kostDoukas Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες Έχω ένα pc σταθερό που φοράει... ( Ryzen 5 5600, 32gb ram, aorus b450 elite v2 και θέλω να αλλάξω γραφικών από μια rx570xt στην επόμενη που έχω αγοράσει την asus strix rx5700 xt... Αλλά έχω μικρό τροφοδοτικό... Corsair 450w gold+... Πειράζει αν βάλω 600-650w αλλά σε bronze; Ή πρεπει οπωσδήποτε να βάλω gold+... Εννοώ θα με φτάσει για να τραβάει και τη γραφικών...
Λύση flikifloki Δημοσ. πριν από 16 ώρες Λύση Δημοσ. πριν από 16 ώρες Οι πιστοποιήσεις αυτές (bronze, gold, κλπ.) έχουν να κάνουν με το power efficiency. Υπάρχουν τροφοδοτικα bronze που είναι μια χαρά και υπάρχουν τροφοδοτικα gold που είναι για πέταμα (λίγο σπάνιο αυτό αλλά γίνεται). Στο σύστημα που έχεις, μια χαρά θα είναι και ένα bronze, αρκεί να είναι το μοντέλο σωστό. Και όχι, δεν είναι όλα τα μοντέλα μιας εταιρίας σωστά. Κοιτάμε το κάθε μοντέλο κάθε εταιρίας ξεχωριστά. Σε χαμηλά budget, ένα σωστό bronze αυτό για παράδειγμα είναι υπεραρκετό ακόμη και για καθημερινή πολύωρη χρήση. Στο σύστημά σου θα είναι αρκετό και ενα 550αρι, αλλά το να πας σε 650 σε καλύπτει καλύτερα για πιθανή μελλοντική αναβάθμιση χωρίς να έχουν και καμιά τρελή διαφορά χρηματικά. Ενδεικτικά, η 5700xt έχει tdp 225w ενώ μια 5060ti ή μια 9060xt έχουν tdp 180w, μικρότερες δηλαδή απαιτήσεις από τροφοδοτικό ενώ είναι αρκετά μπροστά σε επιδόσεις. 1
kostas_anes Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Εισαι λιγο οριακα, αλλα θα την παλεψει θεωρω. Ιδανικα σε 550+ για αυτη την καρτα 3
nickol-us Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Αν το τροφοδοτικό δεν έχει θέματα θα είσαι σχετικά οκ. ~350w βάσει psu calculator, όταν είσαι στα πάντα 100% (χωρίς oc φυσικά). Πρακτικά σε gaming θα είσαι λίγο παρακάτω Bronze ή gold; Η διαφορά πιστοποίησης δεν ορίζει την ποιότητα, αναφέρεται στην τάξη της απόδοσής του. Ωστόσο ένα gold τροφοδοτικό είναι συνήθως και πιο ποιοτικό. καθώς χρησιμοποιείται καλύτερο hardware για την κατασκευή του και πολλές φορές μεταφράζεται σε μεγαλύτερη εγγύηση (σε έτη) από τον κατασκευαστή Μια χαρά πάντως στέκει και ένα επώνυμο και ποιοτικό bronze psu εφόσον το budget είναι σφιχτό. To recommended wattage (δεδομένου οτι τα psu συνήθως έχουν μεγαλύτερο efficiency στο 50% load) για το σύστημά σου είναι στα 650w. Από 550-750, ότι και να πάρεις θα είσαι κομπλέ. Πόσα σκέφτεσαι να δώσεις; Αν θες βοήθεια, τόσος κόσμος υπάρχει εδώ... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα