Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πορτοφόλι που μέσα βάζω την κάρτα της Τράπεζας και την κάρτα του ΟΑΣΑ. Όταν θέλω να χτυπήσω εισιτήριο απλά ακουμπάω το πορτοφόλι στο μηχάνημα και πιάνει.

Απο τότε όμως που ενεργοποίησαν την αγορά εισιτηρίου  κατευθείαν από το ακυρωτικό μηχάνημα, έχει τύχει 3-4 φορές που αντί να πιάσει την κάρτα του ΟΑΣΑ που βάζω μηνιαία, να πιάνει την κάρτα της Τράπεζας και να χρεώνει 1€ για εισιτήριο.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να το μπλοκάρω αυτό; Βαριέμαι να ανοίγω το πορτοφόλι και να βάζω-βγάζω όλη την ώρα την κάρτα με τα εισιτήρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να απενεργοποιήσεις τις συναλλαγές με την κάρτα από το ebanking, αλλά θα χρειάζεται να ενεργοποιείς ξανά τη ρύθμιση κάθε φορά που θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις. Εναλλακτικά, μπορείς να τυλίξεις την κάρτα με αλουμινόχαρτο για να λειτουργεί σαν πορτοφόλι που μπλοκάρει τα RFID σήματα. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να την ξετυλίγεις κάθε φορά που θες να κάνεις συναλλαγή. Υπάρχουν και θηκες RFID για μια κάρτα, αλλά λογικά η κάρτα μαζί με την θήκη δεν θα χωράει στο πορρτοφόλι καθώς συνηθως οι καρτες χωρανε ισα-ισα.

Επεξ/σία από giwrgostr
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Silverage είπε

Έχω ένα πορτοφόλι που μέσα βάζω την κάρτα της Τράπεζας και την κάρτα του ΟΑΣΑ. Όταν θέλω να χτυπήσω εισιτήριο απλά ακουμπάω το πορτοφόλι στο μηχάνημα και πιάνει.

Απο τότε όμως που ενεργοποίησαν την αγορά εισιτηρίου  κατευθείαν από το ακυρωτικό μηχάνημα, έχει τύχει 3-4 φορές που αντί να πιάσει την κάρτα του ΟΑΣΑ που βάζω μηνιαία, να πιάνει την κάρτα της Τράπεζας και να χρεώνει 1€ για εισιτήριο.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να το μπλοκάρω αυτό; Βαριέμαι να ανοίγω το πορτοφόλι και να βάζω-βγάζω όλη την ώρα την κάρτα με τα εισιτήρια.

https://www.skroutz.gr/s/30530879/Antikleptiki-THiki-Karton-RFID-11582.html

• Like 1
Δημοσ.

Απλά άλλαξε θέση την κάρτα... Αν έχεις τα κλασικά πορτοφόλια (δίφυλλα), βάλε την κάρτα του οασα στην θήκη των χαρτονομισματων, στην δεξιά μεριά. Έτσι θα κάνεις χρήση χωρίς να ανοίξεις καν το πορτοφόλι 

• Like 1
Δημοσ.

Βγαλε την καρτα απο το πορτοφολι, βαλε την στο google wallet.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Απλά άλλαξε θέση την κάρτα... Αν έχεις τα κλασικά πορτοφόλια (δίφυλλα), βάλε την κάρτα του οασα στην θήκη των χαρτονομισματων, στην δεξιά μεριά. Έτσι θα κάνεις χρήση χωρίς να ανοίξεις καν το πορτοφόλι 

Μπα, σε όποια θέση και να την βάλω είναι 50-50 ποιά κάρτα θα περάσει.

27 λεπτά πριν, gbras είπε

Βγαλε την καρτα απο το πορτοφολι, βαλε την στο google wallet.

Δυστυχώς αυτό δεν με βολεύει γιατί πρέπει να βάλεις κλείδωμα οθόνης στο κινητό για να παίξει το google wallet. Θέλω να μπορώ να το ανοίγω κατευθείαν.

Ιδανικά θα ήθελα να μπορούσα να ρυθμίσω  να μην δουλεύει η κάρτα σε αυτά τα μηχανήματα αλλά ξέρω ότι δεν γίνεται.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Silverage είπε

Δυστυχώς αυτό δεν με βολεύει γιατί πρέπει να βάλεις κλείδωμα οθόνης στο κινητό για να παίξει το google wallet. Θέλω να μπορώ να το ανοίγω κατευθείαν.

Ιδανικά θα ήθελα να μπορούσα να ρυθμίσω  να μην δουλεύει η κάρτα σε αυτά τα μηχανήματα αλλά ξέρω ότι δεν γίνεται.

Τι κινητό έχεις που είναι τόσο δύσκολο να πατήσεις το δακτυλικό;

Το να βγάζεις το πορτοφόλι για να περάσεις την κάρτα εγώ το βρίσκω άκρως επικίνδυνο,να σου το  αρπάξουν και να πηδήξουν έξω απο το λεωφορείο και άντε βρες τους.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Τι κινητό έχεις που είναι τόσο δύσκολο να πατήσεις το δακτυλικό;

Το να βγάζεις το πορτοφόλι για να περάσεις την κάρτα εγώ το βρίσκω άκρως επικίνδυνο,να σου το  αρπάξουν και να πηδήξουν έξω απο το λεωφορείο και άντε βρες τους.

Το S22 της Samsung έχω απλά το ανοιγοκλείνω πολλές φορές την ημέρα και είναι σπαστικό κάθε φορά να πρέπει να βάλω αποτύπωμα, pattern, κωδικό κλπ.

Θα δοκιμάσω την θήκη για την κάρτα που έβαλες παραπάνω. Έτσι και αλλιώς όταν θέλω να ψωνίσω κάτι πρέπει να την βγάλω από το πορτοφόλι.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Silverage είπε

Το S22 της Samsung έχω απλά το ανοιγοκλείνω πολλές φορές την ημέρα και είναι σπαστικό κάθε φορά να πρέπει να βάλω αποτύπωμα, pattern, κωδικό κλπ.

Θα δοκιμάσω την θήκη για την κάρτα που έβαλες παραπάνω. Έτσι και αλλιώς όταν θέλω να ψωνίσω κάτι πρέπει να την βγάλω από το πορτοφόλι.

Απλά ακουμπας το δάχτυλο και ξεκλειδώνει.Αντε να βάζεις και το πιν κάθε 72 ώρες.Τεσπα,εσύ ξέρεις καλύτερα τι σε βολευει.

• Like 3
Δημοσ.
2 hours ago, Silverage said:

μπορεις με διαφορους τροπους να αυξησεις το οριο που θα κλειδωνει το κινητο ωστε ν αμην εχεις αυτο το θεμα. πχ το πιο απλο να μην κλειδωνει με το πλαινο κουμπι, να μην κλειδωνει οσο κινεισαι οπως και να κλειδωνει μετα απο 30 λεπτα αναμονης. ή να μην κλειδωνει σε συγκεκριμενα μερη( το gps πρεπει να ειναι ανοιχτο).

κατι παρομοιο εχω κανει και εγω.

μεχρι και να μην κλειδωνει οσο ειναι συνδεδεμενο σε ενα smart watch κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Silverage είπε

Το θεωρω απιθανο να πιανει την τραπεζικη καρτα, με ενδιαμεσο καποιο χαρτονομισμα, θηκη χαρτονομισματων, θηκη κερματων, και αν πχ η τραπεζικη ειναι στις πισω θεσεις. Στην τελικη, το "ανοιγεις" το πορτοφολι οταν ειναι να το σκαναρεις για να πιασει μονο του οασα, με την τραπεζικη να ειναι αρκετα εκατοστα μακρια πλεον

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
2 minutes ago, SabotazNic said:

Το θεωρω απιθανο να πιανει την τραπεζικη καρτα, με ενδιαμεσο καποιο χαρτονομισμα, θηκη χαρτονομισματων, θηκη κερματων, και αν πχ η τραπεζικη ειναι στις πισω θεσεις. Στην τελικη, το "ανοιγεις" το πορτοφολι οταν ειναι να το σκαναρεις για να πιασει μονο του οασα, με την τραπεζικη να ειναι αρκετα εκατοστα μακρια πλεον

η πολλες φορες αντι να βαλεις αλλες καρτες γυρω απο την καρτα που δεν θες να χτυπησειςμπορεις απλα να βαλεις κατι σε λιγο χαρτονακι ωστε να την απομονωσει περισσοτερο.

6 hours ago, Silverage said:

Καλό φαίνεται, μάλλον σε αυτό θα καταλήξω.

επειδη εχω αρκετες καρτες μεσα σε μια θηκη που χωραει πανω απο 10 αν μια καρτα δεν θελω να χτυπησει τοτε την βαζω στην μια ακρη τελειως και μετα απο αυτην βαζω ακυρες καρτες.μεχρι και καρτα για καφεδες απο καφετερια πχ  :P

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Silverage είπε

Βαριέμαι να ανοίγω το πορτοφόλι και να βάζω-βγάζω όλη την ώρα την κάρτα με τα εισιτήρια.

Βαλε πουκαμισο με τσεπες, βαζε την καρτα του ΟΑΣΑ στη μια τσεπη και κολλα το στηθος σου απο αυτη την πλευρα στο μηχανημα. Ετσι δε χρειαζεται ουτε να μπεις στον κοπο να βγαζεις το πορτοφολι.

• Haha 3
Δημοσ.
7 minutes ago, lector said:

Βαλε πουκαμισο με τσεπες, βαζε την καρτα του ΟΑΣΑ στη μια τσεπη και κολλα το στηθος σου απο αυτη την πλευρα στο μηχανημα. Ετσι δε χρειαζεται ουτε να μπεις στον κοπο να βγαζεις το πορτοφολι.

to na βαζει πουκαμισο για αυτο ειναι δυσκολο. καλυτερα αυτο :P

rfid.png

• Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...