GiorgosR96 Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Καλησπέρα παιδιά. Χρειάζομαι τα φώτα σας όποιος γνωρίζει. Στο σπίτι μου εκεί που είναι να μπει απορροφητήρας έχει μια μικρή τρύπα γύρω στο φ7 και εμείς θέλουμε να την κάνουμε φ10 κατ ελάχιστο. Ο υδραυλικός μου είπε επειδή είναι μπετό όλος εκείνος ο τοίχος και φαίνονται και σίδερα (σιδερόβεργες αν τα λέω σωστά.) ότι μόνο με καροτιέρα μπορεί να ανοίξει. Είναι ασφαλές όμως να ανοίξουμε παραπάνω τρύπα στο μπετό? Για να μην γίνει τίποτα και επηρεάσουμε την στατικότητα του κτιρίου και έχουμε άλλα θέματα μετά γιατί είμαι και στον πρώτο όροφο.
Dantε Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Οχι δεν ειναι ασφαλες να ανοιξει τρυπα σε δομικο στοιχειο του κτιριου που απο οτι περιγραφεις αυτο ειναι. 7
GiorgosR96 Δημοσ. 17 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Ναι κατάλαβα. Βέβαια αξιοπερίεργο είναι ότι σε όλους τους όροφους έχουν ανοίξει τρύπα στο μπετό για κάποιο λόγο για να βγαίνει ο απορροφητήρας. Και την είχαν ανοίξει με την ανέγερση της οικοδομής δεν είναι ότι έκανε ο καθένας ξεχωριστά του κεφαλιού του. Επεξ/σία 17 Ιουνίου από GiorgosR96
nvel Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου άμα οι τρύπες είναι υπολογισμένες στη μελέτη στατικών δεν υπάρχει θέμα, το πρόβλημα είναι ότι ανοίγεται εκ των υστέρων 4
Clytoceyx Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Σε ολα τα σπιτια που εχω δει στην ζωη μου, ο απορροφητηρας βιδωνεται σε καποιο ντουλαπι και το μπουρι του φευγει προς τα πανω, παει τσιμα-τσιμα στο ταβανι, συνηθως κρυμμενο πισω απο ντουλαπια η μια "θηκη" απο γυψοσανιδα και απλα βγαινει απο τον τρυπημενο τοιχο (τουβλα) η αν εχει δοκαρι κατεβαινει κατα μηκος, κανει κουρμπα και μετα βγαινει απο τον τοιχο. Ακομα και εσωτερικες μοναδες AC μπορει να βιδωνονται στο δοκαρι αλλα κανουν τρυπα στο τοιχο για τους σωληνες. 12 minutes ago, GiorgosR96 said: Βέβαια αξιοπερίεργο είναι ότι σε όλους τους όροφους έχουν ανοίξει τρύπα στο μπετό για κάποιο λόγο για να βγαίνει ο απορροφητήρας. 5 minutes ago, nvel said: το πρόβλημα είναι ότι ανοίγεται εκ των υστέρων Και καπως ετσι με ξαναεπιασε ο φοβος μην τυχον καποιος απο την πολυκατοικια εχει κανει μ*λακιες με τα δοκαρια κτλ. Γιατι εχουμε και πολλους τσακαλακους που τα ξερουν ολα καλυτερα απο τους μηχανικους.😖 3
konandrio Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Τρύπα σε κολώνα είχε γίνει απ την αρχή ; Φαίνονται και σίδερα ; Η ζημιά μάλλον έχει γίνει από πριν . 2
bill999r Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Άσε την τρύπα όπως είναι κ απλά παίξε με συστολές και διαστολές σωλήνων πρίν και μετά την τρύπα. Ούτε τρύπες ούτε φασαρία, άσε που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τρυπήσεις σκελετό.
NikosKallithea Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Απαγορεύεται να διαπερασεις το οπλισμένο σκυρόδεμα ουτε φ7 ουτε φ10(ακου φ10🤣) ουτε κανένα φ. Μονο κανενα ουπα επιτρέπεται 2
georgiouu Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου δεν εχω καταλαβει τι θα περασει απο το φ7-φ10; η μηπως εννοει φ70-φ100; 3
Vstromrider Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου προφανως δεν ειναι κολωνα ή δοκαρι. Ειναι καποιο τοιχειο. Ευκολα μεγαλωνεις την τρυπα. Γινονται πολυ χειροτερα πραγματα σε οικοδομες απο τους 3 ποντους στην υπαρχουσα τρυπα.
cthulhucarbide Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Προφανώς ο ΟΠ μιλάει για φ7cm - φ10cm. Μια φωτογραφία πάντως θα βοηθούσε για να καταλάβουμε αν πρόκειται για κολώνα ή άλλο όχι τόσο κρίσιμο στοιχείο καθώς και πως είναι αρχικά η τρύπα εσωτερικά (σίδερα που εξέχουν κλπ)
NikosKallithea Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 2 ώρες πριν, georgiouu είπε δεν εχω καταλαβει τι θα περασει απο το φ7-φ10; η μηπως εννοει φ70-φ100; Για απορροφητήρα μιλαμε οχι για σωλήνα νερου🤣
Panagiotis 05 Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 22 minutes ago, ekechagi said: Πάρε κομπρεσεράκι και άνοιξε το, μην μασάς. για καλό και για κακό έχε και μια σφυρίχτρα μαζί να σε βρούν στα χαλάσματα μετά! 17
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα