russianpa50 Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Καλημέρα παιδιά από Αίγιο Αχαΐας Αιγιαλείας Πελοπόννησο , έχω αυτό το εργαλείο και θα ήθελα να κάνω μια μετατροπή, ένα πρότζεκτ που περιλαμβάνει αποσυναρμολόγηση και επανασυναρμολόγηση χωρίς το κέλυφος του τα πλαστικά και οι δευτερεύουσες πλακέτες, μόνο η μητρική πλακέτα και η άσπρη USB b female θύρα και μια έξοδος 6.2μμ καρφί για ακουστικά η μόνιτορ... Όπως καταλάβατε θα γίνει μινιμαλιστικό, μόνο το πληκτρολόγιο του θα μείνει και αριστερά του πληκτρολογίου η κεντρική μητρική πλακέτα με την θύρα και την έξοδο 6.2 .... Όλα τα έχω καταλάβει και μετρήσει και υπολογίσει, ένα πράγμα μου μένει , να βρω πώς να μετακινήσω από την δευτερεύουσα πλακέτα με τις εισόδους και εξόδους ήχου την USB b female θύρα που είναι εκεί κι όχι στην κεντρική μητρική πλακέτα. Όποιος έχει περισσότερες γνώσεις ηλεκτρονικός κλπ θα ήθελα να μου πει αν γίνεται αυτό , έχω πολύμετρο και το μόνο που σκέφτηκα είναι να εντοπίσω τα 5v data+ data- ground απ' την θύρα USB b female στην δευτερεύουσα πλακέτα αυτή μέχρι την κεντρική μητρική πλακέτα με την οποία και συνδέεται. Κι εκεί πάνω έχει connectors άσπρα με άσπρα καλώδια λεπτά που μεταφέρουν σήματα και ρεύματα και συνδέουν την μια με την άλλη τις πλακέτες. Φυσικά και θα καταργηθούν κουμπιά και pitch bend modulation joystick ποτενσιόμετρα κλπ . Για πείτε γνώμες Είναι από άλλο μοντέλο αυτή η φωτογραφία αλλά θα ήθελα να δείτε πως συνδέονται μεταξύ τους οι πλακέτες , αυτά τα άσπρα καλώδια και κονέκτορες Και σκέφτομαι ότι για να μεταφερθεί η άσπρη θύρα USB b female έχει από κάτω μια συστοιχία ηλεκτρονικών αντίσταση πυκνωτές φίλτρα διόδους κλπ και τα traces που πάνε από το βύσμα στον κονέκτορα τον άσπρο και μετά καταλήγει αυτό στην κεντρική μητρική πλακέτα, λέτε να πρέπει να κόψω κομμάτι της πλακέτας της δευτερεύουσας αυτής που έχει το βύσμα για να μεταφερθεί όλο μαζί με την συστοιχία ηλεκτρονικών αντίσταση πυκνωτές φίλτρα διόδους κλπ;;; Σαν μίνι diy board cut off ;;;; 1
russianpa50 Δημοσ. 15 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου Ξέρω ότι θα πάψει να είναι digital piano και θα είναι μόνο midi controller keyboard 1
Pstathece Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Εγώ τώρα θα κάνω την ηλίθια ερώτηση. Τι χρήση θες να το έχεις? Αν κατάλαβα καλά θες να το έχεις ως midi keyboard για να γράφεις πράγματα στο PC. Αλλά τι χώρο έχεις βασικά? Περίπου πως θες να το έχεις? 1
russianpa50 Δημοσ. 15 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Pstathece είπε Εγώ τώρα θα κάνω την ηλίθια ερώτηση. Τι χρήση θες να το έχεις? Αν κατάλαβα καλά θες να το έχεις ως midi keyboard για να γράφεις πράγματα στο PC. Αλλά τι χώρο έχεις βασικά? Περίπου πως θες να το έχεις? Ναι , έτσι ακριβώς , απλά με την διαφορά ότι θα είναι μινιμαλιστικό λεπτό ελαφρύ βολικό, γιατί τώρα; Ε ρε γλέντια, δεν το χρησιμοποιώ σε γραφείο ή έπιπλο κλπ ... Φορητότητα μπορεί να αποκτήσει λιγάκι Το χρησιμοποιώ κυρίως φορητό με τάμπλετ κινητό κλπ , και λέω, δεν το κάνω πιο ελαφρύ βολικό φορητό λεπτό ; Το έλυσα το μελέτησα τα μέτρησα όλα , τι θα πετάξω τι θα κοπεί το θα καταργηθεί, και έμπλεξα με το βύσμα USB b female port το άσπρο, δυστυχώς είναι στην διπλανή πλακέτα, όχι στην κεντρική μητρική πλακέτα, και λέω , ώπα , ρώτα πρώτα αφού δεν μπορείς απλά να μεταφερθεί, έχει συστοιχία ηλεκτρονικών αντίσταση πυκνωτές φίλτρα διόδους πίσω του ... Θα κόψεις την πλακέτα η επιτρέπεται να μεταφερθεί χωρίς τα παρελκόμενα αυτά το βύσμα ; Ε και έγραψα να δω τι λένε όσοι έχουν γνώσεις, οι διαφορές στις 2 πλακέτες, την πράσινη την μητρική πλακέτα και την δευτερεύουσα πλακέτα με τις εξόδους και εισόδους. Επεξ/σία 15 Ιουνίου από russianpa50
Pstathece Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Βασικά εγώ ρωτάω τον χώρο και την χρήση γιατί σκέφτομαι ότι ίσως ένα redesign της μέσα υπόθεσης (πλακετούλες) ίσως είναι μια λύση στην όλη φάση. Σκέφτομαι ότι αν μπορείς να τις βάλεις σε ένα κουτί περίπου όπως είναι τώρα η μία πάνω και η άλλη από κάτω, ή έστω δίπλα, ίσως είναι μια λύση. Εσύ γνωρίζεις βέβαια. Εγώ λέω τις δικές μου σκέψεις (ίσως και βλακείες) Α επίσης θα ρωτήσω και το εξής. Έχεις δει σε κάνα Σκρουτζ κτλ, για καινούργιο αγοραστό? Γιατί τα βλέπω σχετικά φτηνά. Και μικρά. 1
russianpa50 Δημοσ. 15 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Pstathece είπε Βασικά εγώ ρωτάω τον χώρο και την χρήση γιατί σκέφτομαι ότι ίσως ένα redesign της μέσα υπόθεσης (πλακετούλες) ίσως είναι μια λύση στην όλη φάση. Σκέφτομαι ότι αν μπορείς να τις βάλεις σε ένα κουτί περίπου όπως είναι τώρα η μία πάνω και η άλλη από κάτω, ή έστω δίπλα, ίσως είναι μια λύση. Εσύ γνωρίζεις βέβαια. Εγώ λέω τις δικές μου σκέψεις (ίσως και βλακείες) Στο περίπου αυτό θα γίνει , θα κρατηθεί η βάση κάτω από το pitch bend modulation joystick που είναι δίπλα στα αριστερά των πλήκτρων και θα κοπούν όλα τα υπόλοιπα τριγύρω από τα πλήκτρα και τα καλύμματα τα από πάνω τα γκρι και το μεγαλύτερο μέρος των μαύρων πλαστικών , και , ναι , θα μπει το βύσμα στην κεντρική μητρική πλακέτα την πράσινη και θα μείνει εκεί, για να συνδέεται με συσκευές, και για ήχο , έχει από κάτω διπλό έτοιμο βύσμα 6,2 καρφί ήδη αλλά θα γίνει κοπή μεταμόρφωση του πλαστικού της βάσης και θα μικρύνει και θα τα χωρέσει όλα εκεί , μητρική πλακέτα πράσινη βύσμα USB b female και 6.2 καρφί. Ναι , έχω δει μίνι μικρά λεπτά φθηνά , αλλά οκ , αφού έχω ήδη και πιάνουν τα χέρια μου και γνωρίζω από υπολογιστές συσκευές κλπ και hardware assembly and disassembly diy projects και software κλπ και ηλεκτρολογία, μόνο η ηλεκτρονική με τις διόδους αντιστάσεις φίλτρα πυκνωτές κλπ με τρομάζει λίγο που έχει πίσω από το βύσμα αυτό , μην κάψω τίποτα στην πράσινη μητρική πλακέτα αν το μεταφέρω έτσι στεγνά στον κονέκτορα της τον άσπρο που έχει πάνω πολλούς αλλά ο πάνω αριστερά μας ενδιαφέρει ο οριζόντιος που έχει δίπλα αριστερά του μια από τις τρύπες για τις βίδες Εδώ θα παιχτεί όλο το παιχνίδι, μετακίνηση του βύσματος από την καφέ στην πράσινη μητρική πλακέτα, το θέμα είναι αν επιτρέπεται χωρίς τίποτα, σκέτο βυσμα η με τα όσα έχει πίσω του , πυκνωτές φίλτρα διόδους αντιστάσεις κλπ μαζί με το καλώδιο του μαζί με κομμάτι της πλακέτας αποκοπή Επεξ/σία 15 Ιουνίου από russianpa50
Pstathece Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Ψάχνοντας, είδα ότι το ανέβασες και reddit. Βασικά ένα schematic θέλουμε για να βγάλουμε μια γρήγορη άκρη. Αλλιώς θα πρέπει να κάτσουμε και να δούμε που πάει τι από πάνω τους χαλκοδιάδρομους.
russianpa50 Δημοσ. 15 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 4 ώρες πριν, Pstathece είπε Ψάχνοντας, είδα ότι το ανέβασες και reddit. Βασικά ένα schematic θέλουμε για να βγάλουμε μια γρήγορη άκρη. Αλλιώς θα πρέπει να κάτσουμε και να δούμε που πάει τι από πάνω τους χαλκοδιάδρομους. Μωρέ το έχω φέϊσμπουκ και ινσόμνια και ρέντιτ και έχω και πολύμετρο και αύριο θα το ξανά ανοίξω λύσιμο όλο και θα βγάλω φωτογραφίες από μέσα και θα ακολουθήσω από το βύσμα το άσπρο μέχρι την κεντρική μητρική πλακέτα πράσινο στον άσπρο κονέκτορα τον αριστερό οριζόντιο δίπλα από την τρύπα για τις βίδες της μητρικής πλακέτας, και θα δω ποια πιν είναι ποια , και πόσα είναι, λογικά 5 θα είναι, ρεύμα γείωση και σήματος αρνητικό και θετικό. Το θέμα είναι ότι ακόμα και να τα βρω όλα αυτά, δεν είμαι σίγουρος ότι γίνεται να μεταφερθεί το βύσμα χωρίς την συστοιχία ηλεκτρονικών που έχει πίσω του , πυκνωτές φίλτρα διόδους αντιστάσεις κλπ , εκεί έμπλεξα Έλα όμως που δεν υπάρχει schematics diagram or board view για τα 2 αυτά μοντέλα το m audio prokeys sono 61 και 88 πλήκτρων Έψαξα σχεδόν παντού καιρό τώρα, αλλά δεεε Υπάρχω παντού στο διαδίκτυο και σε σελίδες και φόρουμ και κοινωνικά δίκτυα κλπ όλα YouTube google Gmail Facebook TikTok Instagram Twitter x messenger Pinterest Reddit discord Snapchat threads LinkedIn Tumblr Skype google meet twitch Vimeo Microsoft Xbox Outlook musicheaven και πολλά άλλα 1
Pstathece Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Ναι κι εγώ που είδα δεν βρήκα κανένα σχηματικό. Βγάλε σε παρακαλώ αν μπορείς την ανοιχτόχρωμη πλακέτα με το USB-B πάνω φωτογραφίες για να δούμε βασικά απ' την πίσω πλευρά που πάει τι. 1
russianpa50 Δημοσ. 16 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 20 λεπτά πριν, Pstathece είπε Ναι κι εγώ που είδα δεν βρήκα κανένα σχηματικό. Βγάλε σε παρακαλώ αν μπορείς την ανοιχτόχρωμη πλακέτα με το USB-B πάνω φωτογραφίες για να δούμε βασικά απ' την πίσω πλευρά που πάει τι. Ναι , σε λίγο θα το λύσω όλο θα το ανοίξω και θα βγάλω φωτογραφίες με λεπτομέρειες και κοντινές ζουμ εκεί που χρειάζεται να δούμε ... Ο λόγος που το ανέβασα παντού είναι ότι όταν δεν είσαι σίγουρος, κι ας ξέρεις τα περισσότερα πράγματα, καλύτερα να το λύσεις με βοήθεια γιατί θα βρεθεί άνθρωπος που ξέρει και με το που δει τις φωτογραφίες, θα σου πει πως πρέπει να γίνει σωστά. Ενώ τα υπόλοιπα όλα τα έχω υπολογίσει και ξέρω τι θέλω πως το θέλω για κρατάω τι πετάω, εδώ δυστυχώς πρέπει να λυθεί 2η φορά και να δούμε , πριν λυθεί ολοκληρωτικά ξανά και δεν ξανά συναρμολογηθεί, μείνει δηλαδή μινιμαλιστικό λεπτό. Naked 1
russianpa50 Δημοσ. 16 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου Το έλυσα όλο , τα έβγαλα φωτογραφίες βήμα βήμα, όμως δεν με αφήνει να τις ανεβάσω εδώ επειδή είναι πάνω από 2μβ η κάθε μία... Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος άλλος αλλά οκ . Αν πάω και τις κόψω θα χάσουμε λεπτομέρεια ανάλυση και είναι σημαντικό, Ακόμα και οι 3 σημαντικότερες φωτογραφίες που χρειάζονται κι όχι όλες , δεν με αφήνει. Τις ανέβασα και στο φέϊσμπουκ και στο ρέντιτ , ο μόνος τρόπος να τις δούμε εδώ είναι να φτιάξω καινούργιο τόπικ και να τις ανεβάσω
Pstathece Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Ανέβασε τες σε κανένα WeTransfer ή google drive και κάνε share το link 1
russianpa50 Δημοσ. 16 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου Ίσως να βοηθηθούν μετά από μένα άνθρωποι που έχουν παλιά συστήματα της M audio όπως αυτά τα prokeys sono 61 88 και keystation 25 32 61 88 πλήκτρα υβρίδια και καθαρόαιμα midi controller keyboards digital pianos 1
Pstathece Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Δε τις είδα ακόμα τις φωτό. Σόρρυ. Θα προσπαθήσω ως το βράδυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα