Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 4/7/2025 στις 9:04 ΜΜ, KnightRider είπε

Είναι upsample το συγκεκριμένο album + η αρχική ηχογράφηση είναι digital όπως γράφουν τα site (44.1kHz πιθανώς) - ότι είναι πάνω από 20KHz είναι harmonic distortion...
Οπότε είναι fake 96KHz - το DAC σου πάντα θα σου λέει με βάση το αρχείο ήχου
(Δες και screenshot)

acdc fake 96khz1.jpg

αυτο ειναι κατεβασμενο απο torrent αν βλεπω καλα που ειναι το streaming και πως καταλαβαινεις απο το live με software τι ακους περαν του dac βοηθησε με να καταλαβω κατι δεν κανεις σωστα κατεβασες ενα αρχειο προφανως mp3 σε flac και τωρα ψαχνουμε τι πραγμα δειξε μου τι παιρνεις ειτε απο tidal ειτε απο qobuz δεν εχει αλλα site

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, maxx71 είπε

αυτο ειναι κατεβασμενο απο torrent αν βλεπω καλα που ειναι το streaming και πως καταλαβαινεις απο το live με software τι ακους περαν του dac βοηθησε με να καταλαβω κατι δεν κανεις σωστα κατεβασες ενα αρχειο προφανως mp3 σε flac και τωρα ψαχνουμε τι πραγμα δειξε μου τι παιρνεις ειτε απο tidal ειτε απο qobuz δεν εχει αλλα site

Δεν είναι από mp3 γιατί αν ήταν από mp3 τότε από τα 16KHz και πέρα θα είχε απώλειες + μετά από τα 20KHz δεν θα είχε τίποτα απολύτως - αρκετά album από το 1987 και μετά έχουν γραφτεί digital στα 44.1KHz ή 48KHz (DAT & ADAT) και σε μερικά τα κάνουν upsample κι ύστερα βάζουν tape saturation για να ακούγεται σαν να έχει γραφτεί από πομπίνα και γι αυτό έχει harmonic distortion μετά από τα 20KHz.

To Qobuz σου δίνει την δυνατότητα να κατεβάσεις το αρχείο χωρίς απαραίτητα να ακούς online οπότε άνετα μπορείς να ανοίξεις το αρχείο ήχου flac με το πρόγραμμα spek που είναι δωρεάν ώστε να δεις τον φασματογράφο για το αν είναι γνήσια τα 96KHz κι άνω.

Τα πιο παλιά album είναι real 96KHz ή 192KHz επειδή η αρχική πηγή είναι αναλογική (με μπομπίνες δηλ)

Επεξ/σία από KnightRider
Δημοσ.

επειδη εχω qobuz και κατεβαινει χωρις κλειδωμα αν το αγορασεις το τραγουδι(η αλμπουμ), πιστεψε με ολα ειναι οπως τα λενε. τωρα αν το κατεβασεις με το "ζορι" τοτε φταιει  το "software" και οχι το service :) ειμαι 55 και ακουω μουσικη απο τα 5 επιτρεψτε μου κατι ξερω απο lossless

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...