Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω αναπηρία (μια μορφή αυτισμού + ΔΕΠΥ) και ποτέ δεν είναι στήριξη από την οικογένεια, πάντα δεχομουν μπουλινγκ από γονείς και μια αδερφή που έχω και είναι σχεδόν 20 χρόνια μεγαλύτερη μου.

Στην Ελλάδα βιώνω πολύ συχνά διακρίσεις, δεν βρίσκω δουλειές επίσης. Το κοινωνικό σύστημα δεν είναι καλό, δεν μπορεί να με κατατοπίσει κανενας σωστά οσο αναφορά τις παροχές που μπορώ να έχω.

Είχα μια σχεση από απόσταση, έμενε βόρεια Ευρώπη και πήγα, έχουμε τις ίδιες διαγνώσεις. Ζούσα με συγκατοίκους, είχα δουλειά ημιαπασχολησης, έδινα 300€ με νερό+ρεύμα μέσα. Η δουλειά ήταν τηλεργασια. Αισθανόμουν ενοχές που έφυγα, με έπαιρναν κάθε 2 μέρες οι γονείς για να μου την πουν, πέρα από αυτό δεν πολυμιλουσαμε. Μου έδιναν συνέχεια απαισιόδοξους λόγους για να γυρίσω. Οι ντοπιοι μου ταίριαζαν γιατί είναι ήσυχοι, ντροπαλοί και κοινωνικά αδέξιοι. Κι εγώ ειμαι έτσι, ο αυτισμός με κάνει κοινωνικά αδέξια. 

Σε κάποια φάση αρχισα να μπαίνω στο φβ συχνα και έβλεπα που ανέβασαν για πόλεμο και διάφορα. Φοβήθηκα και  δυστυχώς γύρισα πίσω. Άφησα και την δουλειά μου αν και μπορούσα να την έχω κι εδώ αφού την έκανα από υπολογιστή. 

Το χιλιομετανιωνω, είναι άθλια εδώ πέρα, μου φερονται πολύ άσχημα οι γονείς και δεν έχω δραχμή. Η σχέση με ψάχνει, μου είχε στείλει μήνυμα αλλά δεν του απάντησα, δεν ξέρω τι να του πω, έχει τα δικά του, δεν νομίζω να μπορεί να βοηθήσει. Είχα 2 ψυχολογους που με καθοδηγουσαν και η μια μου πρότεινε να πάω απλά λίγο στην Ελλάδα για επίσκεψη. Δυστυχώς δεν έδωσα βάση. Πόσο θα ήθελα να ξαναξυπνησω εκεί, μου λείπουν τα πάντα. Μαζί και τα -32⁰C το χειμώνα.

Επεξ/σία από Maargarita
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Maargarita είπε

Έχω αναπηρία (μια μορφή αυτισμού + ΔΕΠΥ) και ποτέ δεν είναι στήριξη από την οικογένεια, πάντα δεχομουν μπουλινγκ από γονείς και μια αδερφή που έχω και είναι σχεδόν 20 χρόνια μεγαλύτερη μου.

Στην Ελλάδα βιώνω πολύ συχνά διακρίσεις, δεν βρίσκω δουλειές επίσης. Το κοινωνικό σύστημα δεν είναι καλό, δεν μπορεί να με κατατοπίσει κανενας σωστά οσο αναφορά τις παροχές που μπορώ να έχω.

Είχα μια σχεση από απόσταση, έμενε βόρεια Ευρώπη και πήγα, έχουμε τις ίδιες διαγνώσεις. Ζούσα με συγκατοίκους, είχα δουλειά ημιαπασχολησης τηλεργασια, έδινα 300€ με νερό+ρεύμα μέσα. Η δουλειά ήταν τηλεργασια. Αισθανόμουν ενοχές που έφυγα, με έπαιρναν κάθε 2 μέρες οι γονείς για να μου την πουν, πέρα από αυτό δεν πολυμιλουσαμε. Μου έδιναν συνέχεια απαισιόδοξους λόγους για να γυρίσω. Οι ντοπιοι μου ταίριαζαν γιατί είναι ήσυχοι, ντροπαλοί και κοινωνικά αδέξιοι. Κι εγώ ειμαι έτσι, ο αυτισμός με κάνει κοινωνικά αδέξια. 

Σε κάποια φάση αρχισα να μπαίνω στο φβ συχνα και έβλεπα που ανέβασαν για πόλεμο και διάφορα. Φοβήθηκα και δυστυχώς γύρισα πίσω. Άφησα και την δουλειά μου αν και μπορούσα να την έχω κι εδώ αφού την έκανα από υπολογιστή. 

Το χιλιομετανιωνω, είναι άθλια εδώ πέρα, μου φερονται πολύ άσχημα οι γονείς και δεν έχω δραχμή. Η σχέση με ψάχνει, μου είχε στείλει μήνυμα αλλά δεν του απάντησα, δεν ξέρω τι να του πω, έχει τα δικά του, δεν νομίζω να μπορεί να βοηθήσει. Είχα 2 ψυχολογους που με καθοδηγουσαν και η μια μου πρότεινε να πάω απλά λίγο στην Ελλάδα για επίσκεψη. Δυστυχώς δεν έδωσα βάση. Πόσο θα ήθελα να ξαναξυπνησω εκεί, μου λείπουν τα πάντα. Μαζί και τα -32⁰C το χειμώνα.

Πήγαινε πάλι εκεί.Μην το σκέφτεσαι παραπάνω.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχω τα δικα σου χαρακτηριστικα, αλλα 20 χρονια στο εξωτερικο δεν το εχω μετανιωσει (σχεδον) ποτε. Το σχεδον παει για καποια πραγματα που θα τα ειχα στην Ελλαδα πανευκολα (βλ. Χεβυ Μεταλ συναυλιες - ειμαι οπαδος) αλλα στο GCC δεν υπαρχουν, ουτε καν ξερουν τι ειναι αυτο του ειδους μουσικης. Μαστα και πηγαινε πισω, ειδικα αφου εχεις καποιον ανθρωπο εκει που σε νοιαζεται και καταλαβαινει την κατασταση σου.  Λογικα θα επανελθεις στα επιθυμητα σου επιπεδα και θα εισαι ευτυχισμενη (ή περισσοτερο ευτυχισμενη συγκριτικα με εδω). 

Τελος, ευκολο να το λεω, ξερω, αλλα (προσπαθησε να) μην αφηνεις κανεναν να σε ριχνει κατω λογω της καταστασης σου. 

Επεξ/σία από hexenlord
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 19/06/2025 at 16:25, Maargarita said:

Είχα μια σχεση από απόσταση, έμενε βόρεια Ευρώπη και πήγα, έχουμε τις ίδιες διαγνώσεις. Ζούσα με συγκατοίκους, είχα δουλειά ημιαπασχολησης, έδινα 300€ με νερό+ρεύμα μέσα. Η δουλειά ήταν τηλεργασια. Αισθανόμουν ενοχές που έφυγα, με έπαιρναν κάθε 2 μέρες οι γονείς για να μου την πουν, πέρα από αυτό δεν πολυμιλουσαμε. Μου έδιναν συνέχεια απαισιόδοξους λόγους για να γυρίσω. Οι ντοπιοι μου ταίριαζαν γιατί είναι ήσυχοι, ντροπαλοί και κοινωνικά αδέξιοι. Κι εγώ ειμαι έτσι, ο αυτισμός με κάνει κοινωνικά αδέξια. 

Σε κάποια φάση αρχισα να μπαίνω στο φβ συχνα και έβλεπα που ανέβασαν για πόλεμο και διάφορα. Φοβήθηκα και  δυστυχώς γύρισα πίσω. Άφησα και την δουλειά μου αν και μπορούσα να την έχω κι εδώ αφού την έκανα από υπολογιστή. 

κανε μια χαρη στον ευατο σου και ξαναφυγε απο το ελλαδισταν και απο τους γονεις που ευνουχιζουν τα παιδια τους για να τα εχουν κατω απο την φουστα τους και αλλα τοσα.ειδικα βορεια ευρωπη που ησουν που ολα ειναι πολυ καλυτερα. οι μισοι γονεις ειναι σε φαση ελα εδω να σου γραψουμε και κανα σπιτακι αλλα να μας προσεχεις οταν γερασουμε. στην ελλαδα αν εχεις οποιοδηποτε θεμα απλα αστα να πανε. τα υπολοιπα τα ξερεις και τα ζεις καθε μερα στην μπανανια.το μονο που θα σου λενε για την ελλαδα ειναι για την παραλια και τους φιλους που και καλα θα εχεις.

αλλο τοσο που οι γονεις σου οπως φαινεται δεν ηταν ποτε διπλα σου και αυτο που κανουν ειναι να σου κοβουν τα φτερα.και ειχες και την σχεση σου κιολας και καλο θα ηταν να τον ενημερωσεις ασχετως αν μπορει να βοηθησει ή με το τι θα ακολουθησει στο μεταξυ σας

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.

Ανεξάρτητα απο το αν σε γεμίζει η σχέση σου ή όχι φύγε για σένα, ακόμη κι αν δεν πας στην ίδια χώρα στην ίδια πόλη στο ίδιο σπίτι.

Το τοξικό που ζεις θα σου προσθέσει κι άλλες παθήσεις, όλα τα αυτοάνοσα προέρχονται απο το μίζερο και αρρωστημένο που ζούμε καθημερινά.

Απελευθερώσου πριν να είναι αργά, τώρα δεν είναι.Δες το σαν μαθημα που σε βοηθησε να καταλαβεις οτι θες να φυγεις.

Να σου θυμίσω ότι δεν υπάρχει ασφάλιση εδώ ούτε σύστημα υγείας ενώ στο βορρά έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...