nikos20vt4 Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Καλησπέρα την βοήθεια σας. Έχω αυτό το πακέτο τι προτείνετε να βάλω για να το κάνω αστέρι; Product Name: B450M PRO-VDH MAX OS: Microsoft Windows 11 Pro 64 bit Ver.2009 (OS build 26100.4351) BIOS Version: B.L0 BIOS Release Date: 10/26/2023 CPU: AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor Memory: 16 GB @ - 8 GB DDR4-2132, G Skill Intl F4-3000C16-8GISB - 8 GB DDR4-2132, G Skill Intl F4-3000C16-8GISB Graphics: GTX 1660 SUPER GAMING, 6144 MB Drive: SSD, INTENSO SSD, 465,76 GB Network: Realtek PCIe GbE Family Controller Power Plan: GUID: 9897998c-92de-4669-853f-b7cd3ecb2790 (AMD Ryzen™ Balanced)
nickol-us Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Αστερόσκονη; Αν θες κάποια σοβαρή απάντηση, θέσε ζητούμενα. Για πολλούς το Pc που διαθέτεις είναι ήδη "αστέρι", για κάποιους δεν έχει την προοπτική να γίνει ενώ πιθανό το θεωρούν σαβούρα ... Τι ζητάς από το pc; Ποιά η χρήση; Τι δε σου αρέσει τώρα και θέλεις να αναβαθμίσεις; Μέχρι τι ποσό σκέφτεσαι να δαπανήσεις; 1
nikos20vt4 Δημοσ. 25 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου Το θέλω να παίζει αννέτα fortnite και call of duty Μέχρι 300 EURO + Κάνει κάτι κολλήματα στο fortnite ειδικά κάθε φορά που αλλάζει το batle pass Για τέτοιου είδους games Θέλω και μεγαλύτερο ssd είναι 500gb
@topos Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Fortnite Εδώ λογικά θα σε καθυστερεί κ το cpu σου και η GPU σου.(Αλλά ας απαντήσει πάνω σε αυτό κάποιος που έχει εμπειρία από Fortnite). Αλλα τα 300 ευρώ δεν φτάνουν για να αλλάξεις και τα 2. Γενικά μια value for money προταση για να σου κρατήσει άλλο τόσο καιρό όσο το έχεις ήδη για καθημερινές εργασίες και mid gamming-> Eνας cpu 5600 ~100ευρω Μια GPU 9060 xt 16gb ~380ευρω Αλλά 16gb ram ~25ευρω Και nvme 512/1tb/2tb ~35/55/110 ευρώ. Σύνολο κανένα 500αρη. Πρακτικα κρατάς μόνο μητρική/κουτί/τροφοδοτικό(ποιο έχεις?) και ram Ίσως μπορούσες να πουλήσεις τον 2600 και την 1660 κανένα ~140ευρω (και τα 2 μαζί). 3
nickol-us Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Τα κολλήματα είναι μόνιμα ή μόνο στην αρχή του κάθε battle pass και φεύγουν μετά; Αν ναι ίσως να μην χρειάζεται τίποτα. Αν δεν έχεις ήδη ενεργοποιημένο το xmp στις μνήμες να παίζουν στα 3000, κάνε το χθες... Γενικά το πιο αδύναμο κομμάτι του υπολογιστή σου για gaming, είναι ο επεξεργαστής. Η πιο λογική και vfm αναβάθμιση είναι αυτού του 5600 που ειπώθηκε (θα χρειαστεί αναβάθμιση bios). Η κάρτα σου την παλεύει σε 1080p. Με το setup της υπογραφής(λίγο καλύτερο cpu, λίγο χειρότερη gpu) μου παίζω σε mid -long distance και πιάνω πάνω από 100fps και χωρίς κολλήματα. Ξεκίνα με επεξεργαστή και βλέπεις. Υπάρχουν κάρτες με 200€ που τερματίζουν το fortnite, δεν χρειάζεται να κοιτάς για παραπάνω, τουλάχιστον όχι για το συγκεκριμένο και 1080p. Προτείνεται να δώσεις και 25-30€ για ψύκτρα εφόσον χρησιμοποιείς το pc για gaming, βοηθάει να μην έχεις ψηλές θερμοκρασίες και throttle αλλά και στην μακροζωία του συστήματος. 3
fotaras76 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Πάρε 2Χ16 gb ram στα 3200 cl 16 γιατί όσο περνά ο καιρός οι ddr4 θα ακριβαινουν. Κάνε bios update και βάλε έναν 5600. Δίσκο βάλε nvme 2 tb. Ψύκτρα μια freezer 36. Με αυτές τις αναβαθμίσεις είσαι εντός μπάτζετ. Την gpu κράτα την κι άλλο καθώς είναι ακόμα αξιοπρεπής σε 1080p για τα παιχνίδια που παίζεις. Όταν δεις ότι χρειάζεται αλλαγή βάζεις μια 9060xt ή κάτι αντίστοιχο και θα είσαι κομπλέ για χρόνια. Επεξ/σία 25 Ιουνίου από fotaras76 4
nikos20vt4 Δημοσ. 25 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Αυτό που έπρεπε να ρωτήσω αρχικά είναι αν αξίζει η μητρική να πάρει αναβάθμιση είναι καλή μητρική? Να ρίξω λεφτά? Από ότι καταλάβατε δεν είμαι και πολύ γνώστης έχω χρόνια να ασχοληθώ με τα pc. Μέχρι τι επεξεργαστή μπορώ να βάλω μήπως καταφέρω και βρω από εδώ μέσα. Μνήμες θα βάλω σίγουρα και ψύκτες και δίσκο. Όταν αλλάζει το battle pass παιδεύομαι πολύ με αλλαγές ρυθμίσεων των γραφικών για να καταφέρω να παίξω χωρίς να κολλάει ε και κάποια στιγμή τα καταφέρνω και παίζει νορμάλ. Θερμοκρασίες παίζουν γύρω στις 80-85 ο επεξεργαστής . Το τροφοδοτικό είναι 550 watt ένα logic
TopCLR Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 2 ώρες πριν, nikos20vt4 είπε Το τροφοδοτικό είναι 550 watt ένα logic Αν το "logic" είναι η μάρκα του τροφοδοτικού και μπήκε στο σύστημα μαζί με τον 2600 και την Pro-VDH Max (= έχει μερικά χρόνια). Τότε βάλε στο πρόγραμμα και την αλλαγή του, τουλάχιστον όταν αλλάξεις κάρτα γραφικών. Το 80-85 βαθμούς του επεξεργαστή αν μιλάμε με φορτίο στον επεξεργαστή, δεν είναι το καλύτερο. Αν μιλάμε για θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερο φορτίο τότε είναι πρόβλημα. Υποθέτω ο Ryzen 5 2600 είναι με την στοκ ψήκτρα του. Το κουτί (δεν ανέφερες ποιο είναι) έχει καλό αερισμό; Είναι καθαρό από σκόνη; 2
nickol-us Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Η μητρική είναι τίμια. Αν δεν παρουσιάσει πρόβλημα λόγω παλαιότητας, τότε μία χαρά αξίζει η αλλαγή σε 5600. Τον σηκώνει άνετα και έχει τεράστια διαφορά από τον 2600. Δεν υπάρχει αναβάθμιση τόσο μεγάλη σε τόσα λίγα χρήματα, μετά ξεφεύγει, οπότε αξίζει. Οι θερμοκρασίες σου δεν είναι καθόλου καλές, σαφώς και χρειάζεσαι ψύκτρα ή/και καλύτερο αερισμό. Η μνήμη δεν χρήζει άμεσης αντικατάστασης, εννοείται ότι αξίζει να το κάνεις εφόσον έχεις τα οικονομικά περιθώρια, καθώς τα 16gb είναι ok για σήμερα αλλά όχι μελλοντικά. Το τροφοδοτικό φυσικά καλό θα ήταν να το αλλάξεις. Τα γραφικά δεν θα έπρεπε να τα πειράζεις σε κάθε νέο battle pass, κάτι άλλο παίζει ή χρειάζεσαι καλύτερες optimized ρυθμίσεις. Με 1650 super (υποδεέστερη της 1660 super) και δεν έχω τέτοια θέματα. 2
flikifloki Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 8 ώρες πριν, nikos20vt4 είπε Από ότι καταλάβατε δεν είμαι και πολύ γνώστης έχω χρόνια να ασχοληθώ με τα pc. 8 ώρες πριν, nikos20vt4 είπε Θερμοκρασίες παίζουν γύρω στις 80-85 ο επεξεργαστής Πέρα από τα υπόλοιπα που περίπου συμφωνούν όλοι μέχρι τώρα, εγώ θα ρωτήσω και κάτι άλλο. Αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας ή/και καθαρισμό από σκόνες στο εσωτερικό του υπολογιστή κάθε πότε κάνεις? 1
@topos Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 1 hour ago, flikifloki said: Πέρα από τα υπόλοιπα που περίπου συμφωνούν όλοι μέχρι τώρα, εγώ θα ρωτήσω και κάτι άλλο. Αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας ή/και καθαρισμό από σκόνες στο εσωτερικό του υπολογιστή κάθε πότε κάνεις? Πολύ καλή παρατήρηση.
nikos20vt4 Δημοσ. 25 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου Καλησπέρα την πάστα στους 4 μηνες απο σκονη συνεχεια. το κουτι ειναι ενα logic gaming concept 3 fan τροφοδοτικο corsair gs600 ψυκτρα μαμα amd. θα αλαχτει Επομενος ξεκιναω με cpu 5600 ή μπορω και καλυτερη . ram τι ειναι καλυτερα 2Χ16 ή να βαλω αλες 2Χ8 συνολο 4Χ8. Το BIOS το εκανα update Υποψιαζομαι οτι τα κοληματα ειναι απο τον μικρο δυσκο. Αλλαγη και αυτος.
nickol-us Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Κουτί με airflow...; Ποιο το μοντέλο; Ψύκτρα καλά θα κάνεις... Μνήμες 2x16gb και όποτε βρεις προσφορά. Για να συμπληρώσεις 2x8gb θα πρέπει να βρεις πανομοιότυπο κιτ αλλά με 4 στικ δεν είναι σίγουρο οτι θα σηκώσει το ονομαστικό xmp, κατά συνέπεια χάνεις επιδόσεις. Αν υποψιάζεσαι δίσκο, μπορείς να το ελέγξεις εύκολα αποσυνδέοντας τον (εφόσον μιλάμε για δεύτερο). Αφού έχεις ανάγκη χώρου, βάζεις ένα νέο και κάνεις τους απαραίτητους ελέγχους Επεξ/σία 26 Ιουνίου από nickol-us
@topos Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 56 minutes ago, nikos20vt4 said: Καλησπέρα την πάστα στους 4 μηνες απο σκονη συνεχεια. το κουτι ειναι ενα logic gaming concept 3 fan τροφοδοτικο corsair gs600 ψυκτρα μαμα amd. θα αλαχτει Επομενος ξεκιναω με cpu 5600 ή μπορω και καλυτερη . ram τι ειναι καλυτερα 2Χ16 ή να βαλω αλες 2Χ8 συνολο 4Χ8. Το BIOS το εκανα update Υποψιαζομαι οτι τα κοληματα ειναι απο τον μικρο δυσκο. Αλλαγη και αυτος. Εσύ παρακανες Καλη πάστα σε cpu με λίγα watt αντέχει ~διετια. Και 85c σε load με stock cooler (του 2600 ήταν και μικρότερη από 2600x κτλ) και ambient ~30αρια εγώ τα θεωρώ μια χαρά. Μπορείς να πας κ σε λίγο καλύτερο cpu, αλλά το vfm δεν υπάρχει.Π.χ ένας 5700x3d έχει 105tdp και είναι στο ανώτατο άκρο που θα έβαζα στην μητρική σου. Αλλα έχει 2πλασια τιμή από τον 5600 -χωρις προφανώς να έχει διπλάσιες επιδοσεις-. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα