kostasdovas Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα ομάδα! Επειδή είμαι σχετικά άμπαλος με το θέμα του pc build, θα ήθελα αν κάποιος έχει χρόνο να με βοηθήσει με το να μου προτείνει κομμάτια για να φτιάξω έναν υπολογιστή για παιχνίδια κυρίως σε ανάλυση 2κ 130-140 fps? Το budget είναι 1800 ευρώ περίπου και αφορά μόνο το pc, όχι την οθόνη ή τα περιφερειακά. Προϋποθέσεις, η gpu να είναι nvidia και υλοποίηση asus tuf,ti,oc αν γίνεται, το κουτί corsair 4000ή5000d και να είμαστε σίγουροι πως η ψύξη του επεξεργαστή θα είναι επαρκής για χαμηλές θερμοκρασιες. Αν κάποιος ασχολείται με pc building ερασιτεχνικά/επαγγελματικά ή θέλει να κάνει κάποιο βιντεακι για κανάλι στο yt ή όπου αλλού μπορώ να διαθέσω τα κομμάτια. Προϋπόθεση είναι να βρίσκεται εντός Αττικής και κοντά στην Καλλιθέα. Ευχαριστώ πολύ όσους διαβάσουν το post και περισσότερο όσους αφιερώσουν χρόνο να απαντήσουν! Επεξ/σία 20 Ιουνίου από kostasdovas
flikifloki Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου Φαντάζομαι εννοείς καινούργιους τίτλους single player, έτσι? Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για "Asus TUF ti oc"? Γιατί μια 5070ti σε αυτήν την υλοποίηση την βλέπω κοντά 1100 ευρώ και με 1200 παίρνεις 5080. Απ'την άλλη, δικά σου λευτά είναι, ακόμη κι αν πεις "γιατί έτσι γουστάρω", θα είναι δεκτό!
kostasdovas Δημοσ. 21 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 12 ώρες πριν, flikifloki είπε Φαντάζομαι εννοείς καινούργιους τίτλους single player, έτσι? Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για "Asus TUF ti oc"? Γιατί μια 5070ti σε αυτήν την υλοποίηση την βλέπω κοντά 1100 ευρώ και με 1200 παίρνεις 5080. Απ'την άλλη, δικά σου λευτά είναι, ακόμη κι αν πεις "γιατί έτσι γουστάρω", θα είναι δεκτό! Κυρίως για fps παιχνίδια, ίσως και λίγο wow. Η αλήθεια είναι πως λόγο καλής εμπειρίας παλιότερα από gpu asus μου έχει κολλήσει να την προτιμήσω ξανά. Αν υπάρχει κάποια άλλη αξιόπιστη υλοποίηση nvidia , εννοείται είμαι μέσα. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες να απαντήσεις!
flikifloki Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 3 ώρες πριν, kostasdovas είπε Κυρίως για fps παιχνίδια, ίσως και λίγο wow. Η αλήθεια είναι πως λόγο καλής εμπειρίας παλιότερα από gpu asus μου έχει κολλήσει να την προτιμήσω ξανά. Αν υπάρχει κάποια άλλη αξιόπιστη υλοποίηση nvidia , εννοείται είμαι μέσα. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες να απαντήσεις! Για fps παιχνίδια και wow σε 1440p, με στόχο τα 140fps (λόγω οθόνης 144hz φαντάζομαι), εμένα το budget σου μου φαίνεται λίγο τσιμπημένο. Μπορείς, βέβαια, να βάλεις λίγο πιο ακριβές επιλογές σε κάποια κομμάτια της σύνθεσης, όπως επιλογή TUF oc κάρτας, μεγαλύτερης χωρητικότητας ssd κλπ. Αν καταλαβαίνω σωστά. θα χρειαστείς και συναρμολόγηση. Το e-shop κάνει καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι συνήθως, αλλά το να πάρεις από διάφορα μαγαζιά για να βρεις καλύτερες τιμές και μετά να πληρώσεις κάποιον για τη συναρμολόγηση θα είναι φθηνότερο. Η λύση του e-shop βέβαια είναι και quality of life, εγγύηση σωστής λειτουργίας και όλων των προιόντων απ'την ίδια πηγή. Περί καρτών τώρα. Μπορείς να χωρέσεις μια 5070ti αν ήθελες single player με αρκετό στρίμωγμα, αλλά για την χρήση που λες είναι overkill. Η 5060ti, ενώ λογικά θα σε καλύπτει, είναι δυσανάλογη με το budget. Η απλή 5070 είναι για πολύ κόσμο κακή επιλογή με τα 12gb vram της. Για competitive fps games στα 1440p όμως, και με τις τιμές της να έχουν πέσει, ίσως είναι καλή επιλογή για σένα. Αυτά για nvidia μόνο πάντα. Οι amd υστερούν σε σημεία όπως software, αλλά για online gaming δεν σε ενδιαφέρουν ούτε dlss, ούτε fg, ούτε ray tracing φαντάζομαι. Άρα μια rx9070 θα μπορούσε να είναι καλύτερη επιλογή. Για επεξεργααστή, χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία, επειδή λένε πως είναι συχνά cpu intensive τα shooters, αλλά και λόγω τιμών/budget, θα έλεγα 7800x3d αυτή τη στιγμή. Ο 9800 είναι αρκετά παραπάνω σε τιμή χωρίς να έχει κάποια φοβερή διαφορά σε απόδοση. Τον υπολογιστή θα τον έχεις να τον χαζεύεις ή θα είναι κάτω από ένα γραφείο? Θες φωτάκια ufo να δείχνει ποζέρικο ή ένα σκέτο total black σε καλύπτει? Γενικά, πόσο σημαντικό είναι το αισθητικό κομμάτι για σένα? Θα έβαζες άσπρο τροφοδοτικό από προσφορά ενώ τα υπόλοιπα κομμάτια είναι μαύρα, ας πούμε? Πες τις σκέψεις σου για το μαγαζί αγοράς, την κάρτα, και το αισθητικό, και θα προσπαθήσω να σου προτείνω πιο συγκεκριμένα κομμάτια. Και φυσικά, επειδή είναι και αρκετά τα λευτά, περίμενε και άκου και άλλες γνώμες!
kostasdovas Δημοσ. 22 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 21 ώρες πριν, flikifloki είπε Για fps παιχνίδια και wow σε 1440p, με στόχο τα 140fps (λόγω οθόνης 144hz φαντάζομαι), εμένα το budget σου μου φαίνεται λίγο τσιμπημένο. Μπορείς, βέβαια, να βάλεις λίγο πιο ακριβές επιλογές σε κάποια κομμάτια της σύνθεσης, όπως επιλογή TUF oc κάρτας, μεγαλύτερης χωρητικότητας ssd κλπ. Αν καταλαβαίνω σωστά. θα χρειαστείς και συναρμολόγηση. Το e-shop κάνει καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι συνήθως, αλλά το να πάρεις από διάφορα μαγαζιά για να βρεις καλύτερες τιμές και μετά να πληρώσεις κάποιον για τη συναρμολόγηση θα είναι φθηνότερο. Η λύση του e-shop βέβαια είναι και quality of life, εγγύηση σωστής λειτουργίας και όλων των προιόντων απ'την ίδια πηγή. Περί καρτών τώρα. Μπορείς να χωρέσεις μια 5070ti αν ήθελες single player με αρκετό στρίμωγμα, αλλά για την χρήση που λες είναι overkill. Η 5060ti, ενώ λογικά θα σε καλύπτει, είναι δυσανάλογη με το budget. Η απλή 5070 είναι για πολύ κόσμο κακή επιλογή με τα 12gb vram της. Για competitive fps games στα 1440p όμως, και με τις τιμές της να έχουν πέσει, ίσως είναι καλή επιλογή για σένα. Αυτά για nvidia μόνο πάντα. Οι amd υστερούν σε σημεία όπως software, αλλά για online gaming δεν σε ενδιαφέρουν ούτε dlss, ούτε fg, ούτε ray tracing φαντάζομαι. Άρα μια rx9070 θα μπορούσε να είναι καλύτερη επιλογή. Για επεξεργααστή, χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία, επειδή λένε πως είναι συχνά cpu intensive τα shooters, αλλά και λόγω τιμών/budget, θα έλεγα 7800x3d αυτή τη στιγμή. Ο 9800 είναι αρκετά παραπάνω σε τιμή χωρίς να έχει κάποια φοβερή διαφορά σε απόδοση. Τον υπολογιστή θα τον έχεις να τον χαζεύεις ή θα είναι κάτω από ένα γραφείο? Θες φωτάκια ufo να δείχνει ποζέρικο ή ένα σκέτο total black σε καλύπτει? Γενικά, πόσο σημαντικό είναι το αισθητικό κομμάτι για σένα? Θα έβαζες άσπρο τροφοδοτικό από προσφορά ενώ τα υπόλοιπα κομμάτια είναι μαύρα, ας πούμε? Πες τις σκέψεις σου για το μαγαζί αγοράς, την κάρτα, και το αισθητικό, και θα προσπαθήσω να σου προτείνω πιο συγκεκριμένα κομμάτια. Και φυσικά, επειδή είναι και αρκετά τα λευτά, περίμενε και άκου και άλλες γνώμες! Σε γενικά πλαίσια προτιμώ να διαλέξω ακριβά κομμάτια που να έχουν όμως καλή μεταπωλητικη αξία , παρά να πάω σε average κομμάτια που θα χάσουν αξία σύντομα. Όσο αφορά το κατάστημα, θα τα πάρω από σκρουτζ οπότε δεν έχω προτίμηση. Αναφορικά με το αισθητικό, λογικά θα πάω σε noctua fans οπότε και εκεί δεν υπάρχει κάποια προτίμηση. Ακόμα και τα κομμάτια που έχουν φως θα είναι σβησμένα.
@topos Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου 1 hour ago, kostasdovas said: Σε γενικά πλαίσια προτιμώ να διαλέξω ακριβά κομμάτια που να έχουν όμως καλή μεταπωλητικη αξία , παρά να πάω σε average κομμάτια που θα χάσουν αξία σύντομα. Όσο αφορά το κατάστημα, θα τα πάρω από σκρουτζ οπότε δεν έχω προτίμηση. Αναφορικά με το αισθητικό, λογικά θα πάω σε noctua fans οπότε και εκεί δεν υπάρχει κάποια προτίμηση. Ακόμα και τα κομμάτια που έχουν φως θα είναι σβησμένα. Δεν πιστεύω πως τα "ακριβά" κομμάτια έχουν καλύτερη μεταπωλητικη αξία. Ισα-ισα θεωρώ πως χάνεις περισσότερα χρήματα. Γιατι εάν πάρεις μια κάρτα γραφικών π.χ Asus strix που κοστίζει ~200 ευρώ πάνω από το msrp και πας να την πουλήσεις μετά από κανένα χρονο θα την βάλεις σε αγγελία κοντά σε τιμή που θα έχει μια καινούργια με msrp. Και όταν λέμε για μεταχειρισμένα ο πρώτος λόγος για να το προτιμήσει κάποιος είναι η τιμή. Οπότε πάρε κάτι που σε βολεύει/χρειάζεσαι/αρεσει σήμερα και άσε την μεταπωλητικη αξία στην άκρη. 3
flikifloki Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου Θα συμφωνήσω με τον φίλο. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι να πάρεις πιο premium κομμάτια, αλλά όχι και τόσο για τη μεταπωλητική αξία τους. Πάντως, με γνώμονα nvidia, χωρίς rgb και αφήνοντας ένα αρκετό κενό για επιλογές σε case, fans, 2ο ssd και τέτοια πραγματάκια. Μητρική στα 225 - υπάρχουν άπειρες επιλογές, αυτή είναι γνωστή και δοκιμασμένη υλοποίηση χωρίς να ξεφεύγει η τιμή της. Μνήμες στα ~100 - εδώ θες 6000cl30, μάρκα δίαλεξε ανάλογα με τι τιμές θα βρεις όταν κάνεις την αγορά, ή αν σου αρέσουν κάποιες συγκεκριμένες στο μάτι. μη πας μόνο για 16gb, βάλε τουλάχιστον 32, και πάντα σετάκι με 2 sticks. όχι 1 ούτε 4. Επεξεργαστής στα 360 - σε 1440p που παίζεις, η κάρτα γραφικών τρώει το περισσότερο πακέτο, για competitive shooters όμως, ειδικά BR σε hotzone drops, αξίζει σίγουρα. Για ψύκτρα φαντάζομαι θα θες να βάλεις μια Noctua, όπως στα case fans. Δεν είναι και κανένα τέρας ο 7800, οπότε μην δώσεις υπερβολικά εδώ. Για ssd τώρα είναι πολλές οι επιλογές, ανάλογα με την χωρητικότητα που χρειάζεσαι, αν θες να έχεις έναν ή περισσότερους κλπ. Ένας τέτοιος ας πούμε, που δεν θα δεις ποτέ διαφορά από κάποιους πιο highend σαν αυτόν ή αυτόν. Ή μπορείς να βάλεις έναν top end με 1tb και κάποιον φθηνότερο με 1-2tb ακόμη σαν αποθηκευτικό χώρο. Τώρα στην κάρτα, και καθαρά για τη χρήση σου (shooters/wow), τις προσδοκίες (140fps) και τις προτιμήσεις σου (asus), μια 5070 θα σε υπερκαλύψει. Κοιτώντας μερικές δοκιμές σε cs, apex και τέτοια, ο συνδιασμος 5070+7800x3d σε max settings πίανει και 240 average fps σε 1440p. Η 5060ti σε cs είδα να πιάνει 145 average. Ειδικά με κάποια χαμηλομένα settings, θα μπορούσε να είναι αρκετή, αλλά είναι λίγο δυσανάλογη στο budget σου. Η 5070ti είναι αρκετά μεγάλη υπερβολή για τα 140fps που θες και θα πρέπει να γίνουν και πολλές υποχωρήσεις για να χωρέσει στο budget, οπότε για nvidia πας στην 5070 κατά τη γνώμη μου. 1
kostasdovas Δημοσ. 22 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 1 ώρα πριν, flikifloki είπε Θα συμφωνήσω με τον φίλο. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι να πάρεις πιο premium κομμάτια, αλλά όχι και τόσο για τη μεταπωλητική αξία τους. Πάντως, με γνώμονα nvidia, χωρίς rgb και αφήνοντας ένα αρκετό κενό για επιλογές σε case, fans, 2ο ssd και τέτοια πραγματάκια. Μητρική στα 225 - υπάρχουν άπειρες επιλογές, αυτή είναι γνωστή και δοκιμασμένη υλοποίηση χωρίς να ξεφεύγει η τιμή της. Μνήμες στα ~100 - εδώ θες 6000cl30, μάρκα δίαλεξε ανάλογα με τι τιμές θα βρεις όταν κάνεις την αγορά, ή αν σου αρέσουν κάποιες συγκεκριμένες στο μάτι. μη πας μόνο για 16gb, βάλε τουλάχιστον 32, και πάντα σετάκι με 2 sticks. όχι 1 ούτε 4. Επεξεργαστής στα 360 - σε 1440p που παίζεις, η κάρτα γραφικών τρώει το περισσότερο πακέτο, για competitive shooters όμως, ειδικά BR σε hotzone drops, αξίζει σίγουρα. Για ψύκτρα φαντάζομαι θα θες να βάλεις μια Noctua, όπως στα case fans. Δεν είναι και κανένα τέρας ο 7800, οπότε μην δώσεις υπερβολικά εδώ. Για ssd τώρα είναι πολλές οι επιλογές, ανάλογα με την χωρητικότητα που χρειάζεσαι, αν θες να έχεις έναν ή περισσότερους κλπ. Ένας τέτοιος ας πούμε, που δεν θα δεις ποτέ διαφορά από κάποιους πιο highend σαν αυτόν ή αυτόν. Ή μπορείς να βάλεις έναν top end με 1tb και κάποιον φθηνότερο με 1-2tb ακόμη σαν αποθηκευτικό χώρο. Τώρα στην κάρτα, και καθαρά για τη χρήση σου (shooters/wow), τις προσδοκίες (140fps) και τις προτιμήσεις σου (asus), μια 5070 θα σε υπερκαλύψει. Κοιτώντας μερικές δοκιμές σε cs, apex και τέτοια, ο συνδιασμος 5070+7800x3d σε max settings πίανει και 240 average fps σε 1440p. Η 5060ti σε cs είδα να πιάνει 145 average. Ειδικά με κάποια χαμηλομένα settings, θα μπορούσε να είναι αρκετή, αλλά είναι λίγο δυσανάλογη στο budget σου. Η 5070ti είναι αρκετά μεγάλη υπερβολή για τα 140fps που θες και θα πρέπει να γίνουν και πολλές υποχωρήσεις για να χωρέσει στο budget, οπότε για nvidia πας στην 5070 κατά τη γνώμη μου. Σε ευχαριστώ πολύ για τα κομμάτια που μου προτείνεις! Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα? Αναφορικά με τη ψυχτρα , υπάρχει κάποια που να μας καλύπτει για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή? Δεν με νοιάζει η μάρκα αρκεί να είναι αξιόπιστη.
flikifloki Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, kostasdovas είπε Σε ευχαριστώ πολύ για τα κομμάτια που μου προτείνεις! Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα? Αναφορικά με τη ψυχτρα , υπάρχει κάποια που να μας καλύπτει για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή? Δεν με νοιάζει η μάρκα αρκεί να είναι αξιόπιστη. Για AIO μια Arctic Freezer III είναι καλό value for money συνήθως, διπλού ή τριπλού ανεμιστήρα ανάλογα με το κουτί και την διάταξη που θα διαλέξεις. Δεν είναι αναγκαία η υδρόψυξη βέβαια. Για παράδειγμα, αυτή είναι δυνατό κομμάτι, πολύ ήσυχη και σε πολύ δελεαστική τιμή. Επεξ/σία 22 Ιουνίου από flikifloki
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα