Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Overkill εντελώς η ψύκτρα για την 4070 και πάμφθηνα ανεμιστηράκια που ξεκινούσαν από τις 1240 στροφές και θορυβώδη. Ήδη ακουγότανε όταν ξεκινούσαν. Οσο ανέβαζε γινόταν αεροπλανάκι. Τα ίδια ακούω και για την gaming oc 9070xt δυστυχώς.

Αυτό πρέπει να ισχύει στις περισσότερες GPUs πλέον.

Μόνο κάτι EVGA παλιότερα ξεκινούσαν τα ανεμιστήρια από τις 500rpm.

Θορυβώδη; Έκανε τέτοια μλκια η Gigabyte; Είχα παλιά μια Aorus Xtreme 3080 και οι ανεμιστήρες μέχρι και τις 1500rpm ήταν αθόρυβοι. Μου είχε κάνει εντύπωση αυτό.

Όσο για το coil whine ... υπάρχει κάπου στο reddit ένα thread για τις 9070 και μόνο Giga έχω δει να μην κάνουν παράπονα.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Αυτό πρέπει να ισχύει στις περισσότερες GPUs πλέον.

Μόνο κάτι EVGA παλιότερα ξεκινούσαν τα ανεμιστήρια από τις 500rpm.

Θορυβώδη; Έκανε τέτοια μλκια η Gigabyte; Είχα παλιά μια Aorus Xtreme 3080 και οι ανεμιστήρες μέχρι και τις 1500rpm ήταν αθόρυβοι. Μου είχε κάνει εντύπωση αυτό.

Όσο για το coil whine ... υπάρχει κάπου στο reddit ένα thread για τις 9070 και μόνο Giga έχω δει να μην κάνουν παράπονα.

Οχι έχει GPUs που τα φουρφουρια ξεκινούν από τις 900-1000 στροφές. Επισης πια οι περισσότερες χρησιμοποιούν dual ball bearing fans αλλά η giga επιλέγει φθηνούς sleeved bearing fans ντεμεκ με ένα coating από πάνω για να τους κάνει πιο αθόρυβους αλλά από ότι καταλαβαίνω δεν πέτυχε αυτό. Στο μεταξύ είναι η μόνη νομίζω που έχει Vapor chamber στην ψυκτρα της και το χαντακώνει μόνιμα με τα σάπια φουρφουρια. Έλεος.

Δημοσ.

Παραγγελία έγινε για την sapphire pulse 9070xt. Οταν έρθει και την δοκιμάσω θα δώσω feedback ώστε να υπάρχει μια εικόνα στους ενδιαφερόμενους για 9070xt. Ελπίζω να μην μιλήσω για coil whine.🙃

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Παραγγελία έγινε για την sapphire pulse 9070xt. Οταν έρθει και την δοκιμάσω θα δώσω feedback ώστε να υπάρχει μια εικόνα στους ενδιαφερόμενους για 9070xt. Ελπίζω να μην μιλήσω για coil whine.🙃

μετα τα 200fps θα εχεις ,γενικως πολυ καλη υλοποιηση τα φανακια της δεν κανουν φασαρια .

Δημοσ.
13 ώρες πριν, ICE-T είπε

μετα τα 200fps θα εχεις ,γενικως πολυ καλη υλοποιηση τα φανακια της δεν κανουν φασαρια .

Δεν θα φτάσει ποτέ 200fps στις οθόνες μου. Θα τρώει κόψιμο από το adrenaline. Μακάρι λοιπόν εκεί να είναι το όριο. Η asus dual που είχα πάρει πριν λίγα χρόνια με το που τραβούσε πάνω από 100watt άρχιζε τα νιαουρίσματα. Τέτοια απάλευτα να μην έχει. Θα δώσω feedback όπως και να είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα και από εμένα. Παιδιά έχω στην κατοχή μου μια 4070 της gigabyte. Windforce oc. Δεν έχει ανεβάσει ΠΟΤΕ πάνω από 65 βαθμούς και δεν έχω ακούσει ποτέ το pc μου να δουλεύει. Παίζω χωρίς έλεος βαριά παιχνίδια σε 2k πολλές ώρες. Και όλα στο ultra. Ψυκτρα cpu noctua u12A και ανεμηστηρακια της arctic. Σε cyberpunk όλα τέρμα με fg και rt στο psycho παίζω στα 110-120 fps. Δλδ πρέπει να είσαι τυχερός για να πάρεις καλή κάρτα;;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Prisoner302 είπε

Καλημέρα και από εμένα. Παιδιά έχω στην κατοχή μου μια 4070 της gigabyte. Windforce oc. Δεν έχει ανεβάσει ΠΟΤΕ πάνω από 65 βαθμούς και δεν έχω ακούσει ποτέ το pc μου να δουλεύει. Παίζω χωρίς έλεος βαριά παιχνίδια σε 2k πολλές ώρες. Και όλα στο ultra. Ψυκτρα cpu noctua u12A και ανεμηστηρακια της arctic. Σε cyberpunk όλα τέρμα με fg και rt στο psycho παίζω στα 110-120 fps. Δλδ πρέπει να είσαι τυχερός για να πάρεις καλή κάρτα;;

Αν σκεφτούμε ότι η gaming oc 4070 της giga συμπεριφερόταν όπως περιέγραψα σε σχέση με την φασαρία της υποθέτω θέλει τύχη μια κάρτα γραφικών μάλλον. 😀

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά τι τύχη; Σόρρυ κιόλας αλλά έτσι είναι όλες οι κάρτες. Δείτε και τα reviews. Δεν είναι στους 40 βαθμούς με 10db. Στους 65 με 35-40 db είναι τυπικό. Όπως επίσης και το coilwine ως ένα βαθμό είναι φυσιολογικό (εκτός αν κάνει και στο desktop ξέρω ΄γω). Επίσης υπάρχει άνθρωπος που δεν παίζει με ακουστικά; Χάνεις το μισό immersion.

Επεξ/σία από just_a_dude
Δημοσ.
Στις 23/6/2025 στις 8:19 ΠΜ, dimoskoutr είπε

Δεν θα φτάσει ποτέ 200fps στις οθόνες μου. Θα τρώει κόψιμο από το adrenaline. Μακάρι λοιπόν εκεί να είναι το όριο. Η asus dual που είχα πάρει πριν λίγα χρόνια με το που τραβούσε πάνω από 100watt άρχιζε τα νιαουρίσματα. Τέτοια απάλευτα να μην έχει. Θα δώσω feedback όπως και να είναι.

Έχω την Asus Dual OC RTX 4070 και μπορώ να σε πω ότι είναι τελείως αθόρυβη, ούτε coil whine έχει . Παίζει ρόλο σε τι κομμάτι θα πέσεις... 

Μια άλλη ερώτηση που θέλω σε κάνω είναι η εξής: είσαι σε 1080p οθόνη ή παραπάνω; Ρωτάω επειδή λογικά η RX 9070XT θα ζορίσει λιγάκι τον 5600. 

1 ώρα πριν, just_a_dude είπε

Ρε παιδιά τι τύχη; Σόρρυ κιόλας αλλά έτσι είναι όλες οι κάρτες. Δείτε και τα reviews. Δεν είναι στους 40 βαθμούς με 10db. Στους 65 με 35-40 db είναι τυπικό. Όπως επίσης και το coilwine ως ένα βαθμό είναι φυσιολογικό (εκτός αν κάνει και στο desktop ξέρω ΄γω). Επίσης υπάρχει άνθρωπος που δεν παίζει με ακουστικά; Χάνεις το μισό immersion.

Είμαι και εγώ ένας από αυτούς😁. Έχω ενισχυτή Sony DA3300ES με ηχεία System Audio Saxo 1 και ένα Subwoofer Yamaha NS-SW050. Μπορεί να χάνω σε surrund αλλά η λεπτομέρεια στον ήχο είναι άλλο πράμα😉. Ακουστικά έχω τα Corsair Void Elite.

• Like 1
Δημοσ.

9 hours ago, Prisoner302 said:

Κι εμένα δεν έχει ανεβάσει ποτέ πάνω από 62, αλλά δεν έχει σημασία, γιατί μπορεί να φτάσουν 2000rpms τα fans.

Σίγουρα όμως και στα minimum ~1300 rpms που τρέχει η δικιά μου (ακόμη και 55 βαθμούς να έχει πχ in-game), αθόρυβη δεν την λες με τίποτα, ενώ το υπόλοιπο PC είναι.

Αντίστοιχα τα fans μιας msi υλοποίησης άλλης κάρτας που είχα, στις 1200 στροφές ήταν όντως αθόρυβα (και ήταν 10ρια+, όχι μικρά σαν αυτά).

Γενικά η υλοποίηση αυτή έχει ψηλότερο floor θορύβου από άλλες και σίγουρα δεν είναι dead silent.

1 hour ago, just_a_dude said:

Επίσης υπάρχει άνθρωπος που δεν παίζει με ακουστικά; Χάνεις το μισό immersion.

Προσωπικά ειδικά τώρα το καλοκαίρι ζεσταίνομαι ΠΑΡΑ πολύ αν βάλω ακουστικά για πάνω από μισή ώρα.

Οπότε προτιμώ να κάνω ψιλό-silent το PC με undervolt κλπ και να παίξω με ηχεία.

Αλλά σίγουρα συγκριτικά είναι χειρότερο το immersion σε σχέση με ακουστικά.

• Like 1
Δημοσ.

Για να τα πάρουμε ένα ένα.

Αρχικά δεν είναι τυπικό στους 65 να είναι με 35-40db. Οχι. Οταν η 670 ευρώ 4070 μου η συγκεκριμένη που μας άφησε χρόνους άνοιγε τα φουρφουρια της στις 1240 στροφές και αν ανέβαινε πάνω από τις 1350 έκανε σαν ελικόπτερο δεν είναι τυπικό. Τώρα μέχρι να έρθει η καινούργια έχω μια pny xlr8 4070super δανεική από καλό φίλο που ανοίγει φουρφουρια στις 700 στροφές και δεν ακούγεται τίποτα μέχρι τις 1400 (που δεν πάει ποτέ γιατί δεν ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες). Κάρτα που καίει περισσότερο από την 4070 μου και ακούγεται απείρως λιγότερο.

Οταν η πρώτη μου απόπειρα για μια 4070 ήταν μια ASUS dual από Amazon Αγγλίας που άρχισε να νιαουρίζει σαν γάτα σε οίστρο όταν άρχιζε να καταναλώνει 120 watts όχι δεν ήταν νορμάλ ούτε τυπικό. Ευτυχώς το Amazon την δέχτηκε πίσω.

Τέλος εγώ που θέλω να λογίζομαι ως άνθρωπος και gamer (για να το ελαφρύνω λίγο) παίζω χωρίς ακουστικά γιατί έχω το παιδί σπίτι και θέλω να το ακούω. Όχι δεν παίζουμε όλοι λοιπόν με ακουστικά. 

Με όλα αυτά θέλω να πω ότι δεν θεωρώ ότι πρέπει να δικαιολογούμε σαν καταναλωτές το ότι οι εταιρίες προσπαθούν να κόψουν από οπουδήποτε σε ποιότητα υλικών ώστε να κερδίσουν έστω και ένα δολάριο από την κάθε κάρτα γραφικών. Η sapphire nitro+ 570 8gb που πήρα νομίζω το 2016-2017, είναι σαν τανκ σε σχέση με το «πλαστικό παιχνιδάκι» 4070 gaming oc που πήρα προς το τέλος του 23…Το τελευταίο το λέω λίγο υπερβολικά αλλά καταλαβαίνεις πιστεύω.

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Επίσης υπάρχει άνθρωπος που δεν παίζει με ακουστικά; Χάνεις το μισό immersion.

Ναι εγώ.

31 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Έχω την Asus Dual OC RTX 4070 και μπορώ να σε πω ότι είναι τελείως αθόρυβη, ούτε coil whine έχει . Παίζει ρόλο σε τι κομμάτι θα πέσεις... 

Τι θερμοκρασίες έχεις με αυτήν;

@dimoskoutr Ποια τσίμπησες τελικά;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Μια άλλη ερώτηση που θέλω σε κάνω είναι η εξής: είσαι σε 1080p οθόνη ή παραπάνω; Ρωτάω επειδή λογικά η RX 9070XT θα ζορίσει λιγάκι τον 5600. 

Είμαι και εγώ ένας από αυτούς😁. Έχω ενισχυτή Sony DA3300ES με ηχεία System Audio Saxo 1 και ένα Subwoofer Yamaha NS-SW050. Μπορεί να χάνω σε surrund αλλά η λεπτομέρεια στον ήχο είναι άλλο πράμα😉. Ακουστικά έχω τα Corsair Void Elite.

Την dual 4070 γι αυτό την προτίμησα αρχικά, γιατί είχα ακούσει τα καλύτερα και για τα φουρφουρια της αλλά εμένα δεν μου έκατσε. 🙂
Οθόνη μια 4k 60hrz και μια 1440 180 hrz. Η 4k για τα στρατηγικής και η 1440 για τα rpgs τύπου bg3 άντε και για κανένα cyberpunk κλπ. Δεν θα ζορίζεται καν η κάρτα με όλα αυτά. Εδώ η 4070 ήταν μισοκοιμισμένη μιας και σε 4k βάζω vsync 60 και στην 1440 άντε να το κόβω στα 120-144 fps όταν έχει κόφτη το εκάστοτε παιχνίδι. Και ο 5600 ψιλοκοιμάται νομίζω. Άντε στο Warhammer 3 να τον ξυπνάω λίγο. Γενικά είναι overkill ακόμη και η 4070 για αυτά που παίζω αλλά μιας και αλλάζω μια φορά στα 5-6 χρόνια κάρτα ε είπα να κάνω μια υπέρβαση πρόπερσι που την πήρα. Ελα που βγήκε δουλειά πάλι φέτος και μιας και η pulse έχει ένα 60αρι παραπάνω μαζί με το πιστωτικό που μου έδωσαν είπα να μην χάσω την ευκαιρία για μια ωραία αναβάθμιση.

9 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

@dimoskoutr Ποια τσίμπησες τελικά;;

Την sapphire pulse 9070xt πήρα. Τώρα αν έρθει τελικά από eshop είναι άλλο θέμα. Η προηγούμενη μου amd ήταν μια nitro+ και είχα να πω τα καλύτερα και από ποιότητα κατασκευής και από ησυχία και από θερμοκρασίες. Οκ δεν πήρα nitro+ τώρα γιατί 12pin καλώδιο ρεύματος εκεί που το βγάζει πίσω δεν νιώθω οκ. Το καλώδιο είναι πάνω στην ψυκτρα. Ήταν και από τις σχετικά φθηνές είπα να ρίξω τη ζαριά μου. 😁

Εχω πάντως να πω τα καλύτερα για την pny xlr8 4070 super που έχω 7-8 μέρες στο κουτί μου. Δεν την είχα σε εκτίμηση την pny για κάποιο λόγο χωρίς να έχω δοκιμάσει κάρτα της. Μπράβο για την κάρτα που έχουν φτιάξει. Μισή σε βάρος από την gaming OC μου και όμως τέρμα αθόρυβη με παρόμοιες θερμοκρασίες. Έψαξα να πω την αλήθεια μου μήπως έχουν xlr8 σειρά στις 9070xt αλλά δεν…

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Ναι εγώ.

Τι θερμοκρασίες έχεις με αυτήν;

Έχω πυρήνα 66-67 βαθμούς και hotspot πάει μέχρι 85-86.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο μεταξύ στην gaming OC 4070 έχουν τόσο aggressive και χάλια fan curve που όπως έπαιζα εγώ κατέληγε να ανοίγει τα φουρφουρια από 1240 να τα πηγαίνει κάπου κοντά στις 1370-1380 στροφές να ρίχνει τη θερμοκρασία στους 40-45 και μετά από λίγο δώστου πάλι από την αρχή. Και όχι δεν ήθελα να τα αφήνω μόνιμα ανοιχτά γιατί τα ρημάδια ακούγονται από το 30% που ανοίγουν. 🤣🤣🤣 Συμβουλή μην πάρετε ποτέ κάρτα με 90αρια ανεμιστηράκια. Ακούγονται…ειδικά αν θεωρεί η εταιρία ότι είναι οκ να τερματίζουν στις 3600+ στροφές!!!!🤣😆😀

Επεξ/σία από dimoskoutr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...