ghostaki Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Απλά από περιέργεια: είναι υπαρκτό/συχνό το φαινόμενο να υπάρχουν πολλαπλοί ενδιαφερόμενοι για ένα ακίνητο (π.χ. διαμέρισμα) και να προσπαθούν να ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλον δίνοντας υψηλότερη τιμή; Δε μιλάω για ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, αλλά για κανονικές πωλήσεις, π.χ. από αγγελία στον Σπιτόγατο. Το έχω δει σε άλλες χώρες το φαινόμενο και αναρωτιέμαι αν παίζει και στην Ελλάδα Επεξ/σία 22 Ιουνίου από ghostaki
Fiter Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου Ο πατέρας μου είναι μεσίτης, αν το σπίτι έχει ζήτηση και θες περισσότερο να πάρεις το σπίτι θα δώσεις προφανώς μια καλύτερη προσφορά και κρίνει ανάλογα ο πωλητής.
hln3 Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου 2 ώρες πριν, ghostaki είπε Απλά από περιέργεια: είναι υπαρκτό/συχνό το φαινόμενο να υπάρχουν πολλαπλοί ενδιαφερόμενοι για ένα ακίνητο (π.χ. διαμέρισμα) και να προσπαθούν να ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλον δίνοντας υψηλότερη τιμή; Δε μιλάω για ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, αλλά για κανονικές πωλήσεις, π.χ. από αγγελία στον Σπιτόγατο. Το έχω δει σε άλλες χώρες το φαινόμενο και αναρωτιέμαι αν παίζει και στην Ελλάδα Όχι, οι τιμές είναι τέτοιες που κανείς δεν πλησιάζει. Αν βρεθεί ένας τον τυλίγεις πριν αλλάξει γνώμη. Και παλαιότερα δεν έπαιζε αυτό, μόνο σε οικόπεδα φιλέτα.
poulinos Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 12 hours ago, hln3 said: Όχι, οι τιμές είναι τέτοιες που κανείς δεν πλησιάζει. Αν βρεθεί ένας τον τυλίγεις πριν αλλάξει γνώμη. για αυτο τα μισα πωλουνται απο τα σχεδια.επειδη δεν υπαρχει ενδιαφερον κ δεν πλησιαζουν😆 7 1 1
Morosana Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Μπορεί να γίνει αν πρόκειται για κάποιο σούπερ ακίνητο και υπάρξουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι ίσως ένας να θέλει να δώσει κάτι παραπάνω αλλά πάντα υπάρχει ένα ρίσκο. Αν για κάποιο λόγο δεν προχωρήσει η πράξη ή κάνει πίσω και το μάθουν οι υπόλοιποι θα σε χορέψουν.
vamvakoolas Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 15 hours ago, ghostaki said: Απλά από περιέργεια: είναι υπαρκτό/συχνό το φαινόμενο να υπάρχουν πολλαπλοί ενδιαφερόμενοι για ένα ακίνητο (π.χ. διαμέρισμα) και να προσπαθούν να ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλον δίνοντας υψηλότερη τιμή; Δε μιλάω για ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, αλλά για κανονικές πωλήσεις, π.χ. από αγγελία στον Σπιτόγατο. Το έχω δει σε άλλες χώρες το φαινόμενο και αναρωτιέμαι αν παίζει και στην Ελλάδα ισχυει ιδιως αν ειναι σε χαμηλη τιμη/ευκαρια αλλα οχι με την εκταση του εξωτερικου. Συνηθως ειναι 2 αντε 3 αγοραστες αλλα δεν κανουν πολεμο προσφορων: Αν ειναι χ η τιμη τοτε ειτε ο μεσιτης ειτε ο ιδιοκτητης ενημερωνει οτι εχει μια προσφορα και αν καποιος δινει καλυτερο ή οχι. Επειδη ειναι μακρυα η διαδικασια αγορας δυσκολα μπαινει ο ιδιοκτητς σε αλλεπάλληλες προσφορες.
The_Judas Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου (επεξεργασμένο) αυτά ειναι τα παραμυθια που λενε οι μεσιτες χαχα. εμενα μου ελεγε παρτο τωρα ειναι ευκαιρια! μετά επεσε 20.000 σε μολις 15 μερες από τη μερα που μπηκε η αγγελία. Ισως συμβαινει αλλα σπανια . Επισης και οι τραπεζες ριχνουν άκυρο στο προγραμμα σε υπερβολικές τιμες εκτιμησης. Επεξ/σία 23 Ιουνίου από The_Judas 2
kirileman Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 16 hours ago, ghostaki said: Απλά από περιέργεια: είναι υπαρκτό/συχνό το φαινόμενο να υπάρχουν πολλαπλοί ενδιαφερόμενοι για ένα ακίνητο (π.χ. διαμέρισμα) και να προσπαθούν να ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλον δίνοντας υψηλότερη τιμή; Δε μιλάω για ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, αλλά για κανονικές πωλήσεις, π.χ. από αγγελία στον Σπιτόγατο. Το έχω δει σε άλλες χώρες το φαινόμενο και αναρωτιέμαι αν παίζει και στην Ελλάδα Παίζει, ναι, αλλά δεν είναι τόσο συχνό. Αν μιλάς για προσφορές που καταλήγουν να υπερβαίνουν τη ζητούμενη τιμή, αυτό είναι πολύ σπάνιο. 2
dtk-386 Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 2 ώρες πριν, poulinos είπε για αυτο τα μισα πωλουνται απο τα σχεδια.επειδη δεν υπαρχει ενδιαφερον κ δεν πλησιαζουν😆 ενδιαφέρον από έλληνες όχι λόγω οικονομικών. τα 9 στα 10 σπίτια έβλεπα ρεπορταζ στην τιβι πωλούνται από τα σχέδια γιατί τα αγοράζουν απέξω. οι περισσότεροι είναι ισραηλινοί, κινέζοι, τούρκοι κτλ.
Deu164 Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Μου έτυχε κάτι παρόμοιο... Οταν αγόρασα ο μεσίτης που το είχε αναλάβει ήταν από εκτός πόλης και κανόνισε να το δούμε με σειρά 4 ενδιαφερόμενοι. Οι 3 δείξαμε ενδιαφέρον, εγώ έτυχε να του ζητήσω πρώτος 3 ώρες μετά να προχωρήσουμε και κανονίσαμε να δώσω μια συμβολική αρχική προκαταβολή την επόμενη για να κατέβει η αγγελία και να κλείσει. Πριν τη δώσω το πρωί της επομένης τηλεφώνησαν και οι άλλοι 2. Ο ένας μάλιστα όπως μου είπε αργότερα επέμενε να ακυρώσει έμενα και να προχωρήσει με αυτόν ακόμα και μερικές ήμερες αργότερα συνέχισε να τον καλεί λέγοντας του ότι θα του δώσει και παραπάνω αμοιβή μπορεί να ανεβεί και λίγο στη τιμή του ακίνητου... ... ηταν ο επόμενος που θα το έβλεπε μετά από εμένα είχε έρθει νωρίτερα στο ραντεβού του και όσο μιλούσαμε συνέχεια διέκοπτε τη συζήτηση μας επίτηδες και στεκόταν εκεί με αγένεια σαν να προσπαθούσε να χαλάσει το ανύπαρκτο μέχρι εκείνη τη στιγμή deal σε βαθμό που έγινε εκνευριστικός… Ο τρίτος ενδιαφερόμενος ήθελε να κάνει την αγορά για επένδυση μακροχρόνια ή βραχυχρόνια μίσθωση και έκανε παζάρι για χαμηλότερη τιμή άμεσα. 1 ώρα πριν, dtk-386 είπε οι περισσότεροι είναι ισραηλινοί, κινέζοι, τούρκοι κτλ. Από ότι μου είπε συγγενής μου που έχει μεσιτικό γραφείο έχουν αυξηθεί αρκετά οι αγγλοι κυρίως γιατί δε θεωρούν τη ν Αγγλία ασφαλή λόγο του μεταναστευτικού αλλά και ευρωπαίοι άλλων χωρών που έρχονται για μόνιμη κατοικία και συνεχίζουν δουλεύουν στις δουλειές τους εξ αποστάσεως Επεξ/σία 23 Ιουνίου από Deu164
ghostaki Δημοσ. 23 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου Κατάλαβα, γίνεται άρα καμιά φορά, αλλά δε φαίνεται να είναι και ιδιαίτερα διαδεδομένο. Απλά ήμουν περίεργος μιας το έχω δει συχνά στην Αγγλία για παράδειγμα, όπου δεν είναι σπάνιο να υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για το ακίνητο και τελικά να καταλήγει να γίνεται ένας άτυπος διαγωνισμός για το ποιος θα δώσει τα περισσότερα (πάνω από τη ζητούμενη τιμή). Προφανώς αν το ακίνητο δεν έχει ζήτηση, τότε γίνεται το αντίστροφο και η τιμή πέφτει μέχρι να βρεθεί αγοραστής.
BadIndian Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Συνήθως ακίνητα μεγάλου ενδιαφέροντος που ανήκουν σε εταιρείες βγαίνουν σε διαγωνισμό, αλλά όχι άτυπο. Κανονικό. Με κλειστές προσφορές, οι οποίες ανοίγονται σε καθορισμένη μέρα και ώρα, παρουσία των πλειοδοτών ή αντιπροσώπων τους, χωρίς να γίνονται γνωστά τα στοιχεία των ενδιαφερομένων ή η πρόταση τους. Κατοχυρώνεται φυσικά στην υψηλότερη προσφορά. Για άτυπη πλειοδοσία δεν έχω ακούσει πάρα μόνο στις αγγελίες του insomnia ("Περιμένω τις προσφορές σας" λόγου χάρη).
hln3 Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, poulinos είπε για αυτο τα μισα πωλουνται απο τα σχεδια.επειδη δεν υπαρχει ενδιαφερον κ δεν πλησιαζουν😆 30% πτώση στις συναλλαγές από ξένους δείχνουν τα στοιχεία τριμήνου, αυτά για τα πουλημένα από μπετά είναι υπερβολές νομίζω. Γενικά η δική μου αίσθηση είναι πως τα περισσότερα ακίνητα τα βλέπεις 1 χρόνο και πάνω σε αγγελία, απλώς υπάρχει η πεποίθηση σε αρκετούς πωλητές ότι θα ανέβουν και άλλο οπότε μπορείς να δεις να μην τα ρίχνουν ή και να ανεβάζουν και την τιμή μερικές φορές παρόλο που δεν βρήκαν αγοραστή. Αυτό έπαιξε πολύ και με την εκκίνηση του σπίτι μου 2, ακίνητα που ήταν μήνες χωρίς ενδιαφέρον, αντί να ρίξουν την τιμή βάλανε νέα αγγελία με υψηλότερη. Επεξ/σία 23 Ιουνίου από hln3
james01gr Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 5 ώρες πριν, The_Judas είπε αυτά ειναι τα παραμυθια που λενε οι μεσιτες χαχα. εμενα μου ελεγε παρτο τωρα ειναι ευκαιρια! μετά επεσε 20.000 σε μολις 15 μερες από τη μερα που μπηκε η αγγελία. Ισως συμβαινει αλλα σπανια . Επισης και οι τραπεζες ριχνουν άκυρο στο προγραμμα σε υπερβολικές τιμες εκτιμησης. Όλα είναι σχετικά. Με το πρώτο είναι το πόσο γρήγορα θέλει να πουλήσει κάποιος αλλά και το πόσο ψηλά έχει βάλει την τιμή...
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 12 λεπτά πριν, hln3 είπε αυτά για τα πουλημένα από μπετά είναι υπερβολές νομίζω Μεχρι τα τέλη του 24 ισχυε αυτο.Απο αρχες του 2025 εχει αρχισει μια καμψη. Φυσικα υπαρχουν και διαμερισματα που μενουν απουλητα για καιρο γιατι ο αλλος ζηταει 220.000€ για 60 τμ 1ου οροφου χωρις παρκινγκ του 1970 στους Αμπελοκηπους. (Σημερινη αγγελια)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα