lordvec Δημοσ. Σάββατο στις 12:51 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:51 μμ 5 hours ago, tzavardin said: Πόσα να βάλει; Ακούς παραπάνω από 22,05 εσυ ή ξέρεις κάποιον να ακούει; Τον Μπάτμαν 1
hectorman Δημοσ. Σάββατο στις 01:13 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:13 μμ 16 ώρες πριν, KnightRider είπε Κολλημένοι στα 44.1KHz.... Ποιο είναι το πρόβλημα με τα 44.1; 1
xaerialtwistx Δημοσ. Σάββατο στις 06:26 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:26 μμ 21 ώρες πριν, fanourisfz6 είπε https://tidal.com/ Κατα πολυ χειροτερο βεβαια. Μονο σε τωρινα mainstream κομματια ειναι καλο σε ποικιλια. Τεραστια ελλειψη σε παλαιοτερες επιτυχιες και πιο ψαγμενα ακουσματα (πχ κομματια για breakdance) Τα κομματια που επιλεγει αυτοματα να παιξει μετά το τελευταιο σου ακουσμα ειναι τραγικά και δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που ακουγες, σε αντιθεση με το Spotify. Και τεραστια ελλειψη τοσο σε playlist οσο και σε κομματια απο αλλους χωρους (πχ βιντεοπαιχνιδια). Επισης αν και φημιζεται για την ποιοτητα του, σε πολλα απο αυτα ειναι σα να πηρες ενα mp3 των 128kbps, να το μετετρεψες σε flac και να το ονομαζεις 1024αρι. Συν τις διαφορετικες εντασεις αναμεσα στα κομματια.
KnightRider Δημοσ. Σάββατο στις 07:47 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:47 μμ (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, tzavardin είπε Πόσα να βάλει; Ακούς παραπάνω από 22,05 εσυ ή ξέρεις κάποιον να ακούει; Μέσω πιεζοηλεκτρικής κάψας τα κάνεις ως output και τα ακουμπάς δίπλα από τα αυτιά σου (σαν τα bone conduction ακουστικά) και με αρκετή ένταση μπορείς να φτάσεις μέχρι κάπου 50KHz (φυσικά να έχεις βάλει το samplerate στα 192KHz όταν κάνεις test tone) αλλά το κακό είναι ότι σε πονάνε πολύ τα αυτιά.... Το θέμα είναι ότι με τα 44.1KHz δεν έχει τόσο καλή λεπτομέρεια στις υψηλές συχνότητες (15KHz κι άνω - εγώ σε δυνατή ένταση ακούω μέχρι 20.5KHz και σε τυπική 17KHz) 6 ώρες πριν, hectorman είπε Ποιο είναι το πρόβλημα με τα 44.1; Το πρόβλημα είναι όπως είπα στο παραπάνω ότι δεν έχει τόσο καλή λεπτομέρεια στις υψηλές συχνότητες και γενικά καλό είναι να ηχογραφούμε με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα γιατί μελλοντικά πχ μπορεί να υπάρξει μια τεχνολογία που να αντιληφθείς διαφορετικά τον ήχο με πολύ πιο παραπάνω λεπτομέρεια. Επεξ/σία Σάββατο στις 07:48 μμ από KnightRider 1
panosk111178 Δημοσ. Σάββατο στις 10:22 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:22 μμ δεν ξερω αλλά εμένα το ΥΤ MUSIC με βόλεψε καλύτερα απο το spotify.
Bourdoulas Δημοσ. Σάββατο στις 11:41 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:41 μμ 15 ώρες πριν, tzavardin είπε Πόσα να βάλει; Ακούς παραπάνω από 22,05 εσυ ή ξέρεις κάποιον να ακούει;
jimmy213 Δημοσ. Σάββατο στις 11:45 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:45 μμ 15 hours ago, tzavardin said: Πόσα να βάλει; Ακούς παραπάνω από 22,05 εσυ ή ξέρεις κάποιον να ακούει; Όσα και ο ανταγωνισμός (Apple Music, Tidal). Αλλά σιγά μην ασχοληθούν παραπάνω. Εδώ ακόμα είναι στο ΘΑ για το lossless.
diaolosh Δημοσ. Κυριακή στις 10:54 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:54 πμ 14 ώρες πριν, KnightRider είπε Μέσω πιεζοηλεκτρικής κάψας τα κάνεις ως output και τα ακουμπάς δίπλα από τα αυτιά σου (σαν τα bone conduction ακουστικά) και με αρκετή ένταση μπορείς να φτάσεις μέχρι κάπου 50KHz (φυσικά να έχεις βάλει το samplerate στα 192KHz όταν κάνεις test tone) αλλά το κακό είναι ότι σε πονάνε πολύ τα αυτιά.... Το θέμα είναι ότι με τα 44.1KHz δεν έχει τόσο καλή λεπτομέρεια στις υψηλές συχνότητες (15KHz κι άνω - εγώ σε δυνατή ένταση ακούω μέχρι 20.5KHz και σε τυπική 17KHz) Το πρόβλημα είναι όπως είπα στο παραπάνω ότι δεν έχει τόσο καλή λεπτομέρεια στις υψηλές συχνότητες και γενικά καλό είναι να ηχογραφούμε με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα γιατί μελλοντικά πχ μπορεί να υπάρξει μια τεχνολογία που να αντιληφθείς διαφορετικά τον ήχο με πολύ πιο παραπάνω λεπτομέρεια. Eχω κάνει παραγωγή σε πάνω απο 150 δισκογραφικές δουλειές τα τελευταία 20 χρόνια, χώρια τις μίξεις. Το ποσοστο ηχογραφησης και επεξεργασιας 44.1 - 48 είναι 70%-30% (αν και ανεβαινει ραγδαια λόγω βιντεο και οχι λόγω ποιοτητας) και στο 192 πέφτει σε αβυσσαλεα μικρα νουμερα σε κάποια προτζεκτ κλασσικής μουσικής κυριως. Το πιο πιθανο είναι πως η ηχογραφηση που ακουει καποιος εχει γινει σε 44.1 (ακομα και σε tape να ειχε γινει και να εγινε transfer καποια στιγμη ) . Φυσικά δε μιλαω μονο για τις δουλειες που εχω κάνει εγω, αυτα είναι δεδομενα που τα ξερουμε οι επαγγελματιες. Αν απο εκει και περα καποιος ακουει διαφορες, τοτε το DAC του το κάνει. Τα υπολοιπα είναι μαρκετινγκ.
KnightRider Δημοσ. Κυριακή στις 11:20 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:20 πμ (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, diaolosh είπε Eχω κάνει παραγωγή σε πάνω απο 150 δισκογραφικές δουλειές τα τελευταία 20 χρόνια, χώρια τις μίξεις. Το ποσοστο ηχογραφησης και επεξεργασιας 44.1 - 48 είναι 70%-30% (αν και ανεβαινει ραγδαια λόγω βιντεο και οχι λόγω ποιοτητας) και στο 192 πέφτει σε αβυσσαλεα μικρα νουμερα σε κάποια προτζεκτ κλασσικής μουσικής κυριως. Το πιο πιθανο είναι πως η ηχογραφηση που ακουει καποιος εχει γινει σε 44.1 (ακομα και σε tape να ειχε γινει και να εγινε transfer καποια στιγμη ) . Φυσικά δε μιλαω μονο για τις δουλειες που εχω κάνει εγω, αυτα είναι δεδομενα που τα ξερουμε οι επαγγελματιες. Αν απο εκει και περα καποιος ακουει διαφορες, τοτε το DAC του το κάνει. Τα υπολοιπα είναι μαρκετινγκ. Έχουνε γίνει σε αρκετά παλιά άλμπουμ transfer από μπομπίνες ηχογραφημένα στα 96 ή 192KHz/24bit - υπάρχουν λίγα που είναι fake 96KHz όπως με τους AC/DC σε κάποιο άλμπουμ γιατί θυμάμαι το χω τσεκάρει με analyzer και φαινόταν ότι πάει μέχρι 22KHz.... Υπάρχουν αρκετά σημερινά ξένα άλμπουμ που έχουν γραφτεί στα 96KHz (στο Qobuz πιο πολύ έχει) αλλά το κακό είναι ότι δεν πολύ διαφημίζουν τα νέα συγκροτήματα - στην Ελλάδα ειδικά ο περισσότερος κόσμος ακούει με Spotify και Youtube που ο ήχος για μένα είναι απαίσιος και που δυστυχώς δεν τους νοιάζει αν γράφτηκε στα 44.1 ή αν είναι MP3 128kbps.... Επεξ/σία Κυριακή στις 11:22 πμ από KnightRider
Luciddream Δημοσ. Κυριακή στις 11:43 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:43 πμ On 20/06/2025 at 21:07, Huruduru said: Για τους περισσότερους αδιάφορο γιατί με Bluetooth ακουστικά σωστό losless δεν ακούς. Θες εξωτερικό DAC και καλά ενσύρματα ακουστικά. Για High Res Losless το Apple Music είναι μονόδρομος αν λάβεις υπόψη το κόστος. Ο αλγόριθμος είναι χάλια σε σύγκριση με Spotify και YT Music αλλά στον τομέα Losless είναι άψογη υπηρεσία. Είχα βάλει και εγώ το Apple Music για 6 μήνες free και ήμουν ευχαριστημένος από την ποιότητα και απο αρκετά playlists. Αλλά το έκοψα και έχω βάλει Spotify γιατί παίζει με Spotify Direct στον ενισχυτή μου. Οπότε ωραία θα είναι αν παίζει και lossless.
Huruduru Δημοσ. Κυριακή στις 12:39 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:39 μμ 53 λεπτά πριν, Luciddream είπε Είχα βάλει και εγώ το Apple Music για 6 μήνες free και ήμουν ευχαριστημένος από την ποιότητα και απο αρκετά playlists. Αλλά το έκοψα και έχω βάλει Spotify γιατί παίζει με Spotify Direct στον ενισχυτή μου. Οπότε ωραία θα είναι αν παίζει και lossless. Εγώ έχω YouTube Music λόγω οικογενειακού πακέτου για τον αλγόριθμο και Apple Music για να ακούω γιατί ο αλγόριθμος δεν φτουράει και η ποιότητα του YT Music είναι μέτρια προς το κακή. Δυστυχώς όπως λες το Apple Music δεν υποστηρίζεται σε όσες συσκευές υποστηρίζουν το spotify. Από την άλλη προσωπικά δεν είμαι φίλος του spotify. Το χρησιμοποιούσα πριν χρόνια αλλά πλέον τα δύο παραπάνω που ανέφερα γιατί προσωπικά το έχω σε όλες τις συσκευές μου το Apple Music
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα