dimoskoutr Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου Όπως λέει και ο τίτλος είμαι από τους άτυχους που η 4070 μου άρχισε τα artifacts είτε σε εφαρμογές στο desktop, είτε σε games πολύ περισσότερο. Δεν είναι οι drivers ούτε το τροφοδοτικό, ούτε τα windows. Είναι η κάρτα. Την βάλαμε σε άλλον υπολογιστή και έκανε τα ίδια ακριβώς και βάλαμε μια 4070 super στο δικό μου υπολογιστή και έπαιζε άψογα. Έφυγε πίσω στο κατάστημα ευτυχώς είναι στην εγγύηση μέσα. Το ερώτημα είναι το εξής. Το κατάστημα δεν έχει 4070 πια. Έχει 5070, αυτή που κοιτάζω έχει κανένα 40αρι παραπάνω από τα χρήματα που πήρα την 4070 μου. Κοιτάζω και μια 9070xt που έχει 115 περίπου παραπάνω από την 4070 μου. Πιστεύετε ότι αξίζει η 9070xt τα παραπάνω χρήματα από την 5070; Δεν θέλω να το κάνω vs εδώ μέσα. Απλά από τότε που αποφάσισα να πάρω την 4070 δεν πολυμπαίνω να παρακολουθήσω εξελίξεις προτιμώ να παίζω τα παιχνιδάκια μου. Για πείτε καμία γνώμη. Το fsr4 της amd είναι βελτιωμένο σε σχέση με το 3; Και οι δύο που μου γυαλίζουν είναι asus tuf εκδόσεις. Καλοκαιριάτικα άνοιξαν δουλειές…
korakios Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Για πείτε καμία γνώμη. Το fsr4 της amd είναι βελτιωμένο σε σχέση με το 3; χαοτική διαφορά , ανάμεσα σε dlls3<->dlss4 , ΑΛΛΆ το θέμα είναι οτι δεν υποστηρίζεται αβέρτα σαν το dlss επομένως αν δεν το κατέχεις με optiscaler ,χλωμό να το ευχαριστηθείς 4 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Κοιτάζω και μια 9070xt που έχει 115 περίπου παραπάνω από την 4070 μου. Πιστεύετε ότι αξίζει η 9070xt τα παραπάνω χρήματα από την 5070; Δεν θέλω να το κάνω vs εδώ μέσα. αφού VS είναι 😛 . fanboys δυστυχώς υπάρχουν Απλή 9070 δεν έχει ? Η ΧΤ πάει προς κατηγορία της Ti 1
dimoskoutr Δημοσ. 18 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, korakios είπε χαοτική διαφορά , ανάμεσα σε dlls3<->dlss4 , ΑΛΛΆ το θέμα είναι οτι δεν υποστηρίζεται αβέρτα σαν το dlss επομένως αν δεν το κατέχεις με optiscaler ,χλωμό να το ευχαριστηθείς αφού VS είναι 😛 . fanboys δυστυχώς υπάρχουν Απλή 9070 δεν έχει ? Η ΧΤ πάει προς κατηγορία της Ti Έχει απλή 9070 της asrock που από ότι διάβασα οι θερμοκρασίες της είναι λίγο ανεβασμένες οπότε δεν την πολυθέλω. Έχει και μια pulse της sapphire αλλά με δύο ανεμιστήρες οπότε όχι και αυτή. Δυστυχώς δεν έχει asus tuf που μάλλον είναι από τις καλύτερες 9070 και σε θόρυβο και σε θερμοκρασία. Κοιτάζω αρκετά το θέμα θόρυβος θερμοκρασίες να υπάρχει μια ισορροπία γιατί το μόνο παράπονο που είχα από την δικιά μου 4070 είναι η ποιότητα των ανεμιστήρων που έβαλε η gigabyte στην κάρτα. Overkill η ψυκτρα της αλλά τι να το κάνω που το ελάχιστο που ξεκινάνε οι ανεμιστήρες της είναι από τις 1250 στροφές!!! Όταν πάει από 1350 και πάνω ακούγεται αρκετά. Χάθηκε να έχουν λίγο καλύτερους ανεμιστήρες και λίγο μικρότερη ψυκτρα; Ημουν με τς κόκκινοι, πήγα με τς πράσινοι και τώρα πάλι ψάχνω να δω…αξίζει το κατοσταρικο διαφορά με την 5070 ή 9070xt; Το κλασσικο θέμα με τα 16gb που η απαράδεκτη nvidia δεν λέει να βάλει στην απλή xx70 σειρά της για να πουλήσει αργότερα την xx70 super…😕
korakios Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Έχει απλή 9070 της asrock που από ότι διάβασα οι θερμοκρασίες της είναι λίγο ανεβασμένες οπότε δεν την πολυθέλω περίεργο που σηκώνει θερμοκρασίες , η 9070 είναι η πιο αποδοτική κάρτα σε performance per watt , εκτός αν εννοείς τις μνήμες όπου όλη η 90ΧΧ σειρά έχει ανεβασμένες θερμοκρασίες 16 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε αξίζει το κατοσταρικο διαφορά με την 5070 ή 9070xt; για μένα ναι , ειδικά σε αυτά τα λεφτά . Θεωρώ την 5070 με τα 12G vram DOA για την κατηγορία της , εκτός αν παίζεις 1080p ή σκοπεύεις να τη σπρώξεις σύντομα (που θα χάσεις αρκετά λόγω των super ) Φυσικά το κομμάτι του dlss είναι καλό τυράκι δυστυχώς και μεγάλη ευκολία , είναι το μόνο που θα σκεφτόμουν σοβαρά . Επεξ/σία 18 Ιουνίου από korakios
Aris-leme Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Δηλ ένα 70αρι παραπάνω θα βγει η 9070ΧΤ από 5070 και το συζητάτε? 2 1
dimoskoutr Δημοσ. 19 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Aris-leme είπε Δηλ ένα 70αρι παραπάνω θα βγει η 9070ΧΤ από 5070 και το συζητάτε? Και εγώ λέω να την κοπανήσω την 9070xt αν μου δώσουν τελικά πιστωτικό. Ευχαριστώ όλους που απάντησαν. 2
just_a_dude Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Ναι αξίζει η 9070XT. Η 5070Ti φαντάζομαι θα ξεφεύγει σε τιμή ε;
dimoskoutr Δημοσ. 20 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 1 ώρα πριν, just_a_dude είπε Ναι αξίζει η 9070XT. Η 5070Ti φαντάζομαι θα ξεφεύγει σε τιμή ε; πάει πάνω από 950 στο συγκεκριμένο κατάστημα οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα για τέτοιας τιμής κάρτα. 1
just_a_dude Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου 6 ώρες πριν, dimoskoutr είπε πάει πάνω από 950 στο συγκεκριμένο κατάστημα οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα για τέτοιας τιμής κάρτα. Η 9070ΧΤ στα ποσά είναι; Κάνα 700αρι;
dimoskoutr Δημοσ. 20 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 32 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Η 9070ΧΤ στα ποσά είναι; Κάνα 700αρι; 750 είναι. Το ξέρω ότι είναι αρκετά σε σχέση με msrp αλλά αυτές είναι οι τιμές γενικότερα στις κάρτες από τότε που οι δύο μεγάλοι το κάνανε καρτέλ. Ξύπνησαν εδώ και κάποια χρόνια και είπαν να βγάλουν υπερκέρδη οι τύποι. 😤 2
just_a_dude Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου 6 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε 750 είναι. Το ξέρω ότι είναι αρκετά σε σχέση με msrp αλλά αυτές είναι οι τιμές γενικότερα στις κάρτες από τότε που οι δύο μεγάλοι το κάνανε καρτέλ. Ξύπνησαν εδώ και κάποια χρόνια και είπαν να βγάλουν υπερκέρδη οι τύποι. 😤 Ναι όντως αλλά η 9070ΧΤ είναι ολοκληρωμένη και από άποψη vram και από upscale. Λογικά το FSR4 θα πάρει μπρος και αυτό όσο θα βγαίνουν νέα games. Η 5070 με τα 12GB θα έχει θέματα. 1
dimoskoutr Δημοσ. 20 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου Τα νέα από το μέτωπο είναι ότι μου έδωσαν πιστωτικό για να παραγγείλω ότι θέλω εγώ. Οι περισσότερες 9070xt θέλουν 3 8πινα καλώδια και το rm650x μου έχει μεν 4 θύρες αλλά μόνο 2 8πινα καλώδια μέσα. 🤣 Άντε ψάξε και καλώδια τώρα. Ξέρω ότι θεωρητικά θέλει 750αρι psu αλλά με τον r5 5600 έναν nvme, έναν sata ssd και 4 fans σύνολο δεν νομίζω να έχω θέμα. Το πολύ πολύ να κατεβάσω λίγο το power limit…πχ να το πάω στο 90%…λάθος το σκέφτομαι λέτε; Φυσικά σε κάποιο καιρό στα σκαριά και ένα νέο psu…
flikifloki Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου Υπάρχουν πάρα πολλές υλοποιήσεις με 2 8πινα για τροφοδοσία στις 9070xt. Τώρα τι έχει stock ακριβώς το κατάστημα και σε τι τιμές, πρέπει να το δεις εσύ. Ακόμη και τα premium μοντέλα πάντως έχουν 300-330w. Και χωρίς powerlimit θα είσαι οκ λογικά. Σηκώνουν και καλό undervolt οι 9070, αν ασχοληθείς λιγάκι θα είναι μια χαρά πιστεύω. Ακόμη και αν είχες μεγαλύτερο τροφοδοτικό, λόγω καλοκαιριού θα άξιζε. 1
kkatzos Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου 32 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Τα νέα από το μέτωπο είναι ότι μου έδωσαν πιστωτικό για να παραγγείλω ότι θέλω εγώ. Οι περισσότερες 9070xt θέλουν 3 8πινα καλώδια και το rm650x μου έχει μεν 4 θύρες αλλά μόνο 2 8πινα καλώδια μέσα. 🤣 Άντε ψάξε και καλώδια τώρα. Ξέρω ότι θεωρητικά θέλει 750αρι psu αλλά με τον r5 5600 έναν nvme, έναν sata ssd και 4 fans σύνολο δεν νομίζω να έχω θέμα. Το πολύ πολύ να κατεβάσω λίγο το power limit…πχ να το πάω στο 90%…λάθος το σκέφτομαι λέτε; Φυσικά σε κάποιο καιρό στα σκαριά και ένα νέο psu… Επειδή είσαι παθών αν θυμάμαι καλά... Για αποφυγή coil whine προτίμησε Gigabyte 9070/XT 1 1
dimoskoutr Δημοσ. 20 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, kkatzos είπε Επειδή είσαι παθών αν θυμάμαι καλά... Για αποφυγή coil whine προτίμησε Gigabyte 9070/XT Είσαι μεγάλος άρχοντας να το ξέρεις. Μόλις θα ρωτούσα στο κεντρικό τοπικ των 9000 τι να προτιμήσω για να μην έχω νιαουρίσματα από την κάρτα. 😁 Η εμπειρία μου πάντως με την 4070 της giga από την άποψη του coil wine ήταν άψογη. Δεν ακουγόταν τιποτα. ΟΜΩΣ…όπως έγραψα και πριν έχουν εντελώς unbalanced σύστημα ψύξης. Overkill εντελώς η ψύκτρα για την 4070 και πάμφθηνα ανεμιστηράκια που ξεκινούσαν από τις 1240 στροφές και θορυβώδη. Ήδη ακουγότανε όταν ξεκινούσαν. Οσο ανέβαζε γινόταν αεροπλανάκι. Τα ίδια ακούω και για την gaming oc 9070xt δυστυχώς. Δύσκολο θέμα σήμερα να βρεις ισορροπημένη υλοποίηση κάρτας ανάμεσα σε θόρυβο και θερμοκρασίες (χωρίς νιαούρισμα ε) και με νορμαλ εγγύηση. Το τελευταίο το λέω γιατί η sapphire ας πούμε που ήταν η προηγούμενη κόκκινη που είχα με την nitro+ έχει σε όλες της δύο χρόνια εγγύηση, η ASRock τρία, η Giga 4 με το registration. Στις 4070super μια εξαιρετική περίπτωση ήταν ας πούμε η pny xlr8 την οποία χρησιμοποιώ (δανεική φίλου) μέχρι να δω τι θα κάνω. Ήσυχη και σχετικά κρύα. …το ψάχνω από το πρωί και δεν έχω καταλήξει…το μαγαζί είναι στο μεταξύ το eshop. Ελπίζω να καταλήξω κάπου μέσα στο ΣΚ. Βγάλε ρε giga μια κάρτα με νορμαλ φουρφουρια!!!🤔 Το ξέρω ότι το ψάχνω πολύ αλλά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μου έτυχε μια κάρτα 4070 να νιαουρίζει, την πήρε πίσω το amazon, η giga 4070 gaming oc να μην νιαουρίζει αλλά να είναι θορυβώδης και να τα φτύνει τελικά. 🤯🤯🤯🙂😤 Επεξ/σία 20 Ιουνίου από dimoskoutr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα