tonyz21 Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου Καλησπέρα στην παρέα, έχω μια ατομική επιχείρηση εδώ και μερικά χρόνια και φέτος λόγω αύξησης του εισοδήματος μου αποφάσισα να φύγω απο το καθεστώς του μισθωτού και να αρχίσω να γράφω έξοδα. Η ερώτηση μου είναι η εξής: έχω στείλει στη λογίστρια μου λογαριασμούς κινητής που μου είπε ότι καταχωρούνται κανονικά σαν έξοδα αλλά σήμερα που έκανα βόλτα απο το mydata είδα ότι δεν υπάρχουν στα συνοπτικά βιβλία. Κοιτάω σε λάθος μέρος ή αλλάζω λογίστρια;
1comment Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, tonyz21 είπε Καλησπέρα στην παρέα, έχω μια ατομική επιχείρηση εδώ και μερικά χρόνια και φέτος λόγω αύξησης του εισοδήματος μου αποφάσισα να φύγω απο το καθεστώς του μισθωτού και να αρχίσω να γράφω έξοδα. Η ερώτηση μου είναι η εξής: έχω στείλει στη λογίστρια μου λογαριασμούς κινητής που μου είπε ότι καταχωρούνται κανονικά σαν έξοδα αλλά σήμερα που έκανα βόλτα απο το mydata είδα ότι δεν υπάρχουν στα συνοπτικά βιβλία. Κοιτάω σε λάθος μέρος ή αλλάζω λογίστρια; Στο mydata ανεβαίνουν αυτόματα μόνο αν έχεις δηλώσει στις εταιρίες κινητής ότι είσαι επαγγελματίας και θες τιμολόγιο. Αλλιώς σε τιμολογούν σαν ιδιώτη. Π.χ. ο λογ/σμος σταθερού στο μαγαζί μου μπαίνει αυτόματα στο mydata και τον βλέπω. Δεν μπορεί να κάνει κάτι ο λογιστής για αυτό. Πρέπει να συνεννοηθείς με τις εταιρίες που σε τιμολογούν. Να πω και το αντίστροφο. Ο πατέρας μου έκανε κλείσιμο πριν 2 χρόνια και η κοσμοτε επί ένα χρόνο ανέβαζε στο mydata τους λογ/σμους σταθερού του σπιτιού. Τους έστειλε απανωτά μεηλ ότι είναι λάθος. Γενικά για κάποιο λόγο είχαν περάσει και τους λογ/σμους σπιτιού στα τιμολόγια ενώ δεν θα πρεπε. Επεξ/σία 18 Ιουνίου από 1comment
tonyz21 Δημοσ. 18 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, 1comment είπε Στο mydata ανεβαίνουν αυτόματα μόνο αν έχεις δηλώσει στις εταιρίες κινητής ότι είσαι επαγγελματίας και θες τιμολόγιο. Αλλιώς σε τιμολογούν σαν ιδιώτη. Π.χ. ο λογ/σμος σταθερού στο μαγαζί μου μπαίνει αυτόματα στο mydata και τον βλέπω. Δεν μπορεί να κάνει κάτι ο λογιστής για αυτό. Πρέπει να συνεννοηθείς με τις εταιρίες που σε τιμολογούν. Άρα αλλάζω λογίστρια Να'σαι καλά!
1comment Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, tonyz21 είπε Άρα αλλάζω λογίστρια Να'σαι καλά! Δεν το βλέπω ως λόγο να αλλάξεις αλλά εσύ ξέρεις! Επίσης δεδομένου ότι πλέον φορολογείσαι με τεκμαρτό εισόδημα, μικρή σημασία έχει αν περνούνται τόσο μικρά έξοδα με την έννοια ότι δεν φορολογείσαι για ρεαλιστικά κέρδη εκτός αν είσαι πάνω από το τεκμαρτό. Τα μόνο που έχει σημασία να περνάνε σίγουρα είναι τα έξοδα που αφαιρούν το φπα. Επεξ/σία 18 Ιουνίου από 1comment
tonyz21 Δημοσ. 18 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου Μόλις τώρα, 1comment είπε Δεν το βλέπω ως λόγο να αλλάξεις αλλά εσύ ξέρεις! Ρώτησα πως και αν μπορούν να καταχωρηθούν και μου είπε απλά στείλε μου τους λογαριασμούς. Εφόσον δε μπορεί να κάνει κάτι η ίδια, γιατί δεν με ενημέρωσε να αναλάβω εγώ; 1
1comment Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, tonyz21 είπε Ρώτησα πως και αν μπορούν να καταχωρηθούν και μου είπε απλά στείλε μου τους λογαριασμούς. Εφόσον δε μπορεί να κάνει κάτι η ίδια, γιατί δεν με ενημέρωσε να αναλάβω εγώ; Κοίτα ίσως να μπορεί να τα ανεβάσει η ίδια στο mydata. Καλύτερα πες της ότι δεν τα βλέπεις και για ποιο λόγο. Γενικά πολλές φορές το συνοπτικό βιβλίο δεν ενημερώνεται γρήγορα, παίρνει μέρες.
lak10 Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου τσεκαρα και το δικο μου mydata και ειδα οτι η vodafone εχει ανεβασει λογαριασμους μεχρι 27/3/2025 στην αναζητηση εβαλα τυπος παραστατικου οριστικοποιημενο. Να τους παρω τηλεφωνο η οχι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα