amotida Δημοσ. Τρίτη στις 11:07 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:07 μμ 8 hours ago, liakjim said: Κάποια σύνδεση χάνεται και επειδή όλα τα άλλα παίζουν σωστά υποθέτω ότι χάνουν το ίντερνετ οι συσκευές τους . Έχω μετρήσει 9 κλιματιστικά στα οποία συμβαίνει το ίδιο φαινόμενο (τώρα, στο γράφημα των 24 ωρών).
Pan_K Δημοσ. Τρίτη στις 11:07 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:07 μμ (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, cmaniac είπε Το μονο υλικό που κάνει για προστασία ειναι το ξύλο. Ενα κουτί με ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ όπου υπάρχει είσοδος ή έξοδος ανεμιστήρα και η αποστολή εξετελεσθη. Το ξύλο ακακίας είναι οκ. Κάθε χρόνο θέλει ενα λάδωμα και που και πού νερό για να μην σκάσει. Λες να μπορώ να φτιάξω κάτι καλαίσθητο με ξύλο ακακίας για εδώ; Δύσκολο μου φαίνεται, γιατί θα πρέπει να αφαιρείται εύκολα και να μην το παίρνει ο αέρας. Και επιπλέον βλέπεις ότι τα περιθώρια που έχω είναι στενά. Επεξ/σία Τρίτη στις 11:12 μμ από Pan_K 1
liakjim Δημοσ. Τρίτη στις 11:10 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:10 μμ 2 λεπτά πριν, amotida είπε Έχω μετρήσει 9 κλιματιστικά στα οποία συμβαίνει το ίδιο φαινόμενο (τώρα, στο γράφημα των 24 ωρών). Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αλλά τόσα που παίζουν σωστά. 😉
cmaniac Δημοσ. Τετάρτη στις 12:05 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:05 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kokkinihani είπε Καμμία μόνωση, δυστυχώς. Νομίζω ότι πρέπει να το ξανατρεξεις με επιλογές χωρίς μόνωση. Οπως τα ειπε ο liakjim πάντως. Όσο μεγαλώνουν τα μηχανήματα δυσκολεύονται να προσαρμοστούν με αποτέλεσμα να αρχίζουν τα ον οφ οταν δεν είναι δύσκολες οι συνθήκες. 1 ώρα πριν, liakjim είπε Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αλλά τόσα που παίζουν σωστά. 😉 Θα το έβλεπα ξανά για Fill 0 none ή fill previous. Σου κάνει μαντεψιες το grafana και δεν εξυπηρετεί τον σκοπό. Επεξ/σία Τετάρτη στις 12:26 πμ από cmaniac
kokkinihani Δημοσ. Τετάρτη στις 01:04 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:04 πμ 58 λεπτά πριν, cmaniac είπε Νομίζω ότι πρέπει να το ξανατρεξεις με επιλογές χωρίς μόνωση. Οπως τα ειπε ο liakjim πάντως. Όσο μεγαλώνουν τα μηχανήματα δυσκολεύονται να προσαρμοστούν με αποτέλεσμα να αρχίζουν τα ον οφ οταν δεν είναι δύσκολες οι συνθήκες. Θα το έβλεπα ξανά για Fill 0 none ή fill previous. Σου κάνει μαντεψιες το grafana και δεν εξυπηρετεί τον σκοπό. Ευχαριστώ πολύ.
vmb Δημοσ. Τετάρτη στις 01:17 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:17 πμ (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας, Φανταστική δουλειά στο forum, εκτιμώ πολύ όλη αυτή την γνώση που έχετε συγκεντρώσει. Θα ήθελα μια πρόταση με τα κατωτέρω, μιας και μου έχει προκαλέσει πονοκέφαλο αν με καλύπτει κάτι: Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1500 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα, σε νέο διαμέρισμα που ακόμα ΔΕΝ εχω μπει αλλά θέλει άμεσα κάποια λύση. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Δεν με απασχολεί, ο,τι προτείνετε Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 20% ψύξη / 80% θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Όχι εναλλακτικά μέσα, κεντρική θέρμανση πετρέλαιο, μπορώ όμως να διακόψω την παροχή, καταλαβαίνω ότι σχεδόν κανείς δεν το χρησιμοποιεί οπότε γι'αυτό ασύμφορο. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλοκουζίνα 45 τ.μ., ύψος 2,75 μέτρα. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Δυτική Αττική, πλησίον μετρό (κατοικημένη περιοχή, όχι όμως ψηλές πολυκατοικίες) Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αδιάφορο, χαμηλή κατανάλωση προφανώς Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Δεν έχω μπει ακόμα στο σπίτι. Κατασκευή 1986, μονά τζάμια-μεταλλικά. Χωρίς μονώσεις. Ρετιρέ 4ος, χωρίς μόνωση η πλάκα. Βόρεια, Ανατολικά εκτεθειμένο στον αέρα. Δυτικά άλλο διαμέρισμα, Νότια επαφή με υπνοδωμάτια/μπάνιο. Υπάρχει σκέψη για ενεργειακή αναβάθμιση αλλά θα καθυστερήσει και πρέπει να βρω μια λύση. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . Με μια επιθυμητή θερμοκρασία 21, μου έβγαλε 9700 watt απώλειες (!) Δεν πειράζει και 19-20 να είναι, οκ. Θα εκτιμούσα πολύ μια άποψη, υπάρχει κάποια ρεαλιστική λύση να με καλύπτει ? Ευχαριστώ πολύ! ΥΓ Θα βάλω και στα δύο υπνοδωμάτια A/C ιδια χαρακτηριστικά περίπου 12 τ.μ. και 16 τ.μ., θα εκτιμούσα 2 προτάσεις και για εδώ. Budget γύρω στα 500 το καθένα (υπάρχει δυνατότητα να ανέβω) Επεξ/σία Τετάρτη στις 01:18 πμ από vmb
Metalman9 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:17 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:17 πμ Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια μιας και δεν έχω την παραμικρή ιδέα από κλιματιστικά. Ποιες μάρκες είναι οι καλές και ποίες αποφεύγονται? 'Ενα LG S12EC μου πρότειναν. LG, TCL, Pitsos, Bosch, Toyotomi, Daikin? 1. Διαθέσιμο ποσό : 500-550? 2.Αντικατάσταση ενός άθλιου Haier 3.Χρήση : ψύξη 60% θέρμανση 40% 4. Χώρος : 13 τ.μ. 12000btu? 5. Τοποθεσία : 6. Επιθυμητό : Όσο πιο αθόρυβο γίνεται, αν υπάρχει κάτι σε μαύρο O ιονίστης είναι καθόλου χρήσιμος ή απλά marketing?
dimitris55555 Δημοσ. Τετάρτη στις 02:46 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:46 πμ 4 ώρες πριν, liakjim είπε Οι απώλειες βγαίνουν χαμηλές, οπότε θεωρητικά ένα 18άρι edge θα είναι μια χαρά, έχετε και το πετρέλαιο, αλλά θα έλεγα για ασφάλεια ή για λιγότερη χρήση πετρελαίου να βάζατε το αντίστοιχο 22άρι. Είναι οκ το edge; Να μην κοιτάξω κάποιο άλλο μοντέλο πχ από Mitsubishi,daikin ή Fujitsu; Από καταναλώσεις δεν βλέπω 22αρι ή 18αρι στο grafana, έχουμε κάποια εικόνα;
MARIOSNURSE Δημοσ. Τετάρτη στις 05:33 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:33 πμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Metalman9 είπε Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια μιας και δεν έχω την παραμικρή ιδέα από κλιματιστικά. Ποιες μάρκες είναι οι καλές και ποίες αποφεύγονται? 'Ενα LG S12EC μου πρότειναν. LG, TCL, Pitsos, Bosch, Toyotomi, Daikin? 1. Διαθέσιμο ποσό : 500-550? 2.Αντικατάσταση ενός άθλιου Haier 3.Χρήση : ψύξη 60% θέρμανση 40% 4. Χώρος : 13 τ.μ. 12000btu? 5. Τοποθεσία : 6. Επιθυμητό : Όσο πιο αθόρυβο γίνεται, αν υπάρχει κάτι σε μαύρο O ιονίστης είναι καθόλου χρήσιμος ή απλά marketing? LG θα το απέφευγα. Πίτσος, TCL, Toyotomi, Bosch είναι όλα φασον κινεζικό gree / Midea. Δες Daikin, Fujitsu, Toshiba (με αυτή τη σειρά), αφού θες θέρμανση. 4 ώρες πριν, vmb είπε Καλημέρα σας, Φανταστική δουλειά στο forum, εκτιμώ πολύ όλη αυτή την γνώση που έχετε συγκεντρώσει. Θα ήθελα μια πρόταση με τα κατωτέρω, μιας και μου έχει προκαλέσει πονοκέφαλο αν με καλύπτει κάτι: Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1500 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα, σε νέο διαμέρισμα που ακόμα ΔΕΝ εχω μπει αλλά θέλει άμεσα κάποια λύση. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Δεν με απασχολεί, ο,τι προτείνετε Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 20% ψύξη / 80% θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Όχι εναλλακτικά μέσα, κεντρική θέρμανση πετρέλαιο, μπορώ όμως να διακόψω την παροχή, καταλαβαίνω ότι σχεδόν κανείς δεν το χρησιμοποιεί οπότε γι'αυτό ασύμφορο. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλοκουζίνα 45 τ.μ., ύψος 2,75 μέτρα. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Δυτική Αττική, πλησίον μετρό (κατοικημένη περιοχή, όχι όμως ψηλές πολυκατοικίες) Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αδιάφορο, χαμηλή κατανάλωση προφανώς Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Δεν έχω μπει ακόμα στο σπίτι. Κατασκευή 1986, μονά τζάμια-μεταλλικά. Χωρίς μονώσεις. Ρετιρέ 4ος, χωρίς μόνωση η πλάκα. Βόρεια, Ανατολικά εκτεθειμένο στον αέρα. Δυτικά άλλο διαμέρισμα, Νότια επαφή με υπνοδωμάτια/μπάνιο. Υπάρχει σκέψη για ενεργειακή αναβάθμιση αλλά θα καθυστερήσει και πρέπει να βρω μια λύση. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . Με μια επιθυμητή θερμοκρασία 21, μου έβγαλε 9700 watt απώλειες (!) Δεν πειράζει και 19-20 να είναι, οκ. Θα εκτιμούσα πολύ μια άποψη, υπάρχει κάποια ρεαλιστική λύση να με καλύπτει ? Ευχαριστώ πολύ! ΥΓ Θα βάλω και στα δύο υπνοδωμάτια A/C ιδια χαρακτηριστικά περίπου 12 τ.μ. και 16 τ.μ., θα εκτιμούσα 2 προτάσεις και για εδώ. Budget γύρω στα 500 το καθένα (υπάρχει δυνατότητα να ανέβω) 2X Daikin siesta sensira 9,000 για τα δωμάτια (περίπου 550€ το καθένα) και Daikin Perfera18,000 ή 22,000 για το σαλόνι. Επέκταση εγγύησης σε όλα για 10 έτη και δεν ασχολείσαι ξανά. Επεξ/σία Τετάρτη στις 05:39 πμ από MARIOSNURSE
Grim Ripper Δημοσ. Τετάρτη στις 05:40 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:40 πμ 4 ώρες πριν, vmb είπε Καλημέρα σας, Φανταστική δουλειά στο forum, εκτιμώ πολύ όλη αυτή την γνώση που έχετε συγκεντρώσει. Θα ήθελα μια πρόταση με τα κατωτέρω, μιας και μου έχει προκαλέσει πονοκέφαλο αν με καλύπτει κάτι: Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1500 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα, σε νέο διαμέρισμα που ακόμα ΔΕΝ εχω μπει αλλά θέλει άμεσα κάποια λύση. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Δεν με απασχολεί, ο,τι προτείνετε Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 20% ψύξη / 80% θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Όχι εναλλακτικά μέσα, κεντρική θέρμανση πετρέλαιο, μπορώ όμως να διακόψω την παροχή, καταλαβαίνω ότι σχεδόν κανείς δεν το χρησιμοποιεί οπότε γι'αυτό ασύμφορο. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλοκουζίνα 45 τ.μ., ύψος 2,75 μέτρα. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Δυτική Αττική, πλησίον μετρό (κατοικημένη περιοχή, όχι όμως ψηλές πολυκατοικίες) Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αδιάφορο, χαμηλή κατανάλωση προφανώς Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Δεν έχω μπει ακόμα στο σπίτι. Κατασκευή 1986, μονά τζάμια-μεταλλικά. Χωρίς μονώσεις. Ρετιρέ 4ος, χωρίς μόνωση η πλάκα. Βόρεια, Ανατολικά εκτεθειμένο στον αέρα. Δυτικά άλλο διαμέρισμα, Νότια επαφή με υπνοδωμάτια/μπάνιο. Υπάρχει σκέψη για ενεργειακή αναβάθμιση αλλά θα καθυστερήσει και πρέπει να βρω μια λύση. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . Με μια επιθυμητή θερμοκρασία 21, μου έβγαλε 9700 watt απώλειες (!) Δεν πειράζει και 19-20 να είναι, οκ. Θα εκτιμούσα πολύ μια άποψη, υπάρχει κάποια ρεαλιστική λύση να με καλύπτει ? Ευχαριστώ πολύ! ΥΓ Θα βάλω και στα δύο υπνοδωμάτια A/C ιδια χαρακτηριστικά περίπου 12 τ.μ. και 16 τ.μ., θα εκτιμούσα 2 προτάσεις και για εδώ. Budget γύρω στα 500 το καθένα (υπάρχει δυνατότητα να ανέβω) 9700 watt = 33097 btu, θες αρκετά μεγάλη μονάδα. Βάλε τις απαντήσεις που έδωσες αν θες ώστε να δούμε εαν υπάρχει κάποιο λάθος.
techPro Δημοσ. Τετάρτη στις 08:41 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:41 πμ 16 hours ago, Specs said: Αν το εχεις επιλεξει απο την εφαρμογη, σε καθε κλεισιμο θα το κανει μονο του αυτο. Δεν εχει αλλο κουμπι στο τηλεχειριστηριο. Αν κατάλαβα καλά, ύστερα από δοκιμή, η επιλογή "Ανθεκτικό στη μούχλα" προσθέτει καθυστέρηση στο σβήσιμο του ανεμιστήρα της εξωτερικής μονάδας. Τώρα αυτό τι σχέση έχει με μούχλα... Από άλλες εταιρίες ήξερα ότι υπάρχει καθυστέρηση στο σβήσιμο του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας, για να στεγνώνει σε ένα βαθμό.
liakjim Δημοσ. Τετάρτη στις 08:52 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:52 πμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Grim Ripper είπε 9700 watt = 33097 btu, θες αρκετά μεγάλη μονάδα. Βάλε τις απαντήσεις που έδωσες αν θες ώστε να δούμε εαν υπάρχει κάποιο λάθος. Αμονωτη πλάκα, χωρίς μονώσεις, μονά τζάμια. Και λίγα έβγαλε. Σπίτι τοστιέρα. 7 ώρες πριν, Metalman9 είπε Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια μιας και δεν έχω την παραμικρή ιδέα από κλιματιστικά. Ποιες μάρκες είναι οι καλές και ποίες αποφεύγονται? 'Ενα LG S12EC μου πρότειναν. LG, TCL, Pitsos, Bosch, Toyotomi, Daikin? 1. Διαθέσιμο ποσό : 500-550? 2.Αντικατάσταση ενός άθλιου Haier 3.Χρήση : ψύξη 60% θέρμανση 40% 4. Χώρος : 13 τ.μ. 12000btu? 5. Τοποθεσία : 6. Επιθυμητό : Όσο πιο αθόρυβο γίνεται, αν υπάρχει κάτι σε μαύρο O ιονίστης είναι καθόλου χρήσιμος ή απλά marketing? Aseh09kmcg. Βγαίνει και σε μαύρο. Επεξ/σία Τετάρτη στις 08:52 πμ από liakjim
sergeantd Δημοσ. Τετάρτη στις 09:00 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:00 πμ 12 ώρες πριν, Specs είπε Για δωσε κανα στοιχειο, οπως χωρο που ψυχει, περιγραφη δηλαδη χωρου, φωτο εγκαταστασης μεσα κ εξω, απο που το πηρες, ποιος το τοποθετησε, αν τηρηθηκαν τα βασικα που συζηταμε συνεχως εδω μεσα οπως μηκος σωληνων, αντλια κενου κ οτι αλλο μπορει να μας βοηθησει να στο κανουμε πιο ευκολο σε ενα κειμενο διαμαρτυριας που θα φτιαξεις. Για ξεκινα κ δωσε ινφο... Η εγκατάσταση έγινε από επαγγελματία τεχνικό. Και έμεινα πάρα πολύ ικανοποιημένος. Ήμουν σε συνεχή επικοινωνία με τον @liakjim κάθ´ όλη τη διάρκεια της τοποθέτησης και του έστειλα τις απαραίτητες φωτογραφίες. Μου επιβεβαίωσε ότι η τοποθέτηση έγινε όπως προβλέπεται. Το μήκος των σωληνώσεων είναι 3,6μ. και κατά την εγκατάσταση χρησιμοποιήθηκε αντλία κενού. Οποτε η τοποθέτηση είναι certified by liakjim 😂. Ο χώρος που ψύχει είναι 30 τμ με πολύ λίγες απώλειες ( είναι διαμέρισμα πολυκατοικίας με όροφο πάνω κάτω και στη μία του πλευρά υπάρχει διαμέρισμα καθώς και πάχος τοίχων 40εκ. ). Το κλιματιστικό το πήρα από το e-shop σε Sunday deal. Η μέτρηση της κατανάλωσης γίνεται με Tapo P110. Επίσης για την εγκυρότητα των μετρήσεων χρησιμοποίησα και ένα δεύτερο P110 και πήρα ακριβώς τις ίδιες καταναλώσεις οπότε θεωρώ τις μετρήσεις αξιόπιστες. 2
stelios2609 Δημοσ. Τετάρτη στις 09:40 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:40 πμ Καλημέρα. Για απώλειες 4,2kw και χώρο περίπου 30 τμ οι παρακάτω επιλογές είναι αξιόπιστες; Δε με ενδιαφέρουν wifi κλπ https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/mitsubishi-heavy-srk-src-35zsp-w-klimatistiko-12-000-btu-h_4403452 Ή https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-12000-btu-fujitsu-σειρά-km-aseh12kmcg-aoeh12kmcg
amotida Δημοσ. Τετάρτη στις 09:47 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:47 πμ @sergeantd Τι ρύθμιση στόχου έχεις; Πόσους βαθμούς καταφέρνει να πιάσει στο δωμάτιο, με ανεξάρτητο θερμόμετρο; Βλέπω πολύ μεγάλες παύσεις κάποιες φορές αφού περάσει σε "compressor off". Χθες το απόγευμα είδα μία που κράτησε περίπου δυόμισι ώρες. Τώρα είναι πάλι σε παύση και μόλις ξεπέρασε τις 3 ώρες. Πόσο ανεβαίνει η θερμοκρασία στον χώρο μετά από τέτοιες μεγάλες διακοπές;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα