Andy Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Νοικιάζω ένα διαμέρισμα σε μια οικογένεια τα τελευταία 10 χρόνια περίπου. Όλα νόμιμα, με Taxis κτλπ κτλπ. Είχαμε κάνει ανανέωση για το 2024 και για το 2025 είχαμε σιωπηρή ανανέωση. Αποφάσισα να το πουλήσω και ενημέρωσα προφορικά για αυτήν μου την πρόθεση πριν 2 μήνες περίπου για να αρχίσουν να ψάχνουν. Αυτόν τον μήνα το ενοίκιο δεν μπήκε με την πρόφαση ότι έχουν έξοδα για να βρουν άλλο σπίτι (λολ) και δεν ξέρουν αν θα πληρώσουν. Αφού είπα ότι θα κάνω και εγώ όλες τις νόμιμες ενέργειες (δικηγόρος), τελικά είπαν ότι θα πληρώνουν κανονικά και απλά να του κάνω ανανέωση για το 2025. Εγώ μετά από όλα αυτά θέλω να φύγουν και να τους ενημερώσω και επίσημα γιατί φοβάμαι ότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην πώληση αλλά από την άλλη δεν θέλω να τους πετάξω στον δρόμο. Άρα να τους πω ότι π.χ. μέχρι τέλη Σεπτέμβρη να έχουν φύγει. Οι ερωτήσεις είναι: Να τους κάνω ανανέωση για το 2025 ή θα πυροβολήσω τα πόδια μου; Την ειδοποίηση να την στείλω με ένα SMS/email; Ή να βάλω δικηγόρο; Εσείς πώς θα το προσεγγίζατε;
Silverage Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Να μην κάνεις ανανέωση γιατί η ανανέωση είναι για ελάχιστο 3 χρόνια άσχετα με αυτό που γράφεις στα χαρτιά οπότε μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Άστο έτσι. Πιο επίσημο είναι να την στείλεις με δικηγόρο. Θα πρέπει να πληρώσεις όμως κάνα 150άρι όπως το κόβω. Επεξ/σία 15 Ιουνίου από Silverage
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Νομίζω μόνο το αρχικό συμβόλαιο είναι ελάχιστα 3 χρόνια.Οχι και οι ανανεώσεις. 3
Silverage Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Νομίζω μόνο το αρχικό συμβόλαιο είναι ελάχιστα 3 χρόνια.Οχι και οι ανανεώσεις. Μπορεί, δεν το γνωρίζω. Εγώ πάντως δεν θα δεσμευόμουν εφόσον θα ήθελα να το πουλήσω. 1
Andy Δημοσ. 15 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου Ισχυει μονο το αρχικο ειναι 3 χρονια. Τα υπολοιπα απλα ειναι ανανεωσεις χωρις τα φιξ 3 χρονια 1
Andy Δημοσ. 15 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου το οτι μπορω το ξερω αλλα η φαση περιπλεκεται αν μενει καποιος μεσα που αρνειται να φυγει
StamTheMan Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 25 λεπτά πριν, Silverage είπε Να μην κάνεις ανανέωση γιατί η ανανέωση είναι για ελάχιστο 3 χρόνια άσχετα με αυτό που γράφεις στα χαρτιά οπότε μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Οχι,δεν ειναι. Μην παραπληροφορεις. 37 λεπτά πριν, Andy είπε Να τους κάνω ανανέωση για το 2025 ή θα πυροβολήσω τα πόδια μου; Οχι,ουτε καν. 38 λεπτά πριν, Andy είπε Την ειδοποίηση να την στείλω με ένα SMS/email; Ή να βάλω δικηγόρο; Δικηγορο. Τους στελνετε εξωδικο,ως πρωτο βημα της διαδικασιας εξωσης. Με το εξωδικο θα παρουν τα χαμπαρια τους. Σκεψου τι προβλημα θα σου δημιουργησουν οταν τους πεις οτι θελεις να αρχισεις να δειχνεις το σπιτι. 3
Silverage Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 8 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Οχι,δεν ειναι. Μην παραπληροφορεις. Καλά, ηρέμησε. Το γράφω στο επόμενο post ότι δεν το γνωρίζω. 2
StamTheMan Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 22 λεπτά πριν, Silverage είπε Καλά, ηρέμησε. Το γράφω στο επόμενο post ότι δεν το γνωρίζω. Ηρεμος ειμαι. Υπαρχει και το edit. Αφου δεν γνωριζεις, οπως λες,γιατι το γραφεις με τοση σιγουρια; 4
Andy Δημοσ. 15 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 40 minutes ago, StamTheMan said: Δικηγορο. Τους στελνετε εξωδικο,ως πρωτο βημα της διαδικασιας εξωσης. Με το εξωδικο θα παρουν τα χαμπαρια τους. Σκεψου τι προβλημα θα σου δημιουργησουν οταν τους πεις οτι θελεις να αρχισεις να δειχνεις το σπιτι. Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν και εγώ.
Silverage Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Ηρεμος ειμαι. Υπαρχει και το edit. Αφου δεν γνωριζεις, οπως λες,γιατι το γραφεις με τοση σιγουρια; Τότε έχουμε διαφορετική αντίληψη του πώς είναι η ηρεμία, τουλάχιστον στον γραπτό λόγο. Έκανα λάθος, το έκανα edit. Δεν έχει νόημα να συνεχίσω άλλο, έγραψα και την άποψή μου σε περίπτωση που ενδιαφέρει τον OP, καλή συνέχεια. Επεξ/σία 15 Ιουνίου από Silverage 5
Morosana Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 1 ώρα πριν, The_Judas είπε μπορεις να πουλησεις σπιτι και με ενεργό μισθωτηριο. Φυσικά και μπορείς αλλά μειώνεις αρκετά τη δεξαμενή των αγοραστών σε επενδυτές και όχι σε αυτούς που ψάχνουν για ιδιοκατοίκηση που αυτή την εποχή είναι και περισσότεροι 1
Deu164 Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 1 ώρα πριν, The_Judas είπε μπορεις να πουλησεις σπιτι και με ενεργό μισθωτηριο. Και αν ο αγοραστής το αγοράσει σαν πρώτη κατοικία για να μείνει με την απαλλαγή φόρου η με κάποιο πρόγραμμα τι γίνετε? Αφήνει τον άλλον μέσα να μένει δωρεάν και αυτός πχ να πληρώνει δόσεις δανείου και τυχόν ενοίκια για να μένει κάποιος δωρεάν μέσα με το έτσι θέλω? Αν ο νέος αγοραστής του κάνει νόμιμο συμβόλαιο χάνει την απαλλαγή φόρου πρώτης κατοικίας και καλείται να την πληρώσει, πιθανόν να επαναϋπολογιστεί το στεγαστικό του σαν επενδυτικό η και να βγει έκτος προγράμματος... Χάνοντας τους ευνοϊκούς ορούς της αγοράς σαν πρώτη κατοικία? Ο νέος ιδιοκτήτης καλύπτεται κάπως από τον νόμο η με κάποιον τρόπο από τη στιγμή που αγόρασε πρώτη κατοικία δεν έχει κάποιο ενεργό συμβόλαιο η συμφωνία με τον ένοικο και αυτός δεν πληρώνει τίποτα πουθενά γιατί πχ λέει αυτός που είχα κάνει συμφωνία δεν υπάρχει πλέον σαν νόμιμος ιδιοκτήτης του ακίνητου αλλά και με τον νέο δεν έχω κάποια συμφωνία...Τους γράφει όλους από κάτω που δεν πιάνει το μελάνι το παίζει έξυπνος εις υγείαν τα κορόιδα...?
gakost Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 2 hours ago, Andy said: Εγώ μετά από όλα αυτά θέλω να φύγουν και να τους ενημερώσω και επίσημα γιατί φοβάμαι ότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην πώληση αλλά από την άλλη δεν θέλω να τους πετάξω στον δρόμο. Άρα να τους πω ότι π.χ. μέχρι τέλη Σεπτέμβρη να έχουν φύγει. Δεν πετάς κανέναν στο δρόμο. Έχεις μια εμπορική σχέση που διέπεται από συμβόλαιο και νόμους με δικαιώματα και υποχρεώσεις και από τις 2 πλευρές. Όπως προστατεύονται να μην τους διώξεις πριν τα 3 χρόνια έτσι έχεις κι εσύ δικαιώματα. Τους στέλνεις ένα εξώδικο ζητώντας τους να αδειάσουν το ακίνητο και δώσε τους ένα εύλογο διάστημα να έχουν τον χρόνο τους να βρούνε άλλο ακίνητο και τελείωσε η υπόθεση. Δεν είσαι οργανισμός κοινωνικής κατοικίας ούτε κοινωνικές υπηρεσίες. Εναλλακτικά για να συνεχίσεις να έχεις εισόδημα ρώτα ένα δικηγόρο αν μπορείς να τους ανανεώσεις με τον όρο ότι ισχύει για όσο διάστημα το ακίνητο είναι στην ιδιοκτησία σου. Όταν συμφωνήσεις την πώληση τους στέλνεις ένα έγγραφο να το αδειάσουν. Αν θέλουν μπορούν να τα βρουν με τον νέο ιδιοκτήτη και κάνουν τις σχετικές διαδικασίες μεταξύ τους. Η μεταξύ σας σχέση τελειώνει με την πώληση. Μην ξεχάσεις να αναφέρεις τι θέλεις να ισχύει για τις υποδείξεις σε υποψήφιους αγοραστές πχ πόσες φορές ανά εβδομάδα ή μήνα , τι ώρες, πόσο χρόνο ειδοποίησης θέλεις κλπ. Υπάρχει νομίζω πρόβλεψη στην νομοθεσία οπότε γράφεις ότι προβλέπεται εκτός αν θες να θέσεις ευνοϊκότερους για τον ενοικιαστή όρους. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις