Pan_K Δημοσ. Παρασκευή στις 06:35 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:35 μμ (επεξεργασμένο) Αυτές τις μέρες πέφτω από Toyotomi σε Inventor στα καταλύμματα που βρίσκομαι. Θα καταθέσω την εμπειρία μου για το πώς δουλεύουν αυτά τα μηχανήματα χωρίς να έχω μετρητές κατανάλωσης, παρά μόνο δύο θερμομετράκια/υγρασιόμετρα μαζί μου. Toyotomi Hiro eco: Πολύ θορυβώδες και αδύναμο. Παρόλα αυτά, την θερμοκρασία που ζητάς σου την δίνει και την διατηρεί χωρίς on/off, ίσως ακριβώς γιατί αδύναμο και πασχίζει γενικά. Και το να σου δίνει ένα κλιματιστικό την θερμοκρασία που ζητάς είναι μεγάλο πράγμα, όπως τελικά διαπίστωσα με τα Inventor. Inventor: Εδώ που βρίσκομαι τώρα έχω ένα Corona 24.000 Btu, δύο Professional 9.000 Btu και ένα Neo 9.000 Btu. Όλα τους έχουν το ίδιο κουσούρι. Ξεκινούν πολύ δυνατά και ψύχουν τον χώρο γρήγορα φέρνοντάς τον έναν βαθμό κελσίου πιο κάτω από εκεί που ζήτησες (πχ το βάζω στους 27 και κατεβαίνει η θερμοκρασία στους 26). Και μετά ξεκινά το τσίρκο: είτε ξεκινάνε τα on/off είτε όχι, η θερμοκρασία ανεβαίνει σταδιακά μέχρι +1,5 βαθμούς από την ζητούμενη (δηλαδή με ζητούμενη 27 φτάνουν 28,5). Έβαλα πχ το παιδί σε ένα σχετικά παγωμενο δωμάτιο και μετά από 2 ώρες πήγα να δω τι γίνεται και η θερμοκρασία από 25 είχε ανέβει στους 27,7 και την υγρασία στο 60%. Το παιδί είχε ιδρώσει. Για να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία εκεί που ήθελα έπρεπε να κατεβάσω την ζητούμενη κατά έναν βαθμό, αλλά το άτιμο άρχισε και πάλι να παγώνει τον χώρο για να τον ζεστάνει μετά. Έστω. Σταθεροποιήθηκε η θερμοκρασία στους 26 βαθμούς. Με Follow me εγώ προσωπικά δεν είδα βελτίωση. Το αντίθετο. Γιατί φαίνεται ξεκάθαρα πως ψύχει τον χώρο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία έναν βαθμό πιο κάτω από την ζητούμενη και μετά τον αφήνει να ζεσταθεί μέχρι +2 βαθμούς. Άρα έτσι προκύπτει διακύμανση της θερμοκρασίας κατά 3 βαθμούς. Η πιο άθλια λειτουργία τελικά είναι η eco. Ακόμα και αν έχεις βάλει follow me, αυτό συνεχίζει να βγάζει απλά δροσερό και υγρό αέρα και ας έχεις ζητούμενη 2 βαθμούς πιο κάτω από εκεί που δείχνει το τηλεχειριστήριο. Και καταλήγω στο εξής συμπέρασμα: Τα Midea είναι απείρως καλύτερα στην θέρμανση, παρά στην ψύξη. Καλά καλά δεν μπορούν να διατηρήσουν σταθερή μια γ@μω θερμοκρασία. Για ψύξη θα το πρότεινα μόνο σε κάποιον που έχει ξενοδοχειακές μονάδες και τον ενδιαφέρει η μεγάλη εγγύηση, το hotel menu ή το να σβήνουν οι μονάδες κεντρικά όταν απομακρύνει ο πελάτης το μαγνητάκι από την θυρίδα τροφοδοσίας του ρεύματος και να ψύχεται ο χώρος ταχύτατα όταν επιστρέψει. Ή σε κάποιον που ενδιαφέρεται γενικά να ψύχει γρήγορα έναν χώρο που θα εγκαταλείψει μετά από 2 ώρες. Στην θέρμανση τουλάχιστον σου δίνουν αυτό το αίσθημα θαλπωρής όταν σε φυσάει ζεστός αέρας και ας δουλεύουν σαν παραδοσιακά on/off. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι θα τα πρότεινα και για θέρμανση. 7 λεπτά πριν, liakjim είπε Εγώ πάντως δεν θα ήθελα να έχω κάτι που μπορεί να αρπάξει, έστω και με μικρή πιθανότητα όπως το sonoff μου, μέσα στην μερικών εκατοντάδων ευρώ εξωτερική μονάδα. Θα το έβαζα σε ηλεκτρολογικό κουτί (αδιάβροχο, άκαυστο, με στυπιοθλίπτες, IP68) εκτός της μονάδας. Σωστή παρατήρηση. Τότε όμως θα πρέπει να αποφεύγεται και η τοποθέτηση σε πίνακα. Ή όχι; Εγώ πιο πολύ θα φοβόμουν μην αρπάξει ο πίνακας και γίνει το σπίτι κούγκι. Επεξ/σία Παρασκευή στις 06:35 μμ από Pan_K 3
MAN0U Δημοσ. Παρασκευή στις 10:02 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:02 μμ Στις 6/8/2025 στις 9:42 ΜΜ, vdeseris είπε Δες και αυτό: https://www.skroutz.gr/s/59671016/fujitsu-series-kp-aseg-klimatistiko-inverter-9000-btu-a-a.html 409€ από praktiker μέσω skroutz Ναι το έχω δει αλλά μου κάνει too good to be true ή καλύτερα too cheap to be good... Πως γίνεται τόσο φθηνό; Το έχει κάποιος να μας πει την άποψή του; Στις 6/8/2025 στις 7:06 ΜΜ, MARIOSNURSE είπε Έχεις πολύ μικρό budget για επώνυμο - ιαπωνικό. Ψύξη/θέρμανση; Χρήση μεγάλη; Σε καλύπτει ένα κινέζικο; Πιο πολύ ψύξη για δωμάτιο 12 τ.μ. Χρήση πιο πολύ το καλοκαίρι και επικουρικά το χειμώνα μέχρι να πάρει μπρος το καλοριφέρ. Κινέζικο ναι, με καλύπτει αλλά να είναι όσο το δυνατόν αξιόπιστο, οικονομικό και αθόρυβο.
mdkamael Δημοσ. Παρασκευή στις 10:07 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:07 μμ (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, MAN0U είπε Ναι το έχω δει αλλά μου κάνει too good to be true ή καλύτερα too cheap to be good... Πως γίνεται τόσο φθηνό; Το έχει κάποιος να μας πει την άποψή του; στο σάιτ πάντως το έχει 459 ... στο Σκρουτζ είναι η τιμή με δωροεπιταγή ανακύκλωσης 50 ευρώ Επεξ/σία Παρασκευή στις 10:08 μμ από mdkamael
MAN0U Δημοσ. Παρασκευή στις 10:09 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:09 μμ Μόλις τώρα, mdkamael είπε στο σάιτ πάντως το έχει 459 Τα 409 είναι η τιμή με επιταγή ανακύκλωσης (- 50 ευρώ) αλλά δεν λέει ακριβώς το πώς την παίρνεις.
vdeseris Δημοσ. Παρασκευή στις 10:13 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:13 μμ 3 λεπτά πριν, MAN0U είπε Τα 409 είναι η τιμή με επιταγή ανακύκλωσης (- 50 ευρώ) αλλά δεν λέει ακριβώς το πώς την παίρνεις. Αφαιρεί άμεσα τα 50€ μόλις το βάζεις στο καλάθι
mdkamael Δημοσ. Παρασκευή στις 10:13 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:13 μμ 2 λεπτά πριν, MAN0U είπε Τα 409 είναι η τιμή με επιταγή ανακύκλωσης (- 50 ευρώ) αλλά δεν λέει ακριβώς το πώς την παίρνεις. στην τρώει αμέσως το Σκρουτζ στο καλάθι... μπορεί να έχουν καμία εσωτερική συμφωνία να μη τη δώσουν στον πελάτη αλλά να πάει σαν έκπτωση στο καλάθι άπαξ και παραγγελθεί απο Σκρουτζ. Μόνο έτσι μπορώ να το εξηγήσω.
MAN0U Δημοσ. Παρασκευή στις 10:16 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:16 μμ 1 λεπτό πριν, mdkamael είπε στην τρώει αμέσως το Σκρουτζ στο καλάθι... μπορεί να έχουν καμία εσωτερική συμφωνία να μη τη δώσουν στον πελάτη αλλά να πάει σαν έκπτωση στο καλάθι άπαξ και παραγγελθεί απο Σκρουτζ. Μόνο έτσι μπορώ να το εξηγήσω. Παίζει να είναι μόνο για αγορά απευθείας από το Praktiker. Θα μιλήσω αύριο με το Praktiker και θα σου πω. Στις 7/8/2025 στις 8:34 ΠΜ, Pan_K είπε Το αγόρασα φέτος τον Μάιο και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα στην θέρμανση. Λογικά θα επιδεικνύει την κλασική συμπεριφορά των TCL, με πιο ομαλή λειτουργία σε σχέση με τα Midea, χαμηλή κατανάλωση σε ήπιο καιρό και απότομη αύξηση της κατανάλωσης σε πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες (<5 βαθμούς). Ένα wellio (=tcl) 9άρι που είχα δοκιμάσει στους 5 βαθμούς είχε πάντως καλό COP, γύρω στο 5 στην μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα. Δώσε 59 ευρώ παραπάνω και πάρε το Toshiba Yukai+ από τον συγκεκριμένο προμηθευτή. Αλλά και το Mitsubishi Heavy πολύ καλό φαίνεται αν δεν σε ενδιαφέρει η εγγύηση και το wifi (δεν θυμάμαι να έχουμε feedback από το συγκεκριμένο). Αν πας στο Yukai+ μην παραμελήσεις να το δοκιμάσεις και στην αφύγρανση αντί για την ψύξη. Μπορεί να σου αρέσει περισσότερο η ατμόσφαιρα που δημιουργεί. Φίλος ψυκτικός μου είπε μονολεκτικά "μακριά" για Toshiba. Οχι για την ποιότητα αλλά επειδή με τα φοβερά ρεύματα της ΔΕΔΔΗΕ έχει δει πάρα πολλά να καίνε πλακέτες και δεν επισκευαζονται (με λογικό κόστος).
uncle_nontas Δημοσ. Παρασκευή στις 10:59 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:59 μμ Εμείς εδώ στας εξοχάς το ζούμε στα άκρα. Βιώνουμε την ενότητα και την πάλη των αντιθέτων. Στο ένα δωμάτιο έχουμε ASEH και στο άλλο Inventor neo! 1 1
mdkamael Δημοσ. Παρασκευή στις 11:00 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:00 μμ (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, MAN0U είπε Παίζει να είναι μόνο για αγορά απευθείας από το Praktiker. Θα μιλήσω αύριο με το Praktiker και θα σου πω. Φίλος ψυκτικός μου είπε μονολεκτικά "μακριά" για Toshiba. Οχι για την ποιότητα αλλά επειδή με τα φοβερά ρεύματα της ΔΕΔΔΗΕ έχει δει πάρα πολλά να καίνε πλακέτες και δεν επισκευαζονται (με λογικό κόστος). Γι αυτο ειναι ψυκτικος κ οχι ηλεκτρολογος.... πιο πανω κ σε παλιοτερα ποστ ειχε γινει εκτενη συζητηση για τα περι προστασιας των κλιματιστικων ξεκινωντας απο τον πινακα. Ενας καλος κ συγχρονος πινακας δεν θα σ καψει καμια συσκευη. Εδω συζηταμε για τυπου F ΔΔΡ κ οι ηλεκτρολογοι βαζουν τα παναρχαιωμενα τυπου AC για εκδοση αδειας... χωρια οι επιτηρητες και αλλα καλουδια που μπορεις να βαλεις. Εδω σημερα ηλεκτρολογος σε αδερφη της μανας μου τραβηξε νεα γραμμη για κλιματιατικο 24αρι απο πινακα κ ο πινακας ηταν ενας ωραιος παλιος Φωτιου με ουτε καν ρελε διαρροης, και με κουζινες πλυντηρια θερμοσιφωνας σε μονοπολικες ασφαλειες... τι να λεμε τωρα.. Επεξ/σία Παρασκευή στις 11:04 μμ από mdkamael 1
verlemakos Δημοσ. Παρασκευή στις 11:23 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:23 μμ 5 ώρες πριν, kaklikos είπε Το shelly pro οχι σεν χωραει σε κουτια διακοπτων. Ειναι ραγουλικο και μπαινει μονο σε πινακα. Το shelly 1pm μινι καθως και το 1pm χωρις mini. Ολα τα κουτια διακλαδωσης και διακοπτων συνηθως εχουν το ιδιο βαθος. Δεν θα χρειαστει να σκαψεις. Ισως ομως αν εχει πολυ καλωδιο να χρειαστει να τα τακτοποιησεις. Οταν λες απομακρυσμενο ελεγχο και σμαρτ καταστασεις τι ακριβως θελεις να κανεις; Θέλω να ελέγχω/προγραμματιζω συσκευές και φώτα από απόσταση καθώς και να μετράω την κατανάλωση. Μακάρι να χωρέσει με λίγη προσπάθεια και τακτοποίηση, όπως λες. 5 ώρες πριν, Pan_K είπε Το Shelly pm mini gen3 μπορείς να το εγκαταστήσεις και στον πίνακα. Πιάνει πολύ λίγο χώρο σε περίπτωση που δεν έχεις διαθέσιμο για μετρητή ράγας. Οπότε μπορείς να δοκιμάσεις πρώτα αν χωράει πίσω από την πρίζα και αν όχι τον τοποθετείς στον πίνακα. Εγώ τους περισσότερους τους έχω βάλει μέσα στο κυτίο που συνδέεται τη τροφοδοσία στην εξωτερική μονάδα των κλιματιστικών μου. Μέχρι 18.000 Btu έχω συνδέσει έτσι. Δεν επηρεάζεις τίποτε από την εσωτερική συνδεσμολογία του κλιματιστικού. Το μόνο που χρειάζεται είναι να περάσει η φάση μέσα από το Shelly (άρα αποσύνδεση του καφέ καλωδίου από την υποδοχή του κλιματιστικού και σύνδεση με την θέση L του Shelly και επιπλέον ένα άλλο καφέ καλώδιο που θα συνδέει την θέση O του Shelly με την θέση μου ήταν συνδεδεμένο πριν το καφέ καλώδιο). Έπειτα κάνεις γέφυρα στην θέση N του κλιματιστικού (δηλαδή συνδέεις άλλο ένα μπλε καλώδιο στην θέση που καταλήγει το μπλε καλώδιο της τροφοδοσίας και την άλλη άκρη του καλωδίου στην θέση Ν). Με αυτόν τον τρόπο δεν κόβεις το καλώδιο τροφοδοσίας, ενώ το Shelly παραμένει προστατευμένο μέσα στο κυτίο του κλιματιστικού. Εγώ στην θέση σου θα ζήταγα να το εγκαταστήσει ένας ηλεκτρολόγος πάντως και να σου πει την γνώμη του, που φυσικά υπερισχύει της δικής μου. Xiaomi temperature and humidity monitor 2. Σε ευχαριστώ, απόλυτα κατανοητό. Για σύνδεση εντός πρίζας ή συσκευής θα μπορούσα να το παλέψω μόνος, εφόσον βέβαια κλείσω πρώτα την σχετική ασφάλεια του πίνακα. Κοντά στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού δεν γίνεται να εγκατασταθεί? Για επέμβαση εντός πίνακα, σαφώς και μόνο από ηλεκτρολόγο.
cmaniac Δημοσ. Παρασκευή στις 11:44 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:44 μμ 43 λεπτά πριν, mdkamael είπε Φωτιου Φωτκα καλέ 1
GiannisSol Δημοσ. Σάββατο στις 12:01 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:01 πμ Στις 4/8/2025 στις 8:41 ΜΜ, GiannisSol είπε Τελικά ήρθε ο ψυκτικός που το εγκατεστησε , μετρήσαμε πιέσεις και από φρεον είναι σωστό , μέτρησε τάση στην έξω μονάδα σωστή, με αμπεροτσιμπιδα φορτία που συμφωνούσαν με την αυξημένα watt που έβλεπα από την tapo , δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένος της Gree και δεν έχει διαγνωστικό για τοπικούς ελέγχους του μηχανήματος . Μου είπε να απευθυνθώ στην αντιπροσωπεία αφού έχω και την εγγύηση. Κάποια εμπειρία από σέρβις toyotomi / gree έχει κανείς; Είναι η εταιρία Γ.Ε Δημητρίου ο εξουσιοδοτημένος επισκευαστης. Τελικά η λύση βρέθηκε. Το πρόβλημα ήταν η φαινομενικά καθαρή εξωτερική μονάδα . Πλύθηκε με ένα γωνιακό ανταπτορα πιεστικού και αραιωμένο αλκαλικό καθαριστικό swaz , χωρίς να βγάλει κάτι υπερβολικο από βρώμα πέρα από μαύρο ζουμι , και τα fins από γκρι γίνανε πάλι μπλε . Μου φενεται φοβερό όλη αυτή η πτώση της απόδοσης και η δυσλειτουργία να ήταν αυτή η λίγη βρώμα . Ίσως φταίει το είδους που ρύπου που είναι σαν πίσσα /λαδίλα ( εξαιρετικά υψηλές τιμές καυσεριων γενικα ,200 μέτρα από το Κηφισό, και αιθαλομίχλης το χειμώνα) να λειτουργεί σαν καλος μονωτής στα fins. Η μονάδα είχε ξανακαθαριστει τον Ιανουάριο μόνο με νερό . Μαλλον η έξω μονάδα είναι ευαίσθητη στη παραμικρη βρωμιά λόγο του μεγέθους της για 18αρι μηχάνημα, έχουν κάνει οικονομια στα υλικά και είναι οριακή στον αερισμό της. Για αυτό μάλλον και όλα αυτά τα gree/toyotomi δουλεύουν τον έξω ανεμιστήρα με υψηλές στροφές και είναι θορυβώδη. Ενα 9αρι ΜΕ που έχω δίπλα του έχει μεγαλύτερη εξωτερικη μονάδα και ο ανεμιστήρας δουλεύει πολύ χαμηλά τις περισσότερες φορές. Πάντως παίζει ξανά με 200-300 watt στη συντήρηση , πολύ αποδοτικά σαν καινούριο. Οι δοκιμές γίνονται επί 5 μέρες και λειτουργεί σωστα. 4 1
verlemakos Δημοσ. Σάββατο στις 12:15 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:15 πμ 5 ώρες πριν, Pan_K είπε Αυτές τις μέρες πέφτω από Toyotomi σε Inventor στα καταλύμματα που βρίσκομαι. Θα καταθέσω την εμπειρία μου για το πώς δουλεύουν αυτά τα μηχανήματα χωρίς να έχω μετρητές κατανάλωσης, παρά μόνο δύο θερμομετράκια/υγρασιόμετρα μαζί μου. Toyotomi Hiro eco: Πολύ θορυβώδες και αδύναμο. Παρόλα αυτά, την θερμοκρασία που ζητάς σου την δίνει και την διατηρεί χωρίς on/off, ίσως ακριβώς γιατί αδύναμο και πασχίζει γενικά. Και το να σου δίνει ένα κλιματιστικό την θερμοκρασία που ζητάς είναι μεγάλο πράγμα, όπως τελικά διαπίστωσα με τα Inventor. Inventor: Εδώ που βρίσκομαι τώρα έχω ένα Corona 24.000 Btu, δύο Professional 9.000 Btu και ένα Neo 9.000 Btu. Όλα τους έχουν το ίδιο κουσούρι. Ξεκινούν πολύ δυνατά και ψύχουν τον χώρο γρήγορα φέρνοντάς τον έναν βαθμό κελσίου πιο κάτω από εκεί που ζήτησες (πχ το βάζω στους 27 και κατεβαίνει η θερμοκρασία στους 26). Και μετά ξεκινά το τσίρκο: είτε ξεκινάνε τα on/off είτε όχι, η θερμοκρασία ανεβαίνει σταδιακά μέχρι +1,5 βαθμούς από την ζητούμενη (δηλαδή με ζητούμενη 27 φτάνουν 28,5). Έβαλα πχ το παιδί σε ένα σχετικά παγωμενο δωμάτιο και μετά από 2 ώρες πήγα να δω τι γίνεται και η θερμοκρασία από 25 είχε ανέβει στους 27,7 και την υγρασία στο 60%. Το παιδί είχε ιδρώσει. Για να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία εκεί που ήθελα έπρεπε να κατεβάσω την ζητούμενη κατά έναν βαθμό, αλλά το άτιμο άρχισε και πάλι να παγώνει τον χώρο για να τον ζεστάνει μετά. Έστω. Σταθεροποιήθηκε η θερμοκρασία στους 26 βαθμούς. Με Follow me εγώ προσωπικά δεν είδα βελτίωση. Το αντίθετο. Γιατί φαίνεται ξεκάθαρα πως ψύχει τον χώρο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία έναν βαθμό πιο κάτω από την ζητούμενη και μετά τον αφήνει να ζεσταθεί μέχρι +2 βαθμούς. Άρα έτσι προκύπτει διακύμανση της θερμοκρασίας κατά 3 βαθμούς. Η πιο άθλια λειτουργία τελικά είναι η eco. Ακόμα και αν έχεις βάλει follow me, αυτό συνεχίζει να βγάζει απλά δροσερό και υγρό αέρα και ας έχεις ζητούμενη 2 βαθμούς πιο κάτω από εκεί που δείχνει το τηλεχειριστήριο. Και καταλήγω στο εξής συμπέρασμα: Τα Midea είναι απείρως καλύτερα στην θέρμανση, παρά στην ψύξη. Καλά καλά δεν μπορούν να διατηρήσουν σταθερή μια γ@μω θερμοκρασία. Για ψύξη θα το πρότεινα μόνο σε κάποιον που έχει ξενοδοχειακές μονάδες και τον ενδιαφέρει η μεγάλη εγγύηση, το hotel menu ή το να σβήνουν οι μονάδες κεντρικά όταν απομακρύνει ο πελάτης το μαγνητάκι από την θυρίδα τροφοδοσίας του ρεύματος και να ψύχεται ο χώρος ταχύτατα όταν επιστρέψει. Ή σε κάποιον που ενδιαφέρεται γενικά να ψύχει γρήγορα έναν χώρο που θα εγκαταλείψει μετά από 2 ώρες. Στην θέρμανση τουλάχιστον σου δίνουν αυτό το αίσθημα θαλπωρής όταν σε φυσάει ζεστός αέρας και ας δουλεύουν σαν παραδοσιακά on/off. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι θα τα πρότεινα και για θέρμανση. Σωστή παρατήρηση. Τότε όμως θα πρέπει να αποφεύγεται και η τοποθέτηση σε πίνακα. Ή όχι; Εγώ πιο πολύ θα φοβόμουν μην αρπάξει ο πίνακας και γίνει το σπίτι κούγκι. Χαρά στο κουράγιο σου!
GiannisSol Δημοσ. Σάββατο στις 12:24 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:24 πμ 5 ώρες πριν, Pan_K είπε Αυτές τις μέρες πέφτω από Toyotomi σε Inventor στα καταλύμματα που βρίσκομαι. Θα καταθέσω την εμπειρία μου για το πώς δουλεύουν αυτά τα μηχανήματα χωρίς να έχω μετρητές κατανάλωσης, παρά μόνο δύο θερμομετράκια/υγρασιόμετρα μαζί μου. Toyotomi Hiro eco: Πολύ θορυβώδες και αδύναμο. Παρόλα αυτά, την θερμοκρασία που ζητάς σου την δίνει και την διατηρεί χωρίς on/off, ίσως ακριβώς γιατί αδύναμο και πασχίζει γενικά. Και το να σου δίνει ένα κλιματιστικό την θερμοκρασία που ζητάς είναι μεγάλο πράγμα, όπως τελικά διαπίστωσα με τα Inventor. Inventor: Εδώ που βρίσκομαι τώρα έχω ένα Corona 24.000 Btu, δύο Professional 9.000 Btu και ένα Neo 9.000 Btu. Όλα τους έχουν το ίδιο κουσούρι. Ξεκινούν πολύ δυνατά και ψύχουν τον χώρο γρήγορα φέρνοντάς τον έναν βαθμό κελσίου πιο κάτω από εκεί που ζήτησες (πχ το βάζω στους 27 και κατεβαίνει η θερμοκρασία στους 26). Και μετά ξεκινά το τσίρκο: είτε ξεκινάνε τα on/off είτε όχι, η θερμοκρασία ανεβαίνει σταδιακά μέχρι +1,5 βαθμούς από την ζητούμενη (δηλαδή με ζητούμενη 27 φτάνουν 28,5). Έβαλα πχ το παιδί σε ένα σχετικά παγωμενο δωμάτιο και μετά από 2 ώρες πήγα να δω τι γίνεται και η θερμοκρασία από 25 είχε ανέβει στους 27,7 και την υγρασία στο 60%. Το παιδί είχε ιδρώσει. Για να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία εκεί που ήθελα έπρεπε να κατεβάσω την ζητούμενη κατά έναν βαθμό, αλλά το άτιμο άρχισε και πάλι να παγώνει τον χώρο για να τον ζεστάνει μετά. Έστω. Σταθεροποιήθηκε η θερμοκρασία στους 26 βαθμούς. Με Follow me εγώ προσωπικά δεν είδα βελτίωση. Το αντίθετο. Γιατί φαίνεται ξεκάθαρα πως ψύχει τον χώρο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία έναν βαθμό πιο κάτω από την ζητούμενη και μετά τον αφήνει να ζεσταθεί μέχρι +2 βαθμούς. Άρα έτσι προκύπτει διακύμανση της θερμοκρασίας κατά 3 βαθμούς. Η πιο άθλια λειτουργία τελικά είναι η eco. Ακόμα και αν έχεις βάλει follow me, αυτό συνεχίζει να βγάζει απλά δροσερό και υγρό αέρα και ας έχεις ζητούμενη 2 βαθμούς πιο κάτω από εκεί που δείχνει το τηλεχειριστήριο. Και καταλήγω στο εξής συμπέρασμα: Τα Midea είναι απείρως καλύτερα στην θέρμανση, παρά στην ψύξη. Καλά καλά δεν μπορούν να διατηρήσουν σταθερή μια γ@μω θερμοκρασία. Για ψύξη θα το πρότεινα μόνο σε κάποιον που έχει ξενοδοχειακές μονάδες και τον ενδιαφέρει η μεγάλη εγγύηση, το hotel menu ή το να σβήνουν οι μονάδες κεντρικά όταν απομακρύνει ο πελάτης το μαγνητάκι από την θυρίδα τροφοδοσίας του ρεύματος και να ψύχεται ο χώρος ταχύτατα όταν επιστρέψει. Ή σε κάποιον που ενδιαφέρεται γενικά να ψύχει γρήγορα έναν χώρο που θα εγκαταλείψει μετά από 2 ώρες. Στην θέρμανση τουλάχιστον σου δίνουν αυτό το αίσθημα θαλπωρής όταν σε φυσάει ζεστός αέρας και ας δουλεύουν σαν παραδοσιακά on/off. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι θα τα πρότεινα και για θέρμανση. Μετά από αυτή τη ταλαιπωρία αλλά και εμπειρία που είχα με το gree που θα διαβάσεις παραπάνω , δεν θα μετρούσα τίποτα και δεν θα έβγαζα κανένα συμπέρασμα αν οι μονάδες μέσα και έξω δεν ήταν πεντακάθαρες. Ειδικά για αυτές τις μάρκες κλιματιστικών που περιγράφεις. Τώρα λες για καταλύμματα κιόλας , κλίνω πιο πολύ ότι τα κλιματιστικά έχουν δουλέψει υπερωρίες και έχουν ελλιπή συντήρηση.
mdkamael Δημοσ. Σάββατο στις 01:08 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:08 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Φωτκα καλέ Αυτο! 🫣🤪 Επεξ/σία Σάββατο στις 01:11 πμ από mdkamael
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα