Morosana Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου Σε αναμονή απάντησης από μηχανικό θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να αγοράσω τμήμα ενός οικοπέδου που ανήκει στο δήμο/δημόσιο. Στην έκταση του δημοσίου υπάρχει μέσα σχολείο αλλά θέλω να αγοράσω ένα μικρό κομμάτι που είναι εκτός της περίφραξης του σχολείου ώστε να ενώσω 2 ακίνητα που έχω με ένα οικόπεδο μπροστά που σκοπεύω να αγοράσω και να έχω πρόσβαση σε 2 δρόμους αλλά ανάμεσα τους παρεμβάλλεται ένα μικρό κομμάτι που ανήκει στο σχολείο. Προφανώς λύσεις όπως καταπάτησε το δεν με ενδιαφέρουν
sphinxgr Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου Κάνεις αίτηση στο Δήμο. Δεν πιστεύω να ασχοληθεί κανείς όμως. Σίγουρα έχω ακούσει περίπτωση που ένα άχρηστο οικόπεδο 300m2 δίπλα σε σπίτι, το πούλησε ο δήμος σε αυτόν που είχε το σπίτι, με άπειρο ψάξιμο κ ενδεχομένως γνωστούς. 1
Morosana Δημοσ. 18 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 42 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Κάνεις αίτηση στο Δήμο. Δεν πιστεύω να ασχοληθεί κανείς όμως. Σίγουρα έχω ακούσει περίπτωση που ένα άχρηστο οικόπεδο 300m2 δίπλα σε σπίτι, το πούλησε ο δήμος σε αυτόν που είχε το σπίτι, με άπειρο ψάξιμο κ ενδεχομένως γνωστούς. Το ψάξιμο το τρέξιμο και να κεράσω και κανένα καφεδάκι δεν με πειράζει. Αν ήταν σκέτο οικόπεδο ίσως ήταν ευκολότερο αλλά όχι απλά έχει κτίσμα αλλά είναι και σχολειό και εγώ θέλω μόνο ένα τμήμα του (πιο δύσκολο δεν θα μπορούσε να γίνει). Μήπως γνωρίζεις αν τα σχολεία ανήκουν στους δήμους ή υπάγονται κάπου ξεχωριστά;
sphinxgr Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 22 λεπτά πριν, Morosana είπε Το ψάξιμο το τρέξιμο και να κεράσω και κανένα καφεδάκι δεν με πειράζει. Αν ήταν σκέτο οικόπεδο ίσως ήταν ευκολότερο αλλά όχι απλά έχει κτίσμα αλλά είναι και σχολειό και εγώ θέλω μόνο ένα τμήμα του (πιο δύσκολο δεν θα μπορούσε να γίνει). Μήπως γνωρίζεις αν τα σχολεία ανήκουν στους δήμους ή υπάγονται κάπου ξεχωριστά; δεν εχω ιδεα γιατι μπορει να γίνεται διαχείριση απο το Δήμο αλλά να είναι ιδιοκτησία Δημοσίου ή κατι τέτοιο. Πάντως να σου πουλήσουν κομμάτι σχολείου, μάλλον είναι αδιανόητο να γίνει μεταξύ μας.... Μόνο το πολιτικό κόστος αν γινόταν κάτι τέτοιο, θα ήταν αδιανόητο σε σχέση με τα Χ λεφτά που θα έδινες. ΚΑΝΕΙΣ δεν θα το πούλαγε.
Morosana Δημοσ. 18 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 54 λεπτά πριν, sphinxgr είπε δεν εχω ιδεα γιατι μπορει να γίνεται διαχείριση απο το Δήμο αλλά να είναι ιδιοκτησία Δημοσίου ή κατι τέτοιο. Πάντως να σου πουλήσουν κομμάτι σχολείου, μάλλον είναι αδιανόητο να γίνει μεταξύ μας.... Μόνο το πολιτικό κόστος αν γινόταν κάτι τέτοιο, θα ήταν αδιανόητο σε σχέση με τα Χ λεφτά που θα έδινες. ΚΑΝΕΙΣ δεν θα το πούλαγε. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο αλλά το κομμάτι που με ενδιαφέρει είναι εκτός περίφραξης αλλά φαίνεται ότι ανήκει στο καεκ του σχολείου Και μια βοήθεια με ένα σχέδιο Τα ακίνητα με την πράσινη κουκίδα είναι τα δικά μου Με πορτοκάλι τα οικόπεδα που θέλω να αγοράσω και με μπλε γραμμή είναι το κομμάτι που με ενδιαφέρει. Η μάντρα του σχολείου τελειώνει εκεί που είναι η μπλε γραμμή
Lousy Offcomer Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Από το σκαρίφημα που παραθέτεις: Έχουμε κατάτμηση οικοπέδου του Δημοσίου (γιατί να το κάνει?) όπου δημιουργείται μή οικοδομήσιμο κομμάτι γης (μετά συγκεκριμένης χρονολογίας που δεν είναι της παρούσης) καθώς είναι τυφλό. Επακόλουθα, αυτό το κομμάτι θα πρέπει να πωληθεί (πως? είναι τυφλό μή οικοδομήσιμο) ώστε κατόπιν να γίνει συνένωση με τα υπόλοιπα 4, που τα 2 δεν τα έχεις και από ότι βλέπω το πρώτο είναι και αυτό τυφλό (?) δεν μπορώ να καταλάβω (ρυμοτομικό παραθέτεις?) Εώς εδώ έχει φάουλ. Βαριέμαι να συνεχίσω γιατί έχει και άλλο. Κανονικά δεν γίνεται. Παρόλα αυτά, εάν βρίσκεται επαρχία και μακριά από Αθήνα η κουβέντα μπορεί να πάρει άλλη διάσταση. Το λέω γιατί κάτι τέτοια μου λένε συνάδελφοι από επαρχία (και κυρίως δυτική Ελλάδα) Επεξ/σία 20 Ιουνίου από Lousy Offcomer 2
mariosnik_ Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου Το βλέπω εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρεις κάτι. Αλλά δεν χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις να δεις τι μπορεί να γίνει με νόμιμο τρόπο. Βλέποντας και εγώ το σχήμα καταλαβαίνω γιατί θες να το αγοράσεις, θα σε διευκολύνει σε πολλά και θα είσαι καλύτερα από θεμα προσβασιμοτητας στα οικόπεδα σου. Το πρώτο πολύ δύσκολο πράγμα που πρέπει να γίνει εφόσον φυσικά πειστεί ο δήμος ή η εκάστοτε αρμόδια υπηρεσία, είναι η κατάτμηση οικοπέδου. Θα μπει τοπογραφος, μηχανικοί δικηγόροι κτλ, θα χωριστεί το οικόπεδο σε δυο τμήματα, ένα του σχολείου, το άλλο αυτό που θες να πάρεις, και στην συνέχεια θα μπορείς να το πάρεις στην τιμή που θα ορίσει η αρμόδια υπηρεσία, όλα αυτά εφόσον θελήσει να ασχοληθεί και να στο δώσουν. Αλλά θεωρώ πολύ δύσκολο να κάτσουν να ασχοληθούν με κατατμήσεις για αγορά από ιδιώτη. Εάν μιλούσαμε για παραχώρηση από ιδιώτη η για λόγους δημοσίου συμφέροντος τοτε μια χαρά θα ασχολουνταν. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου Μια χαρά θα πάνε όλα μεχρι να το πάρει είδηση ο δικομανής κάτοικος/ψηφοφόρος/αργόσχολος που θα το φτάσει μέχρι τα κανάλια.Απο εκεί και μετά τέλος.Ουτε τα εγγόνια σου δεν θα μπορέσουν να βγάλουν άκρη. 1
Morosana Δημοσ. 21 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. υπάρχει περίπτωση το σχέδιο από το myΚΑΕΚ να μην είναι σωστά ενημερωμένο; Ο ιδιοκτήτης δεν έχει βγάλει ακόμα τοπογραφικό ώστε να έχουμε ξεκάθαρα όρια. Ακόμα και στη φωτογραφία από δορυφόρο του google δείχνει ότι το κομμάτι που με ενδιαφέρει είναι έξω από τη μάντρα του σχολείου. Αν γίνεται να ενωθεί θα γίνει διαφορετική προσφορά προς τον οικοπεδούχο γιατί θα μπορώ να ρίξω τις 2 κατοικίες που έχω και με τα επιπλέον μέτρα να ανεγερθεί κάτι μεγαλύτερο.
lary7 Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου Απο την στιγμή που είναι ενιαίο ΚΑΕΚ με το σχολείο το βλέπω εξαιρετικά δύσκολο. Δεν είναι κανένα "ορφανό" τμήμα να κάνεις προσκύρωση, είναι τμήμα του σχολείου ανεξάρτητα που δεν πάει εκεί η περίφραξη. 1
mariosnik_ Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου Προφανώς και είναι πακέτο με το σχολείο το οικόπεδο. Η περιφραξη υπάρχει εκεί για να μην περάσουν μαθητές στο οικόπεδο με τα δέντρα, να είναι δηλαδή μαντρωμενοι μονάχα στο προαύλιο. Επίσης, άλλο πράγμα να αποκτήσεις ένα οικόπεδο απλά για να το ενώσεις όλα να το έχεις, άλλο άμα θες να χτίσεις, πρέπει να ρωτήσεις μηχανικό γιατί υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί. Αλλά όλα αυτά φυσικά εφόσον μπορούσες να αποκτήσεις το οικόπεδο, τώρα δεν έχουν νόημα.
Morosana Δημοσ. 21 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 12 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Προφανώς και είναι πακέτο με το σχολείο το οικόπεδο. Η περιφραξη υπάρχει εκεί για να μην περάσουν μαθητές στο οικόπεδο με τα δέντρα, να είναι δηλαδή μαντρωμενοι μονάχα στο προαύλιο. Επίσης, άλλο πράγμα να αποκτήσεις ένα οικόπεδο απλά για να το ενώσεις όλα να το έχεις, άλλο άμα θες να χτίσεις, πρέπει να ρωτήσεις μηχανικό γιατί υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί. Αλλά όλα αυτά φυσικά εφόσον μπορούσες να αποκτήσεις το οικόπεδο, τώρα δεν έχουν νόημα. Το οικόπεδο μπροστά θα το αποκτήσω αλλά η δυνατότητα ή όχι να ενωθούν με τα πίσω και να χτιστεί μια πολυκατοικία θα παίξει ρόλο στην τιμή. Αν δεν γίνει αυτό θα χτίσω όσα μέτρα αντίστοιχουν στο μπροστά και αφού δεν υπάρχει περίφραξη θα έχουν κοινή αυλή άλλα άτυπα
mariosnik_ Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου Εφόσον το αποκτήσεις η ένωση με τα υπόλοιπα δικά σου δεν είναι πρόβλημα. Απλα μια διαδικασία, αλλά η δυνατότητα οικοδόμησης δεν είναι σίγουρη. Οπότε μιλάς με μηχανικό και πρέπει να το εξετάσει τι μπορείς να κάνεις. Οι περιορισμοί είναι μπόλικοι, παίζει ρόλο το εμβαδό, το μέρος, τα όμορα κτίρια, πολυ πιθανον να υπαρχουν και έξτρα περιορισμοί λόγω σχολείου. Η ελληνική νομοθεσία σε κάτι τέτοια είναι μανούλα, να πρέπει να ψάχνεις τι παίζει και να πέφτεις σε συμπληγάδες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα