Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, micos000 είπε

Λοιπόν. Κάθισα χτες και έβαλα την 24Η2 που το σκεφτόμουν καιρό αλλά τώρα το πήρα απόφαση

Λαμπρα. Αρα τωρα εχουμε το ιδιο ακριβως λειτουργικο, και απ οτι βλεπω επισης με ελληνικα.

Πάτησα στα γραφικά στοιχεία κάτω δεξιά και μου βγάζει αυτό.

μα κατω δεξια δεν υπαρχει κατι για να πατηθει

Πατώντας στο γρανάζι κάτω αριστερά (στα γραφικά στοιχεία) μου βγάζει αυτό το πάνελ.

και ξετσεκάρωντας την τροφοδοσία φεύγει από πάνω αριστερά η καρτέλα "Τροφοδοσία" και μένουν μόνο τα γραφικά στοιχεία όπου έχω μόνο τον καιρό.

"Ξετσεκαροντας" εννοεις το θετεις σε κατασταση "Ανενεργη". Το εκανα κι εγω λοιπον, αλλα δεν αλλαξε τιποτα. Παραμενει η εικονα που εδειξα απο πανω. Ο καιρος δεν εμφανιζεται, μαλλον γιατι τον εχω ηδη αφαιρεσει, και οι ειδησεις βγαινουν κανονικα και ανενοχλητες.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 17/6/2025 στις 4:49 ΜΜ, fitsoulas2024 είπε

ανεβαζοντας ενα αρχειο 1GB καπου, κανονικα θελω 3 ωρες. Με τις ειδησεις αυτες θελω >6 ωρες.

Στις 18/6/2025 στις 11:47 ΠΜ, fitsoulas2024 είπε

εγω ειμαι 10-15 ωρες καθημερινα μπροστα στα pc εδω και >20 χρονια.

Το ότι καταλήγεις στο συμπέρασμα πως φταίνε οι ειδήσεις για το αργό upload με 20ετή εμπειρία με υπολογιστές, εμένα πάντως με αφήνει αδιάβαστο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, flikifloki είπε

Το ότι καταλήγεις στο συμπέρασμα πως φταίνε οι ειδήσεις για το αργό upload με 20ετή εμπειρία με υπολογιστές, εμένα πάντως με αφήνει αδιάβαστο.

Τι συμβαινει εγραψα, οι ειδησεις τρωνε συνεχως ιντερνετ και επηρεασαν σημαντικα το upload στο συγκεκριμενο pc. Στο αλλο pc που εχει 7 αλλα ειναι στο ιδιο δικτυο, δεν το επηρεασαν. Ποιο ειναι λοιπον  το δικο σου συμπερασμα?

Δημοσ.
8 hours ago, fitsoulas2024 said:

Ποιο ειναι λοιπον  το δικο σου συμπερασμα?

Το δικο μου συμπερασμα ειναι οτι η εμπειρια σου δεν ειναι 20ετής , αλλα 20λεπτής. Στο ειπανε και αλλοι , "ανεβαζεις αρχειο" = upload speed , "news & interests update" = download speed. Το οτι οι δυο αυτες ταχυτητες δεν σχετιζονται μεταξυ τους , και ειναι ασυγχρονες , ειναι γνωστο απο adsl εποχες. Και στην τελικη αν μιλουσαμε για την ιδια ταχυτητα , τα news & interests δεν τρωνε ΤΟΣΗ ταχυτητα που θα σου διπλασιαζε τον χρονο της οποιας διεργασιας εκανες εκεινη την στιγμη. Ασε που μιλαμε για updates , δηλαδη δεν τραβαει σταθερα ταχυτητα ολη την ωρα.

Κατι αλλο συμβαινει στο πισι σου , που η 20λεπτής εμπειρια σου δεν μπορει να βρει τι ειναι. Η πλακα ειναι οτι στραβωνες κιολας οταν σε ρωτουσανε πραγματα , και καλα οτι σε προσεβαλλε η υπονοια οτι δεν γνωριζεις καποια πραγματα και κακως στα ρωτουσανε...

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, mphxths είπε

Το δικο μου συμπερασμα ειναι οτι η εμπειρια σου δεν ειναι 20ετής , αλλα 20λεπτής. Στο ειπανε και αλλοι , "ανεβαζεις αρχειο" = upload speed , "news & interests update" = download speed. Το οτι οι δυο αυτες ταχυτητες δεν σχετιζονται μεταξυ τους , και ειναι ασυγχρονες , ειναι γνωστο απο adsl εποχες. Και στην τελικη αν μιλουσαμε για την ιδια ταχυτητα , τα news & interests δεν τρωνε ΤΟΣΗ ταχυτητα που θα σου διπλασιαζε τον χρονο της οποιας διεργασιας εκανες εκεινη την στιγμη. Ασε που μιλαμε για updates , δηλαδη δεν τραβαει σταθερα ταχυτητα ολη την ωρα.

Κατι αλλο συμβαινει στο πισι σου , που η 20λεπτής εμπειρια σου δεν μπορει να βρει τι ειναι. Η πλακα ειναι οτι στραβωνες κιολας οταν σε ρωτουσανε πραγματα , και καλα οτι σε προσεβαλλε η υπονοια οτι δεν γνωριζεις καποια πραγματα και κακως στα ρωτουσανε...

Ναι ενταξει, αν τελειωσες με τις κοροϊδιες και τα καφριλικια παμε τωρα στην ουσια.

Μιλαμε για τις ιδιαιτεροτητες και τα θεματα των 11, οχι για τη γενικη θεωρια down/upload κλπ.  Χτες κατεβαζα ενα μεγαλο αρχειο και η ταχυτητα επαιζε μεταξυ 0-350kb/sec, τη περισσοτερη ωρα ηταν διψηφια. Ταυτοχρονα ειχα οnline ενα τηλεοπτικο καναλι και ακουγα ειδησεις, με ενοχλητικες συχνες διακοπες. Επισης ειχα ανοιχτη μια σελιδα της wiki. Αυτη ηταν ολη η κινηση του Edge. Ανοιγω τοτε τη "Διαχειριση εργασιων" απο την τασκμπαρ και βλεπω αυτο το καταπληκτικο

qq.png

Μεχρι και 5mbps ειδα οτι ανεβηκε στιγμιαια. Επαιζε μεταξυ 0,3-5. Τι μου καταναλωνε ολο το ιντενρτετ? και ποιες ειναι οι 29 διεργασιες του Εdge? Mηπως ειναι τα δεκαδες ενημερωτικα sites του Νews and Ιnterests που δε λενε να παυθουν με τιποτα? Πως να τα κλεισω? Σε αυτο να με βοηθησεις αν μπορεις, αντι να λες αρλουμπες και να ασχολεισαι με την... καταρτιση μου

Δημοσ.
2 hours ago, fitsoulas2024 said:

Τι μου καταναλωνε ολο το ιντενρτετ?

Χτες κατεβαζα ενα μεγαλο αρχειο

Ταυτοχρονα ειχα οnline ενα τηλεοπτικο καναλι και ακουγα ειδησεις

Το καταλαβαινεις οτι αυτα τα δυο , καταναλωνουν bandwidth ετσι ?

Oσο για τον edge ... να σου πω για τον εσωτερικο task manager που εχει ? 3-dots -> more tools -> browser task manager ? Οπου βλεπεις τι πορους καταναλωνει το καθε tab ξερωγω ?
Nα μιλησουμε για το "resource monitor" οπου βλεπεις σε real time τι χρησιμοποιει το δικτυο ? Για οσους δεν γουσταρουν τον task manager δηλ. Τα εκανες ολα αυτα και ειδες περα απο καθε αμφιβολια οτι την ταχυτητα στην τρωει το "news & interests" ?

Πως να τα κλεισω? Σε αυτο να με βοηθησεις αν μπορεις

Μιας και ειμαι νεος στον χωρο των Η/Υ , μιας και ασχολουμαι ελαχιστα χρονια , απο την προσφατη δεκαετια των 90ς , θα προσπαθησω να σε βοηθησω με τις πενιχρες γνωσεις μου στο ... googling. Δοκιμασε αυτα και βλεπουμε.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Ανοιγω τοτε τη "Διαχειριση εργασιων" απο την τασκμπαρ και βλεπω αυτο το καταπληκτικο

Πάτα αριστερά στις "Επιδόσεις" και επέλεξε το ασύρματο δίκτυο. Μετά στις τρεις τελίτσες και άνοιξε την "Εποπτεία πόρων". Εκεί θα έχεις μια πιο αναλυτική εικόνα για την κίνηση δικτύου και πιες διεργασίες τραβάνε δεδομένα. Για το θέμα με το upload του αρχείου βάλε στοίχιση στην στήλη "Αποστολή" και ξεκίνα πάλι το upload με τις ειδήσεις ανοιχτές και δες πως πάει.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, mphxths είπε

θα προσπαθησω να σε βοηθησω με τις πενιχρες γνωσεις μου στο ... googling. Δοκιμασε αυτα και βλεπουμε.

Εχω δοκιμασει ηδη αυτα που προτεινονται στο google  χωρις επιτυχια. Δοκιμασε πρωτα εσυ κατι στο ιδιο λειτουργικο(Win 11 Pro 24H2) και εφοσον σου δουλεψει τοτε να μου το προτεινεις.

Το καταλαβαινεις οτι αυτα τα δυο , καταναλωνουν bandwidth ετσι ?

Eνα αρχειο που κατεβαινει με μεση ταχυτητα, ας πουμε 80kb/sec, δικαιολογει να δειχνει στη Διαχ. εργ.-Δικτυο εως και 5mbps?

(το καναλι μη το υπολογιζεις, το εκλεισα μετα, το ανεφερα επειδη εμποδιζοταν στη ροη του και εκανε διακοπες).

Nα μιλησουμε για το "resource monitor" οπου βλεπεις σε real time τι χρησιμοποιει το δικτυο ? Για οσους δεν γουσταρουν τον task manager

Aν τα λεει πιο αναλυτικα τοτε να το δοκιμασω

19 ώρες πριν, micos000 είπε

Για το θέμα με το upload του αρχείου βάλε στοίχιση στην στήλη "Αποστολή" και ξεκίνα πάλι το upload με τις ειδήσεις ανοιχτές και δες πως πάει.

Mα αμα ηταν στο χερι μου να διαλεξω ποτε οι ειδησεις θα ηταν ανοιχτες και ποτε κλειστες θα ειχε λυθει το θεμα. Προχτες ειχα ειδησεις, χτες και σημερα γιοκ. Προσεξα τελικα οτι και ο καιρος ειναι μουφα, μου λεει Γλυφαδα, αλλαζω το home και βαζω τη περιοχη μου και μετα απο λιγο ξαναλεει Γλυφαδα😄 Οποτε καλυτερα να απενεργοποιηθει και ο καιρος.

Δημοσ.

Κάτι περίεργο έχει γίνει. Στον καιρό, όρισες την περιοχή σου σαν home στη διαχείριση τοποθεσιών; Κι εμένα μου έδειχνε ότι να 'ναι γιατί δεν επέτρεψα να χρησιμοποιεί την τοποθεσία μου, αλλά το άλλαξα και την κρατάει κανονικά.

Νομίζω ότι πρέπει να πάρεις τα βήματα σου από την αρχή γιατί με αυτά που δοκίμαζες μάλλον κάπου στράβωσε. Μήπως σε κάποιο σημείο έτρεξες κανένα debloater, shutupwindows ή κάτι παρόμοιο;

Δημοσ.
7 hours ago, fitsoulas2024 said:

Εχω δοκιμασει ηδη αυτα που προτεινονται στο google  χωρις επιτυχια. Δοκιμασε πρωτα εσυ κατι στο ιδιο λειτουργικο(Win 11 Pro 24H2) και εφοσον σου δουλεψει τοτε να μου το προτεινεις.

Δεν χρειαζεται να δοκιμασω κατι. Εχω κλεισει τα widgets και δεν εχω τετοια προβληματα στην ζωη μου.

7 hours ago, fitsoulas2024 said:

Eνα αρχειο που κατεβαινει με μεση ταχυτητα, ας πουμε 80kb/sec, δικαιολογει να δειχνει στη Διαχ. εργ.-Δικτυο εως και 5mbps?

Τι ακριβως εδειχνε 5mbps στην διαχ. εργ. - δικτυο ? Το αρχειο που κατεβαινε ? Αν δεν βγαλεις ακρη με την χρηση του δικτυου στο μηχανημα σου , ο,τι και να λεμε ειναι στην σφαιρα της φιλοσοφιας. Εκτος και αν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο προβλημα , τα "news & interests" δεν τρωνε τοσο bandwidth , ουτε για μεγαλο χρονικα διαστημα. Κανουν το update τους που παιρνει ποσο ? 1-2-3 δευτερολεπτα και τελος. Και ξανα μετα το ιδιο , οποτε ειναι ρυθμισμενο να κανει τα updates.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δεν χρειαζεται να δοκιμασω κατι. Εχω κλεισει τα widgets και δεν εχω τετοια προβληματα στην ζωη μου.

Οχι, για μενα λεω. Επειδη θελω κι εγω να τα κλεισω ζηταω μια λυση εφαρμοσιμη.

22 λεπτά πριν, mphxths είπε

Τι ακριβως εδειχνε 5mbps στην διαχ. εργ. - δικτυο ? Το αρχειο που κατεβαινε ? Αν δεν βγαλεις ακρη με την χρηση του δικτυου στο μηχανημα σου , ο,τι και να λεμε ειναι στην σφαιρα της φιλοσοφιας. Εκτος και αν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο προβλημα , τα "news & interests" δεν τρωνε τοσο bandwidth , ουτε για μεγαλο χρονικα διαστημα. Κανουν το update τους που παιρνει ποσο ? 1-2-3 δευτερολεπτα και τελος. Και ξανα μετα το ιδιο , οποτε ειναι ρυθμισμενο να κανει τα updates.

αυτο ρωταω κι εγω, τι ετρωγε 5mbps. Tη χρηση στην ειπα. Οσο για τα News and Interests, απο το google εμαθα οτι τρωνε συνεχεια ιντερνετ

23 ώρες πριν, elio_1 είπε

wireshark

όπως η νεκροψία, τα δείχνει όλα!

Το εβαλα, επισης και το προσθετο που ζητουσε, αλλα δε βλεπω να δειχνει κατι. Που ακριβως πηγαινω για να δω την αναλυτικη δραστηριοτητα του Edge? Mη μου πεις οτι υπαρχει μόνο αυτη η καρτελα

12.png

Δημοσ.
16 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Το εβαλα, επισης και το προσθετο που ζητουσε, αλλα δε βλεπω να δειχνει κατι. Που ακριβως πηγαινω για να δω την αναλυτικη δραστηριοτητα του Edge? Mη μου πεις οτι υπαρχει μόνο αυτη η καρτελα

https://wiki.wireshark.org/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...