Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Πήραμε κάποια λάπτοπ της HP στη δουλειά, με προεγκατεστημένα τα Windows 11 Home. Τα ανοίξαμε χτες,  και αρχίσαμε να τα ρυθμίζουμε. Κάνοντας τα updates μας βγάζει μήνυμα "your version of windows 11 has reached the end of service", αλλά δεν βγάζει κάποια ενημέρωση για να εγκαταστήσουμε. Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την εγκατάσταση από USB, υπάρχει τρόπος να περαστούν τα updates χειροκίνητα και να ενημερωθεί και το διαμέρισμα του δίσκου που τα έχει προεγκατεστημένα έτσι ώστε όταν χρειαστεί reset να μην χρειάζεται να κάνουμε το ίδιο;

Σας ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 1ns0mn1a είπε

Λογικά, 21H2 ή 22H2. Θα το δω αύριο που θα επιστρέψω. Το θέμα είναι πώς θα ενημερώσω και το partition του recovery, γιατί είναι πολλά τα μηχανήματα και δεν μπορώ να το κάνω κάθε φορά αυτό σε κάθε μηχάνημα. 

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Το θέμα είναι πώς θα ενημερώσω και το partition του recovery,

απ όσα γνωρίζω δεν γίνεται 

Το διαμέρισμα ανάκτησης είναι μια  εικόνα που δημιουργείται στο εργοστάσιο και δεν έχει σχεδιαστεί για να λαμβάνει  ενημερώσεις. Σκοπός του είναι να επαναφέρει τον υπολογιστή στην αρχική του κατάσταση

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά, δε θα κάνεις ποτέ recovery από το σύστημα της hp. Αν είναι όλα τα λάπτοπ ίδια, στήσε ένα όπως το θέλεις και πάρε ένα image σε usb ή εξωτερικό δίσκο με κάποιο πρόγραμμα recovey και πέρασε το στα υπόλοιπα. Σίγουρα θα κάνεις λιγότερο χρόνο από το να τα κάνεις update ένα-ένα. Το έχω κάνει με επιτυχία ουκ ολίγες φορές στη δουλειά (χρησιμοποίησα το acronis χωρίς όμως να έχει ιδιαίτερη σημασία).

Θέλω όμως να ρωτήσω το εξής... WIndows Home σε εργασιακό περιβάλλον;;; Λογικά δε συνδέονται σε domain, σωστά;

Επεξ/σία από micos000
  • Like 2
Δημοσ.

@micos000 Άρα δεν έχει νόημα να κρατήσω το partition του recovery και θα το σβήσω εντελώς. Κάποιος μου είπε στη δουλειά ότι υπάρχει ένα ΚΒ που επιτρέπει την αναβάθμιση σε νεώτερη έκδοση, όμως δεν το βρίσκω πουθενά. Σήμερα που ήρθα λίγο στο γραφείο, βλέπω ότι το ένα από αυτά έχει τη νεώτερη έκδοση και πήρε κανονικά τις αναβαθμίσεις, ενώ αγοράστηκαν μαζί και πρέπει να είναι από την ίδια παρτίδα.

Ναι, τα συγκεκριμένα δεν συνδέονται σε domain, είναι για εκπαιδευτική δομή.

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, BritGreek said:

Κάποιος μου είπε στη δουλειά ότι υπάρχει ένα ΚΒ που επιτρέπει την αναβάθμιση σε νεώτερη έκδοση, όμως δεν το βρίσκω πουθενά. Σήμερα που ήρθα λίγο στο γραφείο, βλέπω ότι το ένα από αυτά έχει τη νεώτερη έκδοση και πήρε κανονικά τις αναβαθμίσεις, ενώ αγοράστηκαν μαζί και πρέπει να είναι από την ίδια παρτίδα.

Windows 11 23H2 Enablement Package
x64       https://catalog.sf.dl.delivery.mp.microsoft.com/filestreamingservice/files/caa3ff4a-6420-4341-aeae-33b2d7f463be/public/windows11.0-kb5027397-x64_3a9c368e239bb928c32a790cf1663338d2cad472.msu

προτείνω

Windows 11 Installation Assistant https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows11

Επεξ/σία από 1ns0mn1a
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, BritGreek είπε

@micos000 Άρα δεν έχει νόημα να κρατήσω το partition του recovery και θα το σβήσω εντελώς. Κάποιος μου είπε στη δουλειά ότι υπάρχει ένα ΚΒ που επιτρέπει την αναβάθμιση σε νεώτερη έκδοση, όμως δεν το βρίσκω πουθενά. Σήμερα που ήρθα λίγο στο γραφείο, βλέπω ότι το ένα από αυτά έχει τη νεώτερη έκδοση και πήρε κανονικά τις αναβαθμίσεις, ενώ αγοράστηκαν μαζί και πρέπει να είναι από την ίδια παρτίδα.

Ναι, τα συγκεκριμένα δεν συνδέονται σε domain, είναι για εκπαιδευτική δομή.

Εγώ θα έπιανα ένα και θα του έκανα μια καθαρή εγκατάσταση, διαγράφοντας όλα τα partitions. Εννοείτε ότι δε θα έβαζα τίποτα από τον κατασκευαστή, εκτός ίσως από κανέναν driver που δεν θα έβρισκαν τα windows μόνα τους. Θα το λειτουργούσα μια-δυο μέρες και θα περνούσα ότι χρειάζεται από προγράμματα, ρυθμίσεις και εκτυπωτές και αν όλα πήγαιναν καλά θα το έκανα sysprep (με shutdown), αμέσως image και θα το περνούσα σε όλα τα υπόλοιπα.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, micos000 είπε

Εγώ θα έπιανα ένα και θα του έκανα μια καθαρή εγκατάσταση, διαγράφοντας όλα τα partitions. Εννοείτε ότι δε θα έβαζα τίποτα από τον κατασκευαστή, εκτός ίσως από κανέναν driver που δεν θα έβρισκαν τα windows μόνα τους. Θα το λειτουργούσα μια-δυο μέρες και θα περνούσα ότι χρειάζεται από προγράμματα, ρυθμίσεις και εκτυπωτές και αν όλα πήγαιναν καλά θα το έκανα sysprep (με shutdown), αμέσως image και θα το περνούσα σε όλα τα υπόλοιπα.

Έχουμε πολλά ίδια τέτοια μηχανήματα (προηγούμενες πρόσφατες αγορές), με τα οποία, σε όσα κάναμε αυτό που προτείνεις και εγώ συνήθως ακολουθώ είναι η ποιότητα της κάμερας. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά όπως έρχονται οι υπολογιστές, η κάμερα είναι πολύ καλή γι' αυτό που τη θέλουμε. Σε αυτά με την καθαρή εγκατάσταση, πάρα το ότι βάζουμε τους drivers από το site της HP, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη προς το χειρότερο. Δεν έχω καταφέρει να το λύσω, όμως ισχύει, και δεν μιλάω για ένα λάπτοπ μόνο. 

3 ώρες πριν, 1ns0mn1a είπε

Θα κάνω αυτό που προτείνεις.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά όπως έρχονται οι υπολογιστές, η κάμερα είναι πολύ καλή γι' αυτό που τη θέλουμε. Σε αυτά με την καθαρή εγκατάσταση, πάρα το ότι βάζουμε τους drivers από το site της HP, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη προς το χειρότερο. Δεν έχω καταφέρει να το λύσω, όμως ισχύει, και δεν μιλάω για ένα λάπτοπ μόνο. 

Αυτό δείχνει προς drivers ή κάποια εφαρμογή της hp ή ρύθμιση. Δες σε κάποιο που δουλεύει σωστά αν έχει κάποιο app από την hp για την κάμερα και τι settings έχει και προσπάθησε να αντιγράψεις αυτά σε ένα άλλο με καθαρή εγκατάσταση.

Επειδή όμως αναφέρεσαι σε εργασιακό περιβάλλον μάλλον δεν θα έχεις την ευχέρεια να κάθεσαι να πειραματίζεσαι.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, micos000 είπε

Αυτό δείχνει προς drivers ή κάποια εφαρμογή της hp ή ρύθμιση. Δες σε κάποιο που δουλεύει σωστά αν έχει κάποιο app από την hp για την κάμερα και τι settings έχει και προσπάθησε να αντιγράψεις αυτά σε ένα άλλο με καθαρή εγκατάσταση.

Επειδή όμως αναφέρεσαι σε εργασιακό περιβάλλον μάλλον δεν θα έχεις την ευχέρεια να κάθεσαι να πειραματίζεσαι.

Δεν έχει. Το έχουμε τσεκάρει και με τεχνικό. Απλοί drivers είναι από το site της HP. Αυτός μας πρότεινε να ζητήσουμε νέο image από τον κατασκευαστή, αλλά δεν νομίζω ότι γίνεται κάτι τέτοιο.  Γενικότερα, μπλέξαμε τώρα γιατί πρέπει να είναι έτοιμα τόσα λάπτοπ μέσα σε ελάχιστες μέρες, αλλά θα το παλέψουμε. 

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τρέχεις την εντολή με δικαιώματα διαχειριστή και εξάγεις έτσι όλους τους οδηγούς σε μορφή που είναι προς εγκατάσταση στο C:\DriversBackup που δημιουργείται για αυτό το σκοπό μέσω της εντολής αυτής.
Μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού κάνεις ενημέρωση των οδηγών που σου δημιουργούν πρόβλημα από αυτό το αρχείο που μεταφέρεις στη νέα εγκατάσταση και όχι online μέσω του διαχειριστή συσκευών κάνοντας ενημέρωση από τον υπολογιστή σου.
Ίσως βρεις λύση εγκαθιστώντας τον οδηγό που υπάρχη εξαρχής!

dism /online /export-driver /destination:C:\DriversBackup

Επεξ/σία από nicewise

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...