achilles_g_ Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου Καλησπέρα, έχω αγοράσει το συγκεκριμένο ρούτερ. Έχω περάσει το proton vpn αλλά το vpn λειτουργεί μόνο όταν είμαι συνδεδεμένος με wifi. Αν συνδέσω κάτι με καλώδιο, δεν είμαι πίσω από vpn.
pas2 Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Kαλησπέρα, Το ΑΙ είναι ο καλύτερος μας σύμβουλος. (ενίοτε) Αναφορά σε κείμενο Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Cudy AX3000 (WR3000) υποστηρίζει λειτουργία VPN (OpenVPN, WireGuard, κ.ά.) για να περνάει όλη η κίνηση του δικτύου μέσα από server VPN, είτε σε επίπεδο δικτύου είτε επιλεκτικά για κάποιες συσκευές μέσω της λειτουργίας split-tunneling. Ωστόσο, αν παρατηρείς ότι μόνο οι συσκευές Wi-Fi περνούν από το VPN και όχι οι συσκευές συνδεδεμένες μέσω Ethernet (LAN), οι πιο συχνοί λόγοι/λύσεις είναι οι εξής: Ρύθμιση λειτουργίας του router: Για να λειτουργεί το VPN και στα καλωδιακά (Ethernet) clients, ο Cudy AX3000 πρέπει να είναι ρυθμισμένος ως κύριος Wi-Fi Router (και όχι Mesh Access Point). Αν το έχεις ως Access Point ή Mesh node κάτω από άλλο router, το μενού VPN συνήθως δεν εμφανίζεται ή δεν εφαρμόζεται στα LAN devices. VPN Allow/Ban List: Μέσα στο μενού VPN, βεβαιώσου ότι οι συσκευές Ethernet δεν είναι αποκλεισμένες («Ban») από το να περνούν μέσω του VPN, ούτε είναι επιλεγμένο το VPN μόνο για συγκεκριμένες MAC addresses. Προτεραιότητα Κανόνων (Routing/Domains): Σε Split Tunneling mode, βεβαιώσου ότι δεν έχεις ορίσει κανόνες που στέλνουν συγκεκριμένα domains/subnets εκτός VPN. Firmware: Πρόσφατα firmware βελτιώνουν τη συμβατότητα και τη VPN διαχείριση. Φρόντισε να έχεις την τελευταία έκδοση του firmware. Ethernet Switches: Αν έχεις βάλει switch μετά τον Cudy και κάποιες συσκευές παίρνουν IP από άλλο δίκτυο (π.χ. από προηγούμενο router), οι κανόνες VPN δεν θα εφαρμόζονται σωστά σε αυτές. Τι να κάνεις για πλήρη VPN σε Ethernet συσκευές: Βεβαιώσου πως το Cudy AX3000 λειτουργεί ως κύριος Router (όχι Access Point/Mesh node). Ρύθμισε το VPN (OpenVPN ή WireGuard) από το Web interface του Cudy στα "General > VPN". Έλεγξε στα options ότι το VPN "Allow all devices" ή, αν είναι split, ότι οι Ethernet/MAC του υπολογιστή σου συμπεριλαμβάνονται στη λίστα. Κάνε δοκιμή public IP από υπολογιστή μέσω Ethernet για να επιβεβαιώσεις ότι αλλάζει προς το VPN (π.χ. μέσω WhatIsMyIP). Εάν όλα είναι σωστά και πάλι δεν λειτουργεί, δοκίμασε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ή firmware upgrade. Σε όλα τα παραπάνω, τυπικά το VPN λειτουργεί ενιαία σε Wi-Fi και Ethernet — αρκεί να είναι το router στην σωστή λειτουργία και όχι «Access Point». Αν η σύνδεση μέσω Ethernet εξακολουθεί να μην περνάει από το VPN, μοιράσου περισσότερες λεπτομέρειες για το setup (π.χ. αν χρησιμοποιείς το Cudy AX3000 ως access point ή ως κύριο router) ώστε να βοηθήσω με συγκεκριμένη λύση. Επεξ/σία 3 Αυγούστου από pas2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα