liakinen Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 3 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Αν θες βάλε καμιά φωτό να δούμε πως μοιάζει. Κλασικό (άσχημο - βαρετό για κάποιους) στυλ έχει Νομίζω είναι ίδιο με το προηγούμενο μοντέλο (σειρά E) χωρίς να είμαι σίγουρος όμως. Διαφέρουν στο ενσωματωμένο WiFi και στο τηλεχειριστήριο στα σίγουρα Παλιό Νέο Δεν βρίσκω άλλες πληροφορίες για το δικό μου. Είναι παραγωγής 3/2025 (εσωτερική & εξωτερική), made in Turkey. Μου κάνει εντύπωση που η εφαρμογή Onecta δεν το εμφανίζει με το όνομα του αλλά σαν αντλία θερμότητας αέρα - αέρα χωρίς σχόλια στην καρτέλα πληροφορίες εσωτερική - εξωτερική μονάδα. Ίσως επειδή είναι τόσο καινούργιο μοντέλο. Κάποιος που έχει το προηγούμενο μπορεί να μας πει αν το δικό του έχει τα πλήρη - σωστά στοιχεία.
Pan_K Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 8 ώρες πριν, spirosR7 είπε Καλησπέρα έβαλα καινούργιο κλιματιστικό midea αλλά συμβαίνει κάτι περίεργο. Δε βγάζει καθόλου νερό κατά την διάρκεια της λειτουργίας του αντιθέτως το βγάζει όλο μαζί απότομα όταν σβήνω το κλιματιστικό. Στην εξωτερική εγκατάσταση έχει βάλει δύο σωλήνες αποχέτευσης (για το ζεστό και για το κρύο) που συγχωνεύονται με ένα εξάρτημα. Έχει πρόβλημα να ξανακαλεσω τους μαστόρους ; Φοβάμαι μην μαζευτούν νερά και στάζει μέσα γιατί μου φαίνεται περίεργο να μη στάζει ενώ λειτουργεί και να βγάζει όλα τα νερά συσσωρευμένα όταν το σβήνω. Τι μοντέλο είναι; All easy Pro; Είναι πιθανό να μην κάνει καθόλου αφύγρανση κατά την διάρκεια της λειτουργίας του, όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές. Η όποια αφύγρανση προκύπτει εξανεμίζεται αμέσως επειδή το σημείο δρόσου αυξομοιώνεται και το στοιχείο διατηρεί σταθερά αυξημένη θερμοκρασία. Δηλαδή δουλεύει το στοιχείο πχ στους 15 βαθμούς, η υγρασία αυξάνει μέχρι το σημείο που στους 15 βαθμούς προκύπτει κάποια ελάχιστη αφύγρανση, το νερό συσσωρεύεται στο στοιχείο, η υγρασία μετά πέφτει ελαφρώς, το σημείο δρόσου πέφτει επίσης οπότε παύει η όποια αφύγρανση και το νερό που συσσωρεύτηκε στο στοιχείο στεγνώνει από τον ανεμιστήρα και επιστρέφει στο δωμάτιο. Όταν σταματάς την λειτουργία της μονάδας, σταματά και ο εσωτερικός ανεμιστήρας, το νερό που έχει συσσωρευτεί στο στοιχείο ΄δεν στεγνώνει και πέφτει στον σωλήνα.
pkalaits Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Καλημέρα υπάρχει κάποια γνώμη μεταξύ των δυο παρακάτω TCL? TCL ELITE PREMIUM IIΙ 12CHSD/XAC1I https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-elite-premium-iii-12chsd-xac1i-klimatistiko-12-000-btu-h_4402758 TCL ΒRΕEΖΕ ΙΝ 12CHSD/TPH11 I/O https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-vreeze-in-12chsd-tph11-i-o-klimatistiko-12-000-btu-h_4402626 Το δεύτερο μάλλον είναι καινούργιο μοντέλο αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Καμμία άλλη πρόταση για οικονομικό 9/12 μέχρι 550 από τις προσφορές Πλαισίου/Public?
giorgiok82 Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Μετα απο ενδελεχη ερευνα εδω στο φορουμ και απειρο διαβασμα εχω καταληξει βασει μπατζετ για ψυξη 80% θερμανση ενα 20% καθως υπαρχει πετρελαιο στα Toshiba Yukai Κλιματιστικό Inverter 18000 BTU A++/A+ | Skroutz.gr Fujitsu Series KL ASEG Κλιματιστικό Inverter 18000 BTU A++/A+ | Skroutz.gr TCL Miracle III Κλιματιστικό Inverter 18000 BTU A+++/A++ με WiFi | Skroutz.gr και με ψηνει και αυτο πολυ αλλα δεν βλεπω feedback AUX C Series ASW-H24F4A4 / CAR3DI-C8 24.000 BTU A+++/A+++ με Wi-Fi Κλιματιστικό Inverter | Public toshiba edge Aseg18kmte κλπ ειναι εκτοσ μπατζετ κατα πολυ με τισ τιμες που παιζουν. Θα μπει σε σπιτι γονιων και ας πληρωσουμε εγκατασταση αν ειναι να γινει σωστα. Τελικη γνωμη για την χρηση απο τα εμπειρα μελη ??
Pan_K Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Taspit είπε τα τελικά κόστη με όλα τα καλούδια του πλαισίου συμπεριλαμβανόμενης και της τοποθέτησης είναι 600 ευρώ για midea extreme pro 18 και tcl miracle 18, 710 για midea all easy 18 και 310 + 80 εγγύηση το nuvelle npl18.Να με συγχωρείτε για το σεντόνι και ευχαριστώ για το χρόνο σας. Σε περίπτωση που θα λειτουργήσουν οι μονάδες και για θέρμανση, τα midea δεν προτείνονται. Αν είναι μόνο για ψύξη, τότε το All easy pro μοιάζει ως μία αρκετά καλή και αξιόπιστη λύση. Feedback από nuvelle υπάρχει σχετικά παλιό, αφορούσε 9άρι, δεν ήταν πολύ λεπτομερές, αλλά αξιολογήθηκε ως κάτι καλό για τα λεφτά του. To TCL δεν έχει καλούς όρους εγγύησης. Επεξ/σία 24 Ιουνίου από Pan_K
vdeseris Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Χθες μετά από 9 ώρες λειτουργίας (από τις 1 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ) στους 26 βαθμούς με auto fan το Midea Xtreme Graphite έκαψε 2,1 kWh ενώ το Mitsubishi MSZ-DW35VF 3,5 kWh. 70% παραπάνω δηλαδή. Το Midea σε σαλοκουζίνα ~40τμ ενώ το Mitsubishi σε κρεβατακομαρα 16τμ με ανοιχτή όμως την πόρτα για να πηγαίνει η δροσια και στα άλλα δύο υπνοδωμάτια. Επεξ/σία 24 Ιουνίου από vdeseris 2
spirosR7 Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Τι μοντέλο είναι; All easy Pro; Είναι πιθανό να μην κάνει καθόλου αφύγρανση κατά την διάρκεια της λειτουργίας του, όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές. Η όποια αφύγρανση προκύπτει εξανεμίζεται αμέσως επειδή το σημείο δρόσου αυξομοιώνεται και το στοιχείο διατηρεί σταθερά αυξημένη θερμοκρασία. Δηλαδή δουλεύει το στοιχείο πχ στους 15 βαθμούς, η υγρασία αυξάνει μέχρι το σημείο που στους 15 βαθμούς προκύπτει κάποια ελάχιστη αφύγρανση, το νερό συσσωρεύεται στο στοιχείο, η υγρασία μετά πέφτει ελαφρώς, το σημείο δρόσου πέφτει επίσης οπότε παύει η όποια αφύγρανση και το νερό που συσσωρεύτηκε στο στοιχείο στεγνώνει από τον ανεμιστήρα και επιστρέφει στο δωμάτιο. Όταν σταματάς την λειτουργία της μονάδας, σταματά και ο εσωτερικός ανεμιστήρας, το νερό που έχει συσσωρευτεί στο στοιχείο ΄δεν στεγνώνει και πέφτει στον σωλήνα. Καλημέρα όχι δεν είναι αυτό είναι ένα άλλο μοντέλο που διαθέτει και AI λέγεται midea air green είναι 12ρι. Επικοινώνησα με τον μάστορα και λέει πως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και ότι σημασία έχει να μην έχει νερό μέσα στο δωμάτιο. Δε με ικανοποίησε η απάντηση του γιατί δε μου φαίνεται νορμάλ να βγάζει όλο το νερό απότομα μόνο όταν σβήνω το κλιματιστικό. Φαίνεται ότι κάτι δεν έχει γίνει σωστά.
Pan_K Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, spirosR7 είπε Καλημέρα όχι δεν είναι αυτό είναι ένα άλλο μοντέλο που διαθέτει και AI λέγεται midea air green είναι 12ρι. Επικοινώνησα με τον μάστορα και λέει πως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και ότι σημασία έχει να μην έχει νερό μέσα στο δωμάτιο. Δε με ικανοποίησε η απάντηση του γιατί δε μου φαίνεται νορμάλ να βγάζει όλο το νερό απότομα μόνο όταν σβήνω το κλιματιστικό. Φαίνεται ότι κάτι δεν έχει γίνει σωστά. Πιο πολύ με ενδιέφερε να δω αν πρόκειται για κάποιο κλιματιστικό με πολύ υψηλό EER (>8,5), κάτι που ισχύει στην περίπτωσή σου. Αυτά τα νούμερα έρχονται με κάποιο κόστος. Στην ψύξη έχουμε το πρόβλημα της μη αφύγρανσης στα χαμηλά watt λειτουργίας (αντιθέτως έχουμε αύξηση της υγρασίας). Αυτό λύνεται στα μοντέλα που κάνουν εκλεπτυσμένη λειτουργία αφύγρανσης, όπως πχ τα Fujitsu, ή πιθανώς στα μοντέλα που έχουν ΑΙ (πχ Toyotomi erai), με κόστος την κάπως αυξημένη κατανάλωση. Στα Midea και συναφή είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα έχεις αφύγρανση στην λειτουργία ψύξης. Θα σου πρότεινα να το γυρνάς ανά διαστήματα στην λειτουργία αφύγρανσης, η οποία δεν είναι εκλεπτυσμένη και δεν λαμβάνει υπόψιν κάποια ρύθμιση θερμοκρασίας. Πιθανότατα στην λειτουργία αφύγρανσης θα δεις να βγαίνει αρκετό νερό από τον σωλήνα. 2 ώρες πριν, pkalaits είπε Καλημέρα υπάρχει κάποια γνώμη μεταξύ των δυο παρακάτω TCL? TCL ELITE PREMIUM IIΙ 12CHSD/XAC1I https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-elite-premium-iii-12chsd-xac1i-klimatistiko-12-000-btu-h_4402758 TCL ΒRΕEΖΕ ΙΝ 12CHSD/TPH11 I/O https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-vreeze-in-12chsd-tph11-i-o-klimatistiko-12-000-btu-h_4402626 Το δεύτερο μάλλον είναι καινούργιο μοντέλο αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Καμμία άλλη πρόταση για οικονομικό 9/12 μέχρι 550 από τις προσφορές Πλαισίου/Public? Είναι μάλλον ίδια μοντέλα με την διαφορά ότι το elite premium είναι wifi ready ενώ το άλλο έχει wifi εγκατεστημένο, κάτι που δεν το αναγράφει στα χαρακτηριστικά του το Πλαίσιο (δες εδώ καλύτερα: https://www.tclgreece.gr/product/elite-premium-ii-12chsd-xac1i/) και στο ότι το Breeze In υπάρχει δυνατότητα κλεισίματος των πτερυγίων, τα οποία έχουν οπές για πιο απαλή και ομοιόμορφη κατανομή αέρα. Θα προτιμούσα το δεύτερο. Χρειάζεσαι σίγουρα 12-άρι; Θα πρέπει να βεβαιωθείς, τρέχοντας το ερωτηματολόγιο αγοράς του liakjim. Επεξ/σία 24 Ιουνίου από Pan_K
anergos13 Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Στις 23/6/2025 στις 11:49 ΠΜ, anergos13 είπε Μια Γενικη ερωτηση! Σε οσους εκαναν αγορα απο Plaisio με καρτα της Εθνικης το Μαιο εχει μπει το συνολο της επιστροφής 20% ? Πηρα τηλ την Παρασκευη και απαντησαν το τυπικο που ανεφερε η καμπανια εως 23 Ιουνιου , αλλα μεχρι τωρα τπτ.... Τελικα μπηκαν εχθες , τελευταια μερα... 1
Ribopaido Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Παιδια η περσίδα στο κλιματιστικο (fujitsu inverter 10τιας) δεν ανοιγει καθολου πλεον, πριν ανοιγε και μεχρι τη μεσαι θεση και μετα επαναφεροταν σε κλειστη. Δοκιμασα με κατεβασμενη ασφαλεια για reset αλλα τιποτα. Εχετε κατι να προτεινετε ή να παω για αλλαγη βηματικου?
zoya23 Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΓΙΑ ΨΥΞΗ; Στις 10/6/2025 στις 8:41 ΠΜ, liakjim είπε https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-miracle-iii-12chsd-tpg21i-i-o-klimatistiko-12-000-btu-h_4402480 ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΕ ΑΥΤΑΤΑ ΔΥΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙς ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ; ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ; βλεπω το ενα καιει περισσοτερο στη θερμανση; αυτη ειναι η δοαφορα τους; ευχαριστω
liakjim Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 19 λεπτά πριν, zoya23 είπε ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΓΙΑ ΨΥΞΗ; ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΕ ΑΥΤΑΤΑ ΔΥΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙς ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ; ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ; βλεπω το ενα καιει περισσοτερο στη θερμανση; αυτη ειναι η δοαφορα τους; ευχαριστω Το aseg είναι το πιο νέο μοντέλο. 1
zoya23 Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, liakjim είπε Το aseg είναι το πιο νέο μοντέλο. εσυ ποιο θα επαιρνες παλιο νεο δε με πειραζει poioeinai πιο αποδοτικο και σε ψυξη θερμανση , επειδη βλεπω τα ξερεις τα fujitsu βλεπω το νεοτερο καει περισσοτερο σε θερμανση; το αλλο διαβαζω παλι κακες κριτικες για θορθβο, ουφ Επεξ/σία 24 Ιουνίου από zoya23
Antonak Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Χαίρετε Έχω ένα δίλημμα, μεταξύ άλλων που με απασχολεί. Ο χώρος του σαλονιού - χωλ (περίπου 21τμ.) επικοινωνεί με χώρο 15τμ. όπως τα παλιά γραφεία, με μια συρόμενη πόρτα 2 μέτρων. Ο χώρος αυτός θα χρησιμοποιηθεί ως υπνοδωμάτιο προς το παρόν, αλλά στο μέλλον ως ενιαίο σαλόνι. Η πρόταση που έχω από το κατάστημα με τα κλιματιστικά είναι να μπει ένα multi 18αρι (12 και 9 εσωτερικές μονάδες), αλλιώς ξεχωριστά ένα 16άρι στο σαλόνι και ένα 9άρι στο υπνοδωμάτιο, αλλά το multi είναι προτιμότερο. Ποια η γνώμη σας; Επεξ/σία 24 Ιουνίου από Antonak
Aflo Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 12 ώρες πριν, Arkin είπε Παρηγγειλα ενα σημερα 4 και κατι με πηγε λογικα μεθαυριο θα το εχω. Αυριο λογικα θα ερθει για εγκατασταση θα αναφερω αντλια κενου αλλα δεν το βλεπω οποτε να δουμε και εκει τι θα γινει. Αρπα κολλα δουλειες και καλα δωρεαν εγκατασταση 110 ευρω και χρεωνουν τα ποδαρακια για την μοναδα 35 ευρω. Για την αντλία κενού μην κάνεις καμιά διαπραγμάτευση. Σου προτείνω να καλέσεις το συνεργείο σήμερα και να τους πεις όνομα πελάτη, διεύθυνση και ότι περιμένεις 3 μέτρα χαλκοσωλήνα, κενό με αντλία κενού, γράφεις όνομα υπευθύνου και όνομα με το άτομο με το οποίο μίλησες. Αν σου πει οτιδήποτε πέραν από τα παραπάνω, το αναφέρεις στο κατάστημα που αγόρασες και θα σου αναθέσουν άλλο συνεργείο. Επαναλαμβάνεις και με το άλλο συνεργείο. Καλή εγκατάσταση 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα