτο που έδειξες και είναι άψογο. Μου το είχαν δώσει με το router με την σύνδεση, το έχω πάνω από 3 χρόνια(ίσως και παραπάνω) και έχει βγει μια χαρά.

Κρατάει πολλές ώρες το router.

Για αλλαγή μπαταρίας δεν αξίζει καν τον κόπο. Είχα ανοίξει ένα από τον προηγούμενο πάροχο, έχει τις κλασσικές 18650, αλλά μια να τις αγοράσεις, μια να τις αλλάξεις, δώσε 30 ευρώ και πάρε καινούριο.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vasilllis είπε

Πετρο Ποσοι υπολογιστες δουλευουν με οικονομικα ups και δεν παθαινουν τιποτα!! Και αυτοι τροφοδοτικα εχουν.

Δεν σημαίνει οτι ενας υπολογιστής που εχει επανω του UPS με modified sinewave οτι θα χαλάσει. 
Απλα καποια τροφοδοτικά με active PFC καλο ειναι να ειναι σε UPS με pure sine wave οταν εχουμε σκοπο να τα τροφοδοτούμε για μεγαλο διάστημα σε διακοπή ρεύματος. Γιατι το modified η το aprox. sinewave οπως το λενε θα στρεσαρει το τροφοδοτικο τους (οταν αυτο ειναι APFC)
Για τους υπολοίπους οικιακούς υπολογιστές καλο ειναι σε μια διακοπή ρευματος και οσο ειναι επανω στο UPS να τους τερματίζουμε με ασφαλεια.
Για αυτο σε σερβερς και σε υπόλοιπα μηχανήματα (πχ ιατρικά) που δεν πρεπει να κλεισουν σε διακοπη ρεύματος συνηθως εχουν UPS καθαρου ημίτονου και συνήθως ειναι και double convention online UPS. 

Οποιος θελει να δει τι ειναι το μεν και το δεν ας δει το παρακατω βιντεο. :) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...