SoullessRider Δημοσ. Κυριακή στις 06:03 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:03 μμ (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, funbreaker είπε Κι εμένα μου χτύπησε καμπανάκια αλλά τί είδους απάτη μπορεί να κρύβει; Το να υπόγραψε η μάνα σου χαρτί για την μεταβίβαση / πώληση / παραχώρηση (δωρεάς) / κληρονομιάς του σπιτιού στον ηλεκτρολόγο, , θα σε ενοχλούσε ??? Επεξ/σία Κυριακή στις 06:04 μμ από SoullessRider 1
basilis_k6 Δημοσ. Κυριακή στις 07:27 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:27 μμ 2 ώρες πριν, nickol-us είπε Για να γίνει κανονικά η δουλειά, προϋποθέτει να έρθει σπίτι με όργανο, να βρει τα κυκλώματα, να κάνει μετρήσεις (γειώση, ΔΔΡ κλπ). Αυτός που ήρθε, θα κάνει μια πλασματική ΥΔΕ ώστε να είσαι απλά καλυμμένος στη ΔΕΗ. Αλήθεια nvel, πως μπορούν και κάνουν πλασματικές δηλώσεις; Δεν φοβούνται καθόλου; Αν γίνει κάτι στο μέλλον, δε φοβούνται οτι μπορούν να βρεθούν υπαίτιοι ατυχήματος κοκ; Σε τι "παράθυρα" πατάνε; ποιο να φοβηθουν σε αυτη τη χωρα/χωραφι?
Ducatista Δημοσ. Κυριακή στις 07:45 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:45 μμ Άνοιξε θεία από την Ζενίθ είμαστε 1
nvel Δημοσ. Κυριακή στις 09:15 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:15 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Αλήθεια nvel, πως μπορούν και κάνουν πλασματικές δηλώσεις; Δεν φοβούνται καθόλου; Αν γίνει κάτι στο μέλλον, δε φοβούνται οτι μπορούν να βρεθούν υπαίτιοι ατυχήματος κοκ; Σε τι "παράθυρα" πατάνε; αφού υπογράφουν ψευδείς δηλώσεις προφανώς δεν φοβούνται, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τις ψευδείς δηλώσεις δεν πραγματοποιούνται. Επεξ/σία Κυριακή στις 09:15 μμ από nvel 1
jimsomebody Δημοσ. Κυριακή στις 10:00 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:00 μμ Η τιμή στη πιάτσα για τέτοιο πιστοποιητικό είναι 50 έως 150 ευρώασχετα το αν κάνουν σωστό έλεγχο της εγκατάστασης, ο οποίος έλεγχος με το μηχάνημα διαρκεί σευτερολεπτα. Δεν ανοίγουν καπάκια πίνακα και τοίχων να δουν καλωδιώσεις και συνδεσεις.Αυτό είναι το ένα δεδομένο (έκανα έρευνα πρόσφατα). Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι δεν υπογράφουν αν δεν υπάρχει ρελέ στον πίνακα. Σε περίπτωση ατυχήματος παίζουν το κεφάλι τους. Για την κατάθεση του πιστοποιητικού θα χρειαστεί να κάνεις και μια υπεύθυνη δήλωση όπου θα γράψεις και τα στοιχεία του ηλεκτρολόγου και τον σύλλογο στον οποίο ανήκει αλλιώς δεν μπορεί να την καταθέσει οπότε έτσι θα καταλάβεις αν είναι αληθινός. Ζητά αντίγραφο από το χαρτί που υπέγραψε η μητέρα σου να δεις τι λέει. Το ρελέ είναι το σημαντικότερο. Στην κυριολεξία παίζετε τη ζωή σας κάθε μέρα εκεί μέσα.
fitsoulas2024 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:46 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:46 πμ 10 ώρες πριν, jimsomebody είπε Για την κατάθεση του πιστοποιητικού θα χρειαστεί να κάνεις και μια υπεύθυνη δήλωση όπου θα γράψεις και τα στοιχεία του ηλεκτρολόγου και τον σύλλογο στον οποίο ανήκει αλλιώς δεν μπορεί να την καταθέσει οπότε έτσι θα καταλάβεις αν είναι αληθινός. Δεν αναφερονται αυτα τα στοιχεια στην υπογραφη/σφραγιδα του ηλεκτρολογου?
cumulus Δημοσ. Δευτέρα στις 09:58 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:58 πμ (επεξεργασμένο) 14 hours ago, basilis_k6 said: ποιο να φοβηθουν σε αυτη τη χωρα/χωραφι? βεβαια παω συνηθως σε γνωστα κτεο που περνας αερα... ειπε ο bill σε αλλο νημα ,αλλα του φταιει η χωρα 12 hours ago, jimsomebody said: Η τιμή στη πιάτσα για τέτοιο πιστοποιητικό είναι 50 έως 150 ευρώασχετα το αν κάνουν σωστό έλεγχο της εγκατάστασης, ο οποίος έλεγχος με το μηχάνημα διαρκεί σευτερολεπτα. Δεν ανοίγουν καπάκια πίνακα και τοίχων να δουν καλωδιώσεις και συνδεσεις.Αυτό είναι το ένα δεδομένο (έκανα έρευνα πρόσφατα). Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι δεν υπογράφουν αν δεν υπάρχει ρελέ στον πίνακα. Σε περίπτωση ατυχήματος παίζουν το κεφάλι τους. Για την κατάθεση του πιστοποιητικού θα χρειαστεί να κάνεις και μια υπεύθυνη δήλωση όπου θα γράψεις και τα στοιχεία του ηλεκτρολόγου και τον σύλλογο στον οποίο ανήκει αλλιώς δεν μπορεί να την καταθέσει οπότε έτσι θα καταλάβεις αν είναι αληθινός. Ζητά αντίγραφο από το χαρτί που υπέγραψε η μητέρα σου να δεις τι λέει. Το ρελέ είναι το σημαντικότερο. Στην κυριολεξία παίζετε τη ζωή σας κάθε μέρα εκεί μέσα. Μα οταν συμβει κατι θα τους φταιει η ΔΕΔΔΗΕ , η ΔΕΗ , η κυβερνηση κλπ Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:59 πμ από cumulus 1
jimsomebody Δημοσ. Δευτέρα στις 01:09 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:09 μμ 4 hours ago, fitsoulas2024 said: Δεν αναφερονται αυτα τα στοιχεια στην υπογραφη/σφραγιδα του ηλεκτρολογου? Ναι αλλά το θέμα είναι αν μέχρι να φτάσει στο σημείο να σου ζητήσει να στείλεις την υπεύθυνη δήλωση σου έχει δώσει πρώτα κάποιο χαρτί με σφραγίδα του...
kage Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες (επεξεργασμένο) Καποια χαρτια βγαινουν κ απο τηλ με φωτογραφιες.. οπως κ το αχρηστο ενεργειακο πιστοποιητικο... μοιραζονται την "αδεια επιθεωρητη" γ να υπογραφουν...κ μπορει αυτος π ηρθε να μην ειναι καν ηλεκτρολογος καλυπτονται του στυλ ειχε ρελε αλλα θα το εβγαλε μετεπειτα... Κ το θεμα γειωση μπαινει σε 2η μοιρα..αν δεν κανω λαθος δεν ισχυει η γειωση σε σωληνα νερου π εκαναν παλια κ απαιτει να μπει στο εδαφος.. https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/ Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από kage
Ribopaido Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Ελεγχο αντιστασης μονωσης, συνεχειας , ελεγχο ισοδυναμικων, καταγραφη εξαρτηματων σε καθε χωρο, μέτρηση γειωσης (και συνεχιζεται απειρως) εστω δειγματοληπτικα στις κυριες γραμμες , μονογραμμικα πίνακα και εγκατάστασης κλπ οχι δεν ειναι για 50 ευρω.. Στο δεδδηε φταιμε γιατι δεν γινονται ελεγχοι οντως, αλλα η ελλειψη κοσμου και οι μαζικες αποχωρησεις λογω χρηματων ειναι μεγαλο αγκαθι.
fitsoulas2024 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 21 ώρες πριν, jimsomebody είπε Ναι αλλά το θέμα είναι αν μέχρι να φτάσει στο σημείο να σου ζητήσει να στείλεις την υπεύθυνη δήλωση σου έχει δώσει πρώτα κάποιο χαρτί με σφραγίδα του... Μα το πιστοποιητικο που θα σου δωσει για την εγκατασταση θα εχει την υπογραφη-σφραγιδα του. Εγω παντως, οταν πριν λιγα χρονια εβγαλα το δικο μου πιστοποιητικο, δε θυμαμαι να ειχα υποβαλει πουθενα καποια υπευθυνη δηλωση.
Moderators Malthador Δημοσ. πριν από 14 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 14 ώρες On 21/06/2025 at 21:15, funbreaker said: Έχετε ιδέα τί μπορεί να παίζει με την όλη υπόθεση; Κινδυνεύω από κάτι ή είναι ηλεκτρολόγοι που ψαρεύουν πελάτες από στοιχεία που έχουν διαρρεύσει; Να υπογράψω την υπεύθυνη δήλωση; Το πρόβλημα δεν έχω καταλάβει που είναι ακριβώς, χρειαζόσουν πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, σε πήρε κάποιος για να σου βγάλει πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, δου έβγαλε πιστοποιητικό και τον πλήρωσες. Δεν έχω καταλάβει τι σε προβληματίζει. Πού βρήκε το τηλέφωνό σου; Είναι γνωστό που βρίσκουν τηλέφωνα, σε βάσεις δεδομένων που πωλούνται παρανόμως. Έκανε 500 κλήσεις, οι 50 έτυχε να χρειάζονται πιστοποιητικό. Γιατί ρώτησε πως λένε τους παππούδες σου; Κακώς το ρώτησε πιθανότατα, αλλά τι μπορεί να κάνει με αυτή την πληροφορία; Ότι έμοιαζε περίεργος; Δεν θα περίμενα κάποιος που παίρνει ράντομ νούμερα για να κάνει πωλήσεις να μοιάζει σαν καθηγητής πανεπιστημίου, αλλά αυτή είναι απλά η γνώμη μου. Δεν θα προβληματιζόμουν και τόσο στην θέση σου. Οι απάτες δεν γίνονται έτσι, κατά την γνώμη μου για το πενηντάρικο πηγαίνει ο τύπος. 1
jimsomebody Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 2 hours ago, fitsoulas2024 said: Μα το πιστοποιητικο που θα σου δωσει για την εγκατασταση θα εχει την υπογραφη-σφραγιδα του. Εγω παντως, οταν πριν λιγα χρονια εβγαλα το δικο μου πιστοποιητικο, δε θυμαμαι να ειχα υποβαλει πουθενα καποια υπευθυνη δηλωση. Δεν μου έδωσε κανένα πιστοποιητικό πριν το στείλει, ήρθε σπίτι είδε, έφτιαξε όλα τα χαρτιά σπίτι του άλλη μέρα και τα κατέθεσε στη ΔΕΗ. Για να τα δεχτεί όμως η ΔΕΗ ήθελε υπεύθυνη δήλωση από εμένα ότι τον έχω εξουσιοδοτημένο or something δεν θυμάμαι ακριβώς. Μόλις τα κατέθεσε μου έστειλε ηλεκτρονικά όλα τα χαρτιά της υπόθεσης να τα έχω. Μέχρι το σημείο της υπεύθυνης δήλωσης γίνεται να μην έχεις στοιχεία του ηλεκτρολόγου όντως. 1 hour ago, Malthador said: Το πρόβλημα δεν έχω καταλάβει που είναι ακριβώς, χρειαζόσουν πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, σε πήρε κάποιος για να σου βγάλει πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, δου έβγαλε πιστοποιητικό και τον πλήρωσες. Δεν έχω καταλάβει τι σε προβληματίζει. Πού βρήκε το τηλέφωνό σου; Είναι γνωστό που βρίσκουν τηλέφωνα, σε βάσεις δεδομένων που πωλούνται παρανόμως. Έκανε 500 κλήσεις, οι 50 έτυχε να χρειάζονται πιστοποιητικό. Γιατί ρώτησε πως λένε τους παππούδες σου; Κακώς το ρώτησε πιθανότατα, αλλά τι μπορεί να κάνει με αυτή την πληροφορία; Ότι έμοιαζε περίεργος; Δεν θα περίμενα κάποιος που παίρνει ράντομ νούμερα για να κάνει πωλήσεις να μοιάζει σαν καθηγητής πανεπιστημίου, αλλά αυτή είναι απλά η γνώμη μου. Δεν θα προβληματιζόμουν και τόσο στην θέση σου. Οι απάτες δεν γίνονται έτσι, κατά την γνώμη μου για το πενηντάρικο πηγαίνει ο τύπος. Μένει λίγο μονο το τι υπέγραψε η μητέρα του που δεν ξέρουμε τι έγραφε. Πριν ένα μήνα που έκανα εγώ τα ίδια νομίζω δεν χρειάστηκε να υπογράψω τίποτα.
fitsoulas2024 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 3 ώρες πριν, jimsomebody είπε Δεν μου έδωσε κανένα πιστοποιητικό πριν το στείλει, ήρθε σπίτι είδε, έφτιαξε όλα τα χαρτιά σπίτι του άλλη μέρα και τα κατέθεσε στη ΔΕΗ. Για να τα δεχτεί όμως η ΔΕΗ ήθελε υπεύθυνη δήλωση από εμένα ότι τον έχω εξουσιοδοτημένο or something δεν θυμάμαι ακριβώς. Eγω ελαβα το πιστ/κο στο χερι, και σε καποια αντιγραφα. Υπαρχουν στο συρταρι μου. Δε νομιζω να εδωσα καπου. Το πιστ/κο το ηθελα για να μπορεσω να αιτηθω κεα
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δεν βλέπω να είναι απατεώνας. Η ΥΔΕ κατατίθεται ηλεκτρονικά στον ΔΕΔΔΗΕ. Ρώτησε τον να σου πει πως θα την καταθέσει στον ΔΕΔΔΗΕ καθώς και να σου στείλει τι είναι αυτό το χαρτί που πρέπει να υπογράψεις. Μια υπεύθυνη δήλωση υπογραφεις ουσιαστικά με τα στοιχεία χρήστη/ιδιοκτήτη και τα στοιχεία του ηλεκτρολόγου όπου αναφέρεις χονδρικά ότι ελέγχθηκε η εγκατάσταση και ενημερώθηκες από τον τάδε ηλεκτρολόγο ότι είναι ασφαλής. Θα σου πει ο ηλεκτρολόγος τι να γράψεις. Τα στοιχεία της μητέρας σου τα ρώτησε διότι την πέρασε για ιδιοκτήτρια η όπως και να έχει είναι η χρήστρια της εγκατάστασης θελουν Τα στοιχεία είτε του ιδιοκτήτη είτε του χρήστη. Και εδώ κοντά μας στο κέντρο έχει ανοίξει ένα μαγαζί που δείξει συμβουλές για πακέτα ηλεκτρικών συνδέσεων με ιδιώτες προμηθευτές και βγάζει και ΥΔΕ. 50ρικο παίζει μόνο για φωτογραφική ΥΔΕ αν θες καλή δουλειά και σοβαρό έλεγχο βγαίνει παραπάνω. 6 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Μα το πιστοποιητικο που θα σου δωσει για την εγκατασταση θα εχει την υπογραφη-σφραγιδα του. Εγω παντως, οταν πριν λιγα χρονια εβγαλα το δικο μου πιστοποιητικο, δε θυμαμαι να ειχα υποβαλει πουθενα καποια υπευθυνη δηλωση. Έχει αλλάξει τώρα η διαδικασία και την έχουν κάνει κουλουβαχατο. Θέλει μια υπεύθυνη δήλωση μέσω gov από τον ιδιοκτήτη, κάτι ψηφιακές υπογραφές υπογραφές και πλατφόρμες που τα ανεβάζει ο ηλεκτρολόγος. Αν δεν μεριμνήσει ο ιδιοκτήτης να κάνει την δήλωση ή να υπογράψει ψηφιακά κολλάει η διαδικασία και δεν μπορεί να κάνει και τίποτα ο ηλεκτρολόγος. Παλιά ήταν πιο απλη η διαδικασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα